Önce anne mi çocuk mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gördüm Calci hoş olmamış ama insanlar işte bayılıyor buna.
Kendini çocuk için harcayınca en iyi anne ödülü alacaklarını sanıyorlar.
bağımlı birey yetiştirip sonra bizim başımıza koca diye gönderiyorlar. Ellerini çocuklarının üzerinden hiç çekmedikleri için ne birey olmalarına, ne koca olmalarına ne de baba olmalarına izin veriyorlar

İkisinden birini sadece seçmek şart mı?
Yeri gelir öncelik çocuk olur yeri gelir öncelik kendim olurum
Kendimi tamamen arka plana atmak beni mutsuz edeceği için çocuğu da mutsuz edecek sonuçta
Her türlü anne mutsuzken ev ortamı mutsuz olacak

Ha cinsellik istemiyorsanız da istemiyorum deyin yani
Bahane üretmeye gerek yok bence
Bana bu konu cinsellik yaşamak istemiyorum demeye cesaretim olmadığı için bahane üretiyorum konusu gibi geldi
Her şey tamam olsa gözlerine yel eser. Biliyorum da konuşuyorum.

Çocugunuzu düşünürken kantarın topuzunu kacırmak derler buna.
7/24 saat çocugunuzun basında nöbetçi olamazsınız.
Olacagı varsa siz başındayken daldığınız ana bile denk gelebilir.
Ayrıca bu tip bir konuyu diger konuya nispet olarak açmanız aşırı onur kırıcı.
Tamam iyi bir anne olabilirsiniz ama iyi bir eş değilsiniz suan için.
Eşinizin karısı, çocugunuzun annesisiniz.
Cinselliği ikinci plana atmak sizi mükemmel anne yapmıyor.
Benim kızımda da bil bagı vardı ve bogulma tehlikesi felan atlatmadı.
Cerrahi müdahale ile duruma son verildi, geldi geçti.
Peki.

bağımlı birey yetiştirip sonra bizim başımıza koca diye gönderiyorlar. Ellerini çocuklarının üzerinden hiç çekmedikleri için ne birey olmalarına, ne koca olmalarına ne de baba olmalarına izin veriyorlar
Ne bağımlı bireyi çocuğum hiçte bağımlı bir çocuk değil. Dört buçuk yaşında babasıyla gece kalmalı yerlere bile gidebiliyor. Ne bağımlısı?

Bir de çocukları büyüse de hala onların kundakta emzikli bebesiymiş gibi davranıyorlar.
Sonra da evlendirince vay gelin şöyle dedi böyle dedi.
Tabi deriz önce siz elinizi çekin koskoca adamlardan.

Benim kv hala kocamın 2 sene meme emdiğini anlatır bana büyüyüp evlendiğini kabullenemiyor.

Bazi arkadaslar bir onceki konuyla bagdastirdiginizi soylemisler
O konuyu da biliyorum
Adami eve getirip cocuklarin onunde yaninda sevisilmiyorsa cocuklari odaya kitlemiyorrsa
Cocugu sokakta birakip sevgilisinin yanina gitmiyorsa
Cocugu ac birakip o cafe bu bar gezmiyorsa
Cocuklara ilk aydan baba dedirtip her hafta baska birini eve cagirip psikolojilerini bozmuyorsa
Kisaca sorumluluklarini, kendini bilen bekar bir anneyse cocuklarinin zarar gormeyecegi kesin olan flortunden kime ne
Arkadas sosyallesmesi gibi ya da kendine ayirdigi vakit gibi dusunulebilir

Bu söyledikleriniz zaten cocuk istismarina girer

ben biraz hariçten gazel okuyacam çocuğum yok çünkü ama

bu nasıl bir rahatsızlık ki çocuğu 5 dakika bırakamıyorsunuz?

e siz hiç mi uyumuyorsunuz? hiç mi tuvalete gitmiyorsunuz? evde yemeği işi kim yapıyor?

durum bu kadar ciddi ise o çocuğun tedavisini olması lazım değil mi?
bu kadar ciddi bir durumsa bunun yolu tıbbi müdaheledir, 24 saat nasıl nöbet tutacaksınız ev koşullarında?

değilse hiç de "çocuğu öncelemek" değil bu kusura bakmayın da. biraz ruh hastası bir durum. ya çocuğa bir şey olursa diye uyumayıp cinsellikten de vazgeçerek (üstelik eşiniz isterken) fedakar/iyi/süper anne olunmaz ki. gerçekten her gece nöbet bekliyorsanız bir süre sonra fiziksel olarak piliniz biter, eşiniz soğur, el elde baş başta kalırsınız.

bence her anne-çocuk ilişkisi kendine mahsus kimi zaman bebek hasta olur dünyadaki herşeyden önce o vardır kimi zaman kendisini şımartmak ister insan. hepsi normal. sadece ben ya da sadece bebek diyerek olmaz herhalde .

Ne bağımlı bireyi çocuğum hiçte bağımlı bir çocuk değil. Dört buçuk yaşında babasıyla gece kalmalı yerlere bile gidebiliyor. Ne bağımlısı?
Şimdi siz böyle davranıyorsunuz ya eşinizde aranıza soğukluk girip evde huzursuzluk başlarsa ve ilerlerse o zaman ne olacak ? Allah korusun boşanma durumuna gelirseniz çocuğunuz böyle mutlu mu olacak ?

Dil bağı uykuda tehlike yaratıyor mu ki... doktor beslenirken tehlike altında olduğunu söylemiş olabilir mi...
Bebek reflusuyle birleşince ne yazık ki olabiliyormuş. Hatta bir aylıkken uykusunda boguluyordu hemen 112 yi aradık vs. Bir daha olmasından çok korkuyorum.

Dil bağı nasıl bir rahatsızlık bilmiyorum. Anlamadığım için soracağım 24 saat başında mı bekliyorsunuz çocuğunuzun, nasıl oluyor bu? Verdiğiniz örnek için konuşursak bu rahatsızlık çocuğunuzun hep başında beklemenizi gerektiriyorsa elbette cinselliği tedavi gerçekleşene dek ikinci plana atabilirsiniz. Bunun önce ben veya önce çocuk demekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sağlıksal bir sorun var ortada neticede

Benim bir arkadaşım boşanalı 4 sene oldu hayatı çocukları mesela. Kendisine ilgi gösteren biri olduğunda önceliğim çocuklarım, üvey baba getirmem diyor. Üvey baba yine istemiyorsan getirme ama kendini kapatma kadın olduğunu unutma diyorum, bu noktada farklı düşünüyoruz. Bu bence önce çocuk demenin bir örneği ama doğru mu derseniz bana doğru gelmiyor
Evdeyim çalışmıyorum. Gözüm hep üstünde diyelim.

Gittiği yerde kaç kere arıyorsunuz 5 10 20?
Ne araması? Asla bir kereden fazla aramam başta eşime saygimdan bunaltmam çünkü eşime guveniyorum iyi bakacağına eminim emin olmasam gondermem. Yalnız konumu çok farklı yerlere çekiyorsunuz, elinize ne geçiyor böyle olunca?

Ne araması? Asla bir kereden fazla aramam başta eşime saygimdan bunaltmam çünkü eşime guveniyorum iyi bakacağına eminim emin olmasam gondermem. Yalnız konumu çok farklı yerlere çekiyorsunuz, elinize ne geçiyor böyle olunca?
En azından eşinize güvenmeniz de iyi bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X