Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bizimkinde bu ara bi hal var. az sesini yükselt, sert söyle.
'sen bana kızdın mı?' diyor en masum ve ürkek sesiyle.

ben de fena bi vicdan azabıyla, hayır kızmadım annecim, sadece sözümü dinlemeni istiyorum diyorum.
tamam diyor. sonuç, 3 saniye sonra aynı diyaloğu tekrar yaşıyoruz

Ilahi busmai. Tekme ha, Uçan tekme miydi yoksa

Insallah okula bir başlasınlar , gelsin annelere özgür saatler.. O zaman da sudan çıkmış balık gibi olup, ne yapsak diye kalakalırız herhalde ..

Eagle, nice sağlıklı , huzurlu yıldönümleri kutlayın insallah .. Düşünsene, bir daha hiçbir yıldönümü gününüzde; bu günki halleri ile olmayacaklar istesek de , minicik bedenleri, yarım yarım konuşmaları.. Özleyeceğiz hepsini... Varsın oteli birbirine katsınlar , sen keyfine bak canım Allah anneannelere,babaannelere sağlıklı uzun ömürler versin, onlar da olmasa napardık ..

Bir de nacizane birşey söylemek istiyorum( Eylül'de 7 yaş olacak bir kuzu anası olarak) ,

esasında öğretilmesi gereken şeyler olarak dayatılanları, veya "bizim öğrensinler diye uğraştığımız" onca şeyi ;
vakti zamanı gelince yapıyorlar illa ki, kendini suçlama lütfen, yetişkin gibi oturup yedikleri günler de gelecek insallah...

Özellikle yeme konusunda en büyük katkıyı kesinlikle okul sağlıyor, hem büyük adam gibi sofrada oturmayı, hem de seçmeden yemeyi öğreniyorlar ..

Nfk, o son zamanlarda bizde de çok var, uyarı mahiyetinde birşey söyleyince bile ; " annelee tızmaz Ama" diyerek bir alınganlık.. kazara kızılmışsa; ellerini yüzüne kapatıp saatlerce ağlamalar , nazlanmalar..
Laf da söylenmiyor bu kuzulara

çoklu alıntı hata verdi nedense, neyse böyle olsun bu defada...

Aryam , güle güle kirletin insallah Çarşamba da bizim temizlik günü , bir de yerleştik mi rahatlayacağım insallah ..

Hepimize güzel günler ..

Kızlar , fikir istiyorum ,
Cumartesi günü Veli arkadaşlarla toplanma sırası bende , evi tamirat sonrası Çarşamba günü toparlayabilirsem insallah ..
Şimdi sorun şu ki; iki arkadaş, özellikle de birisi bizden yaşça baya büyük ablamız, sayamadığım kadar çok çeşit yapmışlardı, ben o kadar yapamam kesinlikle , iki çocukla evi toplayıp üç çeşit yapabilsem şükrediyorum

Sizden istediğim , bir iki gün evvelinden hazırlanabilecek ya da pratik göz dolduracak önerilerde bulunabilir misiniz

1.kuru dolma ; iki gün öncesinden doldurup, dolaba.. Gelecekleri gün ocağa koyar pişirir sıcak servis ederim insallah
2. Yaprak sarma ( burada ev hanımları yapıp satıyor. ) oradan sipariş ederim .
3. Topiğin ıslak keki
4.???

Bir de onlar onlarca çeşit yaptığı için, özensiz mi davranmış olurum , ben daha az çeşit hazırlamakla ? Ama yenmiyor ki onca şey yazık , normalde de adetim değildir bin çeşit yapmak Öyle sofralarda da gergin oluyorum hep nedense

Canım benim bir kere yerim ben seninkilerin annelee tızmaz amaaa" sını:)

Şimdiii, bence abartma, hiç kendini kötü hissedecek birşey yok yenmiyor kalıyor, kaç gün geziyor ortalıkta sonrada.

Yufka ile bir börek yapıp buzluğa atsan o gün pişirebilirsin mesela incirli cevizli tatlı olabilir bir gün önceden hazırlanınca.
Kurabiye türü birşey olabilir. Şuan aklıma gelenler bunlar...

