Yok canım keremle uçurum var zaten onla kıyaslamıyorum. Şu an 9 aylık ve hala 6 ay kıyafetlerini giyebiliyor..Kilosu nasıl canım, çok mu zayıf? ( bu kıyası yaparken asla keremle kıyaslama bence, çünkü kerem baya iri bir çocuktu maşallah)
Birisi anneme yapılmış içli köfte vermiş buzluğa attım pişmemiş. Nasıl pişirmeliyim kızartarak mı fırında mı?Kızımmmm içli köfteyi ben anca tepside yapıyom börek gibine becerisi :)))))?????
Gece uyurken anlamıyor o zaman emzirebiliyorum birazcık, uyanıkken emmek istemiyorBacım hiç dert etme senı emıyosa alıyodur alacagını. Elinde tabak pesınden koşma. Açlık hissini tatsın. Kendi sinirlerini bozma. Bi şekilde büyüyorlar sonuçta
Ay sorma
Kefeni zor yırttık:) hık hık deyıp gidiyodum az daha:)
O nasıl oluyo kız. Anlat hele
Olmayan kekleri kupların dibine ufalayıp ,üzerine puding döküyorum. Çok güzel supangle oluyor kerem de seviyor.Hngi tarifti hatırmıyorum ama tepside içli köfte yazarsan çıkar bikaç tane. Ben de bakarım bi ara defterime yazmış mıyım diye. İçini ve bulgurunu hazırladıktan sonra bulgurun yarısından biraz azını tepsinin altına döşüyosun, üstüne kıymalı içi koyuyosun ve onun da üstüne kalan bulguru döşüyosun. Biraz yağ sürüp atıyosun fırına. Güzel oluyo bence ben beğeniyorum :)
Herkese günaydınnnnnnnnn. Sabah çok erken kalktım. Komşunun çocuğu dün oğluşumla oynamak istememiş. Bizimki durduğu yerde durmuyo ve çok konuşamıyo ya çekiniyo karşı taraf sanıyorum. Neyse kalkıp mikrodalgada kek yaptım. Fincana koyucam diye ölçüyü azalttım ama kekler pıstı bu sefer maleseflezzeti iyi olsun da gerisi boş ah insan anne olunca nasıl böyle manyaklıklar yapabiliyor çocuğu için yaaaaaa?!?!? :)
Güzel bir gün olsun inşallah :)
sen nasıl bi şeysin yaaa?! şu halde yaptığın mönüye, hazırlığa bak.. helal bacımBir nöbet gününü daha devirmenin haklı gururu içindeyim
Pazar günü kv leri yemeğe alma niyetim var, onlar için içli köfte yapıp dolaba attım bugün sabah, o yüzden yoğundum bugün. Yemekte mercimek çorba, içli köfte, yarın gücüm yeterde yapabilirsem patatesli çerkez mantısı ( kp çok seviyor), eşim dışarda tavuk veya Etli bişi yaptıracak fırında. Yanına da pilav. Bu kadar valla. Bunlar bile büyüyo gözümde:) bi de talı yaparım belkim kolayından.
bir tanıdığın kızı 1,5 yaşındaydı. hayatımda öyle bi şey görmedim. anaokulu öğretmeni anne.Kız ben de zorlamıyorum ama açlıktan ağlıyor, yemeği güç bela yedirince keyfi yerine geliyor.. E o zaman yesene derdin ne
Ağzını açmaz, kalkıp gitmeye çalışır ,her yere dökülüp saçılır yemekler o kadar uyuz oluyorum ki
Kızımm içli köfteyi ortaya koyacak kadar yaptım ancak. 20 ye yakındı zaten sayısı, birkaç tane de arya hanım ağladı diye ona pişirdim, 16 tane kaldı
Senin yaptığını da biliyorum bence o daha mantıklı valla
Bugün de mantıyı halledeceğim, onuda az yapıp ortaya koyacağımsonra kızı parka götürme planım var, sonrada okul inşallah...
Herkese günaydınnn....
Yok canım keremle uçurum var zaten onla kıyaslamıyorum. Şu an 9 aylık ve hala 6 ay kıyafetlerini giyebiliyor..
Doktor bile söyledi zayıf diye, bacakları incecik
Birisi anneme yapılmış içli köfte vermiş buzluğa attım pişmemiş. Nasıl pişirmeliyim kızartarak mı fırında mı?
