Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydın hanımlar, hayırlı günler olsun hepimize :KK37:

Aryam, ben de şaşırdım doktorun dediğine :KK48: Halbuki şişman da görünmüyor çocuk, yalnızca biraz kalıplı :KK48:

Pembiş, kuş jako denen papağan türü, ama vahşi hayvan neticede, vahşi ormanlardan gelmiş :KK48: Neyse ki tehlikeli bir durum arz etmedi, tetenoz aşısı olduğundan yeniden yapmadılar birşey ..

Ah Busmai, o çizgi filmlerin Kaş yapalım derken goz çıkartmaları yok mu :confused: Pepe de küsmenin kötü birşey olduğunu anlatıyordu bir bölümde, ama öncesinde küstüğü için "küsmek iyi birşeydir" sonucunu çıkartıyorlar kuzular .. Arı maya'nın o bölümünü hatırlıyorum. :KK48: Muhtemelen oradan korkulacak birşey olduğu sonucunu çıkarttı .. Bizde mesela ablamız çok korkar, odasına tek başına gitmez Selim'i başında bekletiyor hep :KK48: Şimdi Selim de ondan öğrendi, korkuyorum diyor, neden korktuğunu bilmiyor ama :))

Nfkcım, bir İnegöl'lü kızı olarak o yumuşak köftelerin sırrını veriyorum :KK60: Diyelim ki kıyman 1 kilo, bunun 200 gramı kuzu kıyması olacak , bir gün evvelden. 2 çay kaşığı karbonatla güzelce yoğurup buzdolabına kaldıracaksın ,ertesi gün 1 orta boy soğanı çok ince doğrayıp , 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve baharatlar ile iyice yoğurup köfteleri şekillendir, yine buzdolabında biraz dinlensin , fırın ya da tavada dilediğin şekilde pişir.. Afiyet olsun :kk77:
Orjinal inegöl köftesinde ekmek maydanoz yok , ama istersen ekmek içi, yumurta, maydanoz katmak istersen o da olur, püf noktası kıyma ve karbonat , iyice yoğurup bekletmek bir de...
Bu tarifi deneyeceğim canım sağol:KK66:

Barbunyayı pişirdim, kahvaltıyı toplayıp 2 gömlek ütüledim benim enerji bitti iyi mi:))) daha akşama çok vaaarr!!!

Tv açmıyorum derken
wc ye giderken yemek yerken açıyorum ,yanlış anlamayın :)
Bende de pırasalı fırın makarna ve etli taze fasulye var bugün

ayşecanla bi koru turu yaptık. şimdi geldik, o babaanneye geçti. ben de bi şeyler atıştırıp evi toparlayayım.
eşimle diyete başladık. akşama çorba köfte salata var. ayşecana da sütlaç yapıcam..

günaydın canlar..

köfte yorumlarınız için teşekkür ederim. :KK15:
dediğiniz gibi yapayım.

PembeHipopotam PembeHipopotam , süt koyuyorum diyorsun ya ne kadar yani bir iki kaşık mı
yarım bardak mı?

busmai busmai , yoğurt içine girdiği herşeyi yumuşatır evet köfteye konduğunu ilk kez duyuyorum.
belki dışarıda yediğimiz köfteleri de öyle yapıyorlar, ya da kimbilir ne püf noktaları sırları var. ah bi bilsek..

aryamm38 aryamm38 alıntılamak istediğin mesajın altındaki çoklu alıntı butonuna tıkladıktan sonra
mesaj yazma panelinin sağ alt köşesinde 'cevapla', 'dosya yükle' gibi bir de 'alıntıları ekle' butonu var.
ona tıklarsan alıntıladığın mesajlar ekleniyor
:KK39:

Yarım kilo kıymaya yarım su bardağı koyuyorum canım.

kızıııım, beben sürekli scooby doo izliyor unuttun mu?:KK53:
o çizgi film küçük bir bebeğin izleyebileceği bi şey değil ki.
benim hatırladığım içinde yaratıklar, canavarlar, olağanüstü olaylar ve kişiler,
sihirler gibi gizemli olaylar olan bi çizgi filmdi.
bana kalırsa ondan etkilenmiştir. onun korkularına itinalı yaklaşmak lazım.
istiyorsa onunla yat, ya da o sizinle uyusun. ya da gece lambası falan aç.
ama bana kalırsa o çizgi filmi ve benzer şeyleri asla izlememesi lazım.
o an etkilenmemiş gibi görünebilir ama rüyasında çok farklı şekilde görür korkar.
sonuçta hayal güçleri çok geniş..

