bende dün forum kayserideydim 3saat
ya ustume birşeyler alim dedim yok 36 beden dim hatta 34. 40 beden aldım ustume göğüslerden bulamadım güya 10 kilo verdim
benim de acil alışverişe gitmem gerek. ama eşim yanaşmaz..
annem de bebeği bana bırak git diyor... ona da ben sıcak bakmıyorum, eşim de sanırım..
ne giycem bu bayramda bilmiyorum.. pöfff:105::100:
Kv kayseride yasiyorlar. Annemlerde burda.bizim evimiz sivasin bi ilcesinde.
Caya gelince ise yariyor galiba ama hangisi daha cok sut yapiyor bilmiyorum. Humana, hosaf, rezene cayi, akktarin sut cayi... Hepsini iciyorum valla
Sen hala burdasin anladigim kadariyla. Ne zman sizin donus?
Ben de 36 bedendim .7 kilo verdim hiç kiyafetim yok,olanların ya göğsü olmuyor ya kalcasi moralim çok bozuk göğüslerimin böyle kalmasini iistemiyorum.40 bedenin göğüsleri tam oluyo ama vücudu annemden ödünç almışim gibi bu şekilde yeni bişey almak istemiyorum ne yapacagimi şaşırdım.
bu gaz sorunu için bişi söyleyin arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
altını değiştiriyorum doyuruyorum gazını çıkartıyorum hala mırıldanıyor
Rabbim sana sabır, etrafındakilere de akıl, fikir, idrak versin bacım..Bizim kv ile 6hafta oldu, yaklaşık 3hafta daha var
oglani yedirdim altını aldım omzunda uyuyo yatiriyom uyaniyo, sonra kv koşa kısa geliyo aliyo kucağa banada salak salak alıştı kucağa diyo, her dk alırsan alışır tabi. O gidince nolcak, diyorum senden sonra çok ağlayacak, ben bu kadar kucakta tutamam onu deyince, aglatmayin oglumu, alın kucağa diyor.
Sicaklardan da bunaldim iyice, özel hayat felan kalmadı zaten, onu bırakın bu sıcakta evde istediğim gibi giyenememek ayrı bi dert. Kayınpederi var diye ben uzun uzun giyiniyorum, ama eşim rahat, atlet şort takiliyo, o haliyle bile sicakliyo yatarken odanın kapısını açık biraktiriyo, haliyle gelen geçen derken kendimi hiç rahat hissetmiyorum, zaten kv emzirirken hep izliyo, of Yaaaaa, esimede sinir oluyorum o yüzden!
pislik bide arada bi kalabalıktan ve sıcaktan şikayet ediyo çileden çıkıyorum! bu topikte olmasa herhalde ortadan ikiye yarilirim, evde atamadığım çığlıkları buraya yazıp atıyorum ustumden!
nurse harvey's yenidoğanlar için, hatta bir yaşından önce tavsiye edilmiyor biliyorum ben..Gunaydın kızlar,
Tabi geceniz gündüzünüze karışmadıysa. Biz 3.30 dan beri ayaktaydık. İlk defa gazı tuttu kızımın. Ayaklarını çekip durdu. Ne memede ne yatakta huzur buldu. Tam uyuyor yatırıyorum 5 d sonra yine uyanıyor. Sancı geldimi kucakta bile durmuyor. Çok şükür annem yanımda da yardımcı oldu. Bugun 15. günümüz. Zaten gaz sancıları 2. haftadan sonra başlar demişlerdi. Umarım geçici birşeydir. Sürekli olursa kendimi geçtim yavrum kucakta helak oluyor.
Sizlerin gaz durumu nasıl? Varsa nasıl başa çıkıyorsunuz? Ben sabah eşime Nurse Harvey's diye bitkisel bir şurup aldırdım . Bakalım işe yarayacak mı?
