Olumlu geçen iş görüşmesi sonrası aranmamak.

Şuan bende bu durumdayım olumsuz bir tavır görmüyorum ama dönüş yok. Sonra İş ilanı bakarken tekrar aynı firmanın ilanını bile gördüğüm oluyor. Fake ilan mı açıyorlar anlamadım hatta bir yerde yaklaşık 2 saat kaldım görüşmede işi detaylı gösterdiler kullandılar mı artık dicem ama bişey de yapmadım durdum baktım izledim sadece. Bende 29 yaşındayım çocuğum yok hemen çocuk düşünüyor musunuz sorusuna maruz kalıyorum, sanirim onlar için bu bir olumsuzluk.
Ben bir cok is gorusmesinde sırf bu konu yuzunden elendigimi dusunuyorum. Cunku gorusmede konusurken aliyordum o enerjiyi. Cocuk yokken de cocuk dusunuyor musunuz sorulariyla bogusuyordum gittigim gorusmelerde sacma sacma isler. Sonucta biz de ise girerken hemen cocuk yapar isi birakiriz kafasizla girmiyoruz. Karsi tarafin biraz mantikli dusunmesi de gerekiyor ama iste kolayi var bekar yasi kucuk genc bence daha avantajli geliyor is verenlere.

Ben bir cok is gorusmesinde sırf bu konu yuzunden elendigimi dusunuyorum. Cunku gorusmede konusurken aliyordum o enerjiyi. Cocuk yokken de cocuk dusunuyor musunuz sorulariyla bogusuyordum gittigim gorusmelerde sacma sacma isler. Sonucta biz de ise girerken hemen cocuk yapar isi birakiriz kafasizla girmiyoruz. Karsi tarafin biraz mantikli dusunmesi de gerekiyor ama iste kolayi var bekar yasi kucuk genc bence daha avantajli geliyor is verenlere.

Evet kesinlikle öyle hatta bekarken iş görüşmesinde de sevgilin var mı evlenecek misin diyorlardı. Bu tarz soruların kalkması lazım artık. İş başvurusu yapasım gelmiyor artık.

Benim ömrüm -boyunca ki hatırı sayılır bir rakamdır- girdiğim bütün iş görüşmelerim olumlu geçti, %98’i olumsuz sonuçlandı. İk’nın uzmanlığı süreci olumlu yansıtmak. Hiç bir iş görüşmesinden (eğer profesyonel bir ekipse) mutsuz çıkmazsınız.
Ya neden böyle yapıyorlar.Zamanında benimde başıma geliyordu.Herşey iyi güzel hoş dönüş yapacağız diyorlar mutlaka ama çoğu dönmüyordu.Gerçekten sinir bozucu oluyordu

Merhaba bir suredir issizim 3 bucuk ay oldu. Yeni is bakiyorum surekli gorusmelere de gidiyorum. Olumlu geciyor donus yapacagiz diyorlar donmuyorlar. En son persembe gunu bir yerle gorustum gorusme gayet pozitif olumlu gecti. Eklemek istediginiz bir sey soylemek istediginiz bir sey var mi diye sordular.ben de degerlendirme sonrası bana olumlu olumsuz geri donus yaparsaniz sevinirim dedim. Soylenen su acık acık soyleyeyim suan olumsuz bir sey yok yani buyuk ihtimal olumlusunuz cumaya kadar haber cıkar dediler. Bugun pazartesi donus yok. Yani ben mi problemliyim ben mi yanlis anliyorum. Istedigim de bir yerdi. Buna benzer bir iki is gorusmem de oldu. Acıkcası fobi olmaya basladi is basvurusu yapip gorusmeye bile gidesim gelmiyor. Evde de bunaldim. Boyle seyler yasan oldu mu? Ya da yanlis ne yapiyor olabilirim. Maas beklentim yuksek degil artik onu bile isverene soylemiyorum sadece onlarin soyledigi maas uzerinden yorum yapiyorum. Yaşım mı problem 35 yasımdayı. Haziran hatta 36 diyelim bu bir sebep midir.

Bazen şirketler havuzlarını dolu tutmak için görüşme yapabiliyorlar. Bazen gerçekten ihtiyaçları oluyor ama sonra içeriden terfi ettirerek çözüyorlar. Bazen sadece içerideki çalışanları disipline etmek için iş ilanlarını açık tutuyorlar. Yani pek çok sebep olabilir. Çok merak ettiyseniz bir dürtün tabii.

