• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

Vazgeçemiyorsa sizi olduğunuz gibi kabullensin neden kalıplara sokmaya çalışıyor. Sizde ondan böyle büyük radikal bir karar almasını bekliyor musunuz? Bugün bunu isteyen yarın evlenince daha büyük şeyler ister ve sürekli sizi ezer. Lütfen boyun eğmeyin. Sizi olduğunuz gibi kabullenecek bir çok aday bulabilirsiniz. Evlenince geri dönüşü sancılı oluyor. Çok şey götürüyor insandan.
Evet birkaç defa yansıttım bu durumu zaten. O da ben senden kötü bir şey istemiyorum ki diyerek üste çıkmaya çalıştı hep.
Koşarak uzaklaş
Durum onu gösteriyor.

Allahım ya , ne yazsam ağzım bozuluyor.. Bitmedi egolarını kadın bedeni üstünden sürdürmeleri insanların.
İstemediğin hiç bir şey yapma ve seni buna zorlayan insanlar arkadaşın bile olsa yanında tutma diyeceğim ki sen burada eş seçiminden bahsediyorsun. Yapma lütfen
Yıllardır bencilliğini hissettiğim tek konu bu ama beni evlilikten soğutmaya yetti maalesef. Artık Kpss'den başka bir şey düşünmek istemiyorum.
Sakın bu adamla evlenmeyin aksi halde çok mutsuz olursunuz. Senin her şeyine razıyım ama açık olmana razı değilim cümlesi aslında her şeyinize razı olmadığınızı gösteriyor. Size saygısız olmayan sizi değiştirmeye çalışan bir adamla evlilik düşünmeyin derim hatta birlikte geçen her dakikanıza yazık. Allah için kapanıp kapanmamaya karar vermek size kalmış. Ben istediğim için değil demesine inanmayın gayet kendi istiyor
Aynen öyle şu an sessizce bekliyor. Dünden beri hiç görüşmedik. Ben de yazmıyorum o da yazmıyor, kararım da kesinleşiyor artık.

Ben tesetturluyum. Ne olursa olsun kişi kendi istemeden bunu yapmamali. Evlendim diye yada cevrem soyle der boyle der diye degil.icinizden gecen ne onemli olan o. Tamam belki kapanmanizin daha iyi olacagini anlatir ama zorla ben seni kapatip alicam diyemez.
Ben 13yasindayken yazin kapandim. Saclarimi kisacik kestirmistim kimse gormesin istedim. Ailem tutucuydu zaten o zamanlar bile kisa kol giyemezdim, tunik giyerdim. Ama sonra ki yaz kapanmak istemedim. Ailem sasirdi ama sorun etmedi. Esimle tanistigimda aciktim. Üniversiteye başladığım sene kendim kapanmaya kararverdim. Esim o zaman bana kapanma simdi evlenince kapan, sonra gelinlikte hevesini alamazsin fakan dedi ama dinlemedim kapandim. Cok sukurde hic pisman olmadim

adama kiziyoruz vs tamam da adam net yani,
siz sanki net degilsiniz gibi,
iste ailem uygun gormez, yadirgarlar..... vs vs de,
siz direk ben istemiyorum, bu iste gonlum yok deyip konuyu kapatsaniz konu kapanir yani,
bence siz de biraz kendinizi sorgulayin, daha net olmalisiniz boyle meselelerde.
Adam acik kapi bulmus, zorluyor, ben pek kizamadim.

Ben tesetturluyum. Ne olursa olsun kişi kendi istemeden bunu yapmamali. Evlendim diye yada cevrem soyle der boyle der diye degil.icinizden gecen ne onemli olan o. Tamam belki kapanmanizin daha iyi olacagini anlatir ama zorla ben seni kapatip alicam diyemez.
Ben 13yasindayken yazin kapandim. Saclarimi kisacik kestirmistim kimse gormesin istedim. Ailem tutucuydu zaten o zamanlar bile kisa kol giyemezdim, tunik giyerdim. Ama sonra ki yaz kapanmak istemedim. Ailem sasirdi ama sorun etmedi. Esimle tanistigimda aciktim. Üniversiteye başladığım sene kendim kapanmaya kararverdim. Esim o zaman bana kapanma simdi evlenince kapan, sonra gelinlikte hevesini alamazsin fakan dedi ama dinlemedim kapandim. Cok sukurde hic pisman olmadim
Eşiniz gerçekten anlayışlıymış bu konuda belli. Ben sevgilime düğünümü böyle hayal etmedim ki dememe rağmen tesettürlü gelinlik modellerine de bak, güzel modeller var diyebiliyordu. İçimde kalır diye düşünmüyor bile. Ailemin bu durumdan haberi olsa zaten hepten karşı çıkarlar. Sadece kız kardeşlerime anlattım onlar da istemedi, ters buldular. Normalde sevgilimi övüp dururdum da ama bu isteğini duyan sen yapamazsın diyor. Gitsin mutlu olsun başka biriyle bu saatten sonra kalbimin geleceğini zannetmiyorum.

