Ömrümü yedi bu elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın aşırı iyi anlıyorum söylediğiniz ortamı ve tavrı. Ama yapsın diyince yapmıyor işte. Hürmet etsin diyorsunuz etmiyor. Ne yapacaksınız saçından mutfağa mı sürüyeceksiniz.
Siz sadece kendi davranışınızı değiştirebilirsiniz. Kendinizi siz koruyabilirsiniz. Eltiniz oh çok iyi yapıyor diyen yok zaten. Ama çözümü yanlış yerde arıyorsunuz.
Neden her haftasonu her tatilde köye gitmek zorundayım diye biraz düşünürseniz çözüme çok yaklaşırsınız.

Eşim iş yaspti diye kahrolmadim kaynimda iş yaptiginda önüne geçip usulen teklif ettim abi ben yaspyim diye burda büyükten ne görüyorsak saygi için onu yapiyoruz. Hiç teklif etmeden gecseydim saygısızlık olurdu ben sasygimi korudum aynı konu eşimle onun arasında oldu o sadece oturdu. Biz hastayiz orada o anda olayda. Kaynanamda dahil. O sadece oturdu biz uğraştık. Sıfır saygı diyorum. Vicdan merhmet ,siz ywpmwazsa ywpmaz. Wanlwdik tamam insasnlikta olmuş. Ama sizde ölü kalsın burlarda halen var eltim gibilerde olmasa da

Ben de kendi kafasını değiştirsin demek istemiştim ama anlatamadım galiba.
erkekten de ataerkil olan kafa konu sahibinin. Onu bi değiştirsin önce.
İnşallah oldu bu sefer

Tavrım değişti. Ezilen moddan bayramın ikinci günü çıktım zaten. İçimi döktüm buraya Ama anlasilmasi için geçmişten süren sessiz olayları ywazdim yoksa bayram zamani olan olay büyük mesele

Siz bu kafayla daha çok çekersiniz.

Size haksızlık yapıldığını düşündüğüm tek nokta "abinizin" üzerinize yürümesi.
Hakkı yok.
O fırsatı,yüzü ne dersek adına siz vermiş olun,eşiniz vermiş olsun farketmez.Ne olursa olsun hakkı yok.

Diğer kısımlarda semer vuranınızın çok olmaması için kendinizi ezdirmemeyi öğrenin.Bir de gerçekten buram buram kıskançlık kokuyor.Kendinizi ileri götürecek olan yine kendinizsiniz.Başkasıyla değil, kendinizle yarışın.

Tavrım değişti. Ezilen moddan bayramın ikinci günü çıktım zaten. İçimi döktüm buraya Ama anlasilmasi için geçmişten süren sessiz olayları ywazdim yoksa bayram zamani olan olay büyük mesele
Umarım bundan sonra mesafesini koyup kendinizi ezdirmezsiniz.
Bakın ben sizi anlamıyor değilim. Sırf erkek çocuğu bulabilmek için 928292822 çocuklu bir ailenin kızıyım. Ama şükür erkek çocuk bulamasalar da annem babam hepimize çok kıymet verdi, okuttu, meslek sahibi yaptı.
Lütfen bizde böyle, biz böyle gördük, erkek iş yapmaz, hürmet, eşimin ailesine her daim koşulsuz şartsız hizmet etmeliyim vb. kafalarından çıkın. Eşinizin ailesine eşiniz hizmet etmek zorunda. Siz istediğinizde istediğiniz kadar yardım edersiniz allah rızası için.
Benim ilkokul mezunu annem bile babaannemle senelerdir görüşmüyor ve babaanneme babam bakıyor.

Eşiniz size bazı şartlar sunmuş sizde uymuşsunuz. peki eşiniz sizi niye ailesine karşı koruma şartına uymuyor . Evliliğin en büyük şartı ve nedeni budur bana göre. Eşiniz sizi korumuyor sizin de bu saatten sonra onun size sunduğu koşula uymanızın bir anlamı yok

3 ay sonra köye gidip herkesle yüzleşmek gibi bir hataya da düşmeyin. Kimse size zaten saygı duymuyor. yüzleşip ne yapacaksınız. Siz önce eşiniz olacak adamla sizi neden savunuyor ailesine karşı bu konuda bir yüzleşin. O köye de asla gitmeyin. Bırakın ne hâlleri varsa görsünler.

Elti normal bence,siz canınızın kıymetini bilmiyorsanız,elti ne yapsın size?
Hasta olacağım,birde kalkıp yedirip icirip kaldıracağım, hizmet edeceğim,oldu.
Gidip yatamadinız mı odanızda. Gerisi sizi ilgilendirmez artık, eşiniz mi yapar,annesi mi, yengesi mi,siz önce kendi iyiliğinize odaklanacaktınız.
Yada eltiniz otururken neden gel beraber yapalım vs deyip kaldırmıyorsunuz onuda.
Masadan tabağıni bile kaldırmayan insana ben bir bardak çay koymam yani banane,kalksın alsın derim,(benim evimde değilse tabi)kaldı ki yedirip icireceğim,arkasını toplayacağım.
Kalabalık ortamda hep birlikte hazırlanır,yenilir ,icilir toplanır bu böyledir. Ne ev sahibine bırakılır ne de oturulup hizmet beklenir. Alıştırmayın kimseyi böyle,üzülen siz olursunuz.
Öte yandan abi üzerinize yürümüş,yerinizde olsam buradan yürür giderdim, "ben görüşmek istemiyorum,onlarla aynı zamanda gitmem beni neredeyse dövecekti asla aynı ortama girmem "diye eşime. Zira o da abisine birşey dememiş ki. Çok normal karşilamış. Araya girmeselerdi ne olacaktı,adam sizi darp edecekmiş. Bunu kullanın,görüşmeyin.

