Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

E
kızlar, benim köfteler genelde kuru oluyor. siz nasıl yapıyorsunuzz?
acaba içine biraz sıvı yağ mı eklemeli ya da sizin yumuşak olması için yaptığınız bi şey var mı?
bi tarifte karbonat eklenince yumuşak olduğunu okudum. biliyor musunuz böyle bi şey? :KK64:
Ekmeğini az koyunca gayet yumuşacık oluyor. Ben başka bişi eklemiyorum. Et çok yağsızsa ondan da olabilir gerçi, biraz yağ ekleyebilirsin eğer öyleyse.

Günaydınlar herkeseeeeee :)

Nfkcım anca pişirip geri koyabilirsin busmsinin dediği gibi. Köfteye ben süt koyuyorum. Bi de galeta unu (kendim yapmıyorum tembellikten hazır alıyorum). Ayrıca köfteye soğan sarımsak dereotu ve maydonoz koyuyorum. Eagleın da dediği gibi kıymadan da kaynaklanıyor olabilir. Ben hep orta yağlı alıyorum.

Busmaicim ben sanmıyorum öyle bişi gördüğüne açıkcası. İzlediği bişilerin etkisinde kalıyordur. Sevdiği bir karakterin gece lambası ile bu iş çözülebilir belki???
Günaydınnn.... Ben soğan sarımsak maydonoz karabiber kimyon pulbiber tuz ekmek içi ve yumurta koyuyorum. Ama kıyma çok yağsızsa güzel olmuyor işte.

Pembişim çoklu alıntı ekle ekle diye gidiyorumama cevaplama alanında çıkmıyor ya:(

günaydın canlar..

köfte yorumlarınız için teşekkür ederim. :KK15:
dediğiniz gibi yapayım.

PembeHipopotam PembeHipopotam , süt koyuyorum diyorsun ya ne kadar yani bir iki kaşık mı
yarım bardak mı?

busmai busmai , yoğurt içine girdiği herşeyi yumuşatır evet köfteye konduğunu ilk kez duyuyorum.
belki dışarıda yediğimiz köfteleri de öyle yapıyorlar, ya da kimbilir ne püf noktaları sırları var. ah bi bilsek..

aryamm38 aryamm38 alıntılamak istediğin mesajın altındaki çoklu alıntı butonuna tıkladıktan sonra
mesaj yazma panelinin sağ alt köşesinde 'cevapla', 'dosya yükle' gibi bir de 'alıntıları ekle' butonu var.
ona tıklarsan alıntıladığın mesajlar ekleniyor
:KK39:

Kızlar bu arada aklıma takılan bi konu var
Geceleri kerem bazen uyanıp yanımıza geliyor
Yatağına yolluyorum bazen, bazen de inatla gitmiyor sabaha yataktan her tarafımız tutulmuş kalkıyoruz
Dün gece odamda bi hayalet var anne dedi
Yok öyle birşey bu evde oğlum dedim
Lütfen yanımda yat dedi ben de yattım uyuyunca yatağıma döndüm.
Aklıma takıldı, acaba gerçekten ruhani varlıklar görüyor olabilir mi çocuk saflığıyla ;mesela melekleri? Bizim göremediğimiz varlıkları görüp korkuyor olabilir mi?
Zaten diyoruz ya bebekleri melekler gülümsetir
Hadis var çocukların oyun arkadaşı meleklerdir diye
Eşim de küçükken korkarmış bunlardan,o yüzden keremi yanımıza alalım diyor ben karşı çıkıyorum
Kıyamıyorum bir yandan, bir yandan da yanımızda yatmaya alışmasını da istemiyorum çok kararsız kaldım..
Tam bunları düşünürken karşıma bi yazı çıktı facebookta, çocukların ruhlarla konuşabildiğini ileri sürmüş kadının biri. Euzu besmele çekip yatıyorum şimdi :KK70:
Tövbe bismillah... Bence de hayal gücü gb geldi, arya da bir ara yapmıştı çok daha küçüktü o yüzden gercekten bişiler gördü mü yoksa hayal gücü mü bilmiyorum. Ama çok soru sormadım bu konuyla ilgili, hatta önemsizmiş gb üstünde durmadım çünkü öyle olduğunu hissedince iyice üsteliyorlar. Bence yalnız yatmamak için yapıyorlar, bırak gelsin arada yanınıza. Tepki verince de çocuğu istemiyormuş gb oluyor. Arya geliyor. Bizimkini bi ara birileriyle konuşurken bile yakalamıştım. Anlayamadım çok ta soramadım dediğim gb. Neyse yastığının altına yada yakın bir yere kuran koy canım. Okuyup üfleyip yatırınca da bişi olmaz inşallah.