Soyle bir durum var cocugum var krese gidiyor bunu da olumsuz gorduklerini dusunmeye basladim. Yani basvuru yaparken sonucta jarsi taraf cocuk oldugunu bilmiyor ve cocugumla alakali sorular da sordular kac yasinda kaca gidiyor gibi. Belki de sebep bu da olabilir.
Bende aynı durumdayım. 37 yaşındayım. Hep olumlu geçiyor tamam diyorum oldu . Planımı bile o şekilde yapıyorum ama sonra olmuyor. Ben de 5 yaşında kızım var okula gidiyor . Sen de aynı şeyi söyleyince bu ihtimalden dolayı çağrılmama düşüncesi iyice güçlendi. Cubku onceden olumlu gecen yerler arardı. Ya da yas ....

küçük çocuğu olan kadın çalışan almak istemez çoğu yer, ona katılıyorum
bu kafalarına takılmış ki sormuşlar zaten özellikle

ama sizin yerinize yaşı küçük genç birini alabiliyor olmaları -yanlış anlamayın ama- izin açınızdan kötü bir durum zaten.

yani 35 yaştan sonra sizi almaları için sizin senior tecrübeli olmanız, bir uzmanlıkta öyle yaşı küçük biriyle ikame edilemiyor olmanız lazım ki sizi alsınlar, acaba daha spesifik mi başvursanız?

değilse sürekli sizin yerinize genç birini alacaklardır çünkü türkiye burası, aynı işi yapacaksanız neden onu almasın?

işveren 25 yaşında birini alır eğer sizinle aynı işi yaptıracaksa. ona haftada 6 gün gel der, geç çık, mesaiye kal der, bak şu işi de öğren hem ileride sana lazım olur (!) gel bak biz öğretiyoruz hazır kaçırma (!), hadi şuraya git hadi bunu da yap.. der vs vs der. size evlisiniz, küçük çocuklusunuz bunların çoğunu diyemez ki.

küçük çocuğu olan kadın çalışan almak istemez çoğu yer, ona katılıyorum
bu kafalarına takılmış ki sormuşlar zaten özellikle

ama sizin yerinize yaşı küçük genç birini alabiliyor olmaları -yanlış anlamayın ama- izin açınızdan kötü bir durum zaten.

yani 35 yaştan sonra sizi almaları için sizin senior tecrübeli olmanız, bir uzmanlıkta öyle yaşı küçük biriyle ikame edilemiyor olmanız lazım ki sizi alsınlar, acaba daha spesifik mi başvursanız?

değilse sürekli sizin yerinize genç birini alacaklardır çünkü türkiye burası, aynı işi yapacaksanız neden onu almasın?

işveren 25 yaşında birini alır eğer sizinle aynı işi yaptıracaksa. ona haftada 6 gün gel der, geç çık, mesaiye kal der, bak şu işi de öğren hem ileride sana lazım olur (!) gel bak biz öğretiyoruz hazır kaçırma (!), hadi şuraya git hadi bunu da yap.. der vs vs der. size evlisiniz, küçük çocuklusunuz bunların çoğunu diyemez ki.
Evet ama 35 yasimda oldugumu cvde de goruyorlar zaten yani genc birini tercih edeceklerse beni hic cagirmamalari daha iyi olmaz mi. Ki 35 yasinda olup bekar ya da cocuksuz olma ihtimalim dusuk bunu da dusunmeleri gerekiyor aslinda karsi tarafin. Spesifik islere basvurma sansim dusuk tecrubem belli alanlarda spesifik bir alanim var ama suan hicbir gecerligi yok savas durumundan dolayi ortadoguda. 1 bucuk sene spesifik kendi alanimda calistim daha cocuktan dolayi 1 kere izin almisligim gec gelmisligin olmadi. Sirketler de cok on yargılı. 😄

Bazen şirketler havuzlarını dolu tutmak için görüşme yapabiliyorlar. Bazen gerçekten ihtiyaçları oluyor ama sonra içeriden terfi ettirerek çözüyorlar. Bazen sadece içerideki çalışanları disipline etmek için iş ilanlarını açık tutuyorlar. Yani pek çok sebep olabilir. Çok merak ettiyseniz bir dürtün tabii.
Yani yer degisikligi yapilacak ve cok eksik elemanimiz var dediler. Oylesine bir gorusme degildi gercekten ihtitlyaclari var yetisemiyoruz dediler. 2 3 gun sonra arayacagim bu zamana kadar hic geri aramadim ama bu sirket cok sinirimi bozdu sirf o yuzden arayacagim 😅

