- 8 Ağustos 2011
- 11.579
- 8.015
- 448
Ohooo benim attığım naraları duysan
Üst katımız boş da alt kat dolu maalesef, bazen kendimi frenleyemiyorum
Cezadan anlıyorlarsa yani işe yarıyorsa bence kullanılır. Tabi çok korkuyorlarsa yapmamak lazım cezada tek ölçütüm korku yoksa tekme atmışlığım bile var ahaha
Uslu çocuğu olanlar yorum yapmasın
Bu arada kendi kendine bizimki de yemiyor oyalanıp duruyor ben yedirmek zorunda kalıyorum hızlı hızlı yoksa bırakıp gider
Benim de hergün öyle merte ayrı yemek kereme ayrı.. Bütün gün uyut yedir gün bitiyor
Ama bunlar da geçecek sonsuza kadar böyle sürmeyecek diye avunuyorum
Canım benim bir kere yerim ben seninkilerin annelee tızmaz amaaa" sını:)Kızlar , fikir istiyorum ,
Cumartesi günü Veli arkadaşlarla toplanma sırası bende , evi tamirat sonrası Çarşamba günü toparlayabilirsem insallah ..
Şimdi sorun şu ki; iki arkadaş, özellikle de birisi bizden yaşça baya büyük ablamız, sayamadığım kadar çok çeşit yapmışlardı, ben o kadar yapamam kesinlikle , iki çocukla evi toplayıp üç çeşit yapabilsem şükrediyorum
Sizden istediğim , bir iki gün evvelinden hazırlanabilecek ya da pratik göz dolduracak önerilerde bulunabilir misiniz
1.kuru dolma ; iki gün öncesinden doldurup, dolaba.. Gelecekleri gün ocağa koyar pişirir sıcak servis ederim insallah
2. Yaprak sarma ( burada ev hanımları yapıp satıyor. ) oradan sipariş ederim .
3. Topiğin ıslak keki
4.???
Bir de onlar onlarca çeşit yaptığı için, özensiz mi davranmış olurum , ben daha az çeşit hazırlamakla ? Ama yenmiyor ki onca şey yazık , normalde de adetim değildir bin çeşit yapmakÖyle sofralarda da gergin oluyorum hep nedense
Ben de hiç sevmem 10 çeşit yapmayı, neyi ispat etmeye çalışıyorlar anlamam.. 3-5 çeşitten fazla yapmam asla. Zaten 2 çocukla kimse benden bişey beklemiyor. Az çeşitle daha samimi bi ortam oluyor bence.Kızlar , fikir istiyorum ,
Cumartesi günü Veli arkadaşlarla toplanma sırası bende , evi tamirat sonrası Çarşamba günü toparlayabilirsem insallah ..
Şimdi sorun şu ki; iki arkadaş, özellikle de birisi bizden yaşça baya büyük ablamız, sayamadığım kadar çok çeşit yapmışlardı, ben o kadar yapamam kesinlikle , iki çocukla evi toplayıp üç çeşit yapabilsem şükrediyorum
Sizden istediğim , bir iki gün evvelinden hazırlanabilecek ya da pratik göz dolduracak önerilerde bulunabilir misiniz
1.kuru dolma ; iki gün öncesinden doldurup, dolaba.. Gelecekleri gün ocağa koyar pişirir sıcak servis ederim insallah
3. Topiğin ıslak keki
4.???
Bir de onlar onlarca çeşit yaptığı için, özensiz mi davranmış olurum , ben daha az çeşit hazırlamakla ? Ama yenmiyor ki onca şey yazık , normalde de adetim değildir bin çeşit yapmakÖyle sofralarda da gergin oluyorum hep nedense
Demek o yüzden huysuzmuş annesi geçmiş olsunÇok fena grip oldu oğluşum. Bugün gözünü açamamış doğru düzgün. Sersem gibi bi de ateşi calpole rağmen 37 küsür ve 38lerde geziyor. Öksürük başlamadığı sürece doktora gitmek istemiyorum. Azıcık okudum ama yazamadım. Uyusun yazcam inşallah. Öpüldünüz.
