kızlar bende gecen ay çörek otu tarcın bal karışımını kullandım tüp bebek tedavisine başlamıştık fakat çok fazla yumurta oluştuğu için tedavim yarıda kesildi normal bi zamanda kullanılsa evet çok faydalı ama hem ilaçlar hem karışım 50 nin üzerinde yumurta oluşturdu bu duruma yan etki denirmi dneilezmi biliyorum hayırlısı olsun hakkımızda
şekerim ben de incir kürü kullandım ama 21 gün falan yapmadım sabahları kaynatıp içiyordum 10 gün falan içtim... 4 yumurta oldu bende Bunların 3 tanesi döllendi, ve üçü de 1. kalite idi.. :)
tüp bebege çecemedim ben beklemedeyim çörek otu kuru ve inçir kuru nasıldıyazarmısınız?
arkadaşlar herkese merhaba. bende bu konuyla ilgili bişeyler yazmak istedim. ben pko hastasıyım şu anda 2. denememdeyim muhtemelen bu cumartesi yumurtalarım toplanacak . ilk denemede hiçbir kür uygulamadım 28 tane yumurta toplanmıştı 18 i döllendi ama ancak 2 tanesi 1. kaliteydi 2 g1 1 g2 transfer edildi gebelik oldu ancak 6. haftada düşükle sonuçlandı maalesef. bu tedavimde yumurta kalitesini arttırmak için düzenli olarak bal tarçın çörekotu kürü yaptım şu anki durum çok iyi ilk tedavide bu zamanlar çok daha fazla yumurta vardı yani bu karışım yumurtaları çok arttırmadı.ben sadece kalite artsın diye yapıyorum yani şimdiye kadarda yumurtalarda coşma söz konusu değil. tek embriyo yasasından dolayı ne kadar kaliteli yumurtam olursa okadar iyi çünkü dondurmamız lazım bu son hakkımız. ilkinde kalite yumurtam azdı eğerki bu sefer kalite artarsa kesinlikle bu kürden olacak yumurtaların durumuyla ilgili sonucu almama 8-9 gün var buraya yazarım sonucu kürlerle ilgili birazda olsa veri olmuş olur elimizde
arkadaşlar size birşey anlatacağım
beni az çok biliyorsunuz endo hastasıyım 2 ameliyat geçirdim klomenle 2 negaitf aşılama ve 1 negatif tüp bebek ve sol yumurtalığım çok zarar görmüştü
tüp bebekte sol da bir yumurta oldu ve 7 mm de kaldı toplanamadı..işlevsizdi yani.
ben 1 nisanda adet olunca 2. günü bal polen tarçın çörek otu karışımı na başladım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve aynı gün incir kürüne başladım sabah akşam bir bardak içtim..
ada çayı papatya çayı ve civan perçemini karıştırdım kaynattım bir fincan içtim günde..
9. gün doktora gittim yumurtalara baktırmak istedim
ve şok oldum sol yumurtalığım 1 adet 11.5 mm yumurta üretmiş düşünün tüp bebekte 2000 tl lik iğneyle 7 mm de kalmıştı..
sağda da 2 yumurta oluşmuş biri 12 mm biri de 5 mm.
5 mm saymazsak 2 tane 9. güne göre büyüklüğü çok iyi 2 yumurtam oluşmuş..11. gün çatlatma iğnesi oldum ve ilişki önerdi doktorum..şu anda kistim yok..
ama adet oldum yani doğal yolla olamdı ama yumurta oluşması bile benim için sevindirici birşey..
kısacası olmaz dediğim bunları yaptıktan sonra oldu hala daha inanamıyorum ben önümüzdeki aya hazırlık olsun diye yapmıştım doktora gittim test etmiş olurum dedim yumurtalar ne alemde diye..
bence mutlaka deneyin yararı var diye düşünüyorum bugün adet oldum yarın aşılama için tedaviye başlayacağım ve bal polen çörek otu tarçın karışımına başlayacağım
incir kürünüde yapacağım aynı zamanda..
fazla yumurtası olanlar için belki zararı olabilir ama benim gibi yumurta sayısı ve kalitesinde sorun yaşayanlar deneyebilir..benim aşılamalarda olamzsa tüp bebek te de yapmayı düşünüyorum..
allah hepimizin gönlüne göre versin..
canım çok sağol bilgin için bende de pko var fakat ileri seviyede değil
bende dediğin gibi yumurtaların kaliteli olması için kullanmayı düşündüm fakat yumurta rezervim az değil dahada çoğaltmasından endişe ediyordum ama senin yazın benim içim gayet aydınlatıcı oldu tecrübeden fikir almak herzaman iyidir 8-9 gün sonra yumurtalarla ilgili bilgi verirsen çok sevinirim canım.
Bence yumurta rezervinde zorun yoksa bu tür bitkisel destekleri düşünmemek gerek, kaş yapayım derken göz çıkıyor çünkü...Benim yumurta rezervim Allaha şükür iyi, her ay ovulasyonda oluyor, birer defa bal tarçın çörek otu yapayım dedim kistlere sahip oldum reglim uzadı, yaramadı yani, soğan suyu yatım 1 defa 1 hafta erken regl oldum, yani düzenimi bozdum, velhasıl o gün bugündür o işlere girmiyorum, kendi düzeninde işlesin. Tüp bebek tedavisinde zaten bir sürü ilaç kullanılıyor, kullanacağımız bitkisellerin nasıl etkisi olacağını da bilemiyoruz, ben şahsen tedavimi riske atmak istemezdim.
bu ay bende kullanmayı düşünüyordum bugün iğnlere başladım aşılama için doktorum çok kesin konuştu 2 den fazla yumurta oluşursa iptal ediyoruz diye cesaret edemiyorum geçen ay çok faydası oldu..bugüna detimin 2. günü iğnlere başladım..ama sayı çoğaltmıyorsa bal çörek otu tarçın ve polen karışımı yarından itibaren en azından pazartesi günkü kontrolüme kadar kullanayım bari..inşallah yumurta sayısını çoğaltmada kaliteyi etkiler..benim sorunum da kalitesiz olması..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?