- 3 Nisan 2014
- 36.055
- 146.862
-
- Konu Sahibi stres topu
Bende bikez gittim, karadenizli de degilim. Ev isine falan yardim ettim kismen. Herkes kendi odasini temizliyordu, elim degmisken salona da el atmistim. Bunun haricinde hummalı calismalarda benden bisey bekleyen olmadi. Karadenizde apayri bir kultur var, aliskin olmayanlardan da bisey beklemiyolar bence.
Kimse kusura bakmasın ama bu durum kadinlarin eseri. Kadinlar disarida calisip para kazaniyor, bahçede çalışıyor, cocuk bakiyor, ev isi yapıyor. Adamlar sadece oturup su getir, cay yok mu, aciktik sofrayı kurun, balkon cok kirli su tutun diye direktif veriyor.
Errkek ya onlar. Altından. Onlar iş yapsa bile içine ateş düşecek, usulen teklif edeceksin. Ama sana teklif eden olmayacak. Errkek çalışırken sen oturamazsın geniş geniş öyle. Minnet yükünden iki büklüm olacaksın.Öyle gerçekten yıldırıcı sürekli yapmadın etmedin gelmedin gitmedin habire bir beklenti , bir talep halindeler Sanırsın kaynanam beni doğurmuş olmayan her şey bana ait eşler etkisiz eleman
Kolay gelsin nxnxbxbxbAaa olur mu en hamarat, en birinci gelin ve ennn müko anne ödülünü başkasına mı kaptırsın.
İyi bu size ders olsun azıcık bu kafaları değiştirin erkek iş yapar çok da güzel yapar. İş buyurmasını öğrenin. Ona buna hizmet etmekten vazgeçin önce kendi değerinizi bilin sonra da çevrenizdekilere öğretin. Kalabalık ortamlarda herkes iş yapar erkeği kadını yok bunun yapmıyorlarsa söyleyin x sen bulaşıkları getirsene y sen de ortalığı süpürüver ben de makinaya yerleştireyim gibi. Bu zamana kadar içinize patlaya patlaya halletmişsiniz her şeyi yapmayın. Herkesin canı kıymetli sizinki de olsun.Hepsini okusaydiniz ,Keske supurme olayı a tek ben kurulmadim eşimin basbasnnesi eşim ben . Biz de erkeğe pek iş yaptirilmaz. Bu yüzden ben eşime söylerken asslinda eltime casgrisim yapmistim.
kırk yıllık trabzonluyum sülalemde oturup kurulan adam görmedim
İnsanlar aynı anda hamile kalabilir ne var ki bunda o kısımdan sonrasını okuma gereği duymadım sorunlu olan sizsiniz benceMerhaba ,grupta yeniyim aslında derdim olmasa yada içimden atabiliyor olsaydım yazmazdım.
Konuya gelirsek. Basım kaynım ve eltimle belada. Ama öyle böyle değil ,sanırsınız yarisiyoruz ölümüne .Söyle kaynimla düğünüm arasinda iki ay var. Kendisi eşimden baya büyük geç evlendi sayılıyor benden yaşça küçük bir bayanla ,eltimle . iki çocuğumda da eltimle ayni zamanlarda hamile kaldık hatta ikincisini beş ay kadar sakladim o da yapmasin diye ama sadece ay farkini uzatabildim sene yok aralarinda malesef. Bu dert olan birinci kısım ,ikinci kısım sulalede eltim için yada abim için o olmasa evlenemezdi iyiki geldi. Gibi sayısız pohpohlama cümlesi dolaştı halen devam ve artık yedi yıllık olduk ikimizde. Ve sadece evlendi abimle diye hanimvari bir dolasma var, elini birşeye surmedigi gibi gelen misafire hizmet etmiyor. Belki sart değil ama onun yapmadığı kısımları ben iki kat fazla çaba ediyorum şöyle ki . Eşimin ailesiyle beş yıl bir kaldım ben, o ayrıydı ama sürekli geldi gitti ve yaz boyu yatılı misafir ağırlıyoruz. Beş yıl yazları bana çok yoğun ve yorucu oluyor, eltimde evde herşeye karışıp yönetmeye çalışırken(ben öyle hissediyordum) misafirlere sıra gelince hizmet yerine onlardan fazla misafir oluyor. Oysa ikimizde evin geliniyiz. Onu geçtim eşi açken kimseye sormaz mutfaga geçer yemek hazırlar beş dakikada masayi donatir ama abim toksa evde kimseye acmısın demez bir cay yapar geçer köşeye. Bende bu yıl ayrıldım ama halen onun eksiklerini tamamlamak zorundaymisim