Pembişim Ay inşallah hasta olmamıştır yaa? Ateşi oldu mu daha sonra? Zencefil verseydinnn.
Destny sen nasıl oldun canım? Geçmiş olsun tekrar.
Günaydın bu aradaaa
pembişim, efe bugün nasıl? inş grip değildir.
bağırma konusuna gelince, bazen ben de ciddi ciddi bağırıyorum.
gözümün içine baka baka 40 kez yapma dediğim şeyi sadece benim sınırımı denemek
ve beni sinir etmek için yapıyor. özellikle bi şeylerin tepesine çıkmışsa tehlikeliyse
dayanamıyorum. büyük olsa poposuna bi tane yapıştırmak geliyor içimden.
bu arada senin günün mü geçti?
Selam hatunlar ben de ig ye yazmistim yorgunlugumu benimkiler de cok fena.hep atraksiyon mizmizlik.biz odaya goturme cezasi vermeye basladik ciddi yaramazlik ve aglamalarda odalarina birakiyoruz kapiyi kapiyoruz. Fazla sesleri gelmiyor sinirlerimizi daha fazla bozmuyor sakinlesmeden cikma diyoruz kisa surede sakinlesiyor ve ciktiginda istedigimizi yapiyor. Odalarina kapanmaktan simdilik rahatsizlar hoslarina giderse naparim bilmiyorum
Sonra vicdan yapiyorum ceza icin erken mi diye...sonra hala yanliz yiyemedikleri icin kendimi sucluyorum......
Onlar boyle masada hala karin doyuramiyor ve ben hala sosyal hayattan uzaktayim bu gun nikah yildonumumuz ve ilk defa maaile yemege cikicaz ve benim pisman edecekler
benim yeni program anama yaradı ondan sanırım kuzuları cuma öğlen alıyorum salı öğlene kadar tepemde olunca arıza vermeye başladım bazen bu kuzular anamın da bana baktırıyor gibi hissediyorum
Ohooo benim attığım naraları duysan
Cezadan anlıyorlarsa yani işe yarıyorsa bence kullanılır. Tabi çok korkuyorlarsa yapmamak lazım cezada tek ölçütüm korku yoksa tekme atmışlığım bile var ahaha
Bu arada kendi kendine bizimki de yemiyor oyalanıp duruyor ben yedirmek zorunda kalıyorum hızlı hızlı yoksa bırakıp gider
Benim de hergün öyle merte ayrı yemek kereme ayrı.. Bütün gün uyut yedir gün bitiyor
bizimkinde bu ara bi hal var. az sesini yükselt, sert söyle.
'sen bana kızdın mı?' diyor en masum ve ürkek sesiyle.
ben de fena bi vicdan azabıyla, hayır kızmadım annecim, sadece sözümü dinlemeni istiyorum diyorum.
tamam diyor. sonuç, 3 saniye sonra aynı diyaloğu tekrar yaşıyoruz
Ilahi busmai. Tekme ha, Uçan tekme miydi yoksa
Insallah okula bir başlasınlar , gelsin annelere özgür saatler.. O zaman da sudan çıkmış balık gibi olup, ne yapsak diye kalakalırız herhalde ..
Eagle, nice sağlıklı , huzurlu yıldönümleri kutlayın insallah .. Düşünsene, bir daha hiçbir yıldönümü gününüzde; bu günki halleri ile olmayacaklar istesek de , minicik bedenleri, yarım yarım konuşmaları..Özleyeceğiz hepsini... Varsın oteli birbirine katsınlar , sen keyfine bak canım Allah anneannelere,babaannelere sağlıklı uzun ömürler versin, onlar da olmasa napardık ..
