Canım benim kızımda bugun öyle yapıyor, ciyak ciyak meme vermeye kalktığımda. Ben başta gaz sancısından diye düşündüm açıkçası. Çünkü gazı olduğu zamanda mememi pek tutmuyor. Bende iyice acıkmasını bekledim vermek için birazda uyku sersemi idi, azıcık mıkladı ama sonra emdi. Ben arada sağıp biberonla veriyorum doğduğundan beri. Hiç böyle yapmamıştı acaba biberona mı alışıyor? Sen de biberon kullanıyor musun?
Bilmiyorum belki fazla ii nniyetliyim, bi daha taaa trabzona gidip donmesinler diye ses etmedim, ramazan çıksın mevlute katilsinlar dedik ama çok zormus aynı evde yaşamak, baştan yanlış etmişim. E malum bebek bi ay erken gelince hiç bişey planladigim gibi olmadı. Allahi var açık bi kotuluklerinide görmedim, yemeğe utuye temizliğe hep yapdimda ediyorlar, ondan hiç sesimi çıkarmadım nankörlük olmasın diye, ama herşeye yardım ediyorlar diye iç guveysi hayatida suremem, kapandim kaldim odama, sonucta kendi evimde rahata alışmisim, şimdi misafir gibi, köşelerde giyinip, emziriyorum. hava sıcak diye eşim yatak odasının kapısını bile kapattirmiyo, ben rahat edemiyorum gece gelen geçen oluyo diye, ikide bi emzirmek için kalk kapıyı kapat, sıcaktan ter içinde emzir, kapıyı açarken bebek ses alsın haydaaa bi daha salla! simdi kalkıp bisey desem Ben nankör olcam, o kadar evinin işini yaptik yaranamadik olcak. Ama zaten onlar olmasa benim ne camasirim ne bulasigim olcak. O kadarinida yaparım zaten. O yüzden onlarada bişey diyemiyorum. Ama eşimin yaptığı fena oldu. Bide hiç bisey olmamis tavırlarında zaten, hala beni suçluyor, ben napiyim sen büyütüyorsun havalarında.
kızlar, bebeğim iki gündür çok kusuyor.. neredeyse içtiğinin 3te 2sini kusuyor diyebilirim.
uykusunda, altını kirletmesinde bi değişiklik yok. ama sürekli kusuyor..
ya o üşüttü, ya ben? günde birkaç kez üst değiştiriyorum.
sürekli tetikteyim. kullandığım rulo kağıt havlunun haddi hesabı yok.
dün yıkamadım kızımı, bugün de yıkamam sanırım :100:
napıcam bilmiyorum..:26:
bebeğim iki gündür bir kaç kaç kez yeşil kaka yapıyor sizce bir sorunmu var yada benim kabızlığımla alakası olabilirmi arkadaşlar çok endişeleniyorum:26: acaba yediklerimlemi alakalı
Aynen öyle vurdu bana pis herif, ailesi sesleri duyunca üzüldü, Sorun ne dediler cevap vermedik. Alnima bi yumruk indirdi pislik, ama sessiz kalmadığını görünce geri durdu
Kızlar ya bebeğiniz uyanıkken napıyor? Benim ki hiç uslu uslu yatmıyor. sürekli kucakta olmak, dolaştırılmak istiyor. Bu da çok yorucu oluyor. Bebeği uslu uslu yatıp bakınan var mı ? :)
Hahaha uslu uslu mu :)seninki ne kadarlık bilmiyorum ama benimki bibucuk aylik oldu bugun, aynen hep kucak hep ağlama, uslu uslu bazen tüm ihtiyaçları giderildimi 2dk falan bi bakıp dinliyo beni oda günde belki iki kez ve kesinlikle uzun surmuyo hemen ağlayıp kucağa geliyo. Dediğin gibi çok yorucu bi durum, sirtim çok fena agrimaya başladı. Acaba normal mi daha uslu olmamaları, bide ellerinin hala farkında değil, seninki nasıl, sence normal mi ellerinin farkında olmaması
Kızlar ya bebeğiniz uyanıkken napıyor? Benim ki hiç uslu uslu yatmıyor. sürekli kucakta olmak, dolaştırılmak istiyor. Bu da çok yorucu oluyor. Bebeği uslu uslu yatıp bakınan var mı ? :)
ben iyi degılım . yanlızlık cok kotu oğlum 34 gunluk oldu . gaz sancılarımız bıtmıyor sureklı ıkınıyor sureklı aglıyor ne yaparsam yapayım olmuyor banyo yok masaj yok hıcbıseyden memnun kalmıyor benım paşam . eşim polis gece gunduz calısıyor adam eve pert gelıyor . evden dısarı da cıkamıyorum maglumunuz ıstanbul.. uykusuzum yorgunum ve açım . oğlan o kadar huysuz kı çişimi tuta tuta altıma damlatmısım . annelık cok zor . ama gaz sancımız olmadıgında melaike gıbıyız . neo baby ınfacol sab sımplex kımyonlu su rezene hıc fayda etmedi. bu aksam zınco damla getırıyor babamız bı de ona bakalımmanammmm buda yaramazsaaa leylim leyyy
canım biz kendı ailelrimizden rahatsız oluyoruz çogu zaman.haklısın da.hava sıcak dediğin gibi şartlar zor.sıkıntılarını belkı eşine yansıtırken üslupun sert olmuş olabılır ama yıne de esının sana vurmasını gerektırmezdı.fazla sıkma canını.geçecek bu gunler de öyle dusun canımBilmiyorum belki fazla ii nniyetliyim, bi daha taaa trabzona gidip donmesinler diye ses etmedim, ramazan çıksın mevlute katilsinlar dedik ama çok zormus aynı evde yaşamak, baştan yanlış etmişim. E malum bebek bi ay erken gelince hiç bişey planladigim gibi olmadı. Allahi var açık bi kotuluklerinide görmedim, yemeğe utuye temizliğe hep yapdimda ediyorlar, ondan hiç sesimi çıkarmadım nankörlük olmasın diye, ama herşeye yardım ediyorlar diye iç guveysi hayatida suremem, kapandim kaldim odama, sonucta kendi evimde rahata alışmisim, şimdi misafir gibi, köşelerde giyinip, emziriyorum. hava sıcak diye eşim yatak odasının kapısını bile kapattirmiyo, ben rahat edemiyorum gece gelen geçen oluyo diye, ikide bi emzirmek için kalk kapıyı kapat, sıcaktan ter içinde emzir, kapıyı açarken bebek ses alsın haydaaa bi daha salla! simdi kalkıp bisey desem Ben nankör olcam, o kadar evinin işini yaptik yaranamadik olcak. Ama zaten onlar olmasa benim ne camasirim ne bulasigim olcak. O kadarinida yaparım zaten. O yüzden onlarada bişey diyemiyorum. Ama eşimin yaptığı fena oldu. Bide hiç bisey olmamis tavırlarında zaten, hala beni suçluyor, ben napiyim sen büyütüyorsun havalarında.
bilmiyordum saol paylaştıgın ıcın canım.bugun yıne emmeye basladı cok sukur ve dediğin gibi buyume atagı olabılır cunku kucuk gulucukler atmaya basladı kızım:)merhaba canım bebeklerin büyüme atakları yaşadıkları bazı dönemler oluyomuş belki öyle bir dönemdedir alıntılıyorum Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları“" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.
Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi. Özellikle ilk 1, 5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği. Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor
canım ben dogdugundan berı kullanıyorum yastıgı.problem olmaz kullanabılırsınKızlar bebeklerde yastık ne zaman kullanılmaya basliyo, kv yastikta yatsın diyo ama ben ilk aylarda yastık kullanılmıyor diye biliyorum, ama ilk aylardan kasıt ne acaba kaçıncı aya kadar onu bilmiyorum işte. Bide diyo bilsem ona ince yastık yapardım, e altın yastigini yapmış onu da ben söylemedim hoş. Bide biri geldimi kapıp basucuna koyuyo yastığı :44:
maşallah canım.bizim de kırkımız cıktı bugun.bız de yatarak emişiyoruz ama ıyıce alıstı benım cımcıme sımdı otururken almıyor mememı.kızım bugün tam bir aylık oldu.
uyanıkken genelde emiyoremdikten sonra beş dakika kadar omzuma alıp gazını çıkarıyorum.
genelde yatarak emziriyorum. ikimiz de yüzyüze gelecek şekilde yan yatıyoruz.
başı yüksekte olsun diye hafif bi eğim yapıyorum. rahatlıkla emiyor.
emerek uyuyor. bazen de karnı doyup iyice mayışınca bırakıyorum kendi uyuyor.
yalnız geceleri oturup kucağıma alıp emziriyorum, ne olur ne olmaz uyurum diye..
aynı şekilde karnı doymuşsa yüzüstü yatırıyorum, sırtına pıt pıt yaparak uyutuyorum..
gazı olmadıkça kucağıma almıyorum desem yeri. ama bazen gazı olup çıkaramıyor,
sakinleştirmek için kucağıma alıyorum..
ben iyi degılım . yanlızlık cok kotu oğlum 34 gunluk oldu . gaz sancılarımız bıtmıyor sureklı ıkınıyor sureklı aglıyor ne yaparsam yapayım olmuyor banyo yok masaj yok hıcbıseyden memnun kalmıyor benım paşam . eşim polis gece gunduz calısıyor adam eve pert gelıyor . evden dısarı da cıkamıyorum maglumunuz ıstanbul.. uykusuzum yorgunum ve açım . oğlan o kadar huysuz kı çişimi tuta tuta altıma damlatmısım . annelık cok zor . ama gaz sancımız olmadıgında melaike gıbıyız . neo baby ınfacol sab sımplex kımyonlu su rezene hıc fayda etmedi. bu aksam zınco damla getırıyor babamız bı de ona bakalımmanammmm buda yaramazsaaa leylim leyyy
Kızlar bebeklerde yastık ne zaman kullanılmaya basliyo, kv yastikta yatsın diyo ama ben ilk aylarda yastık kullanılmıyor diye biliyorum, ama ilk aylardan kasıt ne acaba kaçıncı aya kadar onu bilmiyorum işte. Bide diyo bilsem ona ince yastık yapardım, e altın yastigini yapmış onu da ben söylemedim hoş. Bide biri geldimi kapıp basucuna koyuyo yastığı :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?