Gece uyurken anlamıyor o zaman emzirebiliyorum birazcık, uyanıkken emmek istemiyor
Olmayan kekleri kupların dibine ufalayıp ,üzerine puding döküyorum. Çok güzel supangle oluyor kerem de seviyor.
herkese günaydın.keyifler yerindedir inş. epey kaynatmışsınız..
dün akşam yoğurt mayaladım. gece buzdolabına koymak için kalktım.
su gibi. yani ne süt ne yoğurt. eşim tadına baktı yoğurt tadında diyor,
peki neden kıvamı ayran gibi anlamadım. ay akşama da ne yemek yapıcam ya, pöff!
sen nasıl bi şeysin yaaa?! şu halde yaptığın mönüye, hazırlığa bak.. helal bacım
et sever ailenin mönüsü de et ağırlıklı. afiyet olsun şimdiden.
bir tanıdığın kızı 1,5 yaşındaydı. hayatımda öyle bi şey görmedim. anaokulu öğretmeni anne.
çocuk deli gibi ağlıyor, çünkü aç. ama yemek de yemiyor. hiçbir şey yemiyor.
zorla yatırıyor annesi, başı dik kalacak şekilde. sonra çocuk ağlarken ağzına akıtıyor yemeği.
kimini yutuyor, kimini döküyor, çiğniyor çiğnemiyor. kızarıyor, morarıyor.
böyle böyle karnını doyuruyor.
Ay arkadaşına çok üzüldüm ya, anne işte çözümler tükenmiyor, kendince çözüm bulmuş. Allah yardımcısı olsun.sen nasıl bi şeysin yaaa?! şu halde yaptığın mönüye, hazırlığa bak.. helal bacım
et sever ailenin mönüsü de et ağırlıklı. afiyet olsun şimdiden.
bir tanıdığın kızı 1,5 yaşındaydı. hayatımda öyle bi şey görmedim. anaokulu öğretmeni anne.
çocuk deli gibi ağlıyor, çünkü aç. ama yemek de yemiyor. hiçbir şey yemiyor.
zorla yatırıyor annesi, başı dik kalacak şekilde. sonra çocuk ağlarken ağzına akıtıyor yemeği.
kimini yutuyor, kimini döküyor, çiğniyor çiğnemiyor. kızarıyor, morarıyor.
böyle böyle karnını doyuruyor.
Buralardayım aslında ama pek yazmıyorum..Nerelerdesin canım sen ya? Bi göründün sonra kayboldun? Sen nasılsın asıl şekerim, karnın çıktı mı?
Benim bulantılar devam valla, her sabah bi rutinim vararya da ilk altı ay hiç kilo almamıştım bunda şimdiden 5 kilo aldım
Göbeğim rahat 4-5 aylık gb
Canım yoğurdunu nasıl mayalıyorsun? Ben gece yatmadan önce mayalarım ve sabah namazında kaldırırım..herkese günaydın.keyifler yerindedir inş. epey kaynatmışsınız..
dün akşam yoğurt mayaladım. gece buzdolabına koymak için kalktım.
su gibi. yani ne süt ne yoğurt. eşim tadına baktı yoğurt tadında diyor,
peki neden kıvamı ayran gibi anlamadım. ay akşama da ne yemek yapıcam ya, pöff!
Buralardayım aslında ama pek yazmıyorum..
Bulantılarım bitti çok şükür.. Biraz daha rahatladım...Amaaaaa şuanda kızımda bende grip olduk ve çok halsizim.. Gece zor uyuyorum..
Göbeğim biraz çıktı ama çok değil..Ben bulantılardan dolayı 3 kilo vermiştim anca 1 kilo almışım..
Seninde MaşaAllahın varmış hem bulantın var hemde kilo almışsın..Kusma yok mu sende?
Canım yoğurdunu nasıl mayalıyorsun? Ben gece yatmadan önce mayalarım ve sabah namazında kaldırırım..
Kaç saat beklettin? Bi tarif eder misin?
Canım bundan bir ay önce yine böyle olmuş dr.a gitmiştim ve bişey yapamamışlardı... O yüzden gitmeyi düşünmüyorum..cok geçmiş olsun, dr a gittiniz mi? hamilelikte grip ciddi bi durum.
yoğurda gelince; neden böyle oldu bilemiyorum, her zamanki gibi yaptığım için
sütle alakalı bi durum var gibi geliyor bana. nette biraz bakındım.
inek antibiyotik aldıysa yoğurt mayalanmaz gibi şeyler yazıyor.
sütü 5-10 dk kaynattıktan sonra uygun sıcaklığa gelene kadar bekliyorum.
