• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm bi kader mi ..14092011.doruğumu kaybettim....

öyle gerçekten değilmi sınavdayız geçicek geçicek arkadaşlar biliyorum hep böyle gitmicektir kimi zaman diyorum ya çok kötü oluyorum işte şidi bayrama 3 kişi olarak çok hayalim vardı malumbayram geliyo

canım büyük geçmiş olsun. Allah herşeyin daha iyisini bilir. o sana şefaatçi oldu şimdi. muhakkak her kötülükte bir hayır vardır. benim kardeşim 22 sene önce doğdu ve 3 aylıkken öldü. 2 ay önce arkadaşım sağlıklı bebek doğurdu,2 saat sonra pat diye öldübebek. biliyorum çok zor ama.sabret sadece tamam mı?

öyle gerçekten değilmi sınavdayız geçicek geçicek arkadaşlar biliyorum hep böyle gitmicektir kimi zaman diyorum ya çok kötü oluyorum işte şidi bayrama 3 kişi olarak çok hayalim vardı malumbayram geliyo

canım büyük geçmiş olsun. Allah herşeyin daha iyisini bilir. o sana şefaatçi oldu şimdi. muhakkak her kötülükte bir hayır vardır. benim kardeşim 22 sene önce doğdu ve 3 aylıkken öldü. 2 ay önce arkadaşım sağlıklı bebek doğurdu,2 saat sonra pat diye öldübebek. biliyorum çok zor ama.sabret sadece tamam mı?

evet canım tahlile gidince geri vermiyorlar.ben çok pişmanım kızımı verdiğim için.ama benim durumum biraz farklıydı.kızımda anensefali çıktı.gebeliği doktorum mecburen sonlandırdı.ya karnında ölecek yada doğunca göbek bağını kesince ölecek dedi.binde 1 bile yaşama şansı vermediler kızıma:14::14:doğurayım dedim karnında ölürse anlamazsın seni zehirler dedi.yani anlayacağın canlı bebeğim normal doğum yaptıktan sonra öldü.Rabbim günah yazmasın keşke karnımda ölseydide canlı bebeğimi doğurup öldürmeseydim dedim çok.ama kaderin önüne geçemiyorsun.benim bebeğimi genetik ve patolojik araştırma için yollamıştı doktorum.çok şükür genetik bir problem çıkmadı.ama daha önce ntd li bebek doğuranların tekrar aynı problemi yaşama ihtimali yüzde 5.şimdi 2. bebeği hem istiyorum hemde korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye.bidaha kaldıramam diye korkuyorum.Rabbim inşallah evlat acısıyla sınamaz bizi.senin bebeğinin bi mezarı var enazından benim melisimin mezarı bile yok.gömdük dediler ama gömdüler mi çöpe mi attılar Allah bilir:43::43::43:

ay canım yemin ediyorum çok kötü oldum öyle deme atmamışlardır ya ay kıyamam benimde kanım sulanmayı başlamış doktor dedi iyiki ağrıların gelmiş dedi yoksa senide kaybederdik dedi o gün hastanede hep dedim oğlum annesine kıyamadı dedim çok zor hani herşeyin hazır elimizden bişey gelmedi

allahım tez zamnda versın sabrını o kadar zormus kı o kadar acıymıs kı herkes her serde bır hayır vardır dıyo bana da oyle ama bunları bılmek acımı hafıfletmıyo senınde daha zor ama dun gece senın bunları yazdıgın saatte bende kürtaj olmak zorunda kaldım ustelık ıkıncı tüp tedavımdı ve daha yolun basındaydım 5 haftalıktık daha ama hep benımleymıs gıbıydı sankı :((:43::43::43::43:

tüğlerim diken diken oldu canım

benimde 3 sene önce 5 aylık gebeliğim bitti ikinci çocuğumdu bazen diyorumki yüzünü hiç görmeden gitti bir kerecik görseydim keşke minik elleriyle yüzüme dokunsaydı sonrada nasıl ayrılırdım diyorum ...insanız işte nelere katlanıyoruz ..........ama şöyle düşün biri anlatmıştı bana sen hapise düştün hükümdar geldi ver çocuğunu bana ben ona en iyi şekilde bakıcam yanımda hep güvende hep mutlu olucak sen çıkıncada yanına gelecek diye vermezmiydin şimdi o cennette ne güzel şefaatçin var Rabbim bir daha seni böyle sınamasın inşallah 2. bebeğini kucağına alırsın şimdi bunu düşünmek senin için çok erken biliyorum ama zaman geçince isteniyo...

