Ömrümüzün sonuna kadar hep strateji mi yapmalıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin onları savunsa, el üstünde tutsa, seni haksız görüp durmadan sana yüklense, onlara boyun eğdirse (bu Bdv'de ne konular gördük) takıntı yapmakta haklısın diyeceğim ama eşinin böyle bi tavrı yok belli ki, sana git samimi ol falan da demiyor, sen niye bi yarış ve maske düşürme çabası içindesin ki? Mesafe koymak neden bu kadar zor mesela? Bi de hani görümce değil, kayınvalide değil ki görüşmek durumunda kalınsın, kaldı ki insanlar onları bile kapı dışında bırakıyor gayet.
Bence bu takıntılı yönünü ve altında yatan sebebi bulmaya çalış; başka bi şeyin öfkesi mi ve kıskançlığı mı bu mesela, düşün ve ona göre aksiyon al, kendin için.

Son düzenleme:

Kimse sizin hayatınıza karışmaz karışmamali.
Ama en azından olayın eşiniz olduğunu kabul edin başkalarına sarmaniz bu yüzden.

Biraz günlük gibi evet. Biraz da yorum almak için. Tıpkı sizin çok sevip de toksikleşmenize yorum almak istemeniz gibi. Mesela nişanlınıza ailesini ve arkadaşlarını eleştirmekten vazgeçmediğinizi söylemişsiniz. Bence şey, nişanlınızın ailesini bu kadar takmayın, evlenseniz de siz zaten halledersiniz. Buraya konu açmadan da çözersiniz. Toksiklik hariç. O önemli.

benim eleştiri biçimim sizin gibi değil ama. çözüm odaklıyım. mesela ailesi 2 düğün istiyor annesi beni ikna etmeye çalışıyor. ben de ona bunun saçma olduğunu konuşuyorum. ailen neden iki düğün istiyor diyorum. gidip ona annen bana bunu yaptı şunu yaptı demiyorum. ne desem boş sabit fikirli takıntılı birisine. yaşayın gidin cesaretiniz olursa belki sizi dibe çekenin ne olduğunu görürsünüz. ben zaten kabul ediyorum huysuz olduğumu sıkıntı yok. kafamı duvarlara vuracak seviyeye gelmem inşallah. yalana da asla tahammül edemem. hakkımı da kimseye yediremem. kimsenin sizi neden sevmediğini anladım yine ne iş yerinde ne ailede sevilmiyorsunuz açtığınız konularda gördüm. beni konumdan vurmaya çalışıyorsun ya pes

+ Eşini bezdirmişsin durmadan aynı konuları açarak, ısıtıp ısıtıp önüne getirerek. Tabii ki eşimle konuşacağım diye diye her fırsatta aynı yere dönmüşsün, adamın da zaten travmaları varmış, bıkmış haliyle. Erkekler bizim kadar konuşmayı, didiklemeyi sevmiyor bi kere, istediğin şekilde tepki vermiyor diye yaptığın yorumlar çok garip, halasının geliniyle bir olup niye seni dışlamış olsun mesela, ne alaka?
Haklıyken bu -kaba tabirle- dırdırcı halin yüzünden haksız duruma düşmüşsün ve düşüyorsun. Her doğru her yerde, her zaman söylenmez, bazen susmak gerekir ve bu sandığın gibi "taktik yapmak" değildir, sürekli konuşmak da "dobra ve dürüst" olmak değildir.
Eşinle elbette ki konuşup dertleşeceksin ama seninki adamı didiklemeye dönmüş gibi görünüyor. Geçmişten gelen, içinde kalan, rahatsız edici şeyler varsa bi uzmanla görüşüp paylaşabilirsin.

Uzmanla da görüşüyorum ama aşamıyorum hala bazı şeyleri. Evet didiklemek beni de rahatsız ediyor yapmayacağım diyorum bir süre sabrediyorum ama ne zaman onun ailesinden akrabalarından biriyle karşılaşsam böyle oluyor. Kendime engel olamıyorum mutlaka bir patlama yaşıyorum. Yerli yersiz kavga çıkarıyorum sonra.

tüm eski konularımı okuyarak beni vurmaya çalıştınız. Sonra ben de sizin yaptığınızın aynısını yapınca sinirlendiniz. Hatta yetmedi yorumu tekrar düzenleyip eklemeler yaptınız. Yani ben takıntılıyım kabul ediyorum ama siz de pek normal görünmüyorsunuz. Tavsiyem, yol yakınken bir çaresine bakın sonra benim gibi olursunuz. Aman diyim.

Iste zamanında olanlar içinde kalmış ve eşin de o zamanlar beklediğin şekilde arkanda durmadigi için ona da öfkelisin, en ufacık şeyde tetikleniyorsun.
Anliyorum ama eşinle - ailesiyle şu an problemin yoksa ve bu evliligi sürdürmeye kadar verdiysen uzman destegi ile yol alacaksın; durup durup eşinin yakasını tutup eskiye dönmek yıpranmaktan başka bi şeye yaramaz.

işte bende careye bakılacak bir sıkıntı yok çünkü umursamıyorum. şimdiden aramda hepsiyle mesafe var farklı sehirde yaşıyoruz. siz de değişmeye adım atmaya çalışmayın görmezden gelmeye devam edin belki en iyi gelin olursunuz

Size cevap yazarken sorunlarımı unutmuşum bir anlık. Teşekkür ederim çok. Ayrıca şunu da eklemeden geçemeyeceğim, umursamıyor olsanız konu açmaz, yorum beklemezsiniz ama yine de siz bilirsiniz. Siz de kendinizi kandırmaya devam edin ne diyetim. Hoşçakalın

kız sevgilimin ailesinden hangi konuda şikayet etmişim

Hepsini okudum.. inanın çözümü var.

Baştan sonraya okumadım itiraf edeyim hiçbirşeye çok tahammülüm yok buaralar.
Hayat stratejik ile değilde politik olunca rahat ilerliyor eşinle yada başkası olsun.
Kim kimin eni olursa olsun umrumda olmaz benim de önemli olan sevdiğin kişi için en önemli kişi olmak. Gerisi tırı vırı.
Ama sen böyle olursan adamı soğutursun oteki tarafa yaklaşır. Hürrem gibi alttan alta işte öteki nasılmış bak.
Hayat stratejik değilde politik olunca kolay ve güzel ve vurdumduymazlıkta kendin için iyi olur.

Siz gerçekten çok takıntılı ve zor birisiniz .
Eşinizin kendi ailesi hakkında yorum yapmaması gayet doğal .
Böyle devam ederse sinir stresten hasta olursunuz .
En iyisi boşanın adam da rahat etsiz siz de.

Siz tedavi olmaya başladınız mı? Etrafınızdakilerin sizinle yaşaması zor zaten de siz kendinizle yaşayabiliyor musunuz peki?

Valla hiçte strateji yapamam sevdiklerim belli sevmediklerim belli dibine kadar da belli ederim.
İstediğiniz kadar iyi olun "el" siniz var mı ötesi?
O yüzden bırakın kim sulalenin en iyi gelini oluyorsa olsun

Ben sanki bu konuyu daha önce okudum. Gayet de diğer gelinle kendinizi kıyaslıyorsunuz. Eşinizin ailesiyle olanlar geçmişte kalmış, şimdi herkesten uzak dururken eski konularla eşinizin başını yemek doğru olmaz. Bir şeyleri kabullenmişseniz tekrar ısıtıp ısıtıp önünüze koymak kimseye yaramaz. Ya aşamıyorum diyip koparın her şeyi ya da eskileri kurcalamadan kendi kendinize yaşayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…