- 30 Haziran 2011
- 597
- 14
- 318
Canım benim kızımda bugun öyle yapıyor, ciyak ciyak meme vermeye kalktığımda. Ben başta gaz sancısından diye düşündüm açıkçası. Çünkü gazı olduğu zamanda mememi pek tutmuyor. Bende iyice acıkmasını bekledim vermek için birazda uyku sersemi idi, azıcık mıkladı ama sonra emdi. Ben arada sağıp biberonla veriyorum doğduğundan beri. Hiç böyle yapmamıştı acaba biberona mı alışıyor? Sen de biberon kullanıyor musun?
bide şöyle bir soru cevap buldum.
bizim bebek bir iki gündür deyim yerindeyse doymuyor!YArım saatte bir uyuyor uyanıyor süt istiyor içiyor..böyle devam ediyor...Gündüzleri de daha çok uyanık kalıyor...Sanırım büyüme atakları döneminde..2 ay 5 günlük.
Cevap :
Merhaba, evet büyüme ataklarinda kimi bebek daha cok acikip sürekli emmek isterken kimi bebek ise daha istahsiz olabiliyor. Sizin bebeginiz de zamanla gündüzleri daha uzun süreli uyanik kalmaya baslayacak ve büyüme ataklarinda daha huzursuz olabilecektir.Ancak bu ataklarin sonunda bebeinizin yeni beceriler sizi mutlu edecegini göz önünde bulundurunca zor da olsabu dönemlieri daha kolay atlatabilirsiniz. Saygilar