mırıldanıyorsa öp başına koy o kızçeyi..bu gaz sorunu için bişi söyleyin arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
altını değiştiriyorum doyuruyorum gazını çıkartıyorum hala mırıldanıyor
biz de neo baby kullanıyoruz, memnunuz..Doktorumuz baby neo surup verdi cok sukur 1 haftadir gaz sancisi cekniyor kizim
normaldir. yengem sezaryenle doğum yaptı. 12. gün kanaması bitmiştibugun benin 41. Gunum ve kanamam devam ediyor normal mi acaba yarin yada cuma doktora gidicem cagirmisti ama aranizda bilgisi olan var mi normal mi? :18:
bende de aynı dert var.kocamla alısverıse cıkcaz ama onumdekı koca gobekle ne bulurum ustume bılmıyorum.1 ay oldu dogum yapalı hala 70 kıloyum hıc vermemısım gram bıle.cok canım sıkıldı.Valla ben esofman takimi ile geziyodum genelde. Dun gidip nike den bi daha takim aldim valla. Hem rahat hemde dedigin gb beden degisecek aldigin da biseye yaramayacak. Ben zaten arkadaslarimla ve yakin akrabalarla gorusuyorum esofman sorun olmuyoo o yuzden. Sporu da 40 dan once baslamayin yaziyodu okudugum kitapta onu bekliyorum bende. Ama 3 gundur iyi yuruyorum. Gider insallah kilolar. Yemek konusunda cok acikiyorum cok tatli cekiyor canim tutamiyorum kendimi herkes bu kadar acikiyor mu ya? Bide cocuk icin yemek zoorunda hissediyorum kendimi
Ben cok yogun yasamadim lohusalik psikolojisini ama aliniyorumm yinede boyle seylere. Bu zamana kadar hersey guzeldi ama artik evime gitmek istiyorum. 3 hafta var ama bayramdi mevluttu zaten kostur kostur gecer. Eve gidince de benim annem gelecek kizima bakmaya. Bizim ozel hayat mayat kalmadi yani! Bende boyle dusununce cok sinirleniyorum. Kendi annemde olsa kocamla eskisi gb olamicam. Uzaklasir miyiz acaba birbirimizden:18::18:
neden annene bırakmıyosun canım bebegını.ben saolsun anneme bırakıp bırakıp dısarı cıkıyorum.alışsın surda 1 ay sonra çalısmaya baslıcambizimkinin de el ve ayakları soyuluyor, normalmiş.
:111:
benim de acil alışverişe gitmem gerek. ama eşim yanaşmaz..
annem de bebeği bana bırak git diyor... ona da ben sıcak bakmıyorum, eşim de sanırım..
ne giycem bu bayramda bilmiyorum.. pöfff:105::100:
Bizim kv ile 6hafta oldu, yaklaşık 3hafta daha var
oglani yedirdim altını aldım omzunda uyuyo yatiriyom uyaniyo, sonra kv koşa kısa geliyo aliyo kucağa banada salak salak alıştı kucağa diyo, her dk alırsan alışır tabi. O gidince nolcak, diyorum senden sonra çok ağlayacak, ben bu kadar kucakta tutamam onu deyince, aglatmayin oglumu, alın kucağa diyor.
Sicaklardan da bunaldim iyice, özel hayat felan kalmadı zaten, onu bırakın bu sıcakta evde istediğim gibi giyenememek ayrı bi dert. Kayınpederi var diye ben uzun uzun giyiniyorum, ama eşim rahat, atlet şort takiliyo, o haliyle bile sicakliyo yatarken odanın kapısını açık biraktiriyo, haliyle gelen geçen derken kendimi hiç rahat hissetmiyorum, zaten kv emzirirken hep izliyo, of Yaaaaa, esimede sinir oluyorum o yüzden!
pislik bide arada bi kalabalıktan ve sıcaktan şikayet ediyo çileden çıkıyorum! bu topikte olmasa herhalde ortadan ikiye yarilirim, evde atamadığım çığlıkları buraya yazıp atıyorum ustumden!
13 kg çok rahat gitti. tartıya her çıkışımda vermiş oluyordum..bende de aynı dert var.kocamla alısverıse cıkcaz ama onumdekı koca gobekle ne bulurum ustume bılmıyorum.1 ay oldu dogum yapalı hala 70 kıloyum hıc vermemısım gram bıle.cok canım sıkıldı.
biz kardeş değiliz.. son 3 aydır bir araya gelemedik..benım de annem yanımda ama olmuyor.bız de oyle kocamla kardeş gıbı olduk.
lohusalık psikolojisi sanırım. süt sağar bırakırım, emimin annem de çok iyi bakar.neden annene bırakmıyosun canım bebegını.ben saolsun anneme bırakıp bırakıp dısarı cıkıyorum.alışsın surda 1 ay sonra çalısmaya baslıcam
allah kolaylık versın bacım.ya sızın nıye bu kaynanalarınız yanınızda.annelerınız musaıt değilmiydi.ben kaynanamla dusunemıyorum kendımı.kesın olan sutum de kesılırdı.
13 kg çok rahat gitti. tartıya her çıkışımda vermiş oluyordum..
bu son birkaç günde her çıkışımda aynı rakamı görüyorum
sanırım kalan kilolar sporsuz gitmez..
eşim de hemen forma gireyim istiyor.. kolaydıı
biz kardeş değiliz.. son 3 aydır bir araya gelemedik..
adam yakında duvara tırmanacakşu lohusalık biteydi..
lohusalık psikolojisi sanırım. süt sağar bırakırım, emimin annem de çok iyi bakar.
bırakacasam bi ona bırakırım ama.. yine de uyanır, beni arar, huysuzlanır diye endişeleniyorum..
eşim de çocuğu bırakmama ne der bilmiyorum, bi de alışveriş için :100:
bi de gidip bi şeyler alsam, göbek-kalça hala yerinde.. alınanlar ne kadar giyilir, o da meçhul?!:44:
benim kaynanam bakmak istedi bana.. ben istemedim. sezaryen oldum diye annemde 2 gün kaldım sadece o kadar,kısa kestim maalesef kaynanam alınmasın diye..