Scooby doo izleyen biziz :D

Gece lambası asla kullanmadım uykuda büyüme hormonunu etkiliyor diye

Sen karıştırdın galiba. Ben scooby doo izletmiyorum ki, yazın birkaç kez izlemişti . Bebek yeni doğduğu zamanlar.Aylardır izletmiyoruz.
Şimdi bıraksam izler diyordum ben, çok sevmişti. kanalları değiştirirken scooby doo yu görünce "anne onu aç" diyor
"Bitmiş" deyip açmıyorum.

İzletsem tabi ki ben de ona yorardım

Ben de kullanmadım hiç. Ama bi dönem kullanılabilir bence. Bi de konusu gelmişken bişi dicem. Bu amerikalıların her filminde çocukların odasında mutlaka gece lambası var. Onlar büyüyemiyor mu :D ??

Yalnız şu var;

Arı maya nın bir bölümünde willy sesler duyup hayaleeet diye korkuyor
Arı maya da " hayalet diye birşey yoktur " diyor.
Bizim kerem de ordan hayaletin korkutucu birşey olduğunu ve var olduğunu kapıyor.

Başka bi çizgi filmde doktordan korkan bir çocuk var. Arkadaşı ona doktorun korkutucu birşey olmadığından bahsediyor. Yani çizgi filmin konusu "doktordan korkmayın". Keremin aklına direk doktor korkusu girdi. Doktor lafı duyunca korkuyor çocuk. Doktora gidince ağlıyor ben doktora gitmiycem diye.

Çizgi film amacından sapıyor :) İyi çizgi filmler bile kötü etki bırakıyor.

Dolayısıyla bir haftadır iyi çizgi film bile izletmiyorum inşallah başarılı olurum, bebekle çok zor

Bence olay çocuğun yapısıyla alakalı. Yani demekki yavrum hassas ki öyle bişiden etkileniyo. Kurban olurum onları verene.

Günaydın hanımlar, hayırlı günler olsun hepimize :KK37:

Aryam, ben de şaşırdım doktorun dediğine :KK48: Halbuki şişman da görünmüyor çocuk, yalnızca biraz kalıplı :KK48:

Pembiş, kuş jako denen papağan türü, ama vahşi hayvan neticede, vahşi ormanlardan gelmiş :KK48: Neyse ki tehlikeli bir durum arz etmedi, tetenoz aşısı olduğundan yeniden yapmadılar birşey ..

Ah Busmai, o çizgi filmlerin Kaş yapalım derken goz çıkartmaları yok mu :confused: Pepe de küsmenin kötü birşey olduğunu anlatıyordu bir bölümde, ama öncesinde küstüğü için "küsmek iyi birşeydir" sonucunu çıkartıyorlar kuzular .. Arı maya'nın o bölümünü hatırlıyorum. :KK48: Muhtemelen oradan korkulacak birşey olduğu sonucunu çıkarttı .. Bizde mesela ablamız çok korkar, odasına tek başına gitmez Selim'i başında bekletiyor hep :KK48: Şimdi Selim de ondan öğrendi, korkuyorum diyor, neden korktuğunu bilmiyor ama :))

Nfkcım, bir İnegöl'lü kızı olarak o yumuşak köftelerin sırrını veriyorum :KK60: Diyelim ki kıyman 1 kilo, bunun 200 gramı kuzu kıyması olacak , bir gün evvelden. 2 çay kaşığı karbonatla güzelce yoğurup buzdolabına kaldıracaksın ,ertesi gün 1 orta boy soğanı çok ince doğrayıp , 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve baharatlar ile iyice yoğurup köfteleri şekillendir, yine buzdolabında biraz dinlensin , fırın ya da tavada dilediğin şekilde pişir.. Afiyet olsun :kk77:
Orjinal inegöl köftesinde ekmek maydanoz yok , ama istersen ekmek içi, yumurta, maydanoz katmak istersen o da olur, püf noktası kıyma ve karbonat , iyice yoğurup bekletmek bir de...

Kuş da ağzınıntadını biliyo valla. Ben de görsem o veledi kesin ısırırım :)

ayşecanla bi koru turu yaptık. şimdi geldik, o babaanneye geçti. ben de bi şeyler atıştırıp evi toparlayayım.
eşimle diyete başladık. akşama çorba köfte salata var. ayşecana da sütlaç yapıcam..