4 kg süt için yaklaşık 2 kaşık yoğurda bir silme tatlı kaşığı kadar şeker ve bi çimdik tuz ekleyip
az da süt ekleyip ılıştırıyorum. sonra kavanozdaki süte kenardan döküp ağzını sıkı kapatıyorum.
sofra bezine sarıp battaniyeyle sarmalıyorum. 4 saatten sonra kontrol edip dolaba kaldırıyorum.
Ah canımm, sorma ya, sürekli ağzımın tadı bi hoş, bulantı hali. Ağzıma birşeyler atıyorum ki bulantım gitsin. Yoksa öğürmeye başlıyorum. Çıkarmıyorum çıkarsam rahatlayacağım ama öğürmek öldürüyor. Öyle olunca da sürekli bişiler yiyor ve kilo alıyorummmBuralardayım aslında ama pek yazmıyorum..
Bulantılarım bitti çok şükür.. Biraz daha rahatladım...Amaaaaa şuanda kızımda bende grip olduk ve çok halsizim.. Gece zor uyuyorum..
Göbeğim biraz çıktı ama çok değil..Ben bulantılardan dolayı 3 kilo vermiştim anca 1 kilo almışım..
Seninde MaşaAllahın varmış hem bulantın var hemde kilo almışsın..Kusma yok mu sende?
Canım yoğurdunu nasıl mayalıyorsun? Ben gece yatmadan önce mayalarım ve sabah namazında kaldırırım..
Kaç saat beklettin? Bi tarif eder misin?
Bir şeyler yiyebiliyorsan bastırsın diye çok iyi ama ben onu da yapamıyordum..Ah canımm, sorma ya, sürekli ağzımın tadı bi hoş, bulantı hali. Ağzıma birşeyler atıyorum ki bulantım gitsin. Yoksa öğürmeye başlıyorum. Çıkarmıyorum çıkarsam rahatlayacağım ama öğürmek öldürüyor. Öyle olunca da sürekli bişiler yiyor ve kilo alıyorummm
Çok sık acıkıyorum canım, 2 saate bir yemek yiyorum, onun dışında da sürekli leblebi, şeker... Gece uyumadan önce bile yemek yiyoruuummmBir şeyler yiyebiliyorsan bastırsın diye çok iyi ama ben onu da yapamıyordum..
Ne yiyorsun ki kilo aldırıyor sana? kraker falan değil mi?
Can boğazdan gelir baciiiiimÇok sık acıkıyorum canım, 2 saate bir yemek yiyorum, onun dışında da sürekli leblebi, şeker... Gece uyumadan önce bile yemek yiyoruuummm
Hiaa anladım teşekkür ederim :)Sen hala yaptığını kolay gör
Önce haşlayacaksın o köfteleri kaynar suya atarak. Yani çöxünmesini beklemeden. Sonra istersen tereyağında biraz çevirebilirsin hafif de salçayla
Valla benim velet pısık mısık demedi hüpletti gittiler :)
Bizde et sote, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve zeytinyağlı kereviz var.
Korkunç ya Allah yardım etsin.
Ah kuzuuum :) ilk bebeğim olsa ben de kafama takardım ağlardım ama çocuğun kendinden kaynaklanıyor demek ki bu iştah olayı; iki örnek de var bende.sadece sinirlerim zıplıyor her yemek vakti kavga dövüş; açlıktan ağlıyor ve yemiyor gel de delirmeBusmaiii, pembiş anlatmış zaten içli köfteyi. 8 dk kadar haşlayıp kızart, yada tereyağda çevir, yada haşlanmış ye
Nasıl iki kardeş bu kadar zıt olabiliyor ya? Demekki benim ikincinin yiyen bi çocuk olma ihtimali var:) sen anlatınca aklıma geliyor, bize de 4. Ayda dr çok zayıf demişti, öyle üzülmüştüm ki, haftalarca hüngür ağladım yakan değerlerine falan bakıldı mı peki hiç canım? Bizde bi ara yememe sebebi kansızlıktı mesela.