Çok fena grip oldu oğluşum. Bugün gözünü açamamış doğru düzgün. Sersem gibi bi de ateşi calpole rağmen 37 küsür ve 38lerde geziyor. Öksürük başlamadığı sürece doktora gitmek istemiyorum. Azıcık okudum ama yazamadım. Uyusun yazcam inşallah. Öpüldünüz.

Ben de hiç sevmem 10 çeşit yapmayı, neyi ispat etmeye çalışıyorlar anlamam.. 3-5 çeşitten fazla yapmam asla. Zaten 2 çocukla kimse benden bişey beklemiyor. Az çeşitle daha samimi bi ortam oluyor bence.

Ağlayan kek var, 2 gün duruyor dolapta.
Börek sarıp buzluğa atabilirsin veya o dolma yapan bayanlar mantı da yapıyorlarsa onlardan alabilirsin.
Kavanozda közlenmiş kırmızı biber ve közlenmiş patlıcan konservesi alıp kullanabilirsin salata için.
Garnitürlü makarna salatası veya tavuklu pilav(tavuğu önceden haşlayıp parçalayıp buzluğa atabilirsin)

Demek o yüzden huysuzmuş annesi geçmiş olsun

Pembişim Ay inşallah hasta olmamıştır yaa? Ateşi oldu mu daha sonra? Zencefil verseydinnn.

Destny sen nasıl oldun canım? Geçmiş olsun tekrar.

Günaydın bu aradaaa

Canım malesef hastayız dediğim gibi. Ballı limonlu ılık suyu bile içemedi doğru düzgün.

Bugğn hafif leke tarzı bişiler oldu. Sanırım adet oluyorum. Günğm geçmedi sanırım. Benim zaten çok düzenli olmadığı için çok da gözetmiyorum valla

Ya bağırınca kendime kıl oluyorum. Çünkü bizim apartmanda yok ben gibisi

Bana da ciddi ceza gibi geldi. Ama seninkiler olgun maşallah. Yine de verme kız oda cezası yazıktırrrrrr :) rehber hocamız eskiden çocuğuna verirmiş o cezayı şimdi de "ne saçmalamışım. Sanki iyi anne mi oldum. Yazık çocuğum da odaya gidip onu sevmediğimizi düşünüyomuş. Sakın sen yapma" diyo. Yani o bile büyütürken kararsızlıklar yaşıyosa bizim çok normal bunları yaşamamız :)

Sonra vicdan yapiyorum ceza icin erken mi diye...sonra hala yanliz yiyemedikleri icin kendimi sucluyorum......

Tabi ki yalnız yiyemecekler kız daha küçükler beaaaaaa. Elinde olsa ünvye yollayacan sanırım

Onlar boyle masada hala karin doyuramiyor ve ben hala sosyal hayattan uzaktayim bu gun nikah yildonumumuz ve ilk defa maaile yemege cikicaz ve benim pisman edecekler

Bu vakte kadar çıkmaman hata bacımmmmm :) ayrıca unut artık yemeği yiyip saatlerce oturup üstüne kahve içtiğin yıl dönümlerini :) ortaokula gelip bizden utanmaya başladıklarında yine yaşarız o yemekleri

benim yeni program anama yaradı ondan sanırım kuzuları cuma öğlen alıyorum salı öğlene kadar tepemde olunca arıza vermeye başladım bazen bu kuzular anamın da bana baktırıyor gibi hissediyorum

Hahahhah süpersin.

İşte bu yüzden bu topiği seviyorum. Utanmadan sıkılmadan derdimi söyleyebiliyorum ve eleştiri yerine örnekler alıyorum bizim apartmanda herkes çok sakin kız valla cıngan gibi oluyom ben bağırınca :)

Ay yerim ben o güzel yanaklı tatlı dilli kızı yasaa <3

Vallahi tespitlerin süperötesi doğru pamuk helvam. Yani nereye yetişiyoruz dimi?? Ah ama bu olay okulda da devam edecek. Allah akıl sağlığımızı korusun :)

