Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

Keske bir jinekolog arkadasimiz olsaydida bu konuda bizi aydinlatsaydi, yokmu aramizda ???
jinekolog filan değilim fakat duyduğum ve araştırdığım kadarıyla sezaryan doğum sütün geç gelmesine yol açıyor

normal doğumda vücut kendini süt vermeye hazırlamış oluyor

ama sezaryan sonrası bazı insanlarda uğraştırıyor

bebek doğar doğmaz emzirmek sütün olması için en etkili yöntem ne kadar erken ve çok emzirirsen(sütün gelmemiş olsa bile) gelmesini sağlar o kadar sütün olur
bu yüzden kararlı ve istekli olmak gerek sütüm gelmiyor diye vazgeçer pes edersen gider zaten
ilk günler süt pompasıyla sağmakta sütün artmasına çok yardımcı oluyor
2,5 sene boyunca emzirdiğim için insanlar duyduklarında şaşkınlık yaşardı nasıl hala sütün var olabilir diye
çocuk emmeyi bırakmadığı bıraktırılmadığı sürece vücut süt üretmeye devam ediyor çünkü

(sezaryan doğum yaptım bu arada bu doğum yöntemini yapmak emzirmeye engel değil)

Doğum sancıları filan o anki hormonlar sütü getiriyormuş galiba. Dünyanın en güzel duygusu olsa gerek. Allah isteyen herkese nasip etsin. Hayırlı zamanda bana da :)

Ben de emmemişim. bizim sütümüz bozuk herhalde yazık bize Marilyn :))

Doğum sancıları filan o anki hormonlar sütü getiriyormuş galiba. Dünyanın en güzel duygusu olsa gerek. Allah isteyen herkese nasip etsin. Hayırlı zamanda bana da :)
evet normal doğumda o çektiğin sancı ve kasılmalar sütün kolay gelmesini sağlıyor

ama normal doğum yapmayınca accık uğraşmak kaydıyla emzirmek mümkün

yeter ki istensin vazgeçilmesin

mesela ayy senin sütün yok mama ver yok şekerli su gibi bir şey ver diyenleri kaale almamak gerek

ilk zamanlar sütün çok çok azken takviye olarak çok az mama normal ,doktorlar ve doğum hemşiresi de bu konuda bilgilendiriyor zaten

ama çocuğa mamayı dayayıp tıka basa doyurursan o çocuk emmez ki zaten bu yüzden olan sütte geri gider

Benim gibi aşırı beslenmeye maruz kalırsan sezaryanda olsan doğumdan sonra sütte boğulursun
Eşim bebeğe süt olsun diye abartmıştı da, sonrasında eğildikçe akan sütler yüzünden eşime hürmetlerimi iletmek zorunda kalmıştım, sezaryanda bünyeden bünyeye değişiyordur sanırım.

Beslenme önemli abla ama emzirmek daha etkili süt arttırmada

(örneğin yiyecek ekmeği olmayan kadınların bile sütü fışkırabiliyor ,genetik faktörler ve bebeklerineverecek tek gıda olmasından dolayı sürekli emzirmelerinden ötürü)

bende humana still tea adlı çay süt arttırıcı gıdalar tükettim

ama saatlerce emzirmek kadar etkili olmadı

sabır çok önemli öff emmiyor zaten ve yahut ne yapsam fayda etmiyor diye vazgeçersen zaten emzirecek sütün olmaz gider

birde bol bol suda çok önemli

Ömür Gedik tek başına mı baskı altına almış, emzirenleri? şurada hiç kimse afferin ona iyi ki 2 ayda kesmiş emzirmeyi demedi, aklı başında kimse de buna destek çıkmaz zaten.
çarşı, pazar, sokak bebek emziren kadınlarla dolu, hiçbirinin de taşlandığını görmedim, demagojinin manası yok.
Kendisi de emmemiş, anne sütü şart?
bunlar emzirmemekle alakalı değil mi? sizin yazdığınız bu.
açık açık anne sütü emmeyen çocukta eksiklik olur manası değil mi bu?
anne sütü emmemiş o yüzden ... anlamında yazmadınız mı yani bunu?
yanlış anladığımı hiç sanmıyorum çünkü şu yazdığınız:

Okuduğunuzu anlayamamanız anne sütü almamanızla ilgli değil bence..
bile hakaret etmeden tartışamadığınızı gözler önüne seriyor. o yüzden de bu tarzda yazan birinin bana aptal demesini zerre umursamadığımı söyleyeyim.
demek ki anne sütü her derde deva olmuyormuş, örnekle gördük.