Hep bekliyolar ki kadın değişsin. Açıksa kapansın kapalıysa açışsın. Aman bu erkeklerin totosu hep dik kalsın mazallah erkeklikleri elden gider olduğu gibi kabul ededince kadını! hödük herif bi de alacam malacam. Hayırdır gardaş sen almasan bu kız evde mi kalacak sanıyon sen kendi kaçırdıklarına yan deyin ona. Kendi kafasını değiştirsin. Oh ne güzel sevgiliyken açık olsun evlenirken aile karşısına bakııınn ben dedim kapandı hieeeyyyytttt diye naralar atsın. Ay sinirden gözüm seğirdi! Hayır madem hassassın ne diye 5 koca yıl masum birinin hakkına giriyorsun!

2 ay önce askerden geldi o vakitten beri evlilik konusu gündemde zaten ailesi bir an önce başını bağlama peşinde hatta kuzeni falan görücü bulmak istemiş o da benim resmimi atmış whatsapp'dan güzel kızmış hadi inşallah Allah tamamına erdirsin demiş.
Bu durumlardan sonra da soğudum boşuna beni beklesin istemiyorum. O şu an neredeyse evliliğe hazır. Ben daha temmuzda sınava gireceğim. Kazanmadan da ciddi bir adım atayım istemiyorum.

Evet çok haklısınız. Kız kardeşimle de bu durumu konuştum, o da sen baskıya gelemezsin, özgür ol boş ver, böyle kabullenmiyorsa gitsin bulsun senden iyisini dedi. Daha da soğuyorum artık.
O bir anda gelen soğuma olduysa artık istesende olmaz zaten senin hayatın iyice düşün ve karar ver ama kk soracak olursan arkana bakmadan kaçç 😂😂😂😂

adama kiziyoruz vs tamam da adam net yani,
siz sanki net degilsiniz gibi,
iste ailem uygun gormez, yadirgarlar..... vs vs de,
siz direk ben istemiyorum, bu iste gonlum yok deyip konuyu kapatsaniz konu kapanir yani,
bence siz de biraz kendinizi sorgulayin, daha net olmalisiniz boyle meselelerde.
Adam acik kapi bulmus, zorluyor, ben pek kizamadim.
Ben ona çok net konuştuğum vakitlerde bile aaa öyle deme, belli olmaz, inşallah doğru yolu gösterir Rabbim, sana hep dua edeceğim sen de kendin için et içinden gelsin vs vs diyerek sürekli bir ikna halindeydi.
Birkaç yorumumda da bahsettim belki okumamışsınızdır. İlk sevgili dönemlerimizde bana kapanmayı düşünür müsün diye sorduğunda hiç düşünmedim aklımda yok demişliğim var o sıralarda da konu orada kaldı bir süre hiç açılmadı zaten vakit geçti kendisi memur oldu askere gitti geldi şimdi tam ciddi bir adım atma kararı vereceğiz düğünde bile tesettürlü olmamı istedi. Ben kendisini sevdiğim için bu vakte kadar net bir şey söylemedim belki düşünürüm de demişliğim var evet ama kendisi düğünden önce kapanmamı bekliyor. Ben ona çok kez dedim kapansam dahi düğünde kapanmam çünkü hayalim tesettür gelinlik değil. Buna saygı duysaydı belki bu konuyu bile açmıyor olurdum yani. Tamam hevesini al madem hayalin değil saygı duyarım deyip evlendikten sonra kapanmamı beklemedi sana bırakırsam bu iş olmaz, ben sana yardımcı olacağım merak etme diyerek iknaları çoğaldı.

