- 2 Mayıs 2012
- 3.109
- 153
- 113
Bu tarifi deneyeceğim canım sağolGünaydın hanımlar, hayırlı günler olsun hepimize
Aryam, ben de şaşırdım doktorun dediğineHalbuki şişman da görünmüyor çocuk, yalnızca biraz kalıplı
Pembiş, kuş jako denen papağan türü, ama vahşi hayvan neticede, vahşi ormanlardan gelmişNeyse ki tehlikeli bir durum arz etmedi, tetenoz aşısı olduğundan yeniden yapmadılar birşey ..
Ah Busmai, o çizgi filmlerin Kaş yapalım derken goz çıkartmaları yok muPepe de küsmenin kötü birşey olduğunu anlatıyordu bir bölümde, ama öncesinde küstüğü için "küsmek iyi birşeydir" sonucunu çıkartıyorlar kuzular .. Arı maya'nın o bölümünü hatırlıyorum.
Muhtemelen oradan korkulacak birşey olduğu sonucunu çıkarttı .. Bizde mesela ablamız çok korkar, odasına tek başına gitmez Selim'i başında bekletiyor hep
Şimdi Selim de ondan öğrendi, korkuyorum diyor, neden korktuğunu bilmiyor ama :))
Nfkcım, bir İnegöl'lü kızı olarak o yumuşak köftelerin sırrını veriyorumDiyelim ki kıyman 1 kilo, bunun 200 gramı kuzu kıyması olacak , bir gün evvelden. 2 çay kaşığı karbonatla güzelce yoğurup buzdolabına kaldıracaksın ,ertesi gün 1 orta boy soğanı çok ince doğrayıp , 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve baharatlar ile iyice yoğurup köfteleri şekillendir, yine buzdolabında biraz dinlensin , fırın ya da tavada dilediğin şekilde pişir.. Afiyet olsun
Orjinal inegöl köftesinde ekmek maydanoz yok , ama istersen ekmek içi, yumurta, maydanoz katmak istersen o da olur, püf noktası kıyma ve karbonat , iyice yoğurup bekletmek bir de...

Barbunyayı pişirdim, kahvaltıyı toplayıp 2 gömlek ütüledim benim enerji bitti iyi mi:))) daha akşama çok vaaarr!!!