gibi hissediyorum. Ona sofra kur denmiyor kaynanamgil için diyorum bana söylüyorlar. Geçen yılbaşı zaten olaylarin tırmanışa geçmesine neden oldu. Şöyle ki yılbaşında köye gittik kaynanamlara onlarda geldi. Ben hastaydım grip ama ayakta duramayacak gibiyim. Kaynanamda hasta ama benden bir tık iyi ,eltimse sapa saglam. Oturuyor. Eşim işten geldi balık temizledi (baya büyüktü o yüzden ben yapmadım) kaynanam tavaya koydu baligi ,ben masa hazırladım eltim sadece oturuyor. Kaynanam hasta onun işini al elinden oturt kadını , hayrın dokunsun ,yapmadı. Bir şekilde yemek yendi masayi kaldırdım yer supurulecek eşime rica ettim. Eşim kalkti abisi yengesi varken yeri süpürdü makineyle . Eltim sadece izledi. Ve yemeği yiyip gittiler. Biz çok üzüldük sadece yapmasada hatır için eşime ben yapayım demesi gerekirdi demedi. Sonrasında baska bir olay ise bize köyde oda yapılmisti ayrılık sonrasi gelip kalmamız için ama kaynanamın eski bazasi ve vitrinden bozma bir dolap olan odada kaliyorduk ,onlarda kaynanamin odasinda kalıyorlardı. Aynı şekilde onlarında odası bizimki gibiydi kendi eşyaları vardı Kaynanam onlar gelince mutfakta yatiyordu. Bunlar kaynanamın yattigi odayi kitlemeye basladilar. Dört beş haftadan fazla sürdü bu olay eşim ve ben üzüldük odayı bizim cocuklarimiz girmesin diye kitlediklerini düşündük ki oncesinde böyle bir durum hiç olmadi. Ben onun pek çok çamaşırını birken kaynanamgille yıkayıp asmisligim katlamisligim var. Odayi bir şekilde actirdik bu kadar da havalanma olmaz diyerek. Sonrasında oğlu kızım üzerinde müthiş bir baskı kurmasya basladi beş yaş ama kizim ağlarken asla çocuklarını uyarmadilar hatta bir ara oğlunu kızıma özel bölgesini gösterirken yakaladim kaynanama söylemistim. Böyle böyle birikiyor zaten bir çok şey. Sonrasında kızımı oglundan korumaya ve eltimin oğlunu uyarmaya basladin kızıma karışmaması icin. Çünkü hakkım olduğunu düşünüyorum. Kızım benim. Çocuğa da kötü bir hitap yada asagilama cümlesi kurmadım. Oysa eltim kızıma karsi bizim yanimizda sayisiz "agzina acibiber surerim. Çekil suradan. Bana bak bana, anne döv şunu (kızımı) "gibi birçok sayısız psikolojik şiddet içeren cümlesi varken. Biz büyüklerin çocuk için kavga olmaz lafına inanarak sustuk. Hata etmişiz. Büyük hata. İşte benim uyarmam onlarda olayi patlatacak nokta oldu.
Asıl olayin gelişi ,ben bayramdan önce giderek evi temizledim yorgunum bide onlar gelmiş. Çocuk yere muz kabuğu atmis dediğim yere muz kabuğu atma burasıda ev temizleniyor. Kardesin küçük atabilir ama sen yapma. Çocuk bu lafına odaya geçip ağlamış ki oncesinde pipi olayindan dolayı sürekli gözün üzerindeydi. Sanırım benden çekinir olmuş. Kaynim oğlu ağlamış diye üzerime yurudu. Eşimin tatile gelen amcasi kurtardi beni. Kaynım Üç kere yeltendi. Ama dokunmadı. Dokunamadi. Ve bu kişi bir yönetici. Basit biri cahil felan değil.baya masa başı beyaz yakali yönetici. Kaynangil çocuk için kavga olmaz diyerek ortaya atıldılar ama abim durmuyordu. Kaynanam bayilinca durdu. Güya abim beni oğlu için uyardiginda, " tamam " deyip susmam gerekiyormuş. Susmamisim. Ondan üzerime yurumus. Var mı böyle bir dunya. Tabiki sormaliyim. Kendimi aciklamaliyim yanlisim yok çünkü olay uzerinden soruyorum neden böyle şöyle ben ne yaptım. Anlamam lazim ,adamin egosu vatanmis ben farkında değilmişim. Eşim geldi sağolsun neden yaptın abi yakismasi bida olmasin demesi gerkirken tek dediği iyiki daha fazla ileri gitmedin. Bu yani. Saka gibi. Çok uzun oldu kusuras bakmayın asıl mesele burda basladi ama konu çok uzun. Devamı var.