Kızlar bu arada aklıma takılan bi konu var
Geceleri kerem bazen uyanıp yanımıza geliyor
Yatağına yolluyorum bazen, bazen de inatla gitmiyor sabaha yataktan her tarafımız tutulmuş kalkıyoruz
Dün gece odamda bi hayalet var anne dedi
Yok öyle birşey bu evde oğlum dedim
Lütfen yanımda yat dedi ben de yattım uyuyunca yatağıma döndüm.
Aklıma takıldı, acaba gerçekten ruhani varlıklar görüyor olabilir mi çocuk saflığıyla ;mesela melekleri? Bizim göremediğimiz varlıkları görüp korkuyor olabilir mi?
Zaten diyoruz ya bebekleri melekler gülümsetir
Hadis var çocukların oyun arkadaşı meleklerdir diye
Eşim de küçükken korkarmış bunlardan,o yüzden keremi yanımıza alalım diyor ben karşı çıkıyorum
Kıyamıyorum bir yandan, bir yandan da yanımızda yatmaya alışmasını da istemiyorum çok kararsız kaldım..
Tam bunları düşünürken karşıma bi yazı çıktı facebookta, çocukların ruhlarla konuşabildiğini ileri sürmüş kadının biri. Euzu besmele çekip yatıyorum şimdi :KK70:
kızıııım, beben sürekli scooby doo izliyor unuttun mu?:KK53:
o çizgi film küçük bir bebeğin izleyebileceği bi şey değil ki.
benim hatırladığım içinde yaratıklar, canavarlar, olağanüstü olaylar ve kişiler,
sihirler gibi gizemli olaylar olan bi çizgi filmdi.
bana kalırsa ondan etkilenmiştir. onun korkularına itinalı yaklaşmak lazım.
istiyorsa onunla yat, ya da o sizinle uyusun. ya da gece lambası falan aç.
ama bana kalırsa o çizgi filmi ve benzer şeyleri asla izlememesi lazım.
o an etkilenmemiş gibi görünebilir ama rüyasında çok farklı şekilde görür korkar.
sonuçta hayal güçleri çok geniş..

Kızlar bugün tepsiye irmik döktüm ,kerem 1 saat falan oyalandı kepçesiyle kamyonuyla valla süper oldu. O da mutlu ben de.
Tabi sonra cıvıtıp her yere yaydı ,süpürdüm hatta biraz da ona süpürttüm ama olacak o kadar :) değer bence.
Çılgınsınn!!! Bizimki o irmikleri vs örtünün üstünde tutmayı beceremez ki:(

15 kilo mu nasıl aldırdın kız bu kadar kiloyu aryam, helal.

Yasmin16 cım oğlun kendi kendine yemeyi seviyor mu; bu şekilde belki daha iyi yer
Köfte mesela balık,yemiyorsa balık köftesi..
Bütün yemeklerine tereyağ koy
Çorbasına et suyu kemik suyu koy
Tahıllı ekmek ver
Pirinç unlu muhallebi yatarken
Gerçi sen herşeyi denemişsindir de aklıma geleni yazmak istedim,
Ha bir de tahin helvası:)

O yanaklar zaten taş gibi ağzım sulandı tee burdan :)

Yok olmaz yapamazsın, çözdürünce ancak pişirip koyabilirsin tekrar.
Mesela ben eti çıkarıyorum yemeklik pişirip ,bi kısmını da buzluğa koyuyorum. Yemek yaparken hop diye içine atıyorsun büyük kolaylık oluyor.
Karbonat köfteyi yumuşak yapar evet ama çok koyma, 1-2 çay kaşığı. Bir de ekmeği bol koy, 1-2 yemek kaşığı da yoğurt ekle. Çok güzel oluyor.
Ben birşey yapmadım kız, ama yukarıda yazdıkların yapılıyor zaten, pirinç unu muhallebisi hariç. Etkisi var mıdır bilmem. Kendi yiyor işte. Ben ye ye diye peşinde dolansam yine yemez o ayrı;)

Evet
benim hatırladığım içinde yaratıklar, canavarlar, olağanüstü olaylar ve kişiler,
o an etkilenmemiş gibi görünebilir ama rüyasında çok farklı şekilde görür korkar.
bencede busmaiii

Ay nfk cım çıldırıcam valla çıkmıyor yahu bende o buton. Foto atayım hatta

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 73
anlamadım sorun ne? :KK64:
bilgisayardan giriyorsan o buton sol köşede. ama telefondansa dediğim gibi sağ tarafta.