Bir de nacizane birşey söylemek istiyorum( Eylül'de 7 yaş olacak bir kuzu anası olarak) ,
esasında öğretilmesi gereken şeyler olarak dayatılanları, veya "bizim öğrensinler diye uğraştığımız" onca şeyi ;
vakti zamanı gelince yapıyorlar illa ki, kendini suçlama lütfen, yetişkin gibi oturup yedikleri günler de gelecek insallah...
Özellikle yeme konusunda en büyük katkıyı kesinlikle okul sağlıyor, hem büyük adam gibi sofrada oturmayı, hem de seçmeden yemeyi öğreniyorlar ..
Nfk, o son zamanlarda bizde de çok var, uyarı mahiyetinde birşey söyleyince bile ; " annelee tızmaz Ama" diyerek bir alınganlık.. kazara kızılmışsa; ellerini yüzüne kapatıp saatlerce ağlamalar , nazlanmalar..
Laf da söylenmiyor bu kuzulara
çoklu alıntı hata verdi nedense, neyse böyle olsun bu defada...
Aryam , güle güle kirletin insallah Çarşamba da bizim temizlik günü , bir de yerleştik mi rahatlayacağım insallah ..
Hepimize güzel günler ..
Kızlar , fikir istiyorum ,
3. Topiğin ıslak keki
4.???
Ben de hiç sevmem 10 çeşit yapmayı, neyi ispat etmeye çalışıyorlar anlamam.. 3-5 çeşitten fazla yapmam asla. Zaten 2 çocukla kimse benden bişey beklemiyor. Az çeşitle daha samimi bi ortam oluyor bence.
Ağlayan kek var, 2 gün duruyor dolapta.
Börek sarıp buzluğa atabilirsin veya o dolma yapan bayanlar mantı da yapıyorlarsa onlardan alabilirsin.
Kavanozda közlenmiş kırmızı biber ve közlenmiş patlıcan konservesi alıp kullanabilirsin salata için.
Garnitürlü makarna salatası veya tavuklu pilav(tavuğu önceden haşlayıp parçalayıp buzluğa atabilirsin)
Demek o yüzden huysuzmuş annesi geçmiş olsun
Güzel vakit geçirmenize çooook sevindim canikom.selam hatunlar...keyfim yerinde...kuzular korktuğum gibi canavar değilmiş..biraz oturdular karınları doyunca masa etrafında pet şişedeki suları damacana yerine koyup sucu takliti yaptılar...valla yemeğin üstüne çay bile içtim keyifle:) neyse bir süre oda cezası vermem ben bu gazlaevet ben erken beklentilerdeyim farkındayım ama yaşlı anneyim napayım üstelik sahip olmak için çok da emek verdim ama napayım işte
bu arada size bir soru daha benimkiler sabah sağlam kahvaltı yapıyolar ve üzerine 300 cc ballı pekmezli süt içiyorlar...sonra akşama kadar ben çorbaya zorlamasam aramıyolar yemek..hatta bugün içmediler çorbayı zorlamadım akşam yerler diye o yüzden masada kuzu kuzu önce karınlarını doyurdular...evet zaten çok iştahlı değiller ama varmı bizim gibi sizin kuzuarda da...bana bazen normal bazen anormal geliyor...
iyi dilekleriniz için teşekkürler yıldönümü bahane ilk yemek tecrübesiydi restoran ortamında...avm de atıştırmalıklar olmuştu ama bide kahvaltı denicem bakalım ne yaşatacaklar
hayırlısı olsun seneye büyüyorlar hem sana yardımcı olacak genç birini bulursun belki...Bugün bakıcımızla konuştuk. Seneye yeni birini bulacağım çünkü çalışmayı düşünmüyormuş. Hayırlısı diyerekten her yere haber salıyorum.
Bakalım işte... Valla genç olanın çoluğu çocuğu da genç olursa o da sorun; yani bitmiyo hastalıktı vs malum...hayırlısı olsun seneye büyüyorlar hem sana yardımcı olacak genç birini bulursun belki...
geçmiş olsun canımcım. Havalar bi tam iyi olamadı ki mikroplar kırılsın.
