Örgü Örgü bilmeyenler ya da yeni başlayanlar

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ben de yeni öğreniyorum.. tersi , düzü ve haroşayı öğrendim yapabiliyorum ama selanik yapmayı bir türlü öğrenemiyorum burda selanik tarifi var ama kısa bi anlatım olmuş yani daha detaylı anlatırsanız çok sevinirim tşk ederim .

Selanik:
İplik ön tarafta tutularak;
1 ilmek örülür, 1 ilmek örmeden alınıp üstüne ip dolanır... sıra tamamlanır,
2.ci sırada üstüne iplik dolanan ilmekler örülür, tek ilmeklerin üstüne iplik dolanır...sıra tamamlanır,
Örgünün her iki yüzü bu şekilde örülür,

Canım resimli anlatımı da vardı ama bakayım bir..

ben de örgüde yeniyim.eşime ilk kez kazak örüyorum.arka ve önü hallettim.şimdi kola başlayacağım.lastikten sonra kolda nasıl arttırma yapılır.bu arada ön ve arka kesimlerimi reglan kesim yaptım.hülyacım yardımını bekliyorum.

ben de örgüde yeniyim.eşime ilk kez kazak örüyorum.arka ve önü hallettim.şimdi kola başlayacağım.lastikten sonra kolda nasıl arttırma yapılır.bu arada ön ve arka kesimlerimi reglan kesim yaptım.hülyacım yardımını bekliyorum.

lastikten sonra 10 sıra daha ör..10. sırada iki yandan 1 ilmek artır..her 12 sırada artır..Kol kesimin 3 ilmek kestikten sonra reglan kol için her sırada 1 ilmek kesyorsun..ben eşiminkini böyle yapıyorum ama bilmiyorum uyarmı sana.Dene bakalım..Benimkiler cuk diye oturur..

hülyacım kazağın kolunu örüyorum demiştim.senin güzel anlatımınla gayet iyi gidiyorum.kolun lastiğini 48 ilmek başladım.acaba dar mı diye şüpheye düştüm.sen ne dersin.iyi geceler.

hülyacım kazağın kolunu örüyorum demiştim.senin güzel anlatımınla gayet iyi gidiyorum.kolun lastiğini 48 ilmek başladım.acaba dar mı diye şüpheye düştüm.sen ne dersin.iyi geceler.

Bana iyi gibi geldi tatlım ama ne örersem önce ölçerim..bileğine ölç bence.

hülya ben şimdi yakaya geçicem.reglan kesimde ön parçada ilmeklerin hiç kalmaması mı gerekiyor.benim önde biraz ilmeğim kalmıştı.ayrıca parçalar dikildikten sonra şu yaka olayını hiç anlamıyorum.biraz anlatırmısın.yuvarlak yaka yapmayı istiyorum.

bende şimdik Bitanem'e atkı örüyorumm..tekli burgu yaptım 5 tane yanyana,siyah renk..sence güzel olmuş mu örnek Hülya Ablacım..
çok seviyorum bu örgü olayını yaa..
bi de KK'da ki örgü modellerini falan bayaa takip ediyorum artık gündelik hayatta bi örgü gördüm müü hemn nası yapılmış diye bakıyorumm :roflol:
dantelden çok daha zevklii
dersler olmasa bayaa örerim de kısmet artıkın(yalandanKimÖlmüş:roflol:)

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

BENDE BUNU ÇOK BEĞENDİM SENDE NASIL ÖRÜLECEĞİNİN ŞEMASI VAR MI?

Şema yok canım aşağıdaki küçük resimlere bakarak çıkarabilirsen çok iyi olur..Anlatmak isterdim ama şu an çok yorgunum..Geniş bir zamanımda model üzerinde çalışırsam cevap yazarım.

2 ters 2 düz 2 ters 8 düz 2 ters 2 düz 8 ters başlamış.Saç burgusu yapıp yanlardan 1 er ilmek keserk üçgen şekli vermiş.Üçgenler 5 parça olunca dikip yuvarlak şekli vermiş..Misinalı şişe geçerek ilmek almış kola devam etmiş.

merhaba
size özendim bir kazak başladım ama yakayı tam oturtamadım.nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz?
resmi ekleyemedim

BENDE BUNU ÇOK BEĞENDİM SENDE NASIL ÖRÜLECEĞİNİN ŞEMASI VAR MI?

ben altı ay önce bunun açıklamasını yazdım uzun uzun ama temizlik yapılırken çöpe gitmiş anlaşılan ben akşam bir model çıkarıp size anlatayım tekrardan biraz bekleyin ama üçgenler ayrı ayrı yapılmıyo beşgenler halinde örülüyo ve dikiliyo ikinciyi başlarken önceki beşgenin birkenarından ilmek çıkarılıyo sabrederseniz akşama sayılı hatta resimli yazarım size

124 ilmek başlıyoruz.
Ben şimdi genel bir açıklama yapıp, sonra sayıları veriyim.
Model 5 adet üçgenin bir arada örülmesiyle oluşuyor. Ben şimdi bir üçgenin sayılarını veriyorum. Bunu 5 kez arada 1 ters ilmek ile tekrarlayarak motifi oluşturacağız.
Tek sayılı sıralar örgünün arka yüzü, çift sayılı sıralar örgünün ön yüzü olacak.