Eklentiler

• Screenshot_2015-03-17-08-12-25.webp
    Screenshot_2015-03-17-08-12-25.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot_2015-03-17-08-12-43.webp
    Screenshot_2015-03-17-08-12-43.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 87
  • Screenshot_2015-03-17-08-12-54.webp
    Screenshot_2015-03-17-08-12-54.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 72
  • Screenshot_2015-03-17-08-13-20.webp
    Screenshot_2015-03-17-08-13-20.webp
    39 KB · Görüntüleme: 78
bu mesajı yazarken herhangi bi mesajın altındaki 'çoklu alıntı' butonuna tıklamadın di mi?
çünkü 'çoklu alıntı' ya tıkladıktan sonra, aşağıdaki mesaj paneline imleci koyunca alıntıları ekle butonu geliyor sayfaya.
yani 'dosya yükle'
ve 'ayrıntılı düzenleme' butonları gibi sabit değil.

Günaydınlar herkeseeeeee :)

Nfkcım anca pişirip geri koyabilirsin busmsinin dediği gibi. Köfteye ben süt koyuyorum. Bi de galeta unu (kendim yapmıyorum tembellikten hazır alıyorum). Ayrıca köfteye soğan sarımsak dereotu ve maydonoz koyuyorum. Eagleın da dediği gibi kıymadan da kaynaklanıyor olabilir. Ben hep orta yağlı alıyorum.

Busmaicim ben sanmıyorum öyle bişi gördüğüne açıkcası. İzlediği bişilerin etkisinde kalıyordur. Sevdiği bir karakterin gece lambası ile bu iş çözülebilir belki???
Gece lambası asla kullanmadım uykuda büyüme hormonunu etkiliyor diye
Sen karıştırdın galiba. Ben scooby doo izletmiyorum ki, yazın birkaç kez izlemişti . Bebek yeni doğduğu zamanlar.Aylardır izletmiyoruz.
Şimdi bıraksam izler diyordum ben, çok sevmişti. kanalları değiştirirken scooby doo yu görünce "anne onu aç" diyor
"Bitmiş" deyip açmıyorum.

İzletsem tabi ki ben de ona yorardım

Yalnız şu var;

Arı maya nın bir bölümünde willy sesler duyup hayaleeet diye korkuyor
Arı maya da " hayalet diye birşey yoktur " diyor.
Bizim kerem de ordan hayaletin korkutucu birşey olduğunu ve var olduğunu kapıyor.

Başka bi çizgi filmde doktordan korkan bir çocuk var. Arkadaşı ona doktorun korkutucu birşey olmadığından bahsediyor. Yani çizgi filmin konusu "doktordan korkmayın". Keremin aklına direk doktor korkusu girdi. Doktor lafı duyunca korkuyor çocuk. Doktora gidince ağlıyor ben doktora gitmiycem diye.

Çizgi film amacından sapıyor :) İyi çizgi filmler bile kötü etki bırakıyor.

Dolayısıyla bir haftadır iyi çizgi film bile izletmiyorum inşallah başarılı olurum, bebekle çok zor

Aryamm işte senin yazdığın gibi çocuklar onlarla konuşuyormuş, onları görüyormuş.
Ben de bazı şeyler görürdüm küçükken, hiç konuşmadım ama görüyordum gülerler bana diye anlatmazdım sonra geçti şükür

evet, scooby doo lafı geçtiği için kerem de izliyor diye hatırladım ama yanlış anımsamışım.
sonuçta gerçekte olmadığına göre, bir terim olarak hayaleti muhtemelen çizgi filmden gördü-duydu
ya da olmaz ya, biri anlatmış olabilir.
ama henüz o kadar hasbihal edecek ortamları yok.

Yok nfk cım çoklu alıntı kısmına tik koyuyorum ama altta ekstra çıkması gereken alıntıları ekle kısmı çıkmıyor. Bayadır da uğraşıyorum. Neyse admine yazayım bi. Sağol canım;)

Aryamm işte senin yazdığın gibi çocuklar onlarla konuşuyormuş, onları görüyormuş.
Ben de bazı şeyler görürdüm küçükken, hiç konuşmadım ama görüyordum gülerler bana diye anlatmazdım sonra geçti şükür
Ben arya gerçekten bişi görüp konuştu mu emin olamıyorum tabi ki. Ama odasını ayırdığımız döneme denk geliyordu, biraz da kullanıyor mu acaba beni diye, emin olamadım işte.