Benim olaylar üstüste geliyo. Velet bugün uyumadı. E malum diyet ve spor olayı var. Mızmız bir babamız var ki ona da bişi diyemiyorum çok yorgun. Bi de ben adet olucam eli kulağında. Yani aman sabahlar olmasınnnn
Efe nin derdi belliymiş kuzum yaOpluşum grip oldu sanırımgündüz burnu hafif akıyodu. Öğle uykusu uyumayınca 8de uyumuştu. Az önce tıkanıp kalktı yazık. Ateşi de olunca hemen calpol verdim. Serum fizyolojik yaptırmadı hala da nefes alamıyo uyumaya çalışıyo. Lavanta koydum kalorifer suluğuna. Coldmix damlattım yakasına. Çocuklar hastalanmasın yaaaa
antıbıyotıklerı ıyıleştım sanıp bırakırsam ateş fırlıyor:)Pembişim Ay inşallah hasta olmamıştır yaa? Ateşi oldu mu daha sonra? Zencefil verseydinnn.
Destny sen nasıl oldun canım? Geçmiş olsun tekrar.
Günaydın bu aradaaa
misafirden sonra ev hiç temizlenmemiş gibi oluyor evet,olsun misafir berekettir dıyıp avuncaz bacım:Dün öğleden önce temizlikçi geldi güzelce temizledi canım. Akşama da kv ler geldi yemeğe, iyi oldu, o da çıktı aradan. Ama gel gör ki misafirden sonra ev hiç temizlenmiş gb değil:) bende baya yormuşum kendimi hala uyanamadım
Bu arada hurç ve vakumlu poşet baya işe yarıyor
YAPMAAASelam hatunlar ben de ig ye yazmistim yorgunlugumu benimkiler de cok fena.hep atraksiyon mizmizlik.biz odaya goturme cezasi vermeye basladik ciddi yaramazlik ve aglamalarda odalarina birakiyoruz kapiyi kapiyoruz. Fazla sesleri gelmiyor sinirlerimizi daha fazla bozmuyor sakinlesmeden cikma diyoruz kisa surede sakinlesiyor ve ciktiginda istedigimizi yapiyor. Odalarina kapanmaktan simdilik rahatsizlar hoslarina giderse naparim bilmiyorum
sen bayağı bunalmışsın canım kendine vakit ayırmalısın bıraz annenın burda olduğu zamanlarda.Onlar boyle masada hala karin doyuramiyor ve ben hala sosyal hayattan uzaktayim bu gun nikah yildonumumuz ve ilk defa maaile yemege cikicaz ve benim pisman edecekler
maşallah de beterin beteri var canım:) for example ben:) ceylin sabah kahvatıda 3 lokma ballı ekmek yer,taaki 12 ye kadar başka bı sey yemez.çorba yapar getirirsin yemem der ve yemez de.sonra pıtı pıtı mutfağa anne şüt:)) bi bardak süt içip uyur.sonra kalkınca o çorbadan bı daha verıyım dersın yemez,neyse uykusu açılsın da öyle verıyım dersın yıne yemez.ne versem ne yedirsem diye cırmalar durursun,ve hiç bir sey yemez.o arada ceviz fıstık elma gıbı şeyler verıyorum aç dolaşmasın dıye.neyse onlardan tırtıklıyor.akşama adam akıllı bı yemek yesın dıyorum gene yok.mecbur 1 bardak daha sut verıyorum sonra yatış. her gun böyleyız biz.ben kendımı eğittim artık.genelde bizde de öyle oluyor ki.. yani baştan iştahla yemeğe başlıyor.
ama tabağındakileri bitirdiği nadirdir. sonuna doğru cozutmaya başlıyor, oynuyor döküyor.
bu sefer kaşığı ben alıp bitirtiyorum.
hasretle bekliyorum o 3-3,5 yaş donemını,gerçekten bunalıyor ınsan bazennice yıllara canım. Rabbim sağlıklı huzurlu nice yıllar göstersin inş.
maaile derken ikizler, eşin ve sen di mi? sonuçta bu düzene alışığız be bacım.
