• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli bir karar vermem için fikir istiyorum

Siz de şey diyin "kırmızı kalpli boxer giymezsen seni almam." veya "dışarı çıkarken sadece siyah t-shirt giyebilirsin yoksa seni almam." kulağa nasıl geliyor?
Bana da "55 kiloya inersen seni alırım." diyen bir manda vardı. Cümlesini bitirdikten sonra terkettim.
Bugün tesettür, yarın pantolon giyme, sonraki gün kuzeninle tokalaşma nikah düşer bıdı bıdı bıdı.
Nerden mi biliyorum? Tecrübe diyelim.

Sonuçta tesettürlü eş istiyorsa birçok aday var

Neden açık olan birisi ile görüşüp hem de uzun yıllar şimdi de ille de kapan diyor

Kapansan dahi huzursuz olursun evlilik hep tartışmalı yürür
Aynısını dedim hatta senin çevrende tesettürlü çok dedim onlara yönel, beni bekleme vakit kaybetme, mutsuz olma benimle dedim.
O da niye bu kadar zorluyorsun ki ben sadece seni istiyorum seni çok seviyorum, vazgeçemiyorum ne yapayım dedi.

Siz de şey diyin "kırmızı kalpli boxer giymezsen seni almam." veya "dışarı çıkarken sadece siyah t-shirt giyebilirsin yoksa seni almam." kulağa nasıl geliyor?
Bana da "55 kiloya inersen seni alırım." diyen bir manda vardı. Cümlesini bitirdikten sonra terkettim.
Bugün tesettür, yarın pantolon giyme, sonraki gün kuzeninle tokalaşma nikah düşer bıdı bıdı bıdı.
Nerden mi biliyorum? Tecrübe diyelim.
Ben ona empati kur bakalım dedim ben de mesela desem ki saçlarını sarıya boya yoksa evlenmem sarı saçlı ol. Nasıl karşılarsın bu durumu. Aynı durumu ben yaşıyorum işte dedim. O da ikisi aynı şeyler değil ama birini Allah için yapıyorsun ama saç boyamak Allah için mi dedi. (sustum vallahi o ara laf bulamadım yani :))

Ben erkek arkadaşımdan çok memnundum taa ki tesettür konusunda ısrar edene kadar. Çevremi düşünmemin sebebi de aklımda tesettür fikri yokken ve ailemde tesettürlü olmayınca durumu garipsedim.
İçinden gelerek kapanan ve ibadetini dört dörtlük yapan insana saygım sonsuz ama benim tesettüre girmem çok zor geliyor bana. Birçok şeyin değişecek sonuçta en başta giyim tarzı. Ben alışık olmadığım bir kıyafeti bile giyemezken saçım dahil kapatman ağır geldi. Hadi kapandım diyelim sonradan açılma düşüncesi olursa diye çok düşündüm. Radikal bir karar bu.
Evet sizi zorlamasına bişey diyemeyeceğim içten gelmedikten sonra kapanmak bir ibadettir ve Allah için yapılır ama örnek vermek gerekirse ben evlenirken eşimin istediği giyim tarzına biraz ayak uydurdum onun dediğini yaptım onu sevdiğim için fedakarlık yaptım bu benim için çok büyük bişeydi arkadaş ortamım yadırgarsa diye hatta korkuyordum ama şuan iyi ki yapmışım diyorum şimdi yıllar geçti eşim şimdi hiç umursamıyor gayet taviz veriyor onun için şuan önemli olan benim nasıl mutlu olduğum

Aynısını dedim hatta senin çevrende tesettürlü çok dedim onlara yönel, beni bekleme vakit kaybetme, mutsuz olma benimle dedim.
O da niye bu kadar zorluyorsun ki ben sadece seni istiyorum seni çok seviyorum, vazgeçemiyorum ne yapayım dedi.
Sizi bu kadar seven biri varken yabana atmayın çabuk kestirip atmayın derim

bu kadar dindar adamın 5 sene sevgililik dönemiyle işi neymiş?kardeşim sen 5 sene kaybetmişsin daha daha kaybetme.adam anasına çok afedersin sözüm meclisten dışarı damızlık hizmetçi arıyor.sana zerre saygısı yok, baskıcı, huzurun inancın mutluluğun umrunda değil , anasını düşünüyo.kaç ve kaç, o kadar.

