- 15 Haziran 2008
- 8.821
- 37.057
-
- Konu Sahibi Dunyanin en iyi annesi
Evlat sozkonusuysa yapılan hiçbir şey fedakârlık olmuyor ki zaten, ne yapıyorsak analık babalık görevi olarak yapıyoruz, ama olur olmaz her yaptığını da (karninda taşımak, beslemek, büyütmek, korumak, giydirmek, okutmak, ...vs ) fedakârlık olarak görenler bunları sürekli sözlü veya davranışları ile çocuğun başına kakarak en büyük kötülüğü yapıyorlar kendi evlatlarına, çocuk da ne bilsin, anam anam cefakar anam diyip inanıyor. Sonra gelsin bağımlılık gitsin psikoz...Önce ben. Ben iyi olmazsam ne çocuklarıma yetebilirim, ne hayata, ne eşime.
Evlat da olsa fazla fedakarlık doğru değil. Kantarın topunuzu kaçırmamak lazım.
Sonra o büyüyen çocuklar kendi istedikleri hayatlara atılmak istediğinde "senin için saçımı süpürge ettim" anneliği başlıyor.Gördüm Calci hoş olmamış ama insanlar işte bayılıyor buna.
Kendini çocuk için harcayınca en iyi anne ödülü alacaklarını sanıyorlar.
Çocuk da daha doğalı 3 ay olmuş heeeGördüm Calci hoş olmamış ama insanlar işte bayılıyor buna.
Kendini çocuk için harcayınca en iyi anne ödülü alacaklarını sanıyorlar.
Çocuk da daha doğalı 3 ay olmuş heee
Yıllardır aklınızda falan değildi, o konuya kadar çok emindiniz ne kadar iyi bir şey yaptığınıza, en mükemmel anne sizdiniz. Çocuğunuzun rahatsızlığı hakkında bir fikrim yok, bi sıkıntısı yokken bile nefes alışını takip etmiş biri olarak sizi biraz anladım. İmkanları biraz zorlayın derim. Size göre hava hoş, istek yok bişe yok. Ama ben eşinizi de iyi anlarım, cinsel isteksiz bir eş imtihanından geçtim. Mis gibi kocayı az kalsın boşuyordum. Tehlikenin farkına varın.Bu konu benim yıllardır kafamı kurcalayan bir konu. Diğer konuyla ilgisi hiç yok inanın.
Sonra o büyüyen çocuklar kendi istedikleri hayatlara atılmak istediğinde "senin için saçımı süpürge ettim" anneliği başlıyor.
Yada "elin kızı benden değerli mi, ben seni 9 ay taşıdım, geceleri uykusuz kaldım" vs vs.
Ne Operasyonu? Benim kizimda da vardi. Kizim 2 haftalikken uyusturmadan bile kesiverdiler. Acimadi bile eminim cünki aglamadi hic.Dil bağı operasyonla çözülüyor yani abartılacak birşey değil ki yaaa
Benim oğlum dil bağı ile doğdu, sünnet olurken cerrah ufak bir kesi ile dil bağını da kesmişti. Dil bağı ileri seviyelerde olanlarda peltek konuşmaya sebebiyet verebiliyormuş ama hiç etkilemediği de oluyormuş.Farklı evreleri mi var bilmiyorum ama benim yeğenimde de vardı. Konuşmasını etkileyebilecek bir şey diye biliyorum. Daha küçücüktu doktor ufacık bir kesikle o bağı açtı. Belki ileri seviyeleri vardır onu bilemem. Ama dil bağıyla doğan baya bebek var diye biliyorum.
Ama ben eşinizi de iyi anlarım, cinsel isteksiz bir eş imtihanından geçtim. Mis gibi kocayı az kalsın boşuyordum. Tehlikenin farkına varın.
Evet hanımlar, bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum. Ben, önce çocuklarım diyen bir anneyim. Kendimden önce çocuklar diyorum. Bunun yanlış olduğunu yazan, önce kendimiz diyen anneler, hanımlar görüyorum ve onları da anlamak istiyorum.
Önce çocuklarım derken, her şeyimi onlara göre ayarlamaktan bahsediyorum azıcık bir ihmal olacaksa kendi keyfimden, isteklerimden odun vermeyi tercih eden bir anneyim. Benim annelik tanımim bu. Bu beni mutsuz etmiyor aksine çocuklarım mutlu olunca daha da mutlu oluyorum.