çocuklu hayat böyle. ama 3-3,5 yaşında kendilerini epey kurtarıyorlar.
şimdiki kadar dikkat, yardım ve zaman gerekmeyecek.. ya da bu benim tesellim
sosyal hayat derken, sen zaten çalışıyorsun. evde de çocuklar, işler..
enerji de zaman da çok kalmıyor. kendine özel vakit ayırmak belki rahatlatır.
alışveriş olur, yarım saat bi yürüyüş olur, arkadaşla bi kahve olur.
bu gibi ufak molalar enerji olarak geri dönüş yapıyor.
sanırım sen yalnız başına kalıp başını dinleyemediğin için böyle sıkıldın..
ben de bende:) annem 2 hafta sonudur gıdıyor,bende koca da yok.ceylınle ıkımız yalnız aksama kadar.çok sinir bozucubenim yeni program anama yaradı ondan sanırım kuzuları cuma öğlen alıyorum salı öğlene kadar tepemde olunca arıza vermeye başladım bazen bu kuzular anamın da bana baktırıyor gibi hissediyorum
sende yakında güdümlü füze(terlik) fırlatacak anne tipi seziyorumOhooo benim attığım naraları duysan
oyyy saf saf soruyor dı mı bir de:) saf kuzum benımbizimkinde bu ara bi hal var. az sesini yükselt, sert söyle.
'sen bana kızdın mı?' diyor en masum ve ürkek sesiyle.
ben de fena bi vicdan azabıyla, hayır kızmadım annecim, sadece sözümü dinlemeni istiyorum diyorum.
tamam diyor. sonuç, 3 saniye sonra aynı diyaloğu tekrar yaşıyoruz
arkadaşlar yeterince söylemişler gerçiKızlar , fikir istiyorum ,
3. Topiğin ıslak keki
4.???
çok geçmiş olsun canım,kuzular hastalanmasın yaÇok fena grip oldu oğluşum. Bugün gözünü açamamış doğru düzgün. Sersem gibi bi de ateşi calpole rağmen 37 küsür ve 38lerde geziyor. Öksürük başlamadığı sürece doktora gitmek istemiyorum. Azıcık okudum ama yazamadım. Uyusun yazcam inşallah. Öpüldünüz.
güzel vakit gecırmene cok sevındım canım.selam hatunlar...keyfim yerinde...kuzular korktuğum gibi canavar değilmiş..biraz oturdular karınları doyunca masa etrafında pet şişedeki suları damacana yerine koyup sucu takliti yaptılar...valla yemeğin üstüne çay bile içtim keyifle:) neyse bir süre oda cezası vermem ben bu gazlaevet ben erken beklentilerdeyim farkındayım ama yaşlı anneyim napayım üstelik sahip olmak için çok da emek verdim ama napayım işte
bu arada size bir soru daha benimkiler sabah sağlam kahvaltı yapıyolar ve üzerine 300 cc ballı pekmezli süt içiyorlar...sonra akşama kadar ben çorbaya zorlamasam aramıyolar yemek..hatta bugün içmediler çorbayı zorlamadım akşam yerler diye o yüzden masada kuzu kuzu önce karınlarını doyurdular...evet zaten çok iştahlı değiller ama varmı bizim gibi sizin kuzuarda da...bana bazen normal bazen anormal geliyor...
iyi dilekleriniz için teşekkürler yıldönümü bahane ilk yemek tecrübesiydi restoran ortamında...avm de atıştırmalıklar olmuştu ama bide kahvaltı denicem bakalım ne yaşatacaklar
kreş dusunmuyormusun?Bugün bakıcımızla konuştuk. Seneye yeni birini bulacağım çünkü çalışmayı düşünmüyormuş. Hayırlısı diyerekten her yere haber salıyorum.