Evet sizi zorlamasına bişey diyemeyeceğim içten gelmedikten sonra kapanmak bir ibadettir ve Allah için yapılır ama örnek vermek gerekirse ben evlenirken eşimin istediği giyim tarzına biraz ayak uydurdum onun dediğini yaptım onu sevdiğim için fedakarlık yaptım bu benim için çok büyük bişeydi arkadaş ortamım yadırgarsa diye hatta korkuyordum ama şuan iyi ki yapmışım diyorum şimdi yıllar geçti eşim şimdi hiç umursamıyor gayet taviz veriyor onun için şuan önemli olan benim nasıl mutlu olduğum
Sizi bu kadar seven biri varken yabana atmayın çabuk kestirip atmayın derim
Ben çok açık giyinen bir insan da değilim mesela o bu açıdan da beni sevdi. Kapanabilme potansiyelimi düşündü yani. Geçenlerde şunu dedi hatta eminim ailende tesettürlü olsaydı sen de tesettürlü ve 5 vakit namazlı olurdun ama şimdi sana anlatıyorum işte doğruyu gösteriyorum niye diretiyorsun diyor.
Bir yandan o bir yandan ailelerimizin uyuşmayacağı fikri beni çok arada bıraktı. Evlensem baskı görür müyüm mutsuz olur muyum diye düşüne düşüne bunaldım zaten.

bu kadar dindar adamın 5 sene sevgililik dönemiyle işi neymiş?kardeşim sen 5 sene kaybetmişsin daha daha kaybetme.adam anasına çok afedersin sözüm meclisten dışarı damızlık hizmetçi arıyor.sana zerre saygısı yok, baskıcı, huzurun inancın mutluluğun umrunda değil , anasını düşünüyo.kaç ve kaç, o kadar.
Ben ona kpss kazanmadan evlenmem dediğim için bu kadar sürdü ve son kez kpss'ye hazırlanıyorum. O da kazansan da kazanmasan da yeter bu kadar yaşımız 30 olacak nerdeyse hala evlenemedik diyor da ben sınav stresiyle beraber bunları düşünecek gücü bulamıyorum kendimde artık noktayı koymak isteme sebeplerimden biri de bu.

Ben ona empati kur bakalım dedim ben de mesela desem ki saçlarını sarıya boya yoksa evlenmem sarı saçlı ol. Nasıl karşılarsın bu durumu. Aynı durumu ben yaşıyorum işte dedim. O da ikisi aynı şeyler değil ama birini Allah için yapıyorsun ama saç boyamak Allah için mi dedi. (sustum vallahi o ara laf bulamadım yani :))
"Allah ile kul arasına girilmez en iyi sen bilirsin" deseydiniz. Ayrıca "hap kadarken bize öğretilen cümle şu "islamda zorlama yoktur." Bir kere söyledin tamam, Allahın hakkı 3. 3 kere söyledin senden günah gitti, bundan sonra bana en fazla dua edebilirsin. " Deyin bakalım ne cevap verecek.
Üzgünüm ama sizi değil, zihninde yarattığı sizi seviyor. Bu yüzden de sizi o kalıba sokmaya çalışıyor. Biz insanlar başkalarının kalıplarına girmek için kişilik oluşturmuyoruz.
Bir kuşu kanatlarını kıra kıra bir kutuya hapsetmek olur bu.

Yazık edersin dedi.
Aman yazik olsun bence
Kimse sizin giyiminize karar veremez. Dini inanciniza karar veremez. Bu konuda fikir de beyan edemez. Ne munasebet yahu ,haddini bilsin bence,bilmiyorsa da aynen İzmir Marsi ile ugurlayin
bu kararı sana bıraksam asla yapmazsın, ertelersin. Nefsine zor geliyor, ailende tesettürlü yok anlıyorum ama seni kapatıp öyle alacağım yoksa sana bırakırsam hiçbir zaman kapanmazsın dedi.

"Allah ile kul arasına girilmez en iyi sen bilirsin" deseydiniz. Ayrıca "hap kadarken bize öğretilen cümle şu "islamda zorlama yoktur." Bir kere söyledin tamam, Allahın hakkı 3. 3 kere söyledin senden günah gitti, bundan sonra bana en fazla dua edebilirsin. " Deyin bakalım ne cevap verecek.
Üzgünüm ama sizi değil, zihninde yarattığı sizi seviyor. Bu yüzden de sizi o kalıba sokmaya çalışıyor. Biz insanlar başkalarının kalıplarına girmek için kişilik oluşturmuyoruz.
Bir kuşu kanatlarını kıra kıra bir kutuya hapsetmek olur bu.
Ben bu tarz yorumlar ettiğimde, doğru tektir. Ben senin eşin olacaksam seni doğruya, iyiye yöneltmem lazım diyor mesela. Yaptığı açıklamalar ters gelmiyor haliyle ama çok önemli bir karar olduğu için de kendime güvenemiyorum. Net konuşmadığım için de sürekli dile getirme ihtiyacı duyuyor.

Evet dindar bir insan. 5 vakit namazlı, cumaları hiç kaçırmaz. Yapamadığı tek şey hac şu an. Evlenince birlikte hacca da gitmeyi istiyorum inşallah dedi zaten bu yüzden de karşı gelemiyorum. Ailesinde tesettür var ama açık da var az da olsa.

