Örgü Örgü bilmeyenler ya da yeni başlayanlar

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
şu saç örgüsü kazakta falan nasıl oluyor ne şekilde örülüyor haroşa örgü nasıl örülüyor haroşa nedir bilmiyomm yeni başladım da yardımm

şu saç örgüsü kazakta falan nasıl oluyor ne şekilde örülüyor haroşa örgü nasıl örülüyor haroşa nedir bilmiyomm yeni başladım da yardımm

Örgü tekniklerinde çoğu modelin anlatımı var canım..Ören Bayan-Örgü-Örgü teknikleri yerimseniben

hulyacım ben bu bebek beresını ormek ıstıyrum yapılısını anlatabılırmısın bana:1hug:
18408189524b9ec6c60zd7.jpg

Sarı şeker 60 ilmek 1 ters 1 düz başla.6 sıra bu şekilde ör..Düz örgüyle devam et.15 sıra olunca her 9 ilmekte bir eksilt..Arka sırayı ters ör..Diğer düz örgüde 9 ilmekte bir kestiğin işlem 8 de bire düşecek..Yani her 8 ilmekte bir keseceksin..(Düzden kesersen daha hoş durur)
Son 4-5 ilmek kaldığında ilmekleri kesmeden bir yorgan iğnesi yardımıyla , ipneye ipi takıp, ilmeklerin içinden geçir, büzdür ve sağlamlaştır.6 sıra lastiğin sonundaki o bölgeye turuncu ipi geçir ve iğneyle 1 atlayıp 1 düzün üstünden geç..Şapkayı dik ve bitir.
Ponpon yap ve dik.
Kolay gelsin yerimseniben

HÜLYAcım canım benim bana da bir yardım edersen sevinecem çünki artık delireceğim bir yardım eli de sen uzat bana ne olur ya kimse cevap vermiyor çünki;

ben KOL KESME:işini yapamıyorum:1closedeyes: bu 3 2 1 dediğiniz şey nedir?ben anlamadım gitti birazcık açıklarmısın bana bunu nasıl yapcam ben bu kesim işini yani cevabını bekliyom öptüm seni çokŞenizŞenizŞeniz

Şöhretcim, normal kesme işlemini biliyor musun?
2 ilmeği birlikte almaya kesmek denir.İki ilmeği düz ya da ters örer gibi örersen yani ikisini bir alırsan kesme işlemi yaparsın.
Kol kesiminde bahsedilen 3-2-1 ilk kesişte 1 - 1 -1 3 ilmek, yani 2 ilmeği birlikte ör, kalan diğer ilmeği tekrar şişe tak, yine iki ilmeği birlikte ör, kalan ilmeği tekrar şişe tak ve son kez yine aynısını yap.Toplamda 3 ilmek kesmiş olursun.O sıra bittikten sonra arka sırayı normal ör.Tekrar 2. sırada bu kesme işlemi iki defa daha yap.2 sıra sonra sadece 1 defa yap.
Böylelikle 3-2-1 kesme işlemi uygulanmış olur.

Şöhretcim, normal kesme işlemini biliyor musun?
2 ilmeği birlikte almaya kesmek denir.İki ilmeği düz ya da ters örer gibi örersen yani ikisini bir alırsan kesme işlemi yaparsın.
Kol kesiminde bahsedilen 3-2-1 ilk kesişte 1 - 1 -1 3 ilmek, yani 2 ilmeği birlikte ör, kalan diğer ilmeği tekrar şişe tak, yine iki ilmeği birlikte ör, kalan ilmeği tekrar şişe tak ve son kez yine aynısını yap.Toplamda 3 ilmek kesmiş olursun.O sıra bittikten sonra arka sırayı normal ör.Tekrar 2. sırada bu kesme işlemi iki defa daha yap.2 sıra sonra sadece 1 defa yap.
Böylelikle 3-2-1 kesme işlemi uygulanmış olur.

ewt normal kesme işlemini biliyorum inşallah yaparım Şenizcanım çok saol

herkese merhaba arkadaşlar bi forum da çok güzel bir battaniye modeli vardı kare kare örülüp birleştirildikten sonra bazı karelerin içine yine örgüden kalp örülerek dikilmiş bilen varsa benim gibi acemiler için açıklamalı bişekilde anlatırsanız çok sevinicem lütfeeeeeeeeeen

Merhaba arkadaşlar
Ben zincir çekmekten başka bişey bilmiyorum
Ekimin ilk haftası sevgilimin doğumgünü ve ona bi sürpriz yapıp atkı örmek istiyorum.
Şöyle hazır gibi duran sıkı birşey örmek istiyorum mümkünse tek şişle/tığla örmek istiyorum öyle daha kolay gelio
Hangi ipten ne kadar almam gerek?Ve nasıl yapacağım yardımlarınızı bekliyorum.
İnternete çok baktım aradım ama yapılışı tam anlayamadım istediğim gibi bulamadım
senağlama

yok canım zor değilde bunlar iki şişle örülen modeller
erkekler için tığla yapılan maodel kolay bulunmaz sanırım ama arkadaşlar baksınlar yine de arşivlerine

atk%C4%B12.jpg

atk%C4%B11.jpg

9089erkekatkiberjk1.jpg

95210615.jpg

2004857530205062307_rs.jpg

Bunları beğendim zormu yapması?

bende tanışma yıldönümümüz için hediye etmek istiyorum gerçi daha çook var ama ancak bitiririm heralde :) ben de bitek zincir çekmesini biliyorum malesef o yzdn nası örülür hiçbi fikrim yok :teselli:

Kızlar forumumuzda örgüye nasıl başlanacağı ile bir çok konu mevcut..Nasıl ilmek atılır, düz örgü ,ters örgü hepsi mevcut..Göz atmanızı tavsiye ederim..

Harika bir bolum burasi Hulya hanim cok emek veriyorsunuz emeklerinize saglik , orgu ormeyi bilmeyenler yada benim gibi cok az bilenler icin oldukca yararli basliklar var , ters, duz, artirma, eksiltme yada bazi klasik motifler ve teknikler hakkinda bilgi var , orgulerin en zor kismi cesitli kol ve yaka kesimleri bunlarin her birinide birer baslikda hic bilmeyenlerin anlayacagi bicimde paylasmaniz mumkun mu? mesela hangi model hangi kol hangi yaka ile iyi gider ve bunlar nasil yapilir bu gibi bilgileri ekleyebilirseniz her kesden once ben cok minnettar olacagim .Simdiden tesekkurler.

Selam hülya abla bende senden bi konuda yardım almak istiyorum.ben yelek örüyorum kayınvalideme arka tarafı bitti de ön tarafında bişey sormak istiyorum koltuk koyarken arka daki gibi 6 tane arttırıp ördüğümüz örgüden kescez değilmi birde öbür tarafındanda kesilmiş onu ne zaman başlıycaz kesmeye bide ne kadar kescez bendeki örnekte benim anladığım kadarıyla 6 tane kesme bittikten sonra orası başlıyor ama kaç ilmek kescez 55 ilmek benim yeleğim yardımcı olursan sevinirim.

X