ortada kalan gelin...abla-kardeş

saka gibi herkes cocuk gibi masallah
sana diyecegim tek sey
herseyde ese söylenmez ki..
bak sonuclara bak
hem komik hem yazik
komik cünkü olayda aslinda ciddi birsey yok
yazik insanlarin bostan yere kalpleri kirilmis herkes ayaga kalkmis
yazik valla

Kelebek etkisi deniyordu buna dimi...

Birşeyi merak ettim. Eşiniz ablanızla aranızda olan konuşmayı nereden biliyor?

konuşmayı bilmiyor hayatım sadece bana ablana anlattın mı diye sordu bende evet konustuk sana çok yüz vermişim öyle diyor dedim o kadar

Ben eşini haklı buldum açıkçası. Bu gibi durumlarda empati yaparım ben genelde.onun ablası senin hakkında böyle şeyler söyleseydi, yok sen çok yüz veriyorsun falan, eminim senin vereceğin tepki de farklı olmazdı.işe birde erkeklik onuru vs.katarsan sanırım daha iyi anlayabilirsin neler hissettiğini.aradaki samimiyet ne kadar fazla olursa olsun. Senin ablan senin ablandır. Onun ise evlilik nedeniyle edinilmiş akrabası. Bizim evliliğimizde de abimin çok katkısı olmuştur bütün öğrenciliğimiz boyunca yardIm ve yataklık etmiştir ama bu ona eşimle aramdaki ilişki ile ilgili uyarılarda bulunma hakkI vermez.ben de zaten böyle bir şeyi tolere etmem. Eşinin evi terketmesi biraz fazla olmuş ama hissiyatı konusunda sonuna kadar haklı bence.ve anladığım kadarıyla bu ablan tarafından ilk eleştirilişi değil.

şaka yollu da olsa ablanla konuştuklarını eşine anlatman iyi olmamış.eşin de maşallah çocuk gibi ortalığı ayaklandırmış bi sürü can sıkıcı olay ama yinede durum biraz düzelmiş daha da düzelir endişelenme

O Galaxy telefonu kırasım geldi okuyunca.
Bana göre bu mevzuda en günahı olmayan adam enişteniz.
Tavrında da son derece haklı.
Sizin eşiniz ne münasebet onun karısına tehditvari konuşuyor, bir erkeğin yapması gerekeni yapıp ablanızı koruyor.
Onu üzeni hayatından çıkarmış, helal olsun ne diyeyim.

Siz aranızda geçen muhabbeti eşinize anlatmakla, eşiniz ablanıza haddini aşarak yaptığı azarlamayla, ablanız eşinizin tavrı sebebiyle size gönül koymasıyla, görümceniz bağırması çağırmasıyla oldukça suçlu konumda.

Bundan sonra yapılabilecek şey, eniştenizle siz konuşacaksınız.
Eşinizi de ikna ederek kapılarını çalıp, büyüklük göstermelerini isteyeceksiniz.
Aynı şekilde eşinizin ailesi ile olan mevzuda da siz büyüklüğünüzü gösterip bu seferlik susacak, mevzuyu geçmişte bırakacaksınız.
Başka çare yok...

Son düzenleme:
uf asiri kompleksli bi esin var
nedense kiz kardesimin esine benzettim
saatlerce guler konusuruz muhabbet ederiz ailecek arkadas ortaminda
oda katiir muhabbete guler konusur 10, 15 gun sonra sen bana bunu demistin ben cok kirilmistim diye trip atar
herseyi kafasinda kurup buyutuyor, en ufak bi espriyi oyle ince eleyip sik dokuyor kendine bir seyler cikartiyor ki sasip kaliyoruz
ve en cokda kardesime cektiriyor acisini
nazlamaktan,sensin demekten, ardini toplamaktan inan ailecek biktik
kuzenlerle,kardeslerimle toplaniriz yineeskisi gibi ama ondan uzak duruyoruz .. cok sik gorusmuyoruz, gidip gelmiyoruz .. kardesimle yalniz gorusuyoruz

esiniz soguklugu ve mesafeyi hak etmis
ablaniza baski yapmayin barismasi icin .. zamana birakin ..

yazıyorum ama genelde haksız bulununca üyeler sinirleniyo. ben benim başıma gelse eşinin yerinde olsam diye düşünüyorum.

senin yaptığın yanlış canım. benimde görümcemle aram çok iyidir sanki gelin görümce değilde arkadaşım. ama aynı konuşma eşimle görümcem arasında geçse bende görümcemden soğurum. eşimlede ciddi sorun çıkar. sonuçta benim eşim her kim olursa olsun benim hakkımda ben yokken bu şekilde konuşamaz. aynı şekilde ben yapsamda eşimde sinirlenir.

hepimiz bazen eşlerimize sinirleniriz ele anlatmaktansa anne veya kardeşe anlatmak daha iyidir. ama çenemizi kapalı tutucaz o zaman. ben eşinin yerinde olsam artık hep şüphe duyardım acaba hakkımda başka ne konuşuyolar diye.