Yaranma duygusunu okadar yapistirmissinki üzerine biz nedesek sana fayda etmez. Sen bu kafayla daha çok ezilirsin. Başkalarını suçlayıp kendi kendine kin besleme insanlara. Sen istiyorsunki herkes senin gibi iş yapsın kul köle olsun. Öyle ki dünya yok canm çık o kafadan. Bak sen yapıyorsun da cokmu yarandin cokmu mutlu huzurlusun? Bence biraz dusunMerhaba ,grupta yeniyim aslında derdim olmasa yada içimden atabiliyor olsaydım yazmazdım.
Konuya gelirsek. Basım kaynım ve eltimle belada. Ama öyle böyle değil ,sanırsınız yarisiyoruz ölümüne .Söyle kaynimla düğünüm arasinda iki ay var. Kendisi eşimden baya büyük geç evlendi sayılıyor benden yaşça küçük bir bayanla ,eltimle . iki çocuğumda da eltimle ayni zamanlarda hamile kaldık hatta ikincisini beş ay kadar sakladim o da yapmasin diye ama sadece ay farkini uzatabildim sene yok aralarinda malesef. Bu dert olan birinci kısım ,ikinci kısım sulalede eltim için yada abim için o olmasa evlenemezdi iyiki geldi. Gibi sayısız pohpohlama cümlesi dolaştı halen devam ve artık yedi yıllık olduk ikimizde. Ve sadece evlendi abimle diye hanimvari bir dolasma var, elini birşeye surmedigi gibi gelen misafire hizmet etmiyor. Belki sart değil ama onun yapmadığı kısımları ben iki kat fazla çaba ediyorum şöyle ki . Eşimin ailesiyle beş yıl bir kaldım ben, o ayrıydı ama sürekli geldi gitti ve yaz boyu yatılı misafir ağırlıyoruz. Beş yıl yazları bana çok yoğun ve yorucu oluyor, eltimde evde herşeye karışıp yönetmeye çalışırken(ben öyle hissediyordum) misafirlere sıra gelince hizmet yerine onlardan fazla misafir oluyor. Oysa ikimizde evin geliniyiz. Onu geçtim eşi açken kimseye sormaz mutfaga geçer yemek hazırlar beş dakikada masayi donatir ama abim toksa evde kimseye acmısın demez bir cay yapar geçer köşeye. Bende bu yıl ayrıldım ama halen onun eksiklerini tamamlamak zorundaymisim gibi hissediyorum. Ona sofra kur denmiyor kaynanamgil için diyorum bana söylüyorlar. Geçen yılbaşı zaten olaylarin tırmanışa geçmesine neden oldu. Şöyle ki yılbaşında köye gittik kaynanamlara onlarda geldi. Ben hastaydım grip ama ayakta duramayacak gibiyim. Kaynanamda hasta ama benden bir tık iyi ,eltimse sapa saglam. Oturuyor. Eşim işten geldi balık temizledi (baya büyüktü o yüzden ben yapmadım) kaynanam tavaya koydu baligi ,ben masa hazırladım eltim sadece oturuyor. Kaynanam hasta onun işini al elinden oturt kadını , hayrın dokunsun ,yapmadı. Bir şekilde yemek yendi masayi kaldırdım yer supurulecek eşime rica ettim. Eşim kalkti abisi yengesi varken yeri süpürdü makineyle . Eltim sadece izledi. Ve yemeği yiyip gittiler. Biz çok üzüldük sadece yapmasada hatır için eşime ben yapayım demesi gerekirdi demedi. Sonrasında baska bir olay ise bize köyde oda yapılmisti ayrılık sonrasi gelip kalmamız için ama kaynanamın eski bazasi ve vitrinden bozma bir dolap olan odada kaliyorduk ,onlarda kaynanamin odasinda kalıyorlardı. Aynı şekilde onlarında odası bizimki gibiydi kendi eşyaları vardı Kaynanam onlar gelince mutfakta yatiyordu. Bunlar kaynanamın yattigi odayi kitlemeye basladilar. Dört beş haftadan fazla sürdü bu olay eşim ve ben üzüldük odayı bizim cocuklarimiz girmesin diye kitlediklerini düşündük ki oncesinde böyle bir durum hiç olmadi. Ben onun pek çok çamaşırını birken kaynanamgille yıkayıp asmisligim katlamisligim var. Odayi bir şekilde actirdik bu kadar da havalanma olmaz diyerek. Sonrasında oğlu kızım üzerinde müthiş bir baskı kurmasya basladi beş yaş ama kizim ağlarken asla çocuklarını uyarmadilar hatta bir ara oğlunu kızıma özel bölgesini gösterirken yakaladim kaynanama söylemistim. Böyle böyle birikiyor zaten bir çok şey. Sonrasında kızımı oglundan korumaya ve eltimin oğlunu uyarmaya basladin kızıma karışmaması icin. Çünkü hakkım olduğunu düşünüyorum. Kızım benim. Çocuğa da kötü bir hitap yada asagilama cümlesi kurmadım. Oysa eltim kızıma karsi bizim yanimizda sayisiz "agzina acibiber surerim. Çekil suradan. Bana bak bana, anne döv şunu (kızımı) "gibi birçok sayısız psikolojik şiddet içeren cümlesi varken. Biz büyüklerin çocuk için kavga olmaz lafına inanarak sustuk. Hata etmişiz. Büyük hata. İşte benim uyarmam onlarda olayi patlatacak nokta oldu.
