Ömrümü yedi bu elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın iki işin ucundan tutacaksa bile sırf bunlara inat dokunmuyor bence. Konu sahibine baksana, elini versen kolunu alamayacaksın, erkeklere tek iş bırakmayana kadar durmaz.

Bunu bir türlü cevaplanıyor? Konunun başında sordum.

Beyaz yaka yönetici dediğiniz din kültürü öğretmeni mi ?

O kadar hizmetlerini ettin etraflarında dört döndün de ne oldu bak. Kaynananlara göre cevap verdiğin için haketmiş sayıldın, eşin içinse dayak yemediğin için çokta sorun yok. Sen kendini korumaz değer vermezsen hiç kimse vermiyor. Ben de senin geçtiğin yolları geçtim tecrübeyle sabit. Bırak Allah aşkına eltin oturuyor mu sen de otur o kalkmıyorsa sen de kalkma. Hazır incelmişken inceldiği yerden kopsun.

Eltimde laz trobzonli demek ki bişe oyun yapiyorlar. Eltimin annesi de o kdar iyi inssan ki her işe koşar hiç gocunmaz laz şiveli konuşur. Anasını çok severim amsa kızı yaramiyor

sende bişe oyun yap
her işe koşmayı iyilik olarak algıladığınız sürece hizmetçilik yapmaya mahkumsunuz.

İkinci konu açtım. Kavga oldu. O kısmı okuyun ,

Aklını böyle şeylerle yorma kimseye hizmet etmek zorunda değilsin kimseye köle olma kv evi temizlemek ney oğulları tutsun bir kadın temizletsin. Madem ünv mevzun uzunusun boşuna mı okudun KPSS çalış KPSS kazanmaya bak yada okuduğun bölümde bir işe gir tarlada ve kv evinde çalışmaktan iyidir çünkü öyle görünüyor ki senin bütün hayatın çocuklar , eş , kv , kv temizliği ve hizmeti , tarla , ve bahçe işleri o yüzden kurban rolündesin kendine de kurban rolüne yardımcı olarak eltini seçmişsin fakat eltide gayet sınırları olan ne yapması gerektiğini bilen biri olduğu için senin kurban rolüne ortak olmuyor bu yüzden de senin sinirlerin bozuluyor suçlu arıyorsun. Önce bu psikolojiden bir çık bol bol kitap oku meditasyon yap , kafanı dağıtacak muhakkak bi hobi olsun çünkü insanın kafasını meşgul eden bir şey olmayınca çevresindeki olaylara ve kişilere odaklanır ona kızar buna kızar bazen bulunduğu duruma isyan eder bezende uğraşacak birini bulamayınca kendine kızar. o yüzden senin acil tarafından kafanı meşgul etmen gerekiyor.

Uyyyyyy cazi celin yengelerimden biri ofli, Karadeniz kadınını tutttuğunu koparan erkeklere pabuç bırakmayan kadınlar olarak bilirim, konu sahibesini hayretler içinde okuyorum.

Buyurun benim, beni mi çağırdınız

Benim gördüğüm onlarda kadınlar tarlada , evde sırtında yüküyle bahçede heryerde hep kadınlar çalışıyor. Hiç erkeğin çalıştığına şahit olmadım ben

Abla dediğin kadınlar gibisi var, bi de konu sahibi gibi hizmetçi ruhlular da var. Ortası çok az.

Buyurun benim, beni mi çağırdınız
Sende mi Karadeniz’in hırçın dalgalarındansın heh şöyleeee valla bir an şüpheye düştüm yanlış mı tanıdım diye ama çevremdekiler öyle 3-5 kişiden oluşmuyordu, İstanbul’da karadenizlinin çok olduğu ilçelerinden birinde yaşadım, sağıma baksam Rizeli, soluma baksam Trabzonlu, yer yer Ciresunlu, bir miktar Kastamonu, biraz Ofli
Oflileri ayrı tutuyorum onlar kendilerini direkt ofli diye ayırıyor, 35,5 Karşıyaka gibi:))
O kadar Karadenizliye maruz kaldım ki ilkokulda katıldığım folklor grubu bile Karadeniz yöresiydi

Karadeniz ayarlarımla oynadı bu konu

Tam ortasındayım hem de Bekarken yaşadığım mahalle Ordulular mahallesi diye geçiyordu.
Bizde erkek inşaat işi yapar kadınlar da erkeği yönetir. Mesela halam kocasını iki oğlunu, gelinlerini. torunlarını yönetiyordu. Kimse sözünden çıkamazdı

Benim gördüğüm onlarda kadınlar tarlada , evde sırtında yüküyle bahçede heryerde hep kadınlar çalışıyor. Hiç erkeğin çalıştığına şahit olmadım ben
Evet öyleleri de var ama onlar eski kadınlardı sanki 95 yaşında bir ninemiz vardı babamın arkadaşının annesiydi, vaktiyle o çok çalışmış ama gelinlerini çalıştırmadı oğullarını bastonla tehdit ederdi, kız torunlarını el üstünde tutuyordu, erkek torunlarına bastonu geçiriyordu:)

Bize böyle kadınlar lazım ya, yerim o nineyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…