Ah ah şu diyetlerin gözü kör olsunnnnn. Benim kocam değil diyet yapmak bi de bana sipariş veriyor börek vs şeklinde!! :)

selam kızlarr
uzun zamandır boşladım yıne

nfk köfteyı yumuşak yapmak ıcın sormuşsun.Arkadaşlara katılıyorum etın cınsı de önemli.Bir de bizim dukkanda köfteyı bıraz kuyruk yağıyla yoğuruyorlar bir de cok az toz zencefil atıyorlar.Ben bu yöntemı evde hıc denemedim.Kendım evde yaparken 1 yemek kaşığı kadar yoğur koyuyorum.bir de ekmeğini az koyuyorum.ekmeği cok koyunca sert kaçtığını farkettım.
Yalnız şu var;

Arı maya nın bir bölümünde willy sesler duyup hayaleeet diye korkuyor
Arı maya da " hayalet diye birşey yoktur " diyor.
Bizim kerem de ordan hayaletin korkutucu birşey olduğunu ve var olduğunu kapıyor.

Başka bi çizgi filmde doktordan korkan bir çocuk var. Arkadaşı ona doktorun korkutucu birşey olmadığından bahsediyor. Yani çizgi filmin konusu "doktordan korkmayın". Keremin aklına direk doktor korkusu girdi. Doktor lafı duyunca korkuyor çocuk. Doktora gidince ağlıyor ben doktora gitmiycem diye.

Çizgi film amacından sapıyor :) İyi çizgi filmler bile kötü etki bırakıyor.

Dolayısıyla bir haftadır iyi çizgi film bile izletmiyorum inşallah başarılı olurum, bebekle çok zor

aslında korkuların başladığı bır döneme gırdı kuzular.Hıc bır sey olmasa da korkabılır,hayalinde yaratabılır.Ben gecelambasını koridora koydum ceylının kapısını tam kapatmıyorum.Şu tavana ampul gıbı asılanlardan gece lambası.
bi reklam var bulaşık deterjanı finish sanırım.Ejderha çıkıyor kırmızı gözlü falan.Ceylin in dıkkatını cekmış ellerını acıpp aaaaaaaaaaaa dıye ejderhanın taklıdını yapıp korkuyor sanırım.Ben de ay ne sevımlı şey dımı falan dıyorum ama yemıyor:)

ohh Ayşecik koruda dıye bı kıtap yazsak yeri var:))soğuk ama hava dıkkat et

Scooby doo izleyen biziz :KK70:

Ben de kullanmadım hiç. Ama bi dönem kullanılabilir bence. Bi de konusu gelmişken bişi dicem. Bu amerikalıların her filminde çocukların odasında mutlaka gece lambası var. Onlar büyüyemiyor mu :KK70: ??

Bence olay çocuğun yapısıyla alakalı. Yani demekki yavrum hassas ki öyle bişiden etkileniyo. Kurban olurum onları verene.

Ah ah şu diyetlerin gözü kör olsunnnnn. Benim kocam değil diyet yapmak bi de bana sipariş veriyor börek vs şeklinde!! :)
Film onlar kızım :D
Ona bakarsan inek sütünün insana faydadan çok zarar verdiğini okudum dün, hergün yeni bir şok

selam kızlarr
uzun zamandır boşladım yıne

nfk köfteyı yumuşak yapmak ıcın sormuşsun.Arkadaşlara katılıyorum etın cınsı de önemli.Bir de bizim dukkanda köfteyı bıraz kuyruk yağıyla yoğuruyorlar bir de cok az toz zencefil atıyorlar.Ben bu yöntemı evde hıc denemedim.Kendım evde yaparken 1 yemek kaşığı kadar yoğur koyuyorum.bir de ekmeğini az koyuyorum.ekmeği cok koyunca sert kaçtığını farkettım.

aslında korkuların başladığı bır döneme gırdı kuzular.Hıc bır sey olmasa da korkabılır,hayalinde yaratabılır.Ben gecelambasını koridora koydum ceylının kapısını tam kapatmıyorum.Şu tavana ampul gıbı asılanlardan gece lambası.
bi reklam var bulaşık deterjanı finish sanırım.Ejderha çıkıyor kırmızı gözlü falan.Ceylin in dıkkatını cekmış ellerını acıpp aaaaaaaaaaaa dıye ejderhanın taklıdını yapıp korkuyor sanırım.Ben de ay ne sevımlı şey dımı falan dıyorum ama yemıyor:)

ohh Ayşecik koruda dıye bı kıtap yazsak yeri var:))soğuk ama hava dıkkat et
Bugün aklımdaydın niye gelmiyo diye
O ejderhayı biz de farkettik :) hatta eşim çocuk kanalında böyle reklam çıkar mı diye isyan etti :D