Bı an benim eltim yazdi sandım bizimde düğün aramız iki ay ilk çocuklarımız arka arkaya. Kimse kimseye bakıp çocuk yapmaz. Evliliklerinizin arka arkaya olmasi çocuklarında arka arkaya olmasının sebebi olabilir bence. Ben de eltim her işe atlıyor diye sinir oluyorum. Ama kendi tercihi deyip yerime oturuyor yapmak istemediğim ya da mecbur olmadığım işi yapmıyorum. Kaynimin elinden de süpürge almam. Mesele sizle ilgili tamamen. Elti çalışan biri mi?

Sizin hatanız köye gittiğinizde bizim kültürümüzde erkeğe iş yaptırılmaz deyip tüm işleri yapmanız.
Görümceniz bile kayınbiraderinize eş bulunamayacağını ama sizin eşinize eş bulunacağını rahatça söyleyebiliyor, kayınvalidenizle 5 yıl oturuyorsunuz evi ayırırken eşiniz her tatilde köyde olma şartı koyuyor ve siz bu şarta sesinizi çıkarmıyorsunuz.
Bayramda seyranda köyde olmanız yetmiyor yaz tatilinde 3 ay köyde

Kırılmayın ama eşiniz, görümceniz, kayınvalideniz hatta hatta kılık kıyafetinize karışma cüretini gösteren kayınbiraderiniz ve eltiniz size istediğini yaptırıyor, eşiniz de kayınvalideniz de sizi savunmuyor arkanızda durmuyor.

Eşiniz eltinizin kıyafetine laf etseydi bakın görün o abi dediğiniz kayınbirader nasıl panter oluyordu.

Bu kanıya nereden vardım, eşinin yanında duran adam karısını çoluğunu çocuğunu topladığı gibi köyden giderdi, karısının yanında duran adam 45 gün sonra 3 ay yine o cenderenin içine sokmazdı.

Adamlar kayınvalidenize ait yatak odasını bile kilitliyor kayınvalideniz dahil kimse sesini çıkarmıyor.

Sizi asıl ezen ezdiren eşiniz, elti hiç kimseniz değil, eşinizin herkese bir rest çekmesine bakar eltiyle sorunlar ama bunu yapmayacağı için yine olan size olacak bari en azından bütün işleri yapmayın.

Evliliğin getirdiği , eşin ailesi açısından olan sorumlulukları paylaşmak istiyorsun olmayınca gerilip kuruluyorsun , iş yükünü paylaşmıyor madem arayı bozayım en azından onun yükü binmesin demişsin çizdiğin yol biraz agresif olmuş şu saatten sonra ne yüzleş ne muhattap ol

Ben de korkmuyor değilim eltim gelip de benim için 'kaynanalar geliyor hiç iş yapmıyor. köşe yastığı gibi oturuyor' vs yazacak diye

Kaynana ile aynı evde yaşamayı siz seçmişsiniz. Yani o ev sizin de eviniz. Evinize misafir geldiğinde nasılsa orda da aynısı olmalı. Elti ister yardım eder ister etmez. Her şeye atlayıp bütün işleri siz yapmasaydınız.
Burdaki tek yanlış kaynınızın üstünüze yürümesi kocanızın hiç bir halt yapmaması

Ben de korkmuyor değilim eltim gelip de benim için 'kaynanalar geliyor hiç iş yapmıyor. köşe yastığı gibi oturuyor' vs yazacak diye
İyi ki kaynım yok, kesinlikle bu konudaki elti ben olurdum. Durduk yere kendi kendine kurulan bir eltim olurdu, hazır batı Karadenizli ile de evlenmişim ahahahhahah

karadenizin neresi burası?
bizim köyler dağ bayır traktör sürecek düzlüğü karadenizin neresinde buldunuz

İyi ki kaynım yok, kesinlikle bu konudaki elti ben olurdum. Durduk yere kendi kendine kurulan bir eltim olurdu, hazır batı Karadenizli ile de evlenmişim ahahahhahah
Eltim de bana baya kuruluyor tahminimce.
Çaylarımız bitti çaydanlığı getirebilir misin diyorum eşime. Ay ben getiririm diyor acayip lüzumsuz bir şekilde. Sonra suçlu biz oluyoruz

Öyle gerçekten yıldırıcı sürekli yapmadın etmedin gelmedin gitmedin habire bir beklenti , bir talep halindeler Sanırsın kaynanam beni doğurmuş olmayan her şey bana ait eşler etkisiz eleman

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…