Yoğurda şeker tuz niye koyuyorsun ki?Koyma.cok geçmiş olsun, dr a gittiniz mi? hamilelikte grip ciddi bi durum.
yoğurda gelince; neden böyle oldu bilemiyorum, her zamanki gibi yaptığım için
sütle alakalı bi durum var gibi geliyor bana. nette biraz bakındım.
inek antibiyotik aldıysa yoğurt mayalanmaz gibi şeyler yazıyor.
sütü 5-10 dk kaynattıktan sonra uygun sıcaklığa gelene kadar bekliyorum.
4 kg süt için yaklaşık 2 kaşık yoğurda bir silme tatlı kaşığı kadar şeker ve bi çimdik tuz ekleyip
az da süt ekleyip ılıştırıyorum. sonra kavanozdaki süte kenardan döküp ağzını sıkı kapatıyorum.
sofra bezine sarıp battaniyeyle sarmalıyorum. 4 saatten sonra ağzını açmadan kontrol edip dolaba kaldırıyorum.
Evet çok sıcak mayaladıysan bi de çok sıcak tuttuysan hiç acımıyor valla her zamanki ısıyı, örtüyü, yeri istiyor :)günümüz aydın, cumamız mübarek olsun canlar..
busmai , şeker mayalanmayı hızlandırıyor, tuz da ekşimesini geciktiriyor diye.
tencerede mayalamıyorum, çünkü benim tencerelerim 3 tane. yemek yapacağım zaman bile yetmiyor.
ondan ona devir yapıyorum. bu sefer sofra bezi kirlide olduğu için polar battaniyeye sarıp üzerine şalımı atmıştım.
eşim dün arkadaşına sormuş, fazla sardığınız için sıcaktan kıvamı tutmamıştır demiş.
sanırım evet, sebep bu. yoğurdu dolaba kaldırmak için açtığımda kavanoz her zamankinden daha sıcaktı çünkü.
bu da bana ders işte..
mert için de sabır diliyorum. kimi bebe uykusu olur uyumaz, kimisi acıkır yemez.
bunları anlamak mümkün değil..
DilaNaz cansel2002 nerelerdesiniz kızlar?
Canım aryanın bi dönemki yememesi kansızlık yüzünden demişti dr, hakkatten kan ilacını bir süre kullandıktan sonra yemesi biraz da olsa farketmişti. Tahlille de bakmadı kanına üstelik, gözlerine falan bakıp kan şurubu verdi. Bence zorla da olsa içir derimHiaa anladım teşekkür ederim :)
Ah kuzuuum :) ilk bebeğim olsa ben de kafama takardım ağlardım ama çocuğun kendinden kaynaklanıyor demek ki bu iştah olayı; iki örnek de var bende.sadece sinirlerim zıplıyor her yemek vakti kavga dövüş; açlıktan ağlıyor ve yemiyor gel de delirme
Kan değeri fena değil sınırda çıktı kan damlası verdi doktor ama üşeniyorum vermeye onu da döküp saçıyor
Yoğurda şeker tuz niye koyuyorsun ki?Koyma.
İki kaşık yoğurt çok fazla, 1 çay kaşığı koy.
Kavanozda yoğurt mayalamak riskli biraz, tencerede mayaladıklarım daha garanti tutuyor.
Arkadaşının durumu ne kötüymüş ya ben de öyle olmam inşallah
Ayşeciğin mokka yiyişi hala aklımda <3
Tuz atıldığını ve ekşimeyi geçiktirdiğini ilk kez duyuyorum, bi deneyeyim bende canım sağolgünümüz aydın, cumamız mübarek olsun canlar..
busmai , şeker mayalanmayı hızlandırıyor, tuz da ekşimesini geciktiriyor diye.
tencerede mayalamıyorum, çünkü benim tencerelerim 3 tane. yemek yapacağım zaman bile yetmiyor.
ondan ona devir yapıyorum. bu sefer sofra bezi kirlide olduğu için polar battaniyeye sarıp üzerine şalımı atmıştım.
eşim dün arkadaşına sormuş, fazla sardığınız için sıcaktan kıvamı tutmamıştır demiş.
sanırım evet, sebep bu. yoğurdu dolaba kaldırmak için açtığımda kavanoz her zamankinden daha sıcaktı çünkü.
bu da bana ders işte..
mert için de sabır diliyorum. kimi bebe uykusu olur uyumaz, kimisi acıkır yemez.
bunları anlamak mümkün değil..
DilaNaz cansel2002 nerelerdesiniz kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?