- 15 Haziran 2008
- 8.821
- 37.057
-
- Konu Sahibi Dunyanin en iyi annesi
Hakkaten ya, daha üçüncu ayda kendini düşünen yoktur herhalde. Ben bırak ilk ayları ilk yıl yanıma sokmadim adamı ama çocuğumu bahane etmedim yani yorgunluktan uykusuzluktan istemiyordum gerçekten, hiç aman kocam istiyor demek de gelmedi aklıma. İstemiyorum dedim ve yapmadım o kadar. Şu an 13 yaşında ve hala maddi manevi pek çok konuda önceliğim o ama yine hiçbir zaman eylemlerime çocuğumu bahane etmiyorum. Atıyorum kendime makyaj malzemesi almak yerine ona yeni bir ayakkabı aldiysam bu benim seçimim çünkü makyaj malzemesi almak beni onu giydirmek kadar mutlu etmiyor. Makyaj malzemesi alamamak beni aşırı rahatsız etseydi ek iş yapar alırdım ama gereksiz3 aylık bebekle tabii önce çocuğum dersiniz. Daha ne oldu ki kucağınıza alalı.Biri 3.5 diğeri 8 olacak iki çocuğum var. Önce ben diyorum... yıllarca tek başıma çocuk büyütmek yordu çünkü. Kritik dönemleri de geride bıraktık sayılır. Şimdi dinlenmem lazım
Bence evlilikte denge çok önemli. Siz ve eşiniz mutlu olmazsanız bebeğinize mutlu bir aile ortamı yaratamazsınız. Endişenizi anlıyorum fakat eşinizi de biraz anlamanız lazım.Evet hanımlar, bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum. Ben, önce çocuklarım diyen bir anneyim. Kendimden önce çocuklar diyorum. Bunun yanlış olduğunu yazan, önce kendimiz diyen anneler, hanımlar görüyorum ve onları da anlamak istiyorum.
Önce çocuklarım derken, her şeyimi onlara göre ayarlamaktan bahsediyorum azıcık bir ihmal olacaksa kendi keyfimden, isteklerimden odun vermeyi tercih eden bir anneyim. Benim annelik tanımim bu. Bu beni mutsuz etmiyor aksine çocuklarım mutlu olunca daha da mutlu oluyorum.
Üç aylık bir bebeğim var mesela, cinsellik evet gerekli evet evliliği ayakta tutan şeylerden belki de en önde geleni ama bebeğimde dil bagi var mesela. Boğulma tehlikesi büyük dedi doktor. Sabaha kadar başındayım ve kocamla cinsellik yaşamam lazım gibi bir düşünce aklımın ucundan bile geçmiyor. Şimdi ben iyi anne kötü bir eş miyim? Kötü essem böyle bir konu için sonsuzkere olurum o ayrı ama bilmiyorum ya. Önce bizciler ve önce cocuklarimcilar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşim bu durumumdan şikayet etmeye başladı, onu da ekleyeyim. Neymiş, hamileliğin son aylarından beri bekliyormuş. Ee kafam cocugumdayken nasıl olacak böyle?
Dert değil belki ama farklı bakış açılarını anlama açısından bence faydalı bir konu olacak. Sevgili @Mune reytingi yüksek bir topikte acmak istedim konuyu umarım hata yapmamisimdir.
ÖNEMLİ; Diğer konularla alakası yok konumun. Bu konu beni buraya üye olduğumdan beri düşündüren bir konu çünkü anne çocuk boşanma evlilik konularında hep bir taraf önce çocuk diğer taraf önce anne diyor. İki tarafın düşüncelerini merak ediyorum. Ben neredeyim bulmak istiyorum bir yandan da.