124 ilmek atıyoruz şişe ve 24 ilmekten 5 üçgen oluşturacağız, aralarında 1er tane ters ilmek olacak.
1.sıra:
2 ters- 2 düz- 2ters- 2 düz- 8 ters- 2düz- 2 ters- 2 düz- 2 ters

2. sıra:
2 düz- 2 ters- 2 düz- 2ters- 8 düz- 2 ters- 2 düz- 2 ters- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

3. sıra:
1 ters- 2 düz- 2ters- 2 düz- 8 ters- 2 düz- 2 ters- 2 düz -iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

4. sıra:
1 düz- 2 ters- 2 düz- 4 ilmeği 4 ilmekle burgu yap- 2 ters- 2 düz -iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

5. sıra:
1 ters- 1 düz- 2 ters- 2 düz- 8 ters- 2 düz- 2 ters -1 düz- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

6. sıra:
1 düz- 1ters- 2 düz- 2 ters- 8 düz- 2 ters- 2 düz- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

7. sıra:
3 ters- 2 düz- 8 ters- 2 düz- 2 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

8. sıra:
3 düz- 2 ters- 8 düz- 2 ters- 1 düz- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

9. sıra:
2 ters- 2 düz- 8 ters- 2 düz- 1 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

10. sıra:
2 düz- 2 ters- 8 düz- 2 ters- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

11. sıra:
1 ters- 2 düz- 8 düz- 2düz- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

12. sıra:
1 düz- 2 ters- 8 düz- 1 ters- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

13. sıra:
2 düz- 8 ters- 1 düz- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

14. sıra:
1 düz- 1 ters- 4 ilmeği 4 ilmekle burgu- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

15. sıra:
9 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.
16. sıra:
8 düz- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

17. sıra:
7 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

18. sıra:
6 düz- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

19. sıra:
5 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

20. sıra:
4düz- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

21. sıra:
3 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

22. sıra:
2 düz- iki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

23. sıra:
1 ters- iki ilmeği tersten birlikte alıyoruz.

24. sıra:
İki ilmeği düzden birlikte alıyoruz.

Aralardaki 4 ters ilmek ve 5 üçgenin tek kalan ilmekle birlikte 9 ilmek var şişte.
Burada ipi 40- 45 cm uzunlukta koparıp yün iğnesine takıyoruz. 9 ilmeği iğneye takıp büzüyoruz ve üçgenleri birleştirip beşgeni oluşturuyoruz. Motifimiz bitti şimdi de ikinci motife geldi sıra:

Birinci motifin üçgenlerinin birinin kenarından 24 ilmek çıkarıyoruz ve ilmek sayısını 124 e tamamlıyoruz. Aynı birinci motifte yaptığımız işlemleri yapıp bitiriyoruz. 7 adet motifi sıra ile bitirip altına 6 adet daha yapıyoruz ama kol için ilmek çıkarılacak yere dikkat ediyoruz ve birleştirmiyoruz. Kol için olan ilmekleri çıkarıp saç örgüsü ve lastik yaparak kolu bitiriyoruz
Yakayı ayriyeten örüp dikiyoruz. Yaka için 27 ilmek atıyoruz ve şu sıralamayı uyguluyoruz.
2 düz- 1 ters- 2 düz- 1 ters- 2 düz- 1 ters- 8 düz- 1 ters- 2 düz- 1 ters- 2 düz-1 ters- 2 düz- 1 ters(bu dikiş için)
8 düz ilmeği 10 sıra da bir burgu yapıyoruz.

Kolay gelsin.a.s.

Emelciğim, iyi de modelde üçgen yaptığı görünüyor..Üçgen olarak örmüş önce Sonra dikip beşgen şeklini vermiş..Neyse sen açıklamanı yaparsın belki de ben yanlış yorumladım..Sonuçta sen daha iyi anlıyorsun bu işten.Bekliyorum canım benim de kafam ççok karışık bu ara biliyorsun ki...Ama hala üçgenmiş gibi geliyor bana.

selamm heheh bende konuk olarak geldimm kolay gelsin aferim aferim örün kızlar örün sonrada bana yollayın ben deneyip size puan verecem:)))))))hulya fıstık kolay gelsin anamm işin zormuş bir girdim çıkamıyom yaff:)))

yazdıkları okudum veörgüye başladım acemi biri için iyibir başlangıç oldu ve iki bere yaptım devam edecem.

arkadaşlar lüle iplikle şal veya fular yapan varmı varsa yapılışını anlata bilirmi? Bide örnek model göndere bilirmi?

X