tahmin edebiliyorum kim ne derse desin acın hafiflemicek şu an herşey çok yeni ...benim aradan 3 sene geçti hala aklımda hep içimde ama eskisi gibi bağıra bağıra ağlamamıyorum yani nasıl anlatayım hep içimde çok seviyorum konuşuyorum ama ilk zamanki delirme halleri gidiyo işte

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun. bir anneye ne denirki başka, söyleyecek söz yok. bitti, tükendi kelimeler.

allahım doğacak olan evlatlarına inşallah sağlık sıhhat ömür verir.

ahh ahhh tuylerım dıken dıken oldu canım okurken aglamamak ıcın zor tuttum kendımı cunku aynı acıyı bende yasadım senı cok ıyı anlıyorum kadermi diyorum yoksa bi hata var dıyorum kendı kendımı yıyorum bende 38 haftam bıttıkten sonra sezeryanla ozle bı hastanede dogum yaptım heycenla bebegımı kucagıma almayı beklıyodum cıktım sezeryandan benı odatya aldılar bebegımı beklıyorum bı turlu gelmıyo sonra dr geldı sorun oldu bebegı kuvoze aldık dedı solunum sıkıntısı var nefes zor alıyomus serum fılan taktılar gıttım onu gordum uyuyodu burnunda falan bıseyler baglıydı bı ıyyı dedıler bı kotu dedıler 2 gun yasadaı melegım pazar gunu fenalastı dr kosturup duruyo kımse bana bısey demıyo bebegımın oldugunu duydugum anda butun dunya basıma yıklıdı sankı hayat durdu o an benım ıcın eve geldı bı baktım cocuk odası kıtlı herseyını almıstım hazırlamıstım zorla actırdım kapıyı bebegım kıyafetlerı asılı duruyodu dolapta ayakkabıları bezlerı bıberonları oturdum agladım ınanamıyodum keske dedım bunlar bı ruya olsa ama olmadı ertesı gun gıttık oglumu topraga gomduk cok zor dayanılmaz bı acı 3 ay olmak uzere ama ben hala ılk gunkı gıbı acı cekıyorum allah kımseye vermesın boyle bı acı ama allahın takdırı omru bu kadarmıs dıyorum bazen tv bebeklerle ılgılı bı mucıze gorunce yasatan allah yasatıyo cunku sımdı bana tekrar hamıle kal dıyolar esımde cok ıstıyo ama ben cesaret edemıyom yıne aynı seyı yasarsam asla yasayamam bı daha ama olursa bı tane daha evladım allah kısmet ederseadını yıne efe koyucam adı yasasın dıye mınık oglum melek oldu uctu gıttı kımızın bebekalrımızın mekanı cennet olsun topragı bol olsun canım

Başın sağolsun canım..Rabbim size dayanma gücü ve sabırlar versin inşallah..
Bu nasıl bir acı,nasıl bir yürek yangını,tam da burnumun direği bile sızlıyor dedikleri türden..Şuan acını geçirecek hiçbir söz yok..Bu acı geçmez de zaten..Sadece bu acıyla yaşamayı öğrenirsin zamanla..
Sakın kendini suçlama bu daha çok acıtır canını..Meleğinin ömrü o kadarmış..Ne bir saniye önce ne de bir saniye sonra..
İnancım var diyorsun,sabret güzel kardeşim..Allah sabredenlerle beraberdir..İmtihanın o kadar zor ki..
Emin ol bebeğin şu anda o kadar mutlu ki..Kendi gibi melek arkadaşları var yanında..Öyle güzel bir yerde ki..Artık sen onu çağırsan bile gelmek istemez..
Rabbim sana ve eşine sağlık,sabır,güç kuvvet versin..
Doruk meleğe hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü kardeşler versin inşallah..
Dualarım seninle..

Başın sağolsun canım..Rabbim size dayanma gücü ve sabırlar versin inşallah..
Bu nasıl bir acı,nasıl bir yürek yangını,tam da burnumun direği bile sızlıyor dedikleri türden..Şuan acını geçirecek hiçbir söz yok..Bu acı geçmez de zaten..Sadece bu acıyla yaşamayı öğrenirsin zamanla..
Sakın kendini suçlama bu daha çok acıtır canını..Meleğinin ömrü o kadarmış..Ne bir saniye önce ne de bir saniye sonra..
İnancım var diyorsun,sabret güzel kardeşim..Allah sabredenlerle beraberdir..İmtihanın o kadar zor ki..
Emin ol bebeğin şu anda o kadar mutlu ki..Kendi gibi melek arkadaşları var yanında..Öyle güzel bir yerde ki..Artık sen onu çağırsan bile gelmek istemez..
Rabbim sana ve eşine sağlık,sabır,güç kuvvet versin..
Doruk meleğe hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü kardeşler versin inşallah..
Dualarım seninle..

