Örgü Örgü bilmeyenler ya da yeni başlayanlar

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Canım ben tam olarak anlayamadım, yelek 55 ilmek, 6 ilmek kol bandı ve 6 ilmek iç kol altı kesimi sanırım..Koltuk altı kesme işlemi evet banttan sonra başlar..Yani şöyle anlatayım, 6 ilmek kol lastiğiyse o 6 ilmek örüldükten sonra kesmeye başlarsınız..

selanik örgü yada yalancısını nasıl örebilirim nasıl başlıcamm başlarda arkadaşlar anlatmış ama ben yapınca başka desen çıkıyor lütfen bir yardımcı olun HÜLYA :1hug: hanımcım

hülya bacım gerçekten eline emeğine sağlık canım. burada biz örgü bilmeyenlere ışık oldun Allah razı olsun senden. ben de örgüyü çok az bilenlerdenim heveslendim bende. başlıcam bakalım yapabilecek miyim

arkadaşlar merhaba
bu elbiseyi örmek istiyorum yanlız
eteğindeki örneği anlıyamadım
tecrübesizim daha bu konuda
bana yardım edermisiniz lütfeeeeeeeeeennnnnnnn
teşekkürler

HÜlyacım ılgın ıÇın teŞekkÜr ederım
hallettım problemı
elıne emeĞıne saĞlık hayatım

kizlar galiba tesekkür butonuna basmak gerekiyomus ben bulamadim butonu nerde ekranda acaba benmi göremedim

Esmacım teşekkür butonu bozuldu onun yerine üyenin cevabındaki sağ bölmede terazi var ona tıklayabilirsin.

ya bende ögrenmek istiyorumda daha ilmik ne onu bile bilmiyorum nasıl atılır bari anlatsaydınız

merhaba arkadaşım güzel bir topik açmışsın bede örgü bilmıyordum yurt dışında yaşıyorum bir arkadaşım netten bakarak çok güzel seyler örmüş onun sayesinde bende örguyu bira öğrendım bebek yeleği patık atkı sapka vb seyler ördum..
ben kazak örerken takma kol yapıyodum şimdi nette gördüğüm bi kazağı örmek ıstıyorum yaka kısmını bana anlatırmısınız kol kısmınıda tabi...
remi allta çok teşekkür ederım bundan sonra topiği hep takip edicem
..
Yfrog - 19807071

Öncelikte teşekürler canım.
Bu kesim reglan kesim diye geçiyor..Kesmeye başlayacağınız zaman ilk 3 ilmek kesiyorsunuz.Arka sırada işlem yapmayın normal örün.Daha sonra her sırada ilk ilmeğe dokunmadan yanındakini kesin (iki ilmeği bir örün.) Bu reglan kesimdir.Başka sorununz varsa yardımcı olurum..Kolaylıklar diliyorum.

anlamadım tam olarak. :hulya:şimdi o lastık kısmıı sonradan örüyoruz değilmı yoksa beraberındemı yurutuyoruz..
bide eger arkayı düz örersen denk gelirmı kolu nasıl yapcam ozaman:uhm:

anlamadım tam olarak. :hulya:şimdi o lastık kısmıı sonradan örüyoruz değilmı yoksa beraberındemı yurutuyoruz..
bide eger arkayı düz örersen denk gelirmı kolu nasıl yapcam ozaman:uhm:

Evet canım lastik sonradan örülmüş tabii denk gelir arkası çünkü orda da aynı işlemi yapacaksınız.Reglan kesimde ön kısımi arka kısım, kol hepsi de reglan olarak kesilirse denk geliyor ve çok ta güzel duruyor..Diğer türlü kesimlerde söküp tekrar yapmak gerekebilir.

Lastik için sonradan ilmek çıkarmak gerekiyor..a.s.

merhabalar hülya hanım 1 yaş için kaç ilmekle başlamak gerekır..
arkadaşımın oğluna kazak örmek istiyorum 8 aylık biraz buyuk olsun ıstedım...
sizde guzel bir model varmı acaba...

Bende vardı gönderdim..Arama yaptırın beğendiğiniz modeli söyleyin öyle daha kolay olur.
ılmek olarak ta 3,5 no şiş le 86 ilmek başladım ben ama bu sizin kullandığınız ipe göre de değişir.

hülya haımmerhabalar ben 3.5 ile 78 ılmek başladım ipim ince ve yumusak on kısımı ördüm kol kestım ve daha sonra yakadar 2 ye ayrdıım önden 2 dupme koymaya karar verdım.

kol kesımızden sonra 70 ilmekkaldı onuda ıkıye boldum ve ordum.şimdiarkayı örüyorum daha donra kollar bitince yakayı ilmek çıkararak örucem önden duğmelı ve yakalı olcak ama nasıl yaparım bılmıyorum omuzları tam dıkmesemmı anlamadım..
eşimın ölebi kazgı var ona bakıcam sizde yardımcı olurmusunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…