Asıl olayin gelişi ,ben bayramdan önce giderek evi temizledim yorgunum bide onlar gelmiş. Çocuk yere muz kabuğu atmis dediğim yere muz kabuğu atma burasıda ev temizleniyor. Kardesin küçük atabilir ama sen yapma. Çocuk bu lafına odaya geçip ağlamış ki oncesinde pipi olayindan dolayı sürekli gözün üzerindeydi. Sanırım benden çekinir olmuş. Kaynim oğlu ağlamış diye üzerime yurudu. Eşimin tatile gelen amcasi kurtardi beni. Kaynım Üç kere yeltendi. Ama dokunmadı. Dokunamadi. Ve bu kişi bir yönetici. Basit biri cahil felan değil.baya masa başı beyaz yakali yönetici. Kaynangil çocuk için kavga olmaz diyerek ortaya atıldılar ama abim durmuyordu. Kaynanam bayilinca durdu. Güya abim beni oğlu için uyardiginda, " tamam " deyip susmam gerekiyormuş. Susmamisim. Ondan üzerime yurumus. Var mı böyle bir dunya. Tabiki sormaliyim. Kendimi aciklamaliyim yanlisim yok çünkü olay uzerinden soruyorum neden böyle şöyle ben ne yaptım. Anlamam lazim ,adamin egosu vatanmis ben farkında değilmişim. Eşim geldi sağolsun neden yaptın abi yakismasi bida olmasin demesi gerkirken tek dediği iyiki daha fazla ileri gitmedin. Bu yani. Saka gibi. Çok uzun oldu kusuras bakmayın asıl mesele burda basladi ama konu çok uzun. Devamı var.
Kendini aşırı derece pısırık ezik biri olarak tanıtmışsın sayfalarca. Anlattıkların doğrultusunda senin o eltinin saçını yolmayı bırak, ona hop diyecek cesaretin bile yoktur.Zaten biz saç baş yonduk birbirimizi
Part 2 diye konu açıyor, tarih mezunu iddia ediyor ama anlattığı şey tam tersi. Belli ki birşey varAnlattıkların gittikçe yalana dönüyor
Kendini aşırı derece pısırık ezik biri olarak tanıtmışsın sayfalarca. Anlattıkların doğrultusunda senin o eltinin saçını yolmayı bırak, ona hop diyecek cesaretin bile yoktur.
Uyyyyyy cazi celinİyi ki kaynım yok, kesinlikle bu konudaki elti ben olurdum. Durduk yere kendi kendine kurulan bir eltim olurdu, hazır batı Karadenizli ile de evlenmişim ahahahhahah
Karadenizli kadınlar çok fena oluyor cidden asla ezdirmiyorlar kendileriniUyyyyyy cazi celinyengelerimden biri ofli, Karadeniz kadınını tutttuğunu koparan erkeklere pabuç bırakmayan kadınlar olarak bilirim, konu sahibesini hayretler içinde okuyorum.
Beş yıl boyunca demedim zaten beş yıl az bir süre mi ki abim üstüme yürümese yinede dediğim yoktu. Eşiniz olmayan birinin darbina ugrmk üzere olupta baska biri tarafından kurtarilmak basit bir şey mi. Konu uzun diye kaba taslsak yazmam iki gün boyunca salya sümük aglamami durdurmuş mu oluyor. Bir insasn gerimileri bir günde yakmaz. Ben her olasyimi bursaya yazacask olsaydım yeni üye olmazdim bu büyük ve dönüm noktası diyerek pasylastim çünkü yapacasgimi zasten yaptım tercihim belli sasdece içimdeki hırs ve öfke dinmedigu için anlwttin sizi tsanimiyorum eş dost değilsiniz hoş onlara anlattım konu kapastilma sözü vermiste olsam ama kismeye eyvllah diyecek hal kalmadıAnlattıkların gittikçe yalana dönüyor
Kendini aşırı derece pısırık ezik biri olarak tanıtmışsın sayfalarca. Anlattıkların doğrultusunda senin o eltinin saçını yolmayı bırak, ona hop diyecek cesaretin bile yoktur.
