Olumlu geçen iş görüşmesi sonrası aranmamak.

Endişelenmeniz devam etmek istemenizin olumlu bi etkisi yok hatta olumsuz etkilemiş eğer vazgeçmenize sebep oluyorsa. Boşuna endişelenmeyin

Hakkınızda hayirlisi olsun inşallah 💐

Geçenlerde LinkedIn'de bir İK cinin yorumunu gormustum , o olumlu geçen görüşmelerin ne kadar sahte olduğunu öğrendim.

Bazen piyasa da çalışan beklentilerini ölçmek için ilan açılır . Başvurular kabul edilir. Görüşmeler sonucunda mevcut çalışanlara fazla mı maaş verildiği netlestirilirmis🤨
Yani aslında personel eksigi yok. Sırf goygoyuna insanlara umut vaadediyorlar.

Aynen bir üyenin de dediği gibi olumsuz ise bile öyle yansıtmaz ik profosyenelse.Fakat bu sizde anksiyete yaratmasin hemen çıkın o enerjiden.Olanda ve olnayanda bir hayır var Aradığınız işi bulacaksiniz.Gayret etmeye devam.Gorusmelere başvurulara devam .

Hakkınızda hayirlisi olsun inşallah 💐

Geçenlerde LinkedIn'de bir İK cinin yorumunu gormustum , o olumlu geçen görüşmelerin ne kadar sahte olduğunu öğrendim.

Bazen piyasa da çalışan beklentilerini ölçmek için ilan açılır . Başvurular kabul edilir. Görüşmeler sonucunda mevcut çalışanlara fazla mı maaş verildiği netlestirilirmis🤨
Yani aslında personel eksigi yok. Sırf goygoyuna insanlara umut vaadediyorlar.

Aynısını yazacaktım, özellikle büyük şirketlerde ve devlet destekli şirketlerde çok sayıda fake ilan oluyor. CV toplamak için ilan veriyorlar, CVleri topluyorlar ama pozisyona kimseyi almıyorlar :KK51: Bir de alacakları kişiler belli oluyor! ama kontenjan açtık havası vermek için ilan açıyorlar adaylarla görüşüyorlar ama kendi adamlarını alıyorlar. Artık yeni toplum düzeni mi diyeyim saçmalık mı diyeyim ... neyse

Gerçekten Türkiyede böyle bir saçmalık var, adayları olumlu veya olumsuz diye aramak ya da bir mail atmak zor olmamalı. En kötü jenerik bir mail yazarsın gönderirsin. Bunu bile yapmıyorlarsa İK çalışanları bütün gün ne yapıyor bilenler beni aydınlatsın:olamaz:

Çok kurumsal yerlerde çalışmadım ama deneyimim doğrultusunda kurumsal olmayan yerlerde iş görüşmesi olumlu geçmişse hemen işe başlıyorsunuz diyebilirim.
Kurumsal firmalarda ise uygun görülen hemen hemen bütün adaylarla görüşüp sonra en uygun olana dönüş yapıyorlar. İkinci bir görüşme oluyor çoğu zaman. Hatta görüşme sonrası dönüş yaptıklarında pozisyon için düşünülen maaş miktarını ve sosyal haklar vb şartların yer aldığı bir mail gönderiyorlar. Kabul ederseniz işe başlamanız için süreç başlatılıyor.

Merhaba bir suredir issizim 3 bucuk ay oldu. Yeni is bakiyorum surekli gorusmelere de gidiyorum. Olumlu geciyor donus yapacagiz diyorlar donmuyorlar. En son persembe gunu bir yerle gorustum gorusme gayet pozitif olumlu gecti. Eklemek istediginiz bir sey soylemek istediginiz bir sey var mi diye sordular.ben de degerlendirme sonrası bana olumlu olumsuz geri donus yaparsaniz sevinirim dedim. Soylenen su acık acık soyleyeyim suan olumsuz bir sey yok yani buyuk ihtimal olumlusunuz cumaya kadar haber cıkar dediler. Bugun pazartesi donus yok. Yani ben mi problemliyim ben mi yanlis anliyorum. Istedigim de bir yerdi. Buna benzer bir iki is gorusmem de oldu. Acıkcası fobi olmaya basladi is basvurusu yapip gorusmeye bile gidesim gelmiyor. Evde de bunaldim. Boyle seyler yasan oldu mu? Ya da yanlis ne yapiyor olabilirim. Maas beklentim yuksek degil artik onu bile isverene soylemiyorum sadece onlarin soyledigi maas uzerinden yorum yapiyorum. Yaşım mı problem 35 yasımdayı. Haziran hatta 36 diyelim bu bir sebep midir.
Yalnız değilmişim. Kimlerle iş görüşmesine gitsem genelde olumluyla sonuçlanıyor ama hiç aramazlar.😂😂

Gerçekten Türkiyede böyle bir saçmalık var, adayları olumlu veya olumsuz diye aramak ya da bir mail atmak zor olmamalı. En kötü jenerik bir mail yazarsın gönderirsin. Bunu bile yapmıyorlarsa İK çalışanları bütün gün ne yapıyor bilenler beni aydınlatsın:olamaz:
İk’te genelde çay kahve dedidoku muhabbetleri😂😂

Sanırım bu işler araya birini koymadan olmuyor. Ben de iş arıyorum alanımla ilgili hiçbir iş bulamıyorum. İnanın ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar maaş almaya bile razıyım. Daha önce bir sağlık sorunum oldu çalışamadım şimdi ise başvuruyorum. Millet de keyfimden evde durduğumu zannediyor.