Günaydın hanımlar, hayırlı günler olsun hepimize :KK37:

Aryam, ben de şaşırdım doktorun dediğine :KK48: Halbuki şişman da görünmüyor çocuk, yalnızca biraz kalıplı :KK48:

Pembiş, kuş jako denen papağan türü, ama vahşi hayvan neticede, vahşi ormanlardan gelmiş :KK48: Neyse ki tehlikeli bir durum arz etmedi, tetenoz aşısı olduğundan yeniden yapmadılar birşey ..

Ah Busmai, o çizgi filmlerin Kaş yapalım derken goz çıkartmaları yok mu :confused: Pepe de küsmenin kötü birşey olduğunu anlatıyordu bir bölümde, ama öncesinde küstüğü için "küsmek iyi birşeydir" sonucunu çıkartıyorlar kuzular .. Arı maya'nın o bölümünü hatırlıyorum. :KK48: Muhtemelen oradan korkulacak birşey olduğu sonucunu çıkarttı .. Bizde mesela ablamız çok korkar, odasına tek başına gitmez Selim'i başında bekletiyor hep :KK48: Şimdi Selim de ondan öğrendi, korkuyorum diyor, neden korktuğunu bilmiyor ama :))

Nfkcım, bir İnegöl'lü kızı olarak o yumuşak köftelerin sırrını veriyorum :KK60: Diyelim ki kıyman 1 kilo, bunun 200 gramı kuzu kıyması olacak , bir gün evvelden. 2 çay kaşığı karbonatla güzelce yoğurup buzdolabına kaldıracaksın ,ertesi gün 1 orta boy soğanı çok ince doğrayıp , 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve baharatlar ile iyice yoğurup köfteleri şekillendir, yine buzdolabında biraz dinlensin , fırın ya da tavada dilediğin şekilde pişir.. Afiyet olsun :kk77:
Orjinal inegöl köftesinde ekmek maydanoz yok , ama istersen ekmek içi, yumurta, maydanoz katmak istersen o da olur, püf noktası kıyma ve karbonat , iyice yoğurup bekletmek bir de...

Günaydın hanımlar, hayırlı günler olsun hepimize :KK37:

Aryam, ben de şaşırdım doktorun dediğine :KK48: Halbuki şişman da görünmüyor çocuk, yalnızca biraz kalıplı :KK48:

Pembiş, kuş jako denen papağan türü, ama vahşi hayvan neticede, vahşi ormanlardan gelmiş :KK48: Neyse ki tehlikeli bir durum arz etmedi, tetenoz aşısı olduğundan yeniden yapmadılar birşey ..

Ah Busmai, o çizgi filmlerin Kaş yapalım derken goz çıkartmaları yok mu :confused: Pepe de küsmenin kötü birşey olduğunu anlatıyordu bir bölümde, ama öncesinde küstüğü için "küsmek iyi birşeydir" sonucunu çıkartıyorlar kuzular .. Arı maya'nın o bölümünü hatırlıyorum. :KK48: Muhtemelen oradan korkulacak birşey olduğu sonucunu çıkarttı .. Bizde mesela ablamız çok korkar, odasına tek başına gitmez Selim'i başında bekletiyor hep :KK48: Şimdi Selim de ondan öğrendi, korkuyorum diyor, neden korktuğunu bilmiyor ama :))

Nfkcım, bir İnegöl'lü kızı olarak o yumuşak köftelerin sırrını veriyorum :KK60: Diyelim ki kıyman 1 kilo, bunun 200 gramı kuzu kıyması olacak , bir gün evvelden. 2 çay kaşığı karbonatla güzelce yoğurup buzdolabına kaldıracaksın ,ertesi gün 1 orta boy soğanı çok ince doğrayıp , 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve baharatlar ile iyice yoğurup köfteleri şekillendir, yine buzdolabında biraz dinlensin , fırın ya da tavada dilediğin şekilde pişir.. Afiyet olsun :kk77:
Orjinal inegöl köftesinde ekmek maydanoz yok , ama istersen ekmek içi, yumurta, maydanoz katmak istersen o da olur, püf noktası kıyma ve karbonat , iyice yoğurup bekletmek bir de...
Evet bekletmek çok lezzet veriyor ama benim için zaman çok kısıtlı oluyor genelde :D
Hahha meşhur arı mayanın meşhur bölümü "willy'nin şişesi" kerem babasına internetten açtırmaya çalışıyor o bölümü

Back
X