Hatırlamıyorum çok geride kaldıHakkaten ya, daha üçüncu ayda kendini düşünen yoktur herhalde. Ben bırak ilk ayları ilk yıl yanıma sokmadim adamı ama çocuğumu bahane etmedim yani yorgunluktan uykusuzluktan istemiyordum gerçekten, hiç aman kocam istiyor demek de gelmedi aklıma. İstemiyorum dedim ve yapmadım o kadar
Mesajlarınıza baktım da baya baya diğer konuya karşı açılmış bir konu :)Bu konu benim yıllardır kafamı kurcalayan bir konu. Diğer konuyla ilgisi hiç yok inanın.
Diğer konu ne doktor ?
Eğer o niyetle açılmışsa yapılan şey ayıpBana atifta yapiliyor kisa sürede ikitane Flörtüm oldugu icin. Yine hüsranla bitti geri dönermi adli konu.
Konu sahibesi yillardir bunu merak ediyormus ama benim konu gecince sorasi tutmus. Tamamen tesadüf :)
Bana atifta yapiliyor kisa sürede ikitane Flörtüm oldugu icin. Yine hüsranla bitti geri dönermi adli konu.
Konu sahibesi yillardir bunu merak ediyormus ama benim konu gecince sorasi tutmus. Tamamen tesadüf :)
Evet o konuya ithafen açılmış bir konu. Orada yazdığınız yetmedi burada destek mi almak istediniz. Yaptığınız ayıp kaçmış biraz sanki?Eğer o niyetle açılmışsa yapılan şey ayıp
Orada yorum yapmış konu sahibi. Bu arkadaşı eleştirmiş bunun üzerine de bu konuyu açmışBiraz okudum sizin konuyu da ama çok bağdaştıramadım.
Sonucunda siz ayrılmış bekar kadınsınız, konu sahibi evli.
Ama şu var, hayatını böyle çocuklarına adayan kadınlar herkesten de aynı şeyi bekliyorlar.
İstiyorlar ki herkesle sadece çocuk konuşulsun en iyisi benim bebem denilsin falan.
Ben çok sıkılıyorum bu kadar çocuk odaklı yaşamdan.
Orada yorum yapmış konu sahibi. Bu arkadaşı eleştirmiş bunun üzerine de bu konuyu açmış
Farklı evreleri mi var bilmiyorum ama benim yeğenimde de vardı. Konuşmasını etkileyebilecek bir şey diye biliyorum. Daha küçücüktu doktor ufacık bir kesikle o bağı açtı. Belki ileri seviyeleri vardır onu bilemem. Ama dil bağıyla doğan baya bebek var diye biliyorum.Dil bağı nasıl bir rahatsızlık bilmiyorum. Anlamadığım için soracağım 24 saat başında mı bekliyorsunuz çocuğunuzun, nasıl oluyor bu? Verdiğiniz örnek için konuşursak bu rahatsızlık çocuğunuzun hep başında beklemenizi gerektiriyorsa elbette cinselliği tedavi gerçekleşene dek ikinci plana atabilirsiniz. Bunun önce ben veya önce çocuk demekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sağlıksal bir sorun var ortada neticede
Benim bir arkadaşım boşanalı 4 sene oldu hayatı çocukları mesela. Kendisine ilgi gösteren biri olduğunda önceliğim çocuklarım, üvey baba getirmem diyor. Üvey baba yine istemiyorsan getirme ama kendini kapatma kadın olduğunu unutma diyorum, bu noktada farklı düşünüyoruz. Bu bence önce çocuk demenin bir örneği ama doğru mu derseniz bana doğru gelmiyor
Yeğenimde de vardı dediğiniz gibi minik bir kesikle aynı gün normal yaşantısına devam etti.Farklı evreleri mi var bilmiyorum ama benim yeğenimde de vardı. Konuşmasını etkileyebilecek bir şey diye biliyorum. Daha küçücüktu doktor ufacık bir kesikle o bağı açtı. Belki ileri seviyeleri vardır onu bilemem. Ama dil bağıyla doğan baya bebek var diye biliyorum.