canım ben senın çocuklara bağırma anını cok merak edıyorum:Bir de kızlar birşey söyleyecektim unutmuşum , yanlış anlamazsanız ,
Bizim minnoşlar bağırmak için çok küçükler hakikatten, ben de kızımda o fevriliği gösteriyordum, ama Selim'de daha sakinim, gerçi Selim de daha sakin yaradılışlı ablaya göre...
Ses ve sinirimizi daha da büyüdükleri günlere saklayalım, insallah o günleri de göstersin Rabb'im :))
kızıma bile bakıyorum , kocaman insan gibi cevap yetiştiriyor , konuşuyor ama ; hala o kadar saf ve temiz ki ve de güçsüz.. O gözyaşları öyle çabuk akıyor ki, insan kıyamıyor... Bir yerde okumuştum; çocuklar o kadar temizdir ki; başkalarından çekinme gibi duyguları olmadığından ,gözyaşları hiç çekinmeden, çabucak akar koca gözlerinden ..
Sakın yanlış anlamayın , eleştirmek değil asla; ben de sinirlenip sesimi yükseltiyorum , tabii ki insanız.....ama çabuk fark ediyorum , "daha bebe bunlar ya Hû n'apıyorum ben" diyip , bir tokat atıyorum kendime
mama sandalyesı ve bebek arabasını terkedeli yıllar oldu biz.mama sandalyesını boşuna almışım zaten.çocuk yemek yemıyo ki zaten,fotosentez yapıyorgünaydııııın!!! 7 saat uyudum ama doymadım, şöyle 3-5 saat daha uyuyaydım, ne güzel olurdu beah!
pembişim, efeye çok geçmişler olsun. Rabbim şifa versin inş bugün daha iyi olur..
o burun tıkanıklığı büyük insanı bile illet ediyor.
pamuk helvacım, kızlar zaten söylemiş ya, kıbrıs tatlısı gerçekten çok güzel bi seçenek.
hem pratik hem evvelki günden yapabilirsin, hem de çok lezzetli ve gösterişli..
yatıp kalkıp şu mama sandalyesini icat eden insana dua ediyorum ben
valla çocuk ürünleri arasında en çok faydalandığım şey odur.
unutmadan; 'anneler tızmaz' diyen sarı kuşu öperim öperim öperimmm!!!
44 44 154 ibb trafik kontrol merkezi, 154 trafik şikayet hattı... Buralar ilgilenirler belki bir ara , neticede park etmene karışamaz. Zaten onların yolları gasbetmesine kılım,Bizim okulun yanında bi fotoğrafçı var benı deli etcek ya.adam dukkanın önü kapanıyo dıye dukkanın önundekı yola parkettırmıyo.neyse ona amenna.dukkanın önunun bir tık önüne de parkettırmıyo,neymiş kendi parkedecekmiş,bana da sabah ileri parket dedi," bu arada karşı pastanede kahvaltı yapıyorum oraya kadar geldı.oldu senden emir alıyodum zaten ben" dedim.almıyorum arabayı cok istiyosan kaldır hadı dedim.belediyeyı aradım.gecen sene de aramıştım zabıtaya şikayet ettım ama zabıta ılgılenmedı pek.bu sefer de ılgılenmedıler.
bu adam beledıyenın yolunu kendı dukkanın önü diye herıf parkettirmiyor,hadı gectım dukkan önünü,dükkanın önünün bir önündeki yere parkettim o da benım okulumun önü zaten.herifle sabah papaz olduk,şimdi de guvenlıkten haber göndermiş çeksin arabayı dıye.
asabım bozuldu ya,ağa mı bunlar
ben bunları nereye şikayet edebilirim.belediye tırt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?