Merhaba bir suredir issizim 3 bucuk ay oldu. Yeni is bakiyorum surekli gorusmelere de gidiyorum. Olumlu geciyor donus yapacagiz diyorlar donmuyorlar. En son persembe gunu bir yerle gorustum gorusme gayet pozitif olumlu gecti. Eklemek istediginiz bir sey soylemek istediginiz bir sey var mi diye sordular.ben de degerlendirme sonrası bana olumlu olumsuz geri donus yaparsaniz sevinirim dedim. Soylenen su acık acık soyleyeyim suan olumsuz bir sey yok yani buyuk ihtimal olumlusunuz cumaya kadar haber cıkar dediler. Bugun pazartesi donus yok. Yani ben mi problemliyim ben mi yanlis anliyorum. Istedigim de bir yerdi. Buna benzer bir iki is gorusmem de oldu. Acıkcası fobi olmaya basladi is basvurusu yapip gorusmeye bile gidesim gelmiyor. Evde de bunaldim. Boyle seyler yasan oldu mu? Ya da yanlis ne yapiyor olabilirim. Maas beklentim yuksek degil artik onu bile isverene soylemiyorum sadece onlarin soyledigi maas uzerinden yorum yapiyorum. Yaşım mı problem 35 yasımdayı. Haziran hatta 36 diyelim bu bir sebep midir.
Yaşınız sorun olsa çağırmazlardı bence. Size maaş beklentisi soruluyor mu? Benim de görüşmelerim iyi başlıyor ama maaş kısmına gelince ben anlıyorum olumsuz olacağını. Özel değilse mesleğiniz nedir

Go

Gorustugum firma sahibi bana gorusmenin olumlu gectigini soyledi yani adam acıkca soyledi ben kendim uydurmadim 😆 ama sonradan baska seyler olması muhtemel onu bilemiyorum
Bir keresinde is gorusmem cok cok iyi gecmesine ragmen, ayni pozisyona yeni mezun, hicbirsey bilmeyen bir elemani almislardi, hem ucuz eleman diye hem de beni ayni sirket icinde farkli subeye gondermek istememisler, diger sube zor durumda kalirmis, bolge sefi , sube mudurune baskasini al diye baski yapmis 🤷 ne yapacaklari ne dusundukleri hic belli olmuyor. Beni tutmak istiyorsaniz daha iyi teklif verin dedim vermediler tabi ki.Cok sukur ben de ilk firsatta sirket degistirebildim.

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda da aramiyorlar 🤷

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda da aramiyorlar 🤷

Hangi ülke, mail atıyorlar yaf. Bizim şirkette de, daha önce çalıştığım tüm şirketlerde de İK mülakatı yapanlara mutlaka form gönderir doldur diye. İşi de uzatamazsın öyle, yoksa İK yazıp soruyor ee ne karar verdin diye. Birkaç kez de mail yazıp daha ayrıntılı feedback isteyen adaylar oldu, hepsi için İKya istedikllerini yazıp verdim gönderdik.

Evet ama 35 yasimda oldugumu cvde de goruyorlar zaten yani genc birini tercih edeceklerse beni hic cagirmamalari daha iyi olmaz mi. Ki 35 yasinda olup bekar ya da cocuksuz olma ihtimalim dusuk bunu da dusunmeleri gerekiyor aslinda karsi tarafin. Spesifik islere basvurma sansim dusuk tecrubem belli alanlarda spesifik bir alanim var ama suan hicbir gecerligi yok savas durumundan dolayi ortadoguda. 1 bucuk sene spesifik kendi alanimda calistim daha cocuktan dolayi 1 kere izin almisligim gec gelmisligin olmadi. Sirketler de cok on yargılı. 😄
bu konu burada da çok konuda konuşulmuştur
bazı kadın çalışanlar o kadar suistimal ediyor ki gebeliği/bebeğin olmasını sanki tüm anneler öyle gibi yaklaşabiliyorlar

bir de mesela bebeğe annesi kayınvalidesi bakana daha ılımlı olabiliyorlar çünkü çocuğu al bırak ya da hasta oldu vs. gibi şeylerde anne/k.valide sigorta gibi. yalnız büyütüp kreşe verenin çocuk yüzünden işten izin alma zorunluluğu daha yüksek ihtimal. böyle şeyleri de anca görüşmede sorabilirler.