Ilk çalışmaya basladigim yillarda girdigim bi mulakatta isveren bana aksam 6da burdan çıkacaksın 7de evde olacaksin yemegini yiyip 8de sistemde sorun var mi diye evden girip bakacaksin gece 12de yatmadan önce de girip bakacaksin demisti. Gulme krizine girdim yemeği kaçta yiyeceğimden kacta uyuyacagima kadar karıştıniz isterseniz eve hic gitmeyio burda yatayim dalga mi geciosunuz insanla demis cikmistim. Ertesi gun arayip mulakatiniz olumlu sonuclandi dediler. S...n gidin diye kapadim bu da böyle anım ummadigin gibi olabilir 😆 madalyonun diger yüzünden bakiorum uzun yillardir. Kesin konustuysam birine mulakatta iki elim kanda da olsa alırım o kişiyi baskasi daha iyi cikti diye almamazlik etmem. Ya da kesinmis gibi olumlu konusmam bastan. Millet karaktersiz.

Yani yer degisikligi yapilacak ve cok eksik elemanimiz var dediler. Oylesine bir gorusme degildi gercekten ihtitlyaclari var yetisemiyoruz dediler. 2 3 gun sonra arayacagim bu zamana kadar hic geri aramadim ama bu sirket cok sinirimi bozdu sirf o yuzden arayacagim 😅

Dedikleri şeylere çok aldırmayın. Sadece vitrinlere bakıyoruz demezler zaten. Ama bence arayın. Sizin aklınızı eşeleyeceğine onları eşelesin mevzu.

her şirkete göre bu süreç değişiyor
görüşmeler zaten genelde olumlu geçer ama kesin olumlu dönüş almak tamamen nasip kısmet işi
sen başka yerlere başvurmaya ve oralarla görüşmeler de yapmaya devam et

Ilk çalışmaya basladigim yillarda girdigim bi mulakatta isveren bana aksam 6da burdan çıkacaksın 7de evde olacaksin yemegini yiyip 8de sistemde sorun var mi diye evden girip bakacaksin gece 12de yatmadan önce de girip bakacaksin demisti. Gulme krizine girdim yemeği kaçta yiyeceğimden kacta uyuyacagima kadar karıştıniz isterseniz eve hic gitmeyio burda yatayim dalga mi geciosunuz insanla demis cikmistim. Ertesi gun arayip mulakatiniz olumlu sonuclandi dediler. S...n gidin diye kapadim bu da böyle anım ummadigin gibi olabilir 😆 madalyonun diger yüzünden bakiorum uzun yillardir. Kesin konustuysam birine mulakatta iki elim kanda da olsa alırım o kişiyi baskasi daha iyi cikti diye almamazlik etmem. Ya da kesinmis gibi olumlu konusmam bastan. Millet karaktersiz.
Buna benzer is gorusmem de olmustu saatler uzun maas fıkra gibiydi is gorusmesinde gulmustum. Bi de bana geri donus yaparsiniz demislerdi donmemistim hep onlarin ahı mı nedir bu 😄 koca koca adamlar bi de oyun zannediyorlar bu isleri. Ciddi hayal kırıklığina ugratiyorlar insanlari.

benzer muhabbet başıma gelmişti
bana da şey dendi, uyku saatleri dışında pc ve telefondan sisteme ulaşabiliyor olman lazım
biz bi iş istediğimizde yapabiliyor olman lazım demişti
uyku saatleri derken? personel uyuyacağı saati size mi soruyor ya da ben yatıyorum diye haber mi veriyor, bu ne saçma şey demiştim :KK70:

Buna benzer is gorusmem de olmustu saatler uzun maas fıkra gibiydi is gorusmesinde gulmustum. Bi de bana geri donus yaparsiniz demislerdi donmemistim hep onlarin ahı mı nedir bu 😄 koca koca adamlar bi de oyun zannediyorlar bu isleri. Ciddi hayal kırıklığina ugratiyorlar insanlari.
Evet maalesef oyle. Ama senin motivasyonunu kaybedecegin bisey yok. Daha bi kac ay olmus henuz ve buyuk bi olumsuzlukla gecmiyor mülakatlarin. Bu degilse sonrakinde kesin olacak daha rahat beklemeye calis, calismadigin gunlerde bol bol dinlen ömür boyu calisicaz zaten acele etmeye gerek yok :)

