ben 2 saatten önce vermiyorum pek. zaten ağladığı zaman aclıktan olup olmadıgını anlayamıyorum ki, gazı var heralde diyorum, açlığa yormuyorum ağlamasını. bi de ac olsa kusmaz heralde diyorum, bebeğim çok kusuyo durmadan. kilo alışı da normal, demek ki emdikten sonraki ağlaması aclıktan değil diyorum.
aslında yenidoğanlar ne zaman istese o zaman emzirilmeli yazıyo çoğu yerde ama şu da yazıyo ki süt 2 saatte hazmediliyomuş, yeni süt ile eski süt karıştıgı zaman gaz oluşumuna sebep oluyomuş.
o yüzden 2 saatten önce emzirmemeye çalışıyorum. bebeğin doymuyosa tabi mecburen emziriyosundur 1 saat geçince ama doymadıgından emin misin? gazlı bebek de cok emmek istermiş, gazz sancısını avutmak için.
kvler bende bi buçuk aydır, anlatmıştım zor oluyo bunaldim diye size. Sonundda bugün kocama patladim, artık bunaldigimi vs söyledim o da bana patlattı ii mi?of yaaaa, sinirlerim altüst oldu iice! kvler istedikleri kadar agizlariyla kuş tutsalarda eşimin bu asabiyeti yüzünden onlarda daha fazla batiyo bana.
kvler bende bi buçuk aydır, anlatmıştım zor oluyo bunaldim diye size. Sonundda bugün kocama patladim, artık bunaldigimi vs söyledim o da bana patlattı ii mi?of yaaaa, sinirlerim altüst oldu iice! kvler istedikleri kadar agizlariyla kuş tutsalarda eşimin bu asabiyeti yüzünden onlarda daha fazla batiyo bana.
senin gibi mi patladı?:26:
yoksa sana ''patlattı'' mı?
nasıl? vurdu mu sana yoksa
kızlar meraba,kızım 2-3 gundur emmek ıstemıyor.ağlaya ağlaya zorla alıyor göğsumu.2-3 kere emiyor sonra ağlaya ağlaya bırakıyor.emmek ıstemıyor.çok canım sıkkın.ağlıcam nerdeyse.neden boyle yapıyor sizce.
evet canım bıberonu dogdugundan berı verıyorum cunku sutum gelmedı benım 5-6 gun mama vermıstık.ama sımdıde sutumu sağıp verıyorum bıberonla.ama yenı değilki.1 aydır biberonla verıyodum mama olsun sutum olsun.benı de emıyordu.ama sımdı 2-3 gundur facia.acaba sutumun tadını mı begenmıyor dıyorum ya da az mı gelıyor ondan mı bagırıyor.ben de öyle uyku sersemıne verdim aldı mememı.ama aklı basındayken resmen bogusuyoruzCanım benim kızımda bugun öyle yapıyor, ciyak ciyak meme vermeye kalktığımda. Ben başta gaz sancısından diye düşündüm açıkçası. Çünkü gazı olduğu zamanda mememi pek tutmuyor. Bende iyice acıkmasını bekledim vermek için birazda uyku sersemi idi, azıcık mıkladı ama sonra emdi. Ben arada sağıp biberonla veriyorum doğduğundan beri. Hiç böyle yapmamıştı acaba biberona mı alışıyor? Sen de biberon kullanıyor musun?
Kızlar ilk aşınızı oldunuz mu ...nasıl yapıyorlar çok ağrısı ateşi falan oluyo mu bebişte...giderken ağrı kesici verdiniz mi?
Aynen öyle vurdu bana pis herif, ailesi sesleri duyunca üzüldü, Sorun ne dediler cevap vermedik. Alnima bi yumruk indirdi pislik, ama sessiz kalmadığını görünce geri durdu
Busmai yakalıms enii
canım bende korkuyorum bakamam diye küçücük bişi olcak
banyo yaptırabiliyomsn
evet canım bıberonu dogdugundan berı verıyorum cunku sutum gelmedı benım 5-6 gun mama vermıstık.ama sımdıde sutumu sağıp verıyorum bıberonla.ama yenı değilki.1 aydır biberonla verıyodum mama olsun sutum olsun.benı de emıyordu.ama sımdı 2-3 gundur facia.acaba sutumun tadını mı begenmıyor dıyorum ya da az mı gelıyor ondan mı bagırıyor.ben de öyle uyku sersemıne verdim aldı mememı.ama aklı basındayken resmen bogusuyoruz
canım bacagından yapıyolar.bacaklarını da sana tutturuyolar.senın de ıcın gıdıyor.bız de ateş agrı olmadı şukur.
canım benım yaa
çok üzüldüm.allah sana sabrın buyugunu versın mubarek gunde.
dıyecek bır sey bulamıyorum daha.
sen ev hanımımısın canım.
biz bugün 15 günlük olduk 2 gündür gaz sancımız var çok kötü yavrum sancıdan kıpkırmızı kesiliyor benim elimden bişey gelmiyo
Rezene çayı vermeye başladım yediklerime dikkat ediyorum o kadar ama oluyo işte yinede... sizde de aynı sorunu yaşayan var mı varsa ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz??
yuh!!!Aynen öyle vurdu bana pis herif, ailesi sesleri duyunca üzüldü, Sorun ne dediler cevap vermedik. Alnima bi yumruk indirdi pislik, ama sessiz kalmadığını görünce geri durdu
ilk ay aşısı ateş yapmıyormuş.Kızlar ilk aşınızı oldunuz mu ...nasıl yapıyorlar çok ağrısı ateşi falan oluyo mu bebişte...giderken ağrı kesici verdiniz mi?
Saol cnm, yok çalışıyorum ama doğum iznindeyim. Şu iznin tadını cikaramadan bitcek diye korkuyorum. Zaten ilk bebeğim gaz sancısı, kabiz, süt yetmiyo derken, uykusuzluk zaten bi curcunadir gidiyo, ama oğlum sonuçta sevgisi baktiriyo, ama üstüne bu yaşananlar ağır geliyo işte. Bende oğlumla başbaşa kalıp, onun gülmeye, tepki vermeye başlayıp, gaz sancilarinin azalacağı günleri bekliyorum sabırla. ama bazen sabrım taşıyor işte, bugünde öyle oldu, yine olan bana oldu
cok uzuldum canım,senı de fişeklemiş gibi olmayayım ama alttan alma.sen lohusasın daha.nasıl vurur.madem ekonomık özgurlugun var elınde kov gitsin hepsini evden ,kocan dahıl
cok uzuldum canım,senı de fişeklemiş gibi olmayayım ama alttan alma.sen lohusasın daha.nasıl vurur.madem ekonomık özgurlugun var elınde kov gitsin hepsini evden ,kocan dahıl
yangına körükle gitmek istemem ama..
bebeklerin bu ilk günlerinde bütün yükü anne çekiyor. emmesi, gazı, uykusu..
kimse anne kadar sıkıntı çekemez..
lohusasın bi de.. bütün bu zorluklara rağmen bi de bu olanları içine atarsan..
sana yazık olur.. bebeğin de bunlardan kötü etkilenir.
tepkini belli et. kayınvalidene de, eşine de, ailesine de..
en azından senin ne düşündüğünü, hissettiğini bilsinler yani..
belki içlerinden 'insan evladı' biri çıkar da anlar seni..
kızlar meraba,kızım 2-3 gundur emmek ıstemıyor.ağlaya ağlaya zorla alıyor göğsumu.2-3 kere emiyor sonra ağlaya ağlaya bırakıyor.emmek ıstemıyor.çok canım sıkkın.ağlıcam nerdeyse.neden boyle yapıyor sizce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?