Son düzenleme:
Hep bekliyolar ki kadın değişsin. Açıksa kapansın kapalıysa açışsın. Aman bu erkeklerin totosu hep dik kalsın mazallah erkeklikleri elden gider olduğu gibi kabul ededince kadını! hödük herif bi de alacam malacam. Hayırdır gardaş sen almasan bu kız evde mi kalacak sanıyon sen kendi kaçırdıklarına yan deyin ona. Kendi kafasını değiştirsin. Oh ne güzel sevgiliyken açık olsun evlenirken aile karşısına bakııınn ben dedim kapandı hieeeyyyytttt diye naralar atsın. Ay sinirden gözüm seğirdi! Hayır madem hassassın ne diye 5 koca yıl masum birinin hakkına giriyorsun!
Evet ben ona da dedim bunca zaman geçti hem senin yılların hem de benim yıllarım geçti bu kadar kararlıysan niye ilk vakitlerden söylemedin belki o zaman direk kafamız uyuşmuyor deyip erkenden bitirecektik bu kadar uzatmaya gerek kalmayacaktı dedim. O da nereden bileyim ki senin bu kadar karşı çıkacağını diyerek üste çıkmaya çalıştı.
O bir anda gelen soğuma olduysa artık istesende olmaz zaten senin hayatın iyice düşün ve karar ver ama kk soracak olursan arkana bakmadan kaçç 😂😂😂😂
Evet ben zor alışır zor severim, bir hatasında hemen koparım öyle de bir huyum var. Hele ki kararıma saygı duymadığını görünce vazgeçmem kolay oluyor. Evlilik bu, yaşım 28. Bu kadar beklemişken mutsuz bir evlilik yapmaktan korkuyorum.

içindd kapanma isteğimi yok yoksa çevre baskisindan korktugun içinmi istemiyorsun kapanmayi.
eger birazda olsun istek varsa içinde sevgilin senin için vesile olabilir.
ben hemen saygisi yok vs diye düsünmuyorum..
seni seviyor, yazdiklarindan anladığım kadarıyla.
belki çevre baskina yardimci olmaya çalisiyodur kendince

Evet ben ona da dedim bunca zaman geçti hem senin yılların hem de benim yıllarım geçti bu kadar kararlıysan niye ilk vakitlerden söylemedin belki o zaman direk kafamız uyuşmuyor deyip erkenden bitirecektik bu kadar uzatmaya gerek kalmayacaktı dedim. O da nereden bileyim ki senin bu kadar karşı çıkacağını diyerek üste çıkmaya çalıştı.

Evet ben zor alışır zor severim, bir hatasında hemen koparım öyle de bir huyum var. Hele ki kararıma saygı duymadığını görünce vazgeçmem kolay oluyor. Evlilik bu, yaşım 28. Bu kadar beklemişken mutsuz bir evlilik yapmaktan korkuyorum.
Niye karşı konulmaz cazibesine kapılıp beynini aldıracağını falan mı düşünmüş hey Allahım ya! O kadar eminler ki kadınların onlara tabi olacağına akıllarına bile gelmiyor gururlu dik bir kadının karşılarında olacağı..

içindd kapanma isteğimi yok yoksa çevre baskisindan korktugun içinmi istemiyorsun kapanmayi.
eger birazda olsun istek varsa içinde sevgilin senin için vesile olabilir.
ben hemen saygisi yok vs diye düsünmuyorum..
seni seviyor, yazdiklarindan anladığım kadarıyla.
belki çevre baskina yardimci olmaya çalisiyodur kendince
Bu durum aşama aşama gelişti aslında. Özetle ilk zamanlarımdan başlayayım. Sevgili olmaya karar verdik üniversiteydik o vakit kapanmayı düşünür müsün diye sormuştu. Hiç düşünmedim aklımda yok demiştim. Konu kapandı. Neredeyse 2-3 yıl geçti tekrar gündeme geldi konu, ben içimden gelirse kapanırım tabi ama çevremde yok garipsiyorum vs diyerek durumu anlattım yine çok ısrar etmedi o vakitler. Son 1 yıldır yoğun şekilde gündeme getirdi ki bu sefer de düğünde tesettürlü olmamı bekliyor. Ben de ailemde hiç tesettürlü olmadığı için rahat olamam, alışamam vs diye bir sürü sebep saydım ki en önemlisi hayalim tesettürlü gelinlik değil mesela dedim yine de vazgeçmedi. Kırıldığım nokta da o oldu. Hani deseki tamam o zaman düğün hayal ettiğin gibi olsun, inşallah evlendikten sonra içinden gelir de kapanırsın dese bunu sorun yapmazdım belki de ama direk seni kapatıp alacağım demesi kırdı beni. Bir de sana bırakırsam hayatta kapanmazsın, sana tesettür kıyafetler almakla başlayacağım falan deyince ben ister istemez çok rahatsız oldum. Hiç alışık olmadığım bir tarza bürünmek benim karakterime göre değil yani. Tesettüre ne çok karşıyım ne de çok olumluyum ama o bana ısrar ettikçe soğudum, birazcık düşüncem varsa da gitti.