Ben de bi ton çeşide karşıyım. Ama kaç kişi geliyorlar o da önemli??? Eğer 6-7 kişi ise bunun yanı bi börek bi de salata istiyo. Ama eğer daha kalabalık olacaksanız bi de tatlı ekleyebilirsin. Ben böreği bi gün önceden tepsiye hazırıyorum. Yani kesip üzerine yumurtasını sürüp susam dereotunu serpiyorum ve streçleyip kaldırıyorum dolaba. Kısırı da bigğn önceden ıslatıp dolaba kaldırıyorum, soğanını da kavurup salça ile karıştırıp dolaba koyuyorum; ertesi gün bi tek maydonozu kesiyorum hatta bazen onu da bigğn önceden kesip tuppera koyuyorum. Tatlı olarak da kıbrıs tatlısı en pratiği olur sanırım; hem de çikolatalı bi tatlının yanına iyi gider diye düşündüm.

Sağol teyzesi. Evet huysuzlukta uzaydı :) ay iyi olsun d kudursun ya

selam hatunlar...keyfim yerinde...kuzular korktuğum gibi canavar değilmiş..biraz oturdular karınları doyunca masa etrafında pet şişedeki suları damacana yerine koyup sucu takliti yaptılar...valla yemeğin üstüne çay bile içtim keyifle:) neyse bir süre oda cezası vermem ben bu gazla evet ben erken beklentilerdeyim farkındayım ama yaşlı anneyim napayım üstelik sahip olmak için çok da emek verdim ama napayım işte
bu arada size bir soru daha benimkiler sabah sağlam kahvaltı yapıyolar ve üzerine 300 cc ballı pekmezli süt içiyorlar...sonra akşama kadar ben çorbaya zorlamasam aramıyolar yemek..hatta bugün içmediler çorbayı zorlamadım akşam yerler diye o yüzden masada kuzu kuzu önce karınlarını doyurdular...evet zaten çok iştahlı değiller ama varmı bizim gibi sizin kuzuarda da...bana bazen normal bazen anormal geliyor...
iyi dilekleriniz için teşekkürler yıldönümü bahane ilk yemek tecrübesiydi restoran ortamında...avm de atıştırmalıklar olmuştu ama bide kahvaltı denicem bakalım ne yaşatacaklar

Güzel vakit geçirmenize çooook sevindim canikom.
Yedikleri yetiyo ki aramıyorlar. Yoksa açızzzz diye gelirlr yani

Bugün bakıcımızla konuştuk. Seneye yeni birini bulacağım çünkü çalışmayı düşünmüyormuş. Hayırlısı diyerekten her yere haber salıyorum.

hayırlısı olsun seneye büyüyorlar hem sana yardımcı olacak genç birini bulursun belki...
Bakalım işte... Valla genç olanın çoluğu çocuğu da genç olursa o da sorun; yani bitmiyo hastalıktı vs malum...

Oğluş yatağını ıslatmış bezden ona uyandırdı. Alt üst değiştir, çarşaf değiştir derken hala uyuyamadık. Burnu da tıkalı serum fizyolojiğe çıldırıyor. Uyumak istiyorummmmmmmm.

Hayırlı sabahlar Pembişim çok geçmiş olsun Efe'ye, gece gece o çiş geçmeleri de çok kötü oluyor, insallah bugün daha iyi olur kuzu..
Hepinize teşekkür ederim fikirleriniz için , notlarımı aldım , menüyü netleştirip alışverişe çıkarım Pembişim, 6 yetişkin bir de çocuklarımız Epeyce kalabalık oluyoruz toplamda

Eagle, çok sevindim akşamınızın güzel geçmesine , karınları doyduktan sonra en melâikesini bile tutamayız zaten sandalyede sabit İçleri kaynıyor kuzuların , Allah sağlık versin hepsine, bir de estagfurullah yaşlı anne değilsin , aksine genç ve çok şeker bir annesin , biliyor musun ? Seni oda cezası verirken hayal edemedim Çok yumuşak pamuk gibi görünüyorsun
Sağlıklı , Güzel günler

Bir de kızlar birşey söyleyecektim unutmuşum , yanlış anlamazsanız ,
Bizim minnoşlar bağırmak için çok küçükler hakikatten, ben de kızımda o fevriliği gösteriyordum, ama Selim'de daha sakinim, gerçi Selim de daha sakin yaradılışlı ablaya göre...