Film onlar kızım :KK70:
Ona bakarsan inek sütünün insana faydadan çok zarar verdiğini okudum dün, hergün yeni bir şok

O ejderhayı biz de farkettik :) hatta eşim çocuk kanalında böyle reklam çıkar mı diye isyan etti :KK70:
Çok okuyorsun dostum senin sorunun bu :D

Ay bizimki bayılıyor o ejderhaya. Geleceğin psikopatını mı yetiştiriyorum yoksa korkusuzunu mu bilmiyorum :D

busmai benim bir vega vejetaryen arkadaşım var hayvansal ürünleri bile yemiyor 5 yaşında oğluna da yedirmiyor ama oğlan büyüyebiliyor...söylediklerini bir dinlesen şaşırırsın...hayvansal ürünlerin sanayi pompalaması olduğunu düşünüyor...
bu arada çizgifilmlerin etkisi çok bu kuzulara aman dikkat diyorum...trt de keloğlan 7+ düşünün artık siz...ama hayali arkadaşları olacak bunların hemde gerçekmiş gibi anlatacaklar bizlere yakında;)

Ay bizimki kakayı yaptı popiş açıktı, kızım birşeyler giy hemen dedim. Gitmiş külotlu çorabı almış getirmiş. Ya kızım dedim sen giyemezsin onu bende giydiremem dedim, fena oldum biraz dedim. Ay anne bunu giydir sonra fena olursun diyor iyi mi?:-)

busmai benim bir vega vejetaryen arkadaşım var hayvansal ürünleri bile yemiyor 5 yaşında oğluna da yedirmiyor ama oğlan büyüyebiliyor...söylediklerini bir dinlesen şaşırırsın...hayvansal ürünlerin sanayi pompalaması olduğunu düşünüyor...
bu arada çizgifilmlerin etkisi çok bu kuzulara aman dikkat diyorum...trt de keloğlan 7+ düşünün artık siz...ama hayali arkadaşları olacak bunların hemde gerçekmiş gibi anlatacaklar bizlere yakında:KK66:

Ay sanki bizim izlediğimiz çizgi filmler çok pedagojiktiiiii :D ben de hayali arkadaşları dört gözle bekliyorum :) benim yoktu bence...???

Ay bizimki kakayı yaptı popiş açıktı, kızım birşeyler giy hemen dedim. Gitmiş külotlu çorabı almış getirmiş. Ya kızım dedim sen giyemezsin onu bende giydiremem dedim, fena oldum biraz dedim. Ay anne bunu giydir sonra fena olursun diyor iyi mi?:-)

Isırıcan o nanakları görecek bilmiş cimcime gününü :)

Günaydınlar herkeseeeeeeeeeee. Güzel bir gün olsun inşallah.

Günaydınlar ....
Ablamızı servise bindirip, markete gittik selimle , bir iki dakika hızlı iri iri kar atıştırdı , o hevesle çıktık ama, çoktan gitmişti kar :KK37:
Yarın sabah 9'a Veli toplantısı koymuşlar , insallah anacığım gelirse giderim , selimle zor olur dinleyip , anlaşmak :anneadayı:
Aryam, o tatlı dillerine masallah , çok hazır cevaplar kuzucuklar ,daha da büyüyünce nasıl olacaklar kim bilir :anneadayı::nazar:
Hayırlı günler hepimize :KK3:

A
Günaydınlar ....
Ablamızı servise bindirip, markete gittik selimle , bir iki dakika hızlı iri iri kar atıştırdı , o hevesle çıktık ama, çoktan gitmişti kar :KK37:
Yarın sabah 9'a Veli toplantısı koymuşlar , insallah anacığım gelirse giderim , selimle zor olur dinleyip , anlaşmak :anneadayı:
Aryam, o tatlı dillerine masallah , çok hazır cevaplar kuzucuklar ,daha da büyüyünce nasıl olacaklar kim bilir :anneadayı::nazar:
ayyy kar mııı???:mad::mad:
Yaz gelsin artık yaaaa!!!