Evlilikten sonra durumun kötüye gidebileceği düşüncesiyle net karar alacağım bu yüzden.
Allahım size doğru yolu görün diye bir vesile göndermiş.keske degerlendirebilseniz.gercekten çok şanslısınız

Ben bu tarz yorumlar ettiğimde, doğru tektir. Ben senin eşin olacaksam seni doğruya, iyiye yöneltmem lazım diyor mesela. Yaptığı açıklamalar ters gelmiyor haliyle ama çok önemli bir karar olduğu için de kendime güvenemiyorum. Net konuşmadığım için de sürekli dile getirme ihtiyacı duyuyor.
Sizi manipüle ediyor da ondan ses çıkaramıyorsunuz. Mantıklı argümanlar kullanıyor. Sizi kapatmayı kendine görev edinmiş arkadaş. Kabul ederseniz ilk yolu açmış olacaksınız.

Sizi değiştirmeye çalışıyor.
Bu sizin fikirlerinize, yaşam stilinize, değerlerinize ve inançlarınıza yeterince saygısı yok demektir.
Ben olsam ya beni olduğum gibi kabul et ya da bu iş olmaz derdim.
Inanç konusu hassastır.Eğer içinizden gelmiyorsa yapmayın.Belli bir yaşa gelmişsiniz.Fikirleriniz oturmuş Zorlama ile olmamalı.
Rest çekmişsiniz.Yumuşamayın.
Karbon kağıdı değilsiniz.Sevgilinizin istediği şekli alamazsınız.Almamalısınız.

Sizi inandığınız ve olduğunuz gibi kabul etmeli.

Böyle bir konuda ikilemde kalmanız bile tuhaf geldi. Karşınızda, kadınları satın alınacak eşya gibi gören bir adam var. Böyle çirkin bir düşünce şekline sahip biriyle değil sevgili, arkadaş bile olmamanız lazım. Ayrıca kapanacaksanız da kendi isteğinizle kapanın, paşa istedi diye değil. Çok iyi düşünün. Bu adamla yapacağınız evlilik, hayatınızdaki en büyük pişmanlığınız olur.

Bu forumda sırf eşi veya eş ailesi istedi diye zorla kapanıp mutsuzluktan ölen çok kişinin konusunu okudum.
Bir bakın o konulara.
"Doğru yol" herkese göre değişir. Yasak diye açmıyorum.Bana göre doğru farklı size göre doğru farklıdır.Çünkü herkes aynı inanç kalıplarına sahip değil.
Ben sizin yerinizde olsam forumda açılmış benzer konuları okurdum.
Burada da ikna etmeye çalışanlar var çünkü.
Müstakbel sevgiliniz yetmiyor birde burada sizi kapanmanız için ikna etmeye çalışıyorlar.Yorumlarda gördüm.:KK70:
Nacizane tavsiyem dolduruşa gelmeyin.
Ne yapmak istiyorsanız onu yapın.

Zorlama olmadan.. :cool:@2Nota1Beste

Allahım size doğru yolu görün diye bir vesile göndermiş.keske degerlendirebilseniz.gercekten çok şanslısınız
Değerlendirmeyi çok düşündüm ama kendime güvenemedim. Dediğim gibi çevremde ailemde görmeyince garipsedim. Yapabilsem yapardım şimdiye kadar ama olmuyor. Ne o üzülsün ne ben üzüleyim. Şu an o moddayım.
Sizi manipüle ediyor da ondan ses çıkaramıyorsunuz. Mantıklı argümanlar kullanıyor. Sizi kapatmayı kendine görev edinmiş arkadaş. Kabul ederseniz ilk yolu açmış olacaksınız.
O defalarca ayet, hadis yollayarak ikna etmeye çalıştı. Amacı kendi isteğiyle değil gereklilik olduğu için kapanmamı istemesi ama dediğim gibi kendime güvenemiyorum bu konuda tesettüre girmek kolay bir şey gelmiyor.
Sizi değiştirmeye çalışıyor.
Bu sizin fikirlerinize, yaşam stilinize, değerlerinize ve inançlarınıza yeterince saygısı yok demektir.
Ben olsam ya beni olduğum gibi kabul et ya da bu iş olmaz derdim.
Inanç konusu hassastır.Eğer içinizden gelmiyorsa yapmayın.Belli bir yaşa gelmişsiniz.Fikirleriniz oturmuş Zorlama ile olmamalı.
Rest çekmişsiniz.Yumuşamayın.
Karbon kağıdı değilsiniz.Sevgilinizin istediği şekli alamazsınız.Almamalısınız.