Ses ve sinirimizi daha da büyüdükleri günlere saklayalım, insallah o günleri de göstersin Rabb'im :))

kızıma bile bakıyorum , kocaman insan gibi cevap yetiştiriyor , konuşuyor ama ; hala o kadar saf ve temiz ki ve de güçsüz.. O gözyaşları öyle çabuk akıyor ki, insan kıyamıyor... Bir yerde okumuştum; çocuklar o kadar temizdir ki; başkalarından çekinme gibi duyguları olmadığından ,gözyaşları hiç çekinmeden, çabucak akar koca gözlerinden ..

Sakın yanlış anlamayın , eleştirmek değil asla; ben de sinirlenip sesimi yükseltiyorum , tabii ki insanız.....ama çabuk fark ediyorum , "daha bebe bunlar ya Hû n'apıyorum ben" diyip , bir tokat atıyorum kendime

günaydııııın!!! 7 saat uyudum ama doymadım, şöyle 3-5 saat daha uyuyaydım, ne güzel olurdu beah!

pembişim, efeye çok geçmişler olsun. Rabbim şifa versin inş bugün daha iyi olur..
o burun tıkanıklığı büyük insanı bile illet ediyor.

pamuk helvacım, kızlar zaten söylemiş ya, kıbrıs tatlısı gerçekten çok güzel bi seçenek.
hem pratik hem evvelki günden yapabilirsin, hem de çok lezzetli ve gösterişli..

yatıp kalkıp şu mama sandalyesini icat eden insana dua ediyorum ben
valla çocuk ürünleri arasında en çok faydalandığım şey odur.

unutmadan; 'anneler tızmaz' diyen sarı kuşu öperim öperim öperimmm!!!

günaydın canlarım
dün Ceylin de hastalanan çocuklar furyasına katılınca gece 12 ye kadar acildeydik.özel hastane olmasına rağmen sıra vardı bayağı,çocuklar bu ara hep hasta.ama bizimkine evden çıkmadan önce pedifen verdiydim,kıçına can gelince acil koridorlarında kovalamaca oynamaya başladı,işin kötüsü diğer çocukları da ayartıp hep beraber kovalamaca oynadılar bağırış çağırış:) bir de emsey hastanesinin VİP ine almışlar çocuk acili abowww,biz ne anlarız VİP ten
kusura bakmayın bacım biz köyden geliyok da dedim artık

hııı sinirin sebebi anlaşıldı:)
Efe nin derdi belliymiş kuzum ya
Pembişim Ay inşallah hasta olmamıştır yaa? Ateşi oldu mu daha sonra? Zencefil verseydinnn.

Destny sen nasıl oldun canım? Geçmiş olsun tekrar.

Günaydın bu aradaaa
antıbıyotıklerı ıyıleştım sanıp bırakırsam ateş fırlıyor:)
misafirden sonra ev hiç temizlenmemiş gibi oluyor evet,olsun misafir berekettir dıyıp avuncaz bacım:
YAPMAAA
canım benım sakın yapma,çok kucuk kuzular,henüz kural anlayacak dinleyecek ve uygulayacak yaşta değiller.
Onlar boyle masada hala karin doyuramiyor ve ben hala sosyal hayattan uzaktayim bu gun nikah yildonumumuz ve ilk defa maaile yemege cikicaz ve benim pisman edecekler
sen bayağı bunalmışsın canım kendine vakit ayırmalısın bıraz annenın burda olduğu zamanlarda.
maşallah de beterin beteri var canım:) for example ben:) ceylin sabah kahvatıda 3 lokma ballı ekmek yer,taaki 12 ye kadar başka bı sey yemez.çorba yapar getirirsin yemem der ve yemez de.sonra pıtı pıtı mutfağa anne şüt:)) bi bardak süt içip uyur.sonra kalkınca o çorbadan bı daha verıyım dersın yemez,neyse uykusu açılsın da öyle verıyım dersın yıne yemez.ne versem ne yedirsem diye cırmalar durursun,ve hiç bir sey yemez.o arada ceviz fıstık elma gıbı şeyler verıyorum aç dolaşmasın dıye.neyse onlardan tırtıklıyor.akşama adam akıllı bı yemek yesın dıyorum gene yok.mecbur 1 bardak daha sut verıyorum sonra yatış. her gun böyleyız biz.ben kendımı eğittim artık.