ay canım içimi cayır cayır yaktın şu an meleğim benim

ahh ahhh tuylerım dıken dıken oldu canım okurken aglamamak ıcın zor tuttum kendımı cunku aynı acıyı bende yasadım senı cok ıyı anlıyorum kadermi diyorum yoksa bi hata var dıyorum kendı kendımı yıyorum bende 38 haftam bıttıkten sonra sezeryanla ozle bı hastanede dogum yaptım heycenla bebegımı kucagıma almayı beklıyodum cıktım sezeryandan benı odatya aldılar bebegımı beklıyorum bı turlu gelmıyo sonra dr geldı sorun oldu bebegı kuvoze aldık dedı solunum sıkıntısı var nefes zor alıyomus serum fılan taktılar gıttım onu gordum uyuyodu burnunda falan bıseyler baglıydı bı ıyyı dedıler bı kotu dedıler 2 gun yasadaı melegım pazar gunu fenalastı dr kosturup duruyo kımse bana bısey demıyo bebegımın oldugunu duydugum anda butun dunya basıma yıklıdı sankı hayat durdu o an benım ıcın eve geldı bı baktım cocuk odası kıtlı herseyını almıstım hazırlamıstım zorla actırdım kapıyı bebegım kıyafetlerı asılı duruyodu dolapta ayakkabıları bezlerı bıberonları oturdum agladım ınanamıyodum keske dedım bunlar bı ruya olsa ama olmadı ertesı gun gıttık oglumu topraga gomduk cok zor dayanılmaz bı acı 3 ay olmak uzere ama ben hala ılk gunkı gıbı acı cekıyorum allah kımseye vermesın boyle bı acı ama allahın takdırı omru bu kadarmıs dıyorum bazen tv bebeklerle ılgılı bı mucıze gorunce yasatan allah yasatıyo cunku sımdı bana tekrar hamıle kal dıyolar esımde cok ıstıyo ama ben cesaret edemıyom yıne aynı seyı yasarsam asla yasayamam bı daha ama olursa bı tane daha evladım allah kısmet ederseadını yıne efe koyucam adı yasasın dıye mınık oglum melek oldu uctu gıttı kımızın bebekalrımızın mekanı cennet olsun topragı bol olsun canım

canım senle aynı şeyleri yaşamısız yaşıyoruz da sorma tv bakınca 6aylık bebkler yaşıyor depremdeki bebek hep diyorum doktor hatası önlemini almadı yada alsaydı yüzünü görünca 2gün sonra ölseydi belkide yüzünü hiç görmediğim için şanslıyım diyorum bi yandan pişman oluyorum 8 ay hayalini kurup görmemek bilmiyorum ikici bebeği istiyorum kimi zaman çok ama aması var aslında oğlum adına çok mutluyumda en güzel yerde herkesin isteyipte gidemediği yerde mutlu kızlar deliriyomuyum ben nedir karmakarışık düşünüyorum:)

Allah sabır versin arkadaşım göz yaşlarıma hakim olamıyorum ben de geçen yıl 3 aylık hamileyken kalbi durdu bebeğimin kürtaj oldum ve bu ay tam bir yıl oldu ..Ben bebeğimi kaybedişimin yıl dönümünde yine hamileyim nasıl bir tesadüf nasıl bir rastlantı bilemiyorum çok hüzünlüyüm çok şaşkınım korkularımı anlatamam ..Bilemiyorum bazen kadın olmak çok zor diye düşünüyorum acaba babalarda aynı acıyı bizim kadar derinden hissedebiliyormu çok yalnız hissettim ben kendimi o dönemlerde ve şuanda bile içinde bulunduğum korkuları gelip burada sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim ve bi şekilde bu siteye ulaştım benim gibi olanlar benim yaşadığımı yaşayan birilerine beni anlayacak birilerine anlatma ihtiyacı hissettim..Ailemde kiminle paylaşsam çok olumsuzsun psikolojik olarak böyle hissediyorsun takma kafana vsvsvsvs hatta azarlıyorlar bile çok canım acıyor ve yarın doktora gideceğim ilk kez ultrasona gireceğim evde test yaptım pozitif çıktı şimdi çok korkuyorum ya yarın yine o masaya uzandığımda evet hamilesin ama kalbi durmuş derse die düşünmekden heder oldum ..Sabır diliyorum kendi adıma ve hepiniz adına Rabbim sabırlar versin ve diğer evlatlarımıza uzun ömürler versin inşallah

çok üzüldüm canım bende 13 