Açıkçası ben anne olsam cocugumu uluorta herkesin önünde emziremem. Tamam belki kutsal bir şey bu ama bazen insanın en yakını bile sapık cıkabiliyor. Sen hiç öyle düşünmeyebilirsin emzirirken ama karşındaki sapıkça düşünür. Malesef yetiştirilme tarzı değiştirilmedikçe de bu ülkede kadınlarımız rahat olamayacak. Daha geçen gün sokakta bir anneyle çocugunu gördüm. Cocuk 3 yaşlarındaydı, afedersiniz pipisini çıkardı ve köpeklerin su içmesi için konan su kabının içine işedi. Annesi sesini bile çıkarmadı.. Neden? Erkektir yapar bu yüzden mi? Anneler oğullarını böyle yetiştiriyor işte sonrada sapık hasta insanlar cıkıyor meydana. Sokakta yüzlerce sapık ruhlu insan varken mememi açıp emziremem yani kimse kusura bakmasın

Ben ki 90'lı yıllarda sezaryan doğum 5 gün kadar hastanede yatmayı gerektiren bir operasyondu, belki bünyemden, belki başka faktörlerden bilemiyorum, doğum sonrası çabuk kendime geldim ve ilk yaptığım şey bebeği emzirmek oldu, o ilk süt önemli derler Bebeğin immün sistemi için. Ne yapıp edip bebeği emzirdim, sonrasında zaten süt gelmedi Çağlayan oldu mübarek

Takip ettiğim bir sayfada okumuştum. Bayanların adet döneminde filan sütlerinin tadı değiştiği için bebekler emmek istemezmiş. O dönemde gerekirse sağıp atın ki sütünüz kesilmesin. Hemen emzirmeyi bırakmayın diyorlar.

Hop dedik orda kal portakal.

Arkadaş sana diyorum sinirlenmeyeyim dedim yok olmuyor. Sen kimsin de bana bu şekilde hitap edebiliyorsun? Klavye delikanlısı mısın kimsin sen?

Ömür Gedik denilen kadın amacına ulaşmış zaten sizlerin sayesinde. Bi hayli prim yapmış 2 gündür heryerde ondan bahsediliyor. Bu ülkede sizin gibiler olduğu sürece hiç bir meziyeti, artısı, eğitimi, kültürü, mesleği olmayan insanlar işte böyle iki cümlesiyle ünlü olurlar. Siz de oturduğunuz yerden klavye delikanlılığı yaparsınız. İsteyen istediği yerde emzirir yavrusunu size ne, ona ne?? Neden batıyor ki size bu durum? (???) Rahatsız oluyorsan bakmazsın! Ayrıca yok arkadaş ben gerçekten tanımıyorum bu kadını. Kim bu kadın sanayici mi, iş kadını mı, doktor mu, avukat mı, siyasetçi mi yoksa sanatçı mı? Bilmiyorum.

Peki ben kim bu kadın diye sorduğumda sen bana "hop orda kal portakal" gibi çirkin bir söylemi kullanma ve buraya yazma gereğini nasıl buluyorsun kendinde? Haddini bil.

evet abla o süt koyu sarı renkli oluyor

ve hayati önem taşıyan doğal antibiyotik gibi bir şey

benim sütüm azda olsa vardı doğumdan sonra bebekte istedi emmeyi fakat

göğüs uçları içe dönük olduğundan ötürü ememişti hemen pompa edindik sağıp verdik ziyan olmadı çok şükür

sonrasında zaten sağmadan dolayı göğüs uçları normale döndü bir kaç gün içerisinde bebek gayet rahat emebildi.

sütüm artıda da arttı

yok yahu kadının şarkısı o orda kal portakal gibi birşey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…