ne yoğurt ne sebze,ne köfte hıc bır sey yemıyor.
hasretle bekliyorum o 3-3,5 yaş donemını,gerçekten bunalıyor ınsan bazen
benim yeni program anama yaradı ondan sanırım kuzuları cuma öğlen alıyorum salı öğlene kadar tepemde olunca arıza vermeye başladım bazen bu kuzular anamın da bana baktırıyor gibi hissediyorum
ben de bende:) annem 2 hafta sonudur gıdıyor,bende koca da yok.ceylınle ıkımız yalnız aksama kadar.çok sinir bozucu
sende yakında güdümlü füze(terlik) fırlatacak anne tipi seziyorum

oyyy saf saf soruyor dı mı bir de:) saf kuzum benım

arkadaşlar yeterince söylemişler gerçi
ben de aynı şeylerı söylıcem
dondurucuya börek atabilirsin çiğden,mısafırler gelmeye yakın fırına verırsın sıcak sıcak servis edilir. yada milföyden hemen bi börek de yapabılırsın.bı de milföyden tatlı falan da yapıyorlar ama denmedim hıc.

çok geçmiş olsun canım,kuzular hastalanmasın ya
güzel vakit gecırmene cok sevındım canım.
kuzulara ceza verme annesi,onlar ıclerındekı enerjiyi nasıl tutsunlar.
Bugün bakıcımızla konuştuk. Seneye yeni birini bulacağım çünkü çalışmayı düşünmüyormuş. Hayırlısı diyerekten her yere haber salıyorum.
kreş dusunmuyormusun?
canım ben senın çocuklara bağırma anını cok merak edıyorum:

mama sandalyesı ve bebek arabasını terkedeli yıllar oldu biz.mama sandalyesını boşuna almışım zaten.çocuk yemek yemıyo ki zaten,fotosentez yapıyor

Bizim okulun yanında bi fotoğrafçı var benı deli etcek ya.adam dukkanın önü kapanıyo dıye dukkanın önundekı yola parkettırmıyo.neyse ona amenna.dukkanın önunun bir tık önüne de parkettırmıyo,neymiş kendi parkedecekmiş,bana da sabah ileri parket dedi," bu arada karşı pastanede kahvaltı yapıyorum oraya kadar geldı.oldu senden emir alıyodum zaten ben" dedim.almıyorum arabayı cok istiyosan kaldır hadı dedim.belediyeyı aradım.gecen sene de aramıştım zabıtaya şikayet ettım ama zabıta ılgılenmedı pek.bu sefer de ılgılenmedıler.
bu adam beledıyenın yolunu kendı dukkanın önü diye herıf parkettirmiyor,hadı gectım dukkan önünü,dükkanın önünün bir önündeki yere parkettim o da benım okulumun önü zaten.herifle sabah papaz olduk,şimdi de guvenlıkten haber göndermiş çeksin arabayı dıye.
asabım bozuldu ya,ağa mı bunlar
ben bunları nereye şikayet edebilirim.belediye tırt

44 44 154 ibb trafik kontrol merkezi, 154 trafik şikayet hattı... Buralar ilgilenirler belki bir ara , neticede park etmene karışamaz. Zaten onların yolları gasbetmesine kılım,
Bizim sokakta, tam kaldırım bitip cadde başladığı noktada araba park ediyorlar , ama böyle dip dibe, bacağını sokacak yer yok, sağa gitsen ana cadde, sola gitsen bir başka araç, şikayet ede ede; iki duba monte ettiler caddeye, artık park edemiyor magandalar, hadi bebek arabalıları geçtim , engelli arabası olanlar, görmeyenler nasıl geçecek ? Of istanbul ; ne vazgeçiliyorsun , ne yaşanıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…