Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bugün çanakkale programına gittim ilçenin
Ne ağladım ne ağladım
Utanmasam böğürerek aglıcaktım
Protokolden utandım valla:)

Buralaardayım aslnda. Oturup teli elime alıp yazamıyorum bi turlu. Cok yogunum ama ortada gorunen de bir sey yok

Kıs öldürdün beni gülmekten

Maşallah. Bizimki de çıplak gezsin efil efil:)

Katılıyorum:)

Kar mı
Burası günlük güneşlik
Bursa'da hassas anne etkinlik merkezi açılmış haberin var mı?
Ne ağladım ne ağladım
:)

A

ayyy kar mııı???:mad::mad:
Yaz gelsin artık yaaaa!!!

Pembişim bende bazen başımı dinlemek istediğim zaman uyutmuyorum öğlenleri. İyi oluyor:confused:

Akşam yemeğimi bile yaptımm, daha uyanmayanlar varrr.. Buzluktan taze bamya ve pilav var akşama.

Malesef bugün uyumuş :D

günaydın canlar.. ayşecikle (daha doğrusu ayşeciğe rağmen) sabah sporumuzu ve duşumuzu yaptık.
şimdi yorganın altında mayışıyoruz.. :KK14:

vııış!!! bizimki, beni sen bu hale getirdin. yaptın kendin yemedin, hepsini bana yedirdin.
işte sonuç bu
eserinle övün diyor :-)

ay ne güldüm yaa!! çok fena bunlar :-)

anne için mutluluğun tanımı :KK48:

neee! kar mııı?!:KK57: burası da soğuk ama güneş var..

bamyaaa:KK72: bu yaz inş dondurucuya atıcam..
bizde de mercimek çorbası, taze fasulye ve et sote var.

Ah bu erkekler :)

Yaa, o da ilginçmiş
Ben de şöyle okudum
İneklerin sütü onların boynuzlarını ve tırnaklarını büyütecek kadar kalsiyuma sahip ve bu bizim vücudumuza fazla. Bir süre sonra bağırsaklarda birikip faydalı şeylerin emilimine de engel oluyormuş ayrıca süt içenler ilerde kemik erimesi oluyormuş bu yüzden. Çok ilginç. Ama yoğurt farklıymış o çok faydalı, çünkü sütün yapısı değişiyor.
Her canlıya kendi annesinin sütü faydalıdır, ve sütten kesilme zamanı gelince hayvanlar yavrularını kovarlar. Çünkü artık süt içmemeleri gerekiyormuş. Yani bizim çocuklarımıza da sınır 2 yaş, sonra inek sütüyle devam etmek tamamen süt sektörü içinmiş.

:KK70:

Bu da ayrı cins kadın. Yakında çocuk kovacak seni yanıma gelme diye :KK70:

Kız ben ağlatıp kalktığı için gidiyorum gece ama yatıya kalıyorum :D yoksa kendimden gitmiyom yani :)

:KK57:
He he he:KK45:

Ama bende şimdi gidiyorum bacım, teee akşamın 5-6 sında evde olucam.:KK57:
Sabah derse girmek daha iyi yaa, böylesi angarya gb...

Ben de sabah derslerini seviyorum ;)

Ne ağladım ne ağladım

Ben de hiç dayanamıyorum :( ne yüce bir ruh hali onların ki... Bi de şimdiye bak...

:KK57:
He he he:KK45:

Ama bende şimdi gidiyorum bacım, teee akşamın 5-6 sında evde olucam.:KK57:
Sabah derse girmek daha iyi yaa, böylesi angarya gb...
Bence de sabah ders olması daha iyi. Çocuk olmasa sabah iyi olur tabi.:KK49:

Ne ağladım ne ağladım
Hiç sorma, bugün ben de programda çok duygulandım."savaşın bilinmeyen yönleri" diye bir slayt vardı. Çok etkilendim.:KK61:

Ay sanki bizim izlediğimiz çizgi filmler çok pedagojiktiiiii :KK70: ben de hayali arkadaşları dört gözle bekliyorum :) benim yoktu bence...???

Isırıcan o nanakları görecek bilmiş cimcime gününü :)

Günaydınlar herkeseeeeeeeeeee. Güzel bir gün olsun inşallah.
sana bu konuda katılamıcam pembiş biz bu kuzular kadarken tv izlemiyorduk zaten tv de bişey yoktu o yıllarda;) ama seçim annenin sonuçta kuzu da annenin;)

sana bu konuda katılamıcam pembiş biz bu kuzular kadarken tv izlemiyorduk zaten tv de bişey yoktu o yıllarda:KK66: ama seçim annenin sonuçta kuzu da annenin:KK66:

Ben çocukluğumun çizgi filmlerini hatırlıyorum da casper mı mantıklıydı voltran mı?? Tabiki üç yaşındayken bunlar yoktu. Ama benim demek istediğim artık daha düzgün çizgifilmler var. Hiçbir şey öğretmiyo değiller. pepeede geçen gün bişiler ters gidiyor ve bununla ilgili derin nefes al yeter şeklinde bi şarkı yapılmış. Şimdi Efe bi konuda çıldırdığında (yastıklar üstüste durmayıp düştüğünde yada legolar devrildiğinde) onu örnek veriyorum daha çabuk sakinleşiyor ;) sabahtan akşama kadar bulduğu herşeyi izlemesin tabiki ama bişiler de izlesin ;)

kız pembiş aynı şeyi söylüyoruz ama niye farklı dilde...bende sadece seçimlere dikkat edelim demiştim..hep söylerim minikayı çok masum buluyorum ama geçen zack ile vakvak vardı ve canavarların sesleri ve korku teması işlemişlerdi çok şaşırdım...zaten biz ne yaparsak yapalım biraz vakit geçiriyor bunlar tv de..ev kuzusu bunlar...

kız pembiş aynı şeyi söylüyoruz ama niye farklı dilde...bende sadece seçimlere dikkat edelim demiştim..hep söylerim minikayı çok masum buluyorum ama geçen zack ile vakvak vardı ve canavarların sesleri ve korku teması işlemişlerdi çok şaşırdım...zaten biz ne yaparsak yapalım biraz vakit geçiriyor bunlar tv de..ev kuzusu bunlar...
Evet ya üzülüyom bu veletlere :( ama seninkiler birbirlerine sahipler ya çok şanslılar. Bi de bizim topikte sanırım tv bağımlısı çocuk yok. Görümcemin kızı bağımlıydı. Sabah kalkınca başlardı izlemeye ve resmen herşeyi izlerdi. Denize veya gezmeye gitmezdi o derece yani.

Aynı şeyi diyo olabiliriz ama ben yeterli gıda almadığım için algım da düşük şu ara :D

Günaydınlar herkeseeeeeeeee.

Gece 2 gibi oğluşun yanına gidip 5 gibi döndüm ama ara ara kalktığı için uyuyamadım hortladım resmen :D

Güzel bir gün diliyorum :)

günaydın canlar.. birkaç gündür boğazımda bi gıcık vardı. dün iyice arttı.
işin kötüsü aynısını ayşecik de yaşıyor. gecemiz fena geçti. defalarca kalktı.
mızıldadı ağladı. eşim gece eczaneden klamoks aldı. iki kez verdim iki kez çıkardı.
viral bi enfeksiyon belli ki, bundan başka şikayet yok. aile hekimine mi gitsek acaba? :KK64:

Bu nasıl diyet yemeği bacımm???
nesi var kız? :eek:
çorba fasulye bize, et sote ayşeciğe. ama komşuda pişer bize de düşer durumu var yani:KK48:

Ne ağladım ne ağladım
bazen düşünüyorum da çok fena oluyorum. :KK43:

mızıldadı ağladı. eşim gece eczaneden klamoks aldı. iki kez verdim iki kez çıkardı.
viral bi enfeksiyon belli ki, bundan başka şikayet yok. aile hekimine mi gitsek acaba? :KK64:

çorba fasulye bize, et sote ayşeciğe. ama komşuda pişer bize de düşer durumu var yani:KK48:

Geçmiş olsun canım. Ben olsam çocuk dr una götürürdüm. Bizim aile hekimi pek yardımcı olamaz mesela ondan dedim :/

Geçmiş olsun canım. Ben olsam çocuk dr una götürürdüm. Bizim aile hekimi pek yardımcı olamaz mesela ondan dedim :/
gidip geldik bile.. 25 senelik dr bi hanım bizim aile hekimi.
viral bi enfeksiyon, gribe de dönüşebilir dedi. ayşecanınki benden daha şiddetliymiş.
boğaz ağrısı dışında başka bi şikayet olmadığı için antibiyotik vermedi. ona
soğuk algınlığı şurubu yazdı.
bana da sprey ve aynı şekilde bi bi hap. bir iki gün kullanalım inş iyi oluruz. olmazsa bize yine dr yolları görünecek.

Geçmiş olsun ya grip salgını varmış ben de çok korkuyorum kv ler hep hasta, gidemiyorum oraya.. ama eşim gidiyo o getirebilir bizim eve girerse de bir ayda çıkmaz :(

Nfk geçmiş olsun canım, haberlere falanda çıktı baya bi grip salgını var, allahtan hemen götürmüşsün doktora. İnşallah başlamadan biter canım. Hem sen hem ayşecik içîn öksürük ve başlangıçta farkedilen grip vs hastalıklara çok iyi gelîyor; çay kaşığının ucuyla toz zencefil ve bal karıştırıp kullanabilirsinîz. Bazen limon da koyuyorum içine. Aklında olsun sabah akşam veriyorum hastalanacak ggb olduğunda. Bağışıklığı güçlendirip öksürüğü de kesîyor canikom;)

Benim bildiğim diyet yemekleri pek seninkilere uymuyorrr:) maşallah döktürüyorsun. İnsN şöyle sıkııcı pek tercih edilmeyen yemekler yaparki yiyesi gelmesin. Senîn yemekleri tok insan bile yerr;))

Geçmiş olsun ya grip salgını varmış ben de çok korkuyorum kv ler hep hasta, gidemiyorum oraya.. ama eşim gidiyo o getirebilir bizim eve girerse de bir ayda çıkmaz :KK43:

Nfk geçmiş olsun canım, haberlere falanda çıktı baya bi grip salgını var, allahtan hemen götürmüşsün doktora. İnşallah başlamadan biter canım. Hem sen hem ayşecik içîn öksürük ve başlangıçta farkedilen grip vs hastalıklara çok iyi gelîyor; çay kaşığının ucuyla toz zencefil ve bal karıştırıp kullanabilirsinîz. Bazen limon da koyuyorum içine. Aklında olsun sabah akşam veriyorum hastalanacak ggb olduğunda. Bağışıklığı güçlendirip öksürüğü de kesîyor canikom:KK66:

Benim bildiğim diyet yemekleri pek seninkilere uymuyorrr:) maşallah döktürüyorsun. İnsN şöyle sıkııcı pek tercih edilmeyen yemekler yaparki yiyesi gelmesin. Senîn yemekleri tok insan bile yerr:KK66:)
sağolun canlar.. istanbulda herkes kırılıyor. dediğiniz gibi grip salgını var ama öyle böyle değil
çok ağır geçiriyor insanlar. yeğenim kreşten getirdi, sonra annem, şimdi bacım feci hasta yatıyor.
muhtemelen biz de onlardan kaptık. inş ilerlemez onlar gibi olursak halimiz fena :KK17:

aryam, öksürük şuan pek yok. yutkunamıyor bazen o zaman arka arkaya öksürüyor.
hiç uyumadı gece. saat 2-3 gibi kucağımda odada gezdiriyordum. yine kustu. eşim de yattığı yerden
boğazına bi şeyler sar, sıcak tutsun dedi. zaten uyku başımda 1,5ta yatmışım. 20 dk da bir çocuk
mızıldayıp ağlıyor. bi de eşim öyle söyleyince bi pöykürdüm adama.:KK34: :KK67:
ben banyoya gittim elini yüzünü yıkıdım
çocuğun. baktım o da peşimden gelmiş.
ben yerleri sildim. başka bi şey istiyorsanız yapayım diyor. :KK45:

yemek konusunda eşim çok zorlanıyor. istediğini istediği kadar yiyordu şimdi.
onu razı etmek için çeşit yapıyorum. yoksa kendim yaparken ne varsa onu yiyordum.
akşama pırasa yapıcam ama balık da alsın, çünkü pırasayla tatmin olmaz adam.
bi de gizli şekeri mi neyi varsa, şeker krizlerine giriyor ya.. yemek yemesin su içmesin
tatlı yesin.. böyle bi zaaf yok yani. evde kek var, tavukgöğsü var ayşeciğe yapmıştım.
kedi gibi yanlarında dolaşıyor. bi de kv akşam irmik helvası yapmış sıcak koymuş tabağa getirdi.
ona da çıkıştı, ben diyet yapıyorum niye böyle şey getiriyorsun diye :KK48: kadın da ben toruna getirdim diyor.
oysa bizimki yemez, babası da kokluyor, karıştırıyor kaşıkla.. hadi bi kaşık ye dedim. çocuk gibi sevindi yaaa
ah şu boğazlar..

Selamlar hanımlar,
Nfk çok geçmiş olsun, insallah ilerlemeden atarsınız hastalığı ..
Destiny, bir iki dakikalık birşeydi kar yağışı, o an dışarıda olanlar gördü bir tek :) ama devam etse güzel olurdu yeniden kar görmek :)
Sabah toplantıya gidip geldim, Anneanneyle çay içiyordu Selim , eve geldiğimde
Aryam,sen 1.sınıfları mı okutuyorsun? 1 dakikada kaç kelime okuyabildiklerini tesbit için, dakika tutuyorlarmış, müfredat gereği mi yapılıyor bu uygulama ? Çocuklar birbirleri ile kıyaslama yapıp rencide olabilirler ,çok tuhaf geldi bana bu Yöntem, daha birinci sınıfa gidiyorlar yarış atı gibi kıyaslanmaları üzücü geldi nedense :KK43:

Hepinize güzel günler :KK37:

sağolun canlar.. istanbulda herkes kırılıyor. dediğiniz gibi grip salgını var ama öyle böyle değil
çok ağır geçiriyor insanlar. yeğenim kreşten getirdi, sonra annem, şimdi bacım feci hasta yatıyor.
muhtemelen biz de onlardan kaptık. inş ilerlemez onlar gibi olursak halimiz fena :KK17:

aryam, öksürük şuan pek yok. yutkunamıyor bazen o zaman arka arkaya öksürüyor.
hiç uyumadı gece. saat 2-3 gibi kucağımda odada gezdiriyordum. yine kustu. eşim de yattığı yerden
boğazına bi şeyler sar, sıcak tutsun dedi. zaten uyku başımda 1,5ta yatmışım. 20 dk da bir çocuk
mızıldayıp ağlıyor. bi de eşim öyle söyleyince bi pöykürdüm adama.:KK34: :KK67:
ben banyoya gittim elini yüzünü yıkıdım
çocuğun. baktım o da peşimden gelmiş.
ben yerleri sildim. başka bi şey istiyorsanız yapayım diyor. :KK45:

yemek konusunda eşim çok zorlanıyor. istediğini istediği kadar yiyordu şimdi.
onu razı etmek için çeşit yapıyorum. yoksa kendim yaparken ne varsa onu yiyordum.
akşama pırasa yapıcam ama balık da alsın, çünkü pırasayla tatmin olmaz adam.
bi de gizli şekeri mi neyi varsa, şeker krizlerine giriyor ya.. yemek yemesin su içmesin
tatlı yesin.. böyle bi zaaf yok yani. evde kek var, tavukgöğsü var ayşeciğe yapmıştım.
kedi gibi yanlarında dolaşıyor. bi de kv akşam irmik helvası yapmış sıcak koymuş tabağa getirdi.
ona da çıkıştı, ben diyet yapıyorum niye böyle şey getiriyorsun diye :KK48: kadın da ben toruna getirdim diyor.
oysa bizimki yemez, babası da kokluyor, karıştırıyor kaşıkla.. hadi bi kaşık ye dedim. çocuk gibi sevindi yaaa
ah şu boğazlar..
Evet çok ağır geçiriyor herkes ve Korktuğum başıma geldi :KK43: eşim "boğazım ağrıyor galiba bana da bulaştı" dedi. Çok kızdım ya, hastalar madem niye gidiyorsun oraya!
Diğer odaya yattı şimdi. çıkıp anneme mi gitsem onu mu annesine göndersem kararsız kaldım :'( Ya da bu gece bekleyelim belki ilerlemez? Bilmiyorum
Ooooffff
Selamlar hanımlar,
Destiny, bir iki dakikalık birşeydi kar yağışı, o an dışarıda olanlar gördü bir tek :) ama devam etse güzel olurdu yeniden kar görmek :)
Aryam,sen 1.sınıfları mı okutuyorsun? 1 dakikada kaç kelime okuyabildiklerini tesbit için, dakika tutuyorlarmış, müfredat gereği mi yapılıyor bu uygulama ? Çocuklar birbirleri ile kıyaslama yapıp rencide olabilirler ,çok tuhaf geldi bana bu Yöntem, daha birinci sınıfa gidiyorlar yarış atı gibi kıyaslanmaları üzücü geldi nedense :KK43:

Bizim eğitim sistemi zaten yarış :KK43:
Belki şikayet etseniz daha dikkatli olurlar

Selamlar hanımlar,

Canım 2. Sınıf şimdikiler. Ama haklısın hakkatten yarış atı gb ya müfredatta böyle birşey yok ama okuma hızını ölçmenin de tek yolu bu malesef. Tabi öyle olunca rencide olan da oluyor, gereksiz şişirilen çocuklar da oluyor. Okuma hızı, okumaya erken başlaması vs kesinlikle kıyas değil takılmayın bence. Çocuklara da bunu sık sık hatırlatın. Ama zavallı çocuklar daha oyun çağında, öyle yükleniyoruz ki, çocuk olduklarını biz bile unutuyoruz.

Back
X