Üç aylık bir bebeğim var mesela, cinsellik evet gerekli evet evliliği ayakta tutan şeylerden belki de en önde geleni ama bebeğimde dil bagi var mesela. Boğulma tehlikesi büyük dedi doktor. Sabaha kadar başındayım ve kocamla cinsellik yaşamam lazım gibi bir düşünce aklımın ucundan bile geçmiyor. Şimdi ben iyi anne kötü bir eş miyim? Kötü essem böyle bir konu için sonsuzkere olurum o ayrı ama bilmiyorum ya. Önce bizciler ve önce cocuklarimcilar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşim bu durumumdan şikayet etmeye başladı, onu da ekleyeyim. Neymiş, hamileliğin son aylarından beri bekliyormuş. Ee kafam cocugumdayken nasıl olacak böyle?
Dert değil belki ama farklı bakış açılarını anlama açısından bence faydalı bir konu olacak. Sevgili @Mune reytingi yüksek bir topikte acmak istedim konuyu umarım hata yapmamisimdir.
ÖNEMLİ; Diğer konularla alakası yok konumun. Bu konu beni buraya üye olduğumdan beri düşündüren bir konu çünkü anne çocuk boşanma evlilik konularında hep bir taraf önce çocuk diğer taraf önce anne diyor. İki tarafın düşüncelerini merak ediyorum. Ben neredeyim bulmak istiyorum bir yandan da.
Dil bağını neden kesmiyor doktor onu anlamadımEvet hanımlar, bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum. Ben, önce çocuklarım diyen bir anneyim. Kendimden önce çocuklar diyorum. Bunun yanlış olduğunu yazan, önce kendimiz diyen anneler, hanımlar görüyorum ve onları da anlamak istiyorum.
Önce çocuklarım derken, her şeyimi onlara göre ayarlamaktan bahsediyorum azıcık bir ihmal olacaksa kendi keyfimden, isteklerimden odun vermeyi tercih eden bir anneyim. Benim annelik tanımim bu. Bu beni mutsuz etmiyor aksine çocuklarım mutlu olunca daha da mutlu oluyorum.
Üç aylık bir bebeğim var mesela, cinsellik evet gerekli evet evliliği ayakta tutan şeylerden belki de en önde geleni ama bebeğimde dil bagi var mesela. Boğulma tehlikesi büyük dedi doktor. Sabaha kadar başındayım ve kocamla cinsellik yaşamam lazım gibi bir düşünce aklımın ucundan bile geçmiyor. Şimdi ben iyi anne kötü bir eş miyim? Kötü essem böyle bir konu için sonsuzkere olurum o ayrı ama bilmiyorum ya. Önce bizciler ve önce cocuklarimcilar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşim bu durumumdan şikayet etmeye başladı, onu da ekleyeyim. Neymiş, hamileliğin son aylarından beri bekliyormuş. Ee kafam cocugumdayken nasıl olacak böyle?
Dert değil belki ama farklı bakış açılarını anlama açısından bence faydalı bir konu olacak. Sevgili @Mune reytingi yüksek bir topikte acmak istedim konuyu umarım hata yapmamisimdir.
ÖNEMLİ; Diğer konularla alakası yok konumun. Bu konu beni buraya üye olduğumdan beri düşündüren bir konu çünkü anne çocuk boşanma evlilik konularında hep bir taraf önce çocuk diğer taraf önce anne diyor. İki tarafın düşüncelerini merak ediyorum. Ben neredeyim bulmak istiyorum bir yandan da.
Yapılan hiçbirşey fedakarlık olmuyor diye genelleyemeyiz bunu. Yedirmek, içirmek, barınma hakkı zaten bunlar temel ihtiyaçları ve bunları sağlamakla sorumluyuz.Evlat sozkonusuysa yapılan hiçbir şey fedakârlık olmuyor ki zaten, ne yapıyorsak analık babalık görevi olarak yapıyoruz, ama olur olmaz her yaptığını da (karninda taşımak, beslemek, büyütmek, korumak, giydirmek, okutmak, ...vs ) fedakârlık olarak görenler bunları sürekli sözlü veya davranışları ile çocuğun başına kakarak en büyük kötülüğü yapıyorlar kendi evlatlarına, çocuk da ne bilsin, anam anam cefakar anam diyip inanıyor. Sonra gelsin bağımlılık gitsin psikoz...
Aslında bu da doğru.hayatta her zaman öncelik değişkendir bence. bazen önce ben olur bazen önce cocuk olur.
neden ikisinden birini öne koymaya çalışayım.
iki türlü önceliğe de karşıyım ben.