Sizi inandığınız ve olduğunuz gibi kabul etmeli.
Ben böyleyim kabul edersen et dediğimde bir iki gün küsüp sonra yine barıştığımız için değişen bir şey olmadı.
Böyle bir konuda ikilemde kalmanız bile tuhaf geldi. Karşınızda, kadınları satın alınacak eşya gibi gören bir adam var. Böyle çirkin bir düşünce şekline sahip biriyle değil sevgili, arkadaş bile olmamanız lazım. Ayrıca kapanacaksanız da kendi isteğinizle kapanın, paşa istedi diye değil. Çok iyi düşünün. Bu adamla yapacağınız evlilik, hayatınızdaki en büyük pişmanlığınız olur.
Yok karakteri, ahlakı konusunda asla hakkını yiyemem. İyi bir insan ama son dediği lafla beni üzdü. Onun için özür de diledi ama uzun vadede düşününce evlilik için artık net bir karar vermem gerekiyor bu yüzden çok düşünceliyim. O bana sürekli dile getirir zaten içinden gelmezse kapanma zaten benim için değil Allah için kapanırsan anlamı olur der. Benle evlenmesen bile ben senin kapanmanı kendi iyiliğin için isterim mesela der.

Evet dindar bir insan. 5 vakit namazlı, cumaları hiç kaçırmaz. Yapamadığı tek şey hac şu an. Evlenince birlikte hacca da gitmeyi istiyorum inşallah dedi zaten bu yüzden de karşı gelemiyorum. Ailesinde tesettür var ama açık da var az da olsa.

Evlilikten sonra durumun kötüye gidebileceği düşüncesiyle net karar alacağım bu yüzden.
Arkadaşım, benim eşimin de durumu aynı.
Keza 8 sene sevgiliyken yoktu bunlar, biranda nişanlanınca namaza başladı, fikirleri değişti.
Zaten muhafazakar bir ailesi var ama kendisi de o yöne gitti.
Peki ben?
Namaz kılmışlığım yok, eğlenmeye gideriz alkol alırım.
Kapanma lafını hakaret sayarım, bir tek umre için söz verdim çünkü o ben istediğim için birkaç imkanı zor olan tatile gittik falan filan.

Velhasıl kelam, kapanmak açılmak ya da dinine göre yaşamak.
Bundan karı nedir, kendi düşüncesine göre günaha göre göre ortak olmak istemiyorsa basar gider.
Sizi istediği şekle bürümek için çaba sarfetmesi çok korkutucu.
Ve asıl vahim olan yıllardır aşırı baskı olmasa da bu cümleleri eden, böyle düşünen biriyle nasıl oldunuz?
O sizi ikna ederim diye beraberdi de, siz farksız mısınız sanki?
Siz de böyle konuşuyor am ne olacak kabullenir deyip yıllarca sürdürmüşsünüz ama çok yazık etmişsiniz kendinize

• Beğen
Reactions: 000
Evlensem baskı görür müyüm mutsuz olur muyum diye düşüne düşüne bunaldım zaten.
Şimdiden zaten baskı görüyorsunuz.
Fragman bu daha..
Kallavi baskı geliyorum diyor..
Sizinle siz kapanmadan evlenmeyecek.

Sanki tavsiye verir gibi yapıyor ama yaptığı psikolojik baskı..
Karar sizin..
Ben kapanın kapanmayın olayında asla değilim.
O benim haddim değil.
Sadece zorla bir şey yapmayın.

Değerlendirmeyi çok düşündüm ama kendime güvenemedim. Dediğim gibi çevremde ailemde görmeyince garipsedim. Yapabilsem yapardım şimdiye kadar ama olmuyor. Ne o üzülsün ne ben üzüleyim. Şu an o moddayım.

O defalarca ayet, hadis yollayarak ikna etmeye çalıştı. Amacı kendi isteğiyle değil gereklilik olduğu için kapanmamı istemesi ama dediğim gibi kendime güvenemiyorum bu konuda tesettüre girmek kolay bir şey gelmiyor.

Ben böyleyim kabul edersen et dediğimde bir iki gün küsüp sonra yine barıştığımız için değişen bir şey olmadı.

Yok karakteri, ahlakı konusunda asla hakkını yiyemem. İyi bir insan ama son dediği lafla beni üzdü. Onun için özür de diledi ama uzun vadede düşününce evlilik için artık net bir karar vermem gerekiyor bu yüzden çok düşünceliyim. O bana sürekli dile getirir zaten içinden gelmezse kapanma zaten benim için değil Allah için kapanırsan anlamı olur der. Benle evlenmesen bile ben senin kapanmanı kendi iyiliğin için isterim mesela der.
Tabi ki zorla asla olmaz.gonulsuz onun ısrarıyla kapanmak da kapanmak değildir zaten.rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah.

Back
X