ortada kalan gelin...abla-kardeş

hendi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
374
2
Kızlar şimdi size yazıp yazmama arasında kaldığım ama kimseye anlatamadığım bir olayımı yazacağım.
Rutin bir günün sonunda iş çıkışı eşimle birlikte çok sevdiğim bir arkadaşıma oturmaya gittik. Yedik, içtik, güldük çok güzel vakit geçirdik ve eve geldik. Bir önceki günde eşimin iş yerinde sabahlaması olduğu için ablamda kalmıştım. Dertleştik abla-kardeş. Biraz borcumuz vardı ve sıkıntı çekiyorduk. Eşimde Samsung s3 almış kendine. İş yerinden çok uygun fiyata 2. el. Adamcağız bana borcun yok ne zaman paran olursa ödersin taksit taksit demiş. Eşimde hiç düşünmeden almış. Bende kızdım. Ben 4 senedir aynı telefonu kullanıyorum bazen kuaföre bile gitmiyorum inanın 1-2 nin hesabını yapıyorum. Doğal olarak da delirdim. ablamla konuşurken dedim abla böyle böyle ablamda sen yüz veriyorsun dedi şakayla karışık. Sen herşeyden kısıyorsun onun istediğini yapıyorsun dedi. Öyle konuştuk ablamla. O gece arkadaşlarımızdan döndüğümüzde eşimle sohbet ederken "gülüşürken" ablana anlattın mı telefon olayını dedi. eveeeet sana çok yüz vermişim öyle dedi dedim (ki ablamla araları iyidir, tatlı laf çarpıtırlar birbirlerine) güldük ettik öyle uyuduuukk.
Aradan bir gün geçti 2 gün geçti. O sabah işe geldim ve facede takılırken eşimin ablamın bir yazısına yorum yaptığını gördüm.Şu şekilde yazmış: Bende seni arıyordum ya senin kalbin çok temiz ya benim. Ablamda neden hayırdır :) demiş. Eşim sonra söylerim demiş. Ablamda aa merak ettim demiş sonra özelden msj atmış eşime ablam burdan söyle bari çatlarım meraktan diye.
Eşimin ablama kurduğu cümle aynen şu: Hale'ye bana çok yüz verdiğini söylemişsin bu hiç hoşuma gitmedi. Ablamda demişki eveet senin teknolojik deli olduğuna karar verdik :) .
Eşimin cevap: sen benim olmadığım yerde benim hakkımda konuşamazsın, yorum yapamazsın.
Ablam hemen beni aradı. Sen bu çocuğa ne dedin dedi. Bende ne oluyor ki dedim. Gir benim faceime ben yalan yanlış anlatmış olmayayım kendin oku dedi. Bende girdim okudum tabi bu yazışmaları okuyunca ben şok
Birşey demedim abla sadece bu bu dedim ve teli kapadık. Ablamda tamam uzatmaya gerek yok demiş kesip atmış. Morali bozulmuş. Sinirlenmiş ve kırılmış. Beni arayıp asla bir daha muhattap olmayacağını söyledi, kapadı. Ben sinirimden deliye döndüm. Direk eşime saldırdım tabi

Ablama neden söyledin dedim eşime. Biz ablanla konuştuk sen karışma dedi.
Karışırım sen nasıl benim ablama hesap sorarsın dedim.
Sorarım, benim dedikodumu yapmasın dedi.
Bende bunu neden bana söylemeden arkamdan iş çeviriyorsun dedim. Benim neden bu rahatsızlığından haberim yok. O gün güldün yattın uyudun üzerinden 2 gün geçmiş yakalayıp ne yapmaya çalışıyorsun vs vs vs saydım durdum.
Akşam konuşalım bunu dedim.
Allah'ına kadar konuşuruz dedi( atar yapıyor bana)
Konuşuruz dedim bende. Çıktım faceden.

Aradan biraz geçti bana msj attı. Sende ablanda benden özür dileyene kadar konuşma. Gerekirse ayırırım senle yollarımı.Bu gece eve gelmiyorum diye. Bunu okudum ve zıvanadan çıktım. Bir mail yazdım biraz ağır onu burada geçemeyeceğim ama özetle ona bu yüzü kimin verdiğini kendini ne sandığını, gelmezsen gelme ben bunla mı tehdit ediyorsun falan dedim ve tekrar bana msj geldi. Ben aileme söyledim sıra sende...

Aradan bir yarım saat geçti geçmedi kv aradı. Ne oluyor diye. İş yerindeyim konuşamıyorum anlatamıyorum illa öğrenecek. Zaten gerginim üzerime geldi de geldi. Yok ben bu adam sinirliymiş bilmiyor muymuşum, yok zamanında kabul etmişim vsvs iyice delirtti beni. İş yerinde olduğumu söyledim ve kestirip attım ama ne çalışabiliyorum ne birşey tek istediğim bir an önce eve gitmek.

Eve gittim. İçeri girdim. Odama gittim ki yatağın üzerinde askılar. Gardrobdan eşyalarını almış. Ayakkabı, iç çamaşır bildiğiniz valiz yapmış gitmiş. O an çöktüm başladım ağlamaya. Oturmaya gittiğimiz yakın arkadaşım aradı o sıra ben ağlıyorum tabi. Hemen geldi sağolsun. O da şok
Artık bende o evde kalamazdım. Ablam durumu enişteme anlatmış. O da bir kenarda ağlıyor kızcağız ben mi sebep oldum diye. Eniştem delirmiş. Arkadaşım delirdi eşi geldi o da delirdi. Sap gibi kaldım. Ufaktan tam toparlanıyordum ki zil çaldı. ben eşim sandım koştum. Bir de ne göreyim BABAM...

O an yıkıldım kızlar. Biz böyle şey görmedik çünkü. Bu çok büyük ayıptır bizde. NE demek evi terketmek. Edeceksende önce bir konuşursun dersin ki arkadaş ben senle yapamıyorum toparlan ailenle de konuşayım sen yoluna ben yoluma. Bu ne?

Babacım geldi noldu kızım dedi anlattım dedim baba böyle böyle. Eniştem aramış babamı. Gidin Hale'nin yanına demiş. Annem evde kalmış gelipte ağlarken görmeyeyim diye sonradan geldi anacım. Babam çok sakin adamdır çocukmusunuz kızım ya dedi. Hadi toplan gidiyoruz dedi. Aldılar beni gittik. Bu arada eniştem aramış eşimi belki mail çok ağır geldi erkek egosu sonuçta çocuğuda bir dinleyelim diye. Herkes iyi niyetle yaklaşıyor. Açmamış telefonları. Ablam ağlıyor.

Otururken beni ablası aradı eşimin. Amaaaann bir bağırmalar bir çağırmalar. Yok evden adam gittiyse ben oturup düşüncek misim hatam ne diye?, o erkekmiş( zihniyete bakın) delirtti beni yine. söylendi söylendi kapadım teli bende.

Sonra baba evine gittim. Bir baktım babam telde. Eşim aramış. Babamla konuştular ben Hale'yi yarın alırım sarhoşum demiş babama. Evlendiğimizden beri balayı hariç içki içmemişti bırakmıştı. Babamla baya bi konuştular baya dert yanmış yok beni ezdiler bilmem ne nasıl ezildiyse??? Eniştem aradı beni. Bu kız burda harab oldu. Bundan sonra kapımı açması bende sizin kapınızı açmam baldız dedi. Seni çok severim bilirsin ama eşin eşime saygısızlık yapamaz dedi. Bende dondum kaldım.

O gece öyle bitti. Herkes bir tarafta ağladı.

Ertesi gün iş bitti eve giderken msj attı bana. O mailin gerçek düşüncelerin mi kızgınlıkla mı yazdın dedi. Bende evde konuşuruz dedim. Eve gittim aldım bunu karşıma. Başladım....

Çok kötü tartıştık s3'ü fırlattı paramparça oldu ekranı. Beni delirtmeyiin falan dedi. Ben ağlamaktan konuşamadım çıktım odadan. Sigara içtim

Yanıma geldi bugüne kadar ona yapılan iyilikleri yüzüne vurdum. Ablam sayesinde benimle buluşmalarını, ablam sayesinde bu kadar çabuk evlendiğimizi ve bazı özel şeyleri söyledim. Sustu... O insanlar olmasaydı şuan hala sevgiliydik belki de bitmişti ilişkimiz dedim( burda ne demek istediğimi çok iyi biliyordu çünkü) arayıp ablasının bana söylediklerini söyledim ama benim ona saygısızlık yapmadığımı!!!! Ağladım ağladım ağladım.. ve beni evime bırakmasını artık onunla olamacağımı dile getirdim. Dumur oldu. Gitme diyebildi sadece. Kalmam için bir sebep kalmadığını söyledim. odaya gittim valizimi topladım montumu giydim. Helallik istedim ve çıktım kapıdan. Geldi yalvardı, yalvardı, yalvardı... Kaldım...

Ertesi gün düzgün sakin kafayla konuştuk. Herşeyi ona bırakmamı herşeyi halledeceğini söyledi. Ablamı aradı özür diledi. Ablamda zamana bırakalım demiş. Eniştemi aramadı. Beni hayatından silmiş ben ablana küfür mü ettim ne yaptım da bu kadar ağır konuştu beni hiç dinlemeden dedi. Bu noktada eşime hak verdim. Israr etmedim araması için. Ailemle konuştu. Şimdi öfke kontrolü için psikoloğa gidiyor. Kendiside bu konuda sorunları olduğunu kabul etti. Şuan çok iyiyiz sevgili gibiyiz. Anlayışlı. bağırmamak için elinden geleni yapıyor. Sakin kalıyor daha çok.

Kızlar, korkuyorum... Ablam benim için çok önemli, annem, babam. Birbirimize eskisi gibi gidip gelmiyoruz. Ne olacak böyle? ne yapayım bilmiyorum...

Tekrar bunlar olur mu? ben şuan onun ailesi ile görüşmüyorum. Görüşmek istemediğimi de söyledim eşime. NAsıl istersen öyle yap. Sana karşı suçlular dedi. Şimdi böyle devam ediyor ama tedirginim ve korkuyorum. Eşime güvenmek istiyorum tekrar. İnsanlar neler yaşıyor diyorum Allahıma dualar ediyorum.

Akıl verin bana lütfen. Ablacığımla aram bozulmasın...

barışırlar endişelenme olur böyle şeyler. ama sen herşeyi eşine söyleme

gözlerim doldu hamilelikten sanırım kayınvaliden görümcen fırsat arıyormuş laf çarpmaya mesafeli davran eşinede öyle yap bir süre sonra eskiye dönmesin özür dilemiş ablandan ya enişteylede zamanla düzelir inşş ortada hiçbir şey yok bu kadar kıyamet kopartıcak ama suçunu bastırmak için yapmış ama yine şanslısın ablanın yaptığı iyilikleri anlatınca nankörlük yapmamış geçmiş olsun

önce aileleri vıcık vıcık olaylara dahil ediyosunuz sonrada o seninkilerle sen onunkilerle görüşmüyosun
konuşulan laf konuşulduğu yerde kalır o onu dedi bu bunu yaptı valla yoruldum okurken, kötülük oldumuydu aileleri işin içine hemen sokuyoruz ama iyi günde mesela bayramda yok gitmem yok gelmem yok bilmem ne, bu ilişkiler böyle yürümez

sana ders olsun öyle herşeyi herkese söyleme
olay yeni sanırım biraz zamana bırak
düzelecektir....

Akşam kayınvalidem sağolsun yapmış olduğu telefon konuşması ile tüm günümü üzgün geçirmeme neden oldu. Evleneneli 1,5 yıl oldu başladılar çocuk yap çocuk yap demeye. Hep aynı muhabbet naber napıyorsun varmı birşey? Kendimi hazır hissetmediğimi söyledim defalarca ama yok anlatamıyorum. off zaten regl olacağım hassasım hiç çekilmiyor

sabah bu konun üzerine bu yazman pek olmamış arkadaşım.
şimdi hangisine inanayım. eşinin aileisyle konuşmadığına mı yoksa konuşup kızgın olduğuna mı ??

yüz yüze görüşmüyolar heralde, ama öyle olsa kv çocuk mevzusunu açacak yüzü nerden bulcak, gelin benle görüşmicek ben ona çocuk sorcam

ufacık bir olay nasıl bu noktalara gelmiş şaşkınlıkla okudum

umarım en kısa zamanda düzelir soğur bütün olaylar..

ne önerirsin peki...

yok görüşmüyorum ikisine de inanabilirsin. Bu olayda onun ailesi derken annesi, teyzesi (annesi ile yaşıyor) ablası ve babası var. Bugün arayan kayınvalidem mecbur açtım teli ben sizle konuşmuyorum deyip kapatamadım maalesef

ne önerirsin peki...

zaten önerdim kuzum, konuştuğun laf orda kalsın eşine söyleme, özellikle kendi ailenle geçen konuşmaları, kendi içinizde bişeyleri halletmeye çalışın ufacık bi olayda enişteden babaya kadar herkes işe dahil oluyo, bu sizi ciddiye almamalarına neden olur, baban demiş zaten çocukmusunuz diye, yarın bigün ciddi bi iş yapacak olursunuz bu sefer siz istemesenizde müdehale ederler çünkü kafalarında yargı oluşacak bunlar yapamaz diye, anlatabilmişimdir umarım

yüz yüze görüşmüyolar heralde, ama öyle olsa kv çocuk mevzusunu açacak yüzü nerden bulcak, gelin benle görüşmicek ben ona çocuk sorcam

yüzyüze görüşmüyorum evet. aslında telde de görüşmek istemiyorum ama onlara sorsan ortada birşey yok. ben bu olayı size daha önce yazmadım dünkü olayı yazdığım için konu sırası karışınca aklınızda karıştı doğal olarak. Dün birde bana neden aramadığımın hesabını sordu se ne diyorsun ...

sana ders olsun öyle herşeyi herkese söyleme
olay yeni sanırım biraz zamana bırak
düzelecektir....

ablasının hala gereksız ınadını anlayamadım ama konus ahıbıne ders olmustur herhalde

ablanızlada esınız zaman ıcınde barısır
barısmazsada sorun degıl evı terkedecek kadar....

eşine herşeyi anlatma bidaha..bu laf için bkadar ortalık ayağa kalkmazdı...

evet haklısınız. O noktada hata ettim. Samimiyetlerine güvendim ama yanılmışım. Tecrübe oldu.

ben abımın karısıyla cok samımıyım canım
ama ınan ısıme gelmeyenı ona anlatmam tek dostum dıyeyım benı kosulsuz dogru yonlendırır ve sever
ama ne esım onunla bısey paylastıgımı bılır , nede bısey
aılemle ılgılı esıme sır vermıyorum

Yahu kusura bakmayin da inanin olayin bu boyuta ulastigina hem cok sasirdim hem de cok guldum :)

olaydaki tum kahramanlar fevri
sadece babaniz akli basinda

cunku dedigi gibi gercekten cocukca davranmissiniz :)

uzun bir sure gecsin
sinirler yatissin herkes anlayacak cocukluk ettigini
kimseyi baristirmaya ugrasmayin...

eşin şımarıklık etmiş fevri davranmış düşünmesi lazımdı olayın buralara kadar geleceğini evi terkderken...
olan olmuş artık zamanla düzelir merak etme...
aile içinde olur böyle şeyler...

bir arkadaşta yazmış konuyu okuyunca hayretler içinde kaldım ufacık bir mevzu ne kadar büyümüş böyle :26:herkes çok fevri davranmış kimse olgunluk göstermemiş
bundan sonra eşine hiçbirşey söyleme belli ki çok alıngan
eşini ablanla eniştenle barıştırmak için de uğraşma biraz zamana bırak buzlar eriyecektir

Kelebek etkisi deniyordu buna dimi...

Birşeyi merak ettim. Eşiniz ablanızla aranızda olan konuşmayı nereden biliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…