Pembişim bende bazen başımı dinlemek istediğim zaman uyutmuyorum öğlenleri. İyi oluyor:confused:

Akşam yemeğimi bile yaptımm, daha uyanmayanlar varrr.. Buzluktan taze bamya ve pilav var akşama.

günaydın canlar.. ayşecikle (daha doğrusu ayşeciğe rağmen) sabah sporumuzu ve duşumuzu yaptık.
şimdi yorganın altında mayışıyoruz.. :KK14:

Scooby doo izleyen biziz :KK70:

Ben de kullanmadım hiç. Ama bi dönem kullanılabilir bence. Bi de konusu gelmişken bişi dicem. Bu amerikalıların her filminde çocukların odasında mutlaka gece lambası var. Onlar büyüyemiyor mu :KK70: ??

vııış!!! bizimki, beni sen bu hale getirdin. yaptın kendin yemedin, hepsini bana yedirdin.
işte sonuç bu
eserinle övün diyor :-)
ay ne güldüm yaa!! çok fena bunlar :-)
Oğluşum öğle uykusuna dün de yatmadı. Öyle olunca saat 8de uyudu. Buna alışabilirim :) bu arada gece 1 gibi yanına gittim ve gözümü açtığımda saat 6 idi. Bayılıyorum onun sıcaklığı ile uyumaya ve uyanmaya ama her yerim ağrıyoooooo :)
anne için mutluluğun tanımı :KK48:
Günaydınlar ....
neee! kar mııı?!:KK57: burası da soğuk ama güneş var..

A

ayyy kar mııı???:mad::mad:
Yaz gelsin artık yaaaa!!!

Pembişim bende bazen başımı dinlemek istediğim zaman uyutmuyorum öğlenleri. İyi oluyor:confused:

Akşam yemeğimi bile yaptımm, daha uyanmayanlar varrr.. Buzluktan taze bamya ve pilav var akşama.
bamyaaa:KK72: bu yaz inş dondurucuya atıcam..
bizde de mercimek çorbası, taze fasulye ve et sote var.

bu arada çizgifilmlerin etkisi çok bu kuzulara aman dikkat diyorum...trt de keloğlan 7+ düşünün artık siz...ama hayali arkadaşları olacak bunların hemde gerçekmiş gibi anlatacaklar bizlere yakında:KK66:
Yaa, o da ilginçmiş
Ben de şöyle okudum
İneklerin sütü onların boynuzlarını ve tırnaklarını büyütecek kadar kalsiyuma sahip ve bu bizim vücudumuza fazla. Bir süre sonra bağırsaklarda birikip faydalı şeylerin emilimine de engel oluyormuş ayrıca süt içenler ilerde kemik erimesi oluyormuş bu yüzden. Çok ilginç. Ama yoğurt farklıymış o çok faydalı, çünkü sütün yapısı değişiyor.
Her canlıya kendi annesinin sütü faydalıdır, ve sütten kesilme zamanı gelince hayvanlar yavrularını kovarlar. Çünkü artık süt içmemeleri gerekiyormuş. Yani bizim çocuklarımıza da sınır 2 yaş, sonra inek sütüyle devam etmek tamamen süt sektörü içinmiş.
:D
Oğluşum öğle uykusuna dün de yatmadı. Öyle olunca saat 8de uyudu. Buna alışabilirim :) bu arada gece 1 gibi yanına gittim ve gözümü açtığımda saat 6 idi. Bayılıyorum onun sıcaklığı ile uyumaya ve uyanmaya ama her yerim ağrıyoooooo :)
Bu da ayrı cins kadın. Yakında çocuk kovacak seni yanıma gelme diye :D

günaydın canlar.. ayşecikle (daha doğrusu ayşeciğe rağmen) sabah sporumuzu ve duşumuzu yaptık.
şimdi yorganın altında mayışıyoruz.. :KK14:

vııış!!! bizimki, beni sen bu hale getirdin. yaptın kendin yemedin, hepsini bana yedirdin.
işte sonuç bu
eserinle övün diyor :-)

ay ne güldüm yaa!! çok fena bunlar :-)

anne için mutluluğun tanımı :KK48:

neee! kar mııı?!:KK57: burası da soğuk ama güneş var..

bamyaaa:KK72: bu yaz inş dondurucuya atıcam..
bizde de mercimek çorbası, taze fasulye ve et sote var.
Bu nasıl diyet yemeği bacımm???

Film onlar kızım :KK70:

O ejderhayı biz de farkettik :) hatta eşim çocuk kanalında böyle reklam çıkar mı diye isyan etti :KK70:
Buralaardayım aslnda. Oturup teli elime alıp yazamıyorum bi turlu. Cok yogunum ama ortada gorunen de bir sey yok
Çok okuyorsun dostum senin sorunun bu :KK70:

Ay bizimki bayılıyor o ejderhaya. Geleceğin psikopatını mı yetiştiriyorum yoksa korkusuzunu mu bilmiyorum :KK70:
Kıs öldürdün beni gülmekten

Maşallah. Bizimki de çıplak gezsin efil efil:)
Katılıyorum:)
Günaydınlar ....
Kar mı
Burası günlük güneşlik

Back
X