Açılın ben jinekoloğumKeske bir jinekolog arkadasimiz olsaydida bu konuda bizi aydinlatsaydi, yokmu aramizda ???
ulu orta emzirme deyince aklımda hep şu sahne canlanır
Hop dedik orda kal portakal.Ömür Gedik kim ya?
jinekolog filan değilim fakat duyduğum ve araştırdığım kadarıyla sezaryan doğum sütün geç gelmesine yol açıyorKeske bir jinekolog arkadasimiz olsaydida bu konuda bizi aydinlatsaydi, yokmu aramizda ???
Doğum sancıları filan o anki hormonlar sütü getiriyormuş galiba. Dünyanın en güzel duygusu olsa gerek. Allah isteyen herkese nasip etsin. Hayırlı zamanda bana da :)jinekolog filan değilim fakat duyduğum ve araştırdığım kadarıyla sezaryan doğum sütün geç gelmesine yol açıyor
normal doğumda vücut kendini süt vermeye hazırlamış oluyor
ama sezaryan sonrası bazı insanlarda uğraştırıyor
bebek doğar doğmaz emzirmek sütün olması için en etkili yöntem ne kadar erken ve çok emzirirsen(sütün gelmemiş olsa bile) gelmesini sağlar o kadar sütün olur
ilk günler süt pompasıyla sağmakta sütün artmasına çok yardımcı oluyor
2,5 sene boyunca emzirdiğim için insanlar duyduklarında şaşkınlık yaşardı nasıl hala sütün var olabilir diye
çocuk emmeyi bırakmadığı bıraktırılmadığı sürece vücut süt üretmeye devam ediyor çünkü
(sezaryan doğum yaptım bu arada bu doğumu yapmak emzirmeye engel değil)
Ben de emmemişim.ben de emmemişim, ne olacak şimdi? annemin sütü gelmemiş.
sizin şu yaptığınız, Ömür Gediğin yaptığından çok daha beter, bebeğini emziremediği için kadınlar nasıl bir baskı altında, kendilerini ne kadar kötü bir anne olarak hissediyorlar, haberiniz var mı?
evet normal doğumda o çektiğin sancı ve kasılmalar sütün kolay gelmesini sağlıyorDoğum sancıları filan o anki hormonlar sütü getiriyormuş galiba. Dünyanın en güzel duygusu olsa gerek. Allah isteyen herkese nasip etsin. Hayırlı zamanda bana da :)
Benim gibi aşırı beslenmeye maruz kalırsan sezaryanda olsan doğumdan sonra sütte boğulursunjinekolog filan değilim fakat duyduğum ve araştırdığım kadarıyla sezaryan doğum sütün geç gelmesine yol açıyor
normal doğumda vücut kendini süt vermeye hazırlamış oluyor
ama sezaryan sonrası bazı insanlarda uğraştırıyor
bebek doğar doğmaz emzirmek sütün olması için en etkili yöntem ne kadar erken ve çok emzirirsen(sütün gelmemiş olsa bile) gelmesini sağlar o kadar sütün olur
bu yüzden kararlı ve istekli olmak gerek sütüm gelmiyor diye vazgeçer pes edersen gider zaten
ilk günler süt pompasıyla sağmakta sütün artmasına çok yardımcı oluyor
2,5 sene boyunca emzirdiğim için insanlar duyduklarında şaşkınlık yaşardı nasıl hala sütün var olabilir diye
çocuk emmeyi bırakmadığı bıraktırılmadığı sürece vücut süt üretmeye devam ediyor çünkü
(sezaryan doğum yaptım bu arada bu doğum yöntemini yapmak emzirmeye engel değil)
Beslenme önemli abla ama emzirmek daha etkili süt arttırmadaBenim gibi aşırı beslenmeye maruz kalırsan sezaryanda olsan doğumdan sonra sütte boğulursun
Eşim bebeğe süt olsun diye abartmıştı da, sonrasında eğildikçe akan sütler yüzünden eşime hürmetlerimi iletmek zorunda kalmıştım, sezaryanda bünyeden bünyeye değişiyordur sanırım.
Hop dedik orda kal portakal.