Çoğu kişi yapamaz iste senin yaptığını körü körüne bağlanır sonra bin pişman olur senden 8 yaş küçüğüm bu arada evliyim bende ve inan birlikte olduğun kişiyle mutsuzsan hayatın çekilmez olur

Eşiniz gerçekten anlayışlıymış bu konuda belli. Ben sevgilime düğünümü böyle hayal etmedim ki dememe rağmen tesettürlü gelinlik modellerine de bak, güzel modeller var diyebiliyordu. İçimde kalır diye düşünmüyor bile. Ailemin bu durumdan haberi olsa zaten hepten karşı çıkarlar. Sadece kız kardeşlerime anlattım onlar da istemedi, ters buldular. Normalde sevgilimi övüp dururdum da ama bu isteğini duyan sen yapamazsın diyor. Gitsin mutlu olsun başka biriyle bu saatten sonra kalbimin geleceğini zannetmiyorum.
Aslinda asil mesele bugun bunu zorlayan yarin nelere zorlayacak? Neler duyuyoruz. Tarikatlarin birinden cikmayacagi ne malum. Cok iyi dusunun cok iyi karar verin. Hakkinizda hayirlisi olsun

Niye karşı konulmaz cazibesine kapılıp beynini aldıracağını falan mı düşünmüş hey Allahım ya! O kadar eminler ki kadınların onlara tabi olacağına akıllarına bile gelmiyor gururlu dik bir kadının karşılarında olacağı..
Beni en iyi kız kardeşim anlıyor. Karakterine ters, sen şu an onu iyi gördüğün için evliliği normal görebilirsin ama evlensen yapamazsın diyor belki kendisiyle iyi olursun ama ailesiyle kafan uyuşmaz sana çok karışırlar diyor. Haklı da...

Aslinda asil mesele bugun bunu zorlayan yarin nelere zorlayacak? Neler duyuyoruz. Tarikatlarin birinden cikmayacagi ne malum. Cok iyi dusunun cok iyi karar verin. Hakkinizda hayirlisi olsun
Evlilik birçok durumu değiştirebilir. Ben yıllardır aramızda büyük tartışmalar olmamasını, karakterini vs ön görerek mantıklı bir evlilik yapmak için görüştüm. Hiç kimse yıllarını boşuna harcamak istemez.
Teşekkür ederim inşallah hayırlısı olur bakalım.

Beni en iyi kız kardeşim anlıyor. Karakterine ters, sen şu an onu iyi gördüğün için evliliği normal görebilirsin ama evlensen yapamazsın diyor belki kendisiyle iyi olursun ama ailesiyle kafan uyuşmaz sana çok karışırlar diyor. Haklı da...
Bana da ailesi daha ılıman gibi ama kendisi takıntılı gibi geldi. Ele güne karşı kapattım ben yaptımndemek için daha da hırslanıyor ailesi de kapansa iyi olur derken zorla değil kapansa en güzeli kapanmazsa kendi bilir demek istemiş bence.

Evlilik birçok durumu değiştirebilir. Ben yıllardır aramızda büyük tartışmalar olmamasını, karakterini vs ön görerek mantıklı bir evlilik yapmak için görüştüm. Hiç kimse yıllarını boşuna harcamak istemez.
Kendisi beş vakit namaz kılar mı? Üzerine düşen zekatı verir mi?

Evlenince oyle cok degisiliyorki. Aslinda bu sadece evlenmekle alakalida degil. Kisilerin yaslari ilerledikce fikirleri degisebiliyor. Sonra ayni evde yasamak yillarca sevgili olsanda bambaska birsey. Cocuk oluyor fikir ayriliklari çıkıyor. Yarin bir gun çocuğunu subyan mektebine verelim de diyebilir. Ben kapali olmama ragmen böyle sıkı egitimlere karşıyım. Ama eşimde siyasi ve bu konularda cok degisti suan hic anlasamiyoruz mesela... Boyle sinyaller vermişken iyi dusunmek gerekli..

Back
X