senin en başta alttan alıp olayı dindirmen gerekirdi. ama bazen oluyo böyle işte o zaman salim kafayla düşünseydin şimdikinden daha kolay olurdu toparlaması. ama eşinde elinden geleni yapıyo belliki. iyi bi adam demekki. sende ablanda hatanızı kabullenin bence adam evi terk ettiği için haklıyken haksız konuma düşmüş ama ablanda zeytin yağı gibi su yüzüne çıkmasın canım. istediği kadar evlenmenize ön ayak olsun onunda yoruma kapalı olması gereken durumlar var. hee illa yorummu yapacaksınız eşin bunu bilmemeli.

ayrıca ablanın yaptığıda sen sinirliyken seni gaza getirmek olmuş. yani ağlaması yersiz değil kendi payı vaar bu durumda.

Ortada elle tutulacak bir olay bile yok aslında herkes bir galeyana gelmiş.
Senin hatan ablanla konuşmanı eşine anlatman olmuş. Sen sinirlenmişsin ablan sinirini yatıştırmamış, belki de yeni evlisin tavsiye olarak bir laf etmiş bunu gidip de eşine anlatmayacaktın.
Eşin zaten aşırı fevri ne gerek var o maile, kırıldıysa da sana söyleyebilirdi resmen hesap sormuş.
Eniştenin ise kafasına göre babanı anneni haberdar etmesi çok saçma, insanların iyi yüreğine indirmemiş.
Eşinin ailesi ise sana biriktirdikleri ne varsa kusmuşlar.

Ufacık bir olaydan ailelerin haberdar olmasıve karışması evliliğinizi zedeler canım, siz yarın öbür gün çok iyi olursunuz ama aileler kolay kolay unutamaz. Sen bir süre arabulucu ol ailene karşı eşinin kötü niyetli olmadığına dair. Eşini de fazla alttan almaya alıştırma senin ve ailenin de bir sabrı olduğunu bilsin, pire için yorgan yakar bu adam.

Bu arada; bu erkek milleti ne hassas bir yüreğe sahip oluyorlar hiç kıyamam. Biz kadınların çoğu erkek tarafından kayınvalide, görümce vs. aşağılama, hakaret artık Allah ne verdiyse maruz kalıyoruz gıkımız çıkmıyor vallahi.. O yüzdendir ki; dişi kuş müessesesinden yıllar önce istifamı sundum, ne kadar ekmek o kadar köfte bir adım bile gelmezken 10 adım koşamam kimseye kocam bile olsa.

Öncelikle geçmiş olsun. Eşiniz cidden çoook abartmış, okadar kolaymıymış boşanmak/yolları ayırmak?

Siz de lütfen bi'daha ablanızın, anneninizin vs.söylediğini en yakınınız aman nolacak diye eşinize söylemeyin. Şöyle düşünün eğer anneniz size "kızım eşin seni çok şımartıyor he:KK20:" dese aman anneee der geçersiniz ama kaynananız aynı cümleyi kursa sinirleriniz nasıl bozulur ona noluyor diye:44:

İnşallah tez zamanda düzelir, üzüldüm açıkcası benim de benden bir yaş büyük ablam var. İkiz gibi büyüdük ve ilerde en sevineceğim şey eşimle onun birbirleriyle kardeş gibi iyi geçinmeleri, sevmeleri olur sanırım. Çünkü kardeş bu, insan gözünden akan yaşa dayanamıyor:KK25:

Okurken çok güldüm :))

Şakamera gibi :))
:KK53:
Hala gülüyorum :))

En çok şaşırdığım görümcenin tavrı oldu.. Atak bekliyormuş gibi..

Zamana bırakın her şeyi.. Herkes bi sakinleşsin zaten ne kadar küçük bir mevzu olduğu anlaşılacak...

Bir de, arkadaşlar da belirtmiş, bir daha her şeyi eşinizle paylaşmayın, eşinizle olan konuları da herkese anlatmayın. Özellikle en yakınlarınıza.
Tartışırsınız, siz akşam unutursunuz ama anlattığınız yakınlarınız sonrasında bunu size hatırlatırlar...

incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük bir şeyden kavga çıkarmışsınız.Bence burda tek hata sende.Ailenle ne konuşursan konuş asla eşine söyleme.Benim görümcemde benim hakkımda eşime böyle birşey söylese bende çok kızardım.Kırılan bardağı yapıştırdığında eskisi gibi olmaz ama herşeyi zamana bırakın.Zaman geçtikçe unutulur yaşananlar.

incir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük bir şeyden kavga çıkarmışsınız.Bence burda tek hata sende.Ailenle ne konuşursan konuş asla eşine söyleme.Benim görümcemde benim hakkımda eşime böyle birşey söylese bende çok kızardım.Kırılan bardağı yapıştırdığında eskisi gibi olmaz ama herşeyi zamana bırakın.Zaman geçtikçe unutulur yaşananlar.