Okudukça şaşkına döndüm, evlilik bağıyla akraba olduğumuz gelinlerden, arkadaş çevremden vb dolayı çok Karadenizli kadın tanıyorum, deyim yerindeyse hepsi de eli maşalıdır, asla erkeklere ezdirmezler kendilerini, konu sahibesi çok ezdirmiş kendisini.Karadenizli kadınlar çok fena oluyor cidden asla ezdirmiyorlar kendilerini
Tarih meznuyum görev yapiyorum demedim. Farki biliyor musunuz.Part 2 diye konu açıyor, tarih mezunu iddia ediyor ama anlattığı şey tam tersi. Belli ki birşey var
Bence yetistirilme tarzıyla ilgili olabilir yada sevgi açlığı ile ilgili ama sorun eşinde benim çevremde de var böyleleri eşleri eziyor ise herkes eziyor eşi değer veriyor ise herkes saygı duyuyorOkudukça şaşkına döndüm, evlilik bağıyla akraba olduğumuz gelinlerden, arkadaş çevremden vb dolayı çok Karadenizli kadın tanıyorum, deyim yerindeyse hepsi de eli maşalıdır, asla erkeklere ezdirmezler kendilerini, konu sahibesi çok ezdirmiş kendisini.
Eltisi de Karadenizliymiş, gelenekse kültürse o da biliyor ama yapmıyor demek ki kendisini ezdirmiyor kültür diye diye.
Eşiniz de sizi dövemez böyle bir hakkı yok, sizin tüm sıkıntınız eşiniz, eğer eşiniz sizi kimseye ezdirmeyen biri olsaydı kayınbiraderiniz üstünüze yürümeyi bırakın bunu aklından dahi geçiremezdi.Eşiniz olmayan birinin darbina ugrmk üzere olupta baska biri tarafından kurtarilmak basit bir şey mi.
O da doğru.Bence yetistirilme tarzıyla ilgili olabilir yada sevgi açlığı ile ilgili ama sorun eşinde benim çevremde de var böyleleri eşleri eziyor ise herkes eziyor eşi değer veriyor ise herkes saygı duyuyor
Ne güzel okumussunuz tamam çalışmıyor olabilirsiniz ama altın bileziginiz mesleğiniz var elinizde neden bu kadar eşinize ezdiriyorsunuz kendinizi dediğim gibi tek sorun eşinizTarih meznuyum görev yapiyorum demedim. Farki biliyor musunuz.
Aslında abim geç evlendi eşi de bizden genç. Küçük. Biz yillwrca buna bağladık. Ki evdeki herkes abim evlenince büyük coşku yaşadı ama hanimin bu kadasr fervasiz olması ben idare ederken göze batmiyrdu şimdi ben geri çekildim bunda sonraki süreci sülale icinde ,bizde malessef hala çok ve hepsi hizmet bekler ayaklarina, onlardan duyacagim babannemiz in altı çocuğu var dört hala hepsi gelir ysatili kalir kayinvaslidemiz de onların gelini olduğu için hizmet etmeli bizde onun gelini olduğumuz için hizemt yükünü bıze yıkmış oluyorlar temmuzda ilk hala gelecek agustosas kadarr sürecek. Bu durum. O evde erkek sadece eşim ve awbisiydi. Kadınlar cumhuriyeti denebilir herkes bir baş bizde de misasfire laf söylenmez dolaysiylas yedir içir yatir çocuk bak. Tasrzi berbet bir hyawt ywsiyordum bu yıl bir yıl olacaka ayrion insasllah bu sene bu yükü ben almayacagimOkudukça şaşkına döndüm, evlilik bağıyla akraba olduğumuz gelinlerden, arkadaş çevremden vb dolayı çok Karadenizli kadın tanıyorum, deyim yerindeyse hepsi de eli maşalıdır, asla erkeklere ezdirmezler kendilerini, konu sahibesi çok ezdirmiş kendisini.
Eltisi de Karadenizliymiş, gelenekse kültürse o da biliyor ama yapmıyor demek ki kendisini ezdirmiyor kültür diye diye.