'Oluyorsa bir ,olmuyorsa bin hayır arayın.' Sıkmayın canınızı ve yılmayın aramaya devam edin. Mutlaka denk geleceksinizdir. mesela ben şu an olduğum yere başvurumdan 2 yıl sonra çağrıldım :)yıllar oldu geleli. En kısa zaman da ve mutlu olacağınız bir iş bulmanızı dilerim.

NOrmalde gittigim tum gorusmelerde bana 2 hafta sure veriliyordu. Olumsuz donus yapariz diyenin de dondugunu gormedim. Evet biraz erken endiseleniyorum ama onlar o sekilde dedigi icin.bir de bu sekilde olumlu gecip bir daha haber alamadigim sirketler oldugu icin endiselendim. Ama bu en olumlu gecen gorusmemdi yani oyle soyleyeyim 😂

Belki de gercekten beklemedikleri bir aday basvurmustur son anda. Benim bir kere basima geldi. Pozisyonu kapatmak uzereydik bir aday cv si aldim ve birebir beklentilerimizi karsiliyor. 1.5 gun sonra mulakata cagirdim ayni gun dedim ki referanslarin bana mail atabilirse bugun icinde hizli ilerletmek istiyorum sureci ama pozisyonu kapatmak uzereyim cok vaktim yok diye.

Mulakatin ertesinde referans mektuplarini aldim, aksam ustu is teklifi maili attik, 2 is gunu icinde de resmi teklif imzaladi. Oluyor yani boyle seyler o yuzden cok da kisisel algilamamak lazim.

Malesef pandemiden sonraki iş alımlarından sonra bir duraklama oldu. İş aramak çok sancılı bir süreç çok iyi anlıyorum. Sizinle alakalı olmayabilir iş yerleri bazen ilan açıp alım yapmadan pozisyonu kapatıyor. Başvurmaya ve mülakata gitmeye devam edin lütfen. Pes etmeyin. Allah kolaylık versin

Belki de gercekten beklemedikleri bir aday basvurmustur son anda. Benim bir kere basima geldi. Pozisyonu kapatmak uzereydik bir aday cv si aldim ve birebir beklentilerimizi karsiliyor. 1.5 gun sonra mulakata cagirdim ayni gun dedim ki referanslarin bana mail atabilirse bugun icinde hizli ilerletmek istiyorum sureci ama pozisyonu kapatmak uzereyim cok vaktim yok diye.

Mulakatin ertesinde referans mektuplarini aldim, aksam ustu is teklifi maili attik, 2 is gunu icinde de resmi teklif imzaladi. Oluyor yani boyle seyler o yuzden cok da kisisel algilamamak lazim.
Bunu anlarım yani tabiki daha uygun bir aday varsa onu seçmek sirketin hakki ama diger gorusme yapılan adaylara da olumsuz maili atmak cok onemli. Yani bunu neden yapmiyorlar bilmiyorum zor geliyor diye mi yoksa olumsuz mail hoş degil diye mi. Ben bana olumsuz mail atan sirketlere karsi daha cok saygım artıyor ornegin. Nadir de olsa gorusmelerim sonrasi olumsuz mail aldigim oldu. Ve ne guzel en azından haber verdiler beni onemsediler olarak bakiyorum. Bu da profesyonelliktir bence.bir de gorusmeler devam ediyorsa kimseye oldu bitti bizim icin okeysiniz mesaji da vermemeliler. Zor ya bu surecler

'Oluyorsa bir ,olmuyorsa bin hayır arayın.' Sıkmayın canınızı ve yılmayın aramaya devam edin. Mutlaka denk geleceksinizdir. mesela ben şu an olduğum yere başvurumdan 2 yıl sonra çağrıldım :)yıllar oldu geleli. En kısa zaman da ve mutlu olacağınız bir iş bulmanızı dilerim.
Amin inşallah cok tesekkur ederim 🙏 ben de o şekilde dusunerek motive etmeye calisiyorum kendimi 🤷🏼‍♀️

X