35 yaşındakine maaş beklentisi sordukların x diyorsa, 25 yaşındakini x-y birim fiyata işe alabilirler, böyle de bir şey var. bir çeşit piyasa araştırması da olmuş oluyor.

hiç çağırmasalar hem yukarıdaki şeyleri bilemezler hem de İK'larin belli bir sayı yakalaması gerekiyor genelde. x sayıda kişi ile görüşmeleri gibi bir şart olabiliyor pozisyon için...
yani küçük bir şirket bile olsa bir pozisyona hani olabilecek, CVsi parlak en azından 4-5 sağlam aday bulamazsa İK, O İK'ya ne gerek var o zaman? patron açsın ilanı, kafasına uyanı arasın. o yüzden İKların iş yapıyor gibi görünme durumları var.

sizin spesifik alanınızın savaştan etkilenmesi büyük şanssızlık olmuş. umarım gönlünüze göre bir yer olur.

Yaşınız sorun olsa çağırmazlardı bence. Size maaş beklentisi soruluyor mu? Benim de görüşmelerim iyi başlıyor ama maaş kısmına gelince ben anlıyorum olumsuz olacağını. Özel değilse mesleğiniz nedir
Ben halkla iliskiler mezunuyum ama bu alanda degil daha cok satis departmanlarinda calistim yonetici asistanligi da yaptim ama yurt disinda dogup buyudugum icin dilim var aslinda uluslararasi satistaydim (ingilizce almanca gibi degil daha uniq bir dil :) pek kimsenin aklina gelmez ) orta dogu dili simdi savas olunca kapandi tabi pazar ve yine daha genel pozisyonlara basvurmak zorunda kaliyorum yine satis operasyon gibi ama ic pazar kendi dilimin oldugu pazarda eleman bulunmadigi icin sansim hep yumsek gelirim de yuksek oluyordu simdi is bulamiyorum 🤷🏼‍♀️

bu konu burada da çok konuda konuşulmuştur
bazı kadın çalışanlar o kadar suistimal ediyor ki gebeliği/bebeğin olmasını sanki tüm anneler öyle gibi yaklaşabiliyorlar

bir de mesela bebeğe annesi kayınvalidesi bakana daha ılımlı olabiliyorlar çünkü çocuğu al bırak ya da hasta oldu vs. gibi şeylerde anne/k.valide sigorta gibi. yalnız büyütüp kreşe verenin çocuk yüzünden işten izin alma zorunluluğu daha yüksek ihtimal. böyle şeyleri de anca görüşmede sorabilirler.

35 yaşındakine maaş beklentisi sordukların x diyorsa, 25 yaşındakini x-y birim fiyata işe alabilirler, böyle de bir şey var. bir çeşit piyasa araştırması da olmuş oluyor.

hiç çağırmasalar hem yukarıdaki şeyleri bilemezler hem de İK'larin belli bir sayı yakalaması gerekiyor genelde. x sayıda kişi ile görüşmeleri gibi bir şart olabiliyor pozisyon için...
yani küçük bir şirket bile olsa bir pozisyona hani olabilecek, CVsi parlak en azından 4-5 sağlam aday bulamazsa İK, O İK'ya ne gerek var o zaman? patron açsın ilanı, kafasına uyanı arasın. o yüzden İKların iş yapıyor gibi görünme durumları var.

sizin spesifik alanınızın savaştan etkilenmesi büyük şanssızlık olmuş. umarım gönlünüze göre bir yer olur.
Evet o konuda haklisiniz suistimal eden anneler cok ama herkes ayni degil. Ayrica suistimal eden gencler de oluyordu gece ictigi icin aksamdan kalma diye gelmeyen okulunu bahane eden gencler de oluyordu inanilmaz suistimal ediyorlardi. Ama anneler hep topun ucunda maalesef.

Soruluyor ya da ben soruyorum burada maas konusunda sıkıntı yasamadim vedikleri rakam bana uygundu mesela o yuzden maas konusunda hic takilmadik. Bence de yasimla alakali oldugunu da dusunmuyorum ama diger adaylar daha genc ve uygunsa cocuksuzsa burada dezavantaj olarak yasim ve cocugum devreye giriyor olabilir.ben de bilmiyorum gercekten

Hangi ülke, mail atıyorlar yaf. Bizim şirkette de, daha önce çalıştığım tüm şirketlerde de İK mülakatı yapanlara mutlaka form gönderir doldur diye. İşi de uzatamazsın öyle, yoksa İK yazıp soruyor ee ne karar verdin diye. Birkaç kez de mail yazıp daha ayrıntılı feedback isteyen adaylar oldu, hepsi için İKya istedikllerini yazıp verdim gönderdik.
Norvec. Hatta iki isyeri gorusmeye cagiracagiz, telefon bekleyin diye mail atti,1 seneden beri arayacaklar 🤣 calistigim sirketin farkli subeleri bir de, bolge mudurune sikayet ettim bisey cikmadi.

Ben arayıp soruyordum.
Mesela bı tanesi olumluydu maaşa takilmislar.
O yüzden aramamislar.
Anlaştık nihayetinde. Başladım orada.

X