Ömür Gedik tek başına mı baskı altına almış, emzirenleri? şurada hiç kimse afferin ona iyi ki 2 ayda kesmiş emzirmeyi demedi, aklı başında kimse de buna destek çıkmaz zaten.Bebeğini emzirenler de baskı altında gördüğünüz gibi. 2 aydan sonra emzirmedim diyor bu tamamen keyfi bir durum. Ben sütü gelmeyenlerle ilgili bir şey yazmadım. Okuduğunuzu anlayamamanız anne sütü almamanızla ilgli değil bence..
bile hakaret etmeden tartışamadığınızı gözler önüne seriyor. o yüzden de bu tarzda yazan birinin bana aptal demesini zerre umursamadığımı söyleyeyim.Okuduğunuzu anlayamamanız anne sütü almamanızla ilgli değil bence..
Ben ki 90'lı yıllarda sezaryan doğum 5 gün kadar hastanede yatmayı gerektiren bir operasyondu, belki bünyemden, belki başka faktörlerden bilemiyorum, doğum sonrası çabuk kendime geldim ve ilk yaptığım şey bebeği emzirmek oldu, o ilk süt önemli derler Bebeğin immün sistemi için. Ne yapıp edip bebeği emzirdim, sonrasında zaten süt gelmedi Çağlayan oldu mübarekBeslenme önemli abla ama emzirmek daha etkili süt arttırmada
(örneğin yiyecek ekmeği olmayan kadınların bile sütü fışkırabiliyor ,genetik faktörler ve bebeklerineverecek tek gıda olmasından dolayı sürekli emzirmelerinden ötürü)
bende humana still tea adlı çay süt arttırıcı gıdalar tükettim
ama saatlerce emzirmek kadar etkili olmadı
sabır çok önemli öff emmiyor zaten ve yahut ne yapsam fayda etmiyor diye vazgeçersen zaten emzirecek sütün olmaz gider
birde bol bol suda çok önemli
Takip ettiğim bir sayfada okumuştum. Bayanların adet döneminde filan sütlerinin tadı değiştiği için bebekler emmek istemezmiş. O dönemde gerekirse sağıp atın ki sütünüz kesilmesin. Hemen emzirmeyi bırakmayın diyorlar.Beslenme önemli abla ama emzirmek daha etkili süt arttırmada
(örneğin yiyecek ekmeği olmayan kadınların bile sütü fışkırabiliyor ,genetik faktörler ve bebeklerineverecek tek gıda olmasından dolayı sürekli emzirmelerinden ötürü)
bende humana still tea adlı çay süt arttırıcı gıdalar tükettim
ama saatlerce emzirmek kadar etkili olmadı
sabır çok önemli öff emmiyor zaten ve yahut ne yapsam fayda etmiyor diye vazgeçersen zaten emzirecek sütün olmaz gider
birde bol bol suda çok önemli
Hop dedik orda kal portakal.
evet abla o süt koyu sarı renkli oluyorBen ki 90'lı yıllarda sezaryan doğum 5 gün kadar hastanede yatmayı gerektiren bir operasyondu, belki bünyemden, belki başka faktörlerden bilemiyorum, doğum sonrası çabuk kendime geldim ve ilk yaptığım şey bebeği emzirmek oldu, o ilk süt önemli derler Bebeğin immün sistemi için. Ne yapıp edip bebeği emzirdim, sonrasında zaten süt gelmedi Çağlayan oldu mübarek
Arkadaş sana diyorum sinirlenmeyeyim dedim yok olmuyor. Sen kimsin de bana bu şekilde hitap edebiliyorsun? Klavye delikanlısı mısın kimsin sen?
Ömür Gedik denilen kadın amacına ulaşmış zaten sizlerin sayesinde. Bi hayli prim yapmış 2 gündür heryerde ondan bahsediliyor. Bu ülkede sizin gibiler olduğu sürece hiç bir meziyeti, artısı, eğitimi, kültürü, mesleği olmayan insanlar işte böyle iki cümlesiyle ünlü olurlar. Siz de oturduğunuz yerden klavye delikanlılığı yaparsınız. İsteyen istediği yerde emzirir yavrusunu size ne, ona ne?? Neden batıyor ki size bu durum? (???) Rahatsız oluyorsan bakmazsın! Ayrıca yok arkadaş ben gerçekten tanımıyorum bu kadını. Kim bu kadın sanayici mi, iş kadını mı, doktor mu, avukat mı, siyasetçi mi yoksa sanatçı mı? Bilmiyorum.
Peki ben kim bu kadın diye sorduğumda sen bana "hop orda kal portakal" gibi çirkin bir söylemi kullanma ve buraya yazma gereğini nasıl buluyorsun kendinde? Haddini bil.
evet o şarkı bana hep çocukluğumuzdaki tekerlemeyi hatırlatıryok yahu kadının şarkısı oorda kal portakal gibi birşey :)