yuh yaa pire için yorgan yakmak buna denir walla,tek nefeste okudum ve ben şokk..resmen saçmalanmış,kimse alttan almamış,çok kötü ve yazık olmuş..
inşallah düzelir herşey..

bence bu olaydan sizde ders almalısınız.aslında siz başlatmışsınız.bence kimle ne konuşuosanız siiznle kalmalı.eşinize herşeyi anlatmayın.bizim için espri olan şeyler erkekelr için çok ciddi olabiliyor.aranızın düzelmesine sevindim.sizde eşinize yardımcı olun terapi konusunda.ablanızla olan ilişkiniz ise zamanla düzelir ama eskisi gibi samimi olmaz

O Galaxy telefonu kırasım geldi okuyunca.
Bana göre bu mevzuda en günahı olmayan adam enişteniz.
Tavrında da son derece haklı.
Sizin eşiniz ne münasebet onun karısına tehditvari konuşuyor, bir erkeğin yapması gerekeni yapıp ablanızı koruyor.
Onu üzeni hayatından çıkarmış, helal olsun ne diyeyim.

Siz aranızda geçen muhabbeti eşinize anlatmakla, eşiniz ablanıza haddini aşarak yaptığı azarlamayla, ablanız eşinizin tavrı sebebiyle size gönül koymasıyla, görümceniz bağırması çağırmasıyla oldukça suçlu konumda.

Bundan sonra yapılabilecek şey, eniştenizle siz konuşacaksınız.
Eşinizi de ikna ederek kapılarını çalıp, büyüklük göstermelerini isteyeceksiniz.
Aynı şekilde eşinizin ailesi ile olan mevzuda da siz büyüklüğünüzü gösterip bu seferlik susacak, mevzuyu geçmişte bırakacaksınız.
Başka çare yok...

hadi kv neyse o eşimin annesi ama görümcemin kapısını açmam hiçte küçüğüm saygı göstereyim diyemeyeceğim. Anla olup akıl vereceğine beni daha da delirtti destek değil köstek oldu. Ben o gün telefonda ağlıyorum eşim gitmiş bana diyor ki yok düğün gecesi biz şunu göremedik bunu göremedik. resmen içini kusmaya yer arıyormuş :KK19:

Ortada elle tutulacak bir olay bile yok aslında herkes bir galeyana gelmiş.
Senin hatan ablanla konuşmanı eşine anlatman olmuş. Sen sinirlenmişsin ablan sinirini yatıştırmamış, belki de yeni evlisin tavsiye olarak bir laf etmiş bunu gidip de eşine anlatmayacaktın.
Eşin zaten aşırı fevri ne gerek var o maile, kırıldıysa da sana söyleyebilirdi resmen hesap sormuş.
Eniştenin ise kafasına göre babanı anneni haberdar etmesi çok saçma, insanların iyi yüreğine indirmemiş.
Eşinin ailesi ise sana biriktirdikleri ne varsa kusmuşlar.

Ufacık bir olaydan ailelerin haberdar olmasıve karışması evliliğinizi zedeler canım, siz yarın öbür gün çok iyi olursunuz ama aileler kolay kolay unutamaz. Sen bir süre arabulucu ol ailene karşı eşinin kötü niyetli olmadığına dair. Eşini de fazla alttan almaya alıştırma senin ve ailenin de bir sabrı olduğunu bilsin, pire için yorgan yakar bu adam.

çok güzel demişsin evet o siniriyle pire için yorgan yakar gerçekten. Daha öncede böyle fevri çıkışlrı olduğunda ben alttan aldım aldım aldım sustum oturdum bu sefer dayanamadım:KK25:

Arkadaşlar söylemiş zaten, eşine herşeyi anlatma! Hata burda başlıyor ve herşey çorap söküğü gibi geliyor peşinden... Benim ablamla eşim arasında da buna benzer bir olay oldu, tek farkı ablam direk eşime söylemiş, eşimde alınmış, konuşmuyor. Ben de zamana bıraktım, nasılsa bir gün konuşacaklar.. Üzülme, zamana bırak, benzer durumları yaşadım, eşim her söylediğimi kv ye anlattı, o da beni aradı, bağırdı çağırdı falan.. Ama zaman herşeyi çözüyor emin ol.. Bu olayda bana tek garip gelen eşinin evi terketmesi oldu. O da farketmiş zaten psikolojik destek alıyor. Eğer çözemezseniz ilaç da alsın, bir kişi düzelirse dünya düzelir.. Allah yardımcın olsun.

sizin aileler fazla dizi izliyo galiba:44:
eşinde bu ne şiddet bu ne celal
ablanın söyledğinde bişey yok bence..
ama olayları büyütmekte aile boyu çok iyiymişsiniz Allahtan babanız varmış aklı başında olan..
bundan sonra oluruna bırakın zamanla düzelir herşey..
sizde eşinizin huyunu öğrenmiş oldunuz herşeyi söylemeyin ona:KK51:

X