şimdi evimdeyim yapamam sanmıştım ama yapılıyormuş demek Allah anneliği veriyor insana ,tecrübeye çok da gerek yokmuş. iyi ki evimde olmayı seçmişim ya.. valla hep yorgun olsam da en azından kafam rahat ve eşimle yalnızız
canım biz de uygun ortamı bulsak kardeşlik yeerıne karı koca olcaz daolmuyo işte:)) benım kocam da şafak sayıyor:)
bence bırak annene işin oldugunda.annen den baskasına da zaten guvenılmez.evhamlı anne olma tavsıyem.rahat ol.relax olmak cocuga da yansıyor.
benim doğumda 6 kılo gıttı hepi topu.sonra tık yok.nasıl gıtmez anlamıyorum.göbeğim ılk dogum yaptıgım gune gore daha kucuk.yanı ınsan gram vermezmı okadar emzırıyorum şapır şupur ter akıyor.bence tartı yanlıstı.ay cok moralım bozuldu be,alısverıs keyfı dıye bı sey kalmayacak bu gıdışle
o zaman aramızdakı en ıyısı sensın canım:)benım de annem 40 kından sonra gıtcek.ben de yapamam bakamam cocuga gıbı gelıyor.
nurse harvey's yenidoğanlar için, hatta bir yaşından önce tavsiye edilmiyor biliyorum ben..
geçen haziran topiğinde de okudum böyle bi şey, dur linki bulayım..
http://www.kadinlarkulubu.com/hazir...aziran-anneleri-dogurdu-217.html#post25875084
bana dr um çiğ sebze meyve yeme gaz yapar dedi zaten oğlumda 7 /24 gaz sancısı vartaze meyve sebze gaz yapar mı ya onlar en sağlıklı şeyler, onları soğuk yemek gaz yaparmış diye duydum ben
insallah agzın bal yesın yoksa kocam benı bosayacaksace 40 gün sürüyor gerçekten insan inanamıyor nasıl değiştiğine sabret
Aminn canım benımmmm . kocam bazen aldırıs etmıyorum ama bazen b..kunu cıkarıyorsun dıyorZeynepçim seni çok iyi anlıyorum. Bu süreçte beni en çok yıpratan kendi psikolojim oldu. Kendimi acaip mutsuz hissediyorum. İçim daralıyor, sürekli ağlama modundayım. 15 gün oldu benim. ama ilk günlere göre çok daha iyiyim. Herkesin lohusalık depresyonu farklı zamanlarda bitermiş. Bir anda kesiliverirmiş. Şimdiye kadar konuştuğum herkes yaşamış ve geçer diyor. Bende o kesiliverme anını bekliyorum. Bu durumda eşlerimize çok sabırlı olmak düşüyor. Çünkü onlar içinde zor bir süreç. Hem baba oldular , hemde eşleri tuhaf bir ruh halinde. Onlarda ne yapacaklarını bilmiyorlardır. Gebelik dönemi bir şey değilmiş, doğumda öyle. Asıl mesele şimdi başlamış. Allah eşlerimize anlayış ve bol sabır versin , bizlere de tez zamanda bunalımı atlatıp, bebeğimizle mutlu anlar nasip etsin.
benımkısıde oyle cok huysuz her dakıka aglıyor meme ıstıyor ilgi delisi ...ne güzel buraya gelecek zaman bulabiliyorsunuz ben kaç günün üzerine gelebildim birazdan çıkmak zorunda kalırım kalkar bizim cimcime
bende de aynı dert var.kocamla alısverıse cıkcaz ama onumdekı koca gobekle ne bulurum ustume bılmıyorum.1 ay oldu dogum yapalı hala 70 kıloyum hıc vermemısım gram bıle.cok canım sıkıldı.
benım de annem yanımda ama olmuyor.bız de oyle kocamla kardeş gıbı olduk.
neden annene bırakmıyosun canım bebegını.ben saolsun anneme bırakıp bırakıp dısarı cıkıyorum.alışsın surda 1 ay sonra çalısmaya baslıcam
allah kolaylık versın bacım.ya sızın nıye bu kaynanalarınız yanınızda.annelerınız musaıt değilmiydi.ben kaynanamla dusunemıyorum kendımı.kesın olan sutum de kesılırdı.
benim kaynanam bakmak istedi bana.. ben istemedim. sezaryen oldum diye annemde 2 gün kaldım sadece o kadar,kısa kestim maalesef kaynanam alınmasın diye..
şimdi evimdeyim yapamam sanmıştım ama yapılıyormuş demek Allah anneliği veriyor insana ,tecrübeye çok da gerek yokmuş. iyi ki evimde olmayı seçmişim ya.. valla hep yorgun olsam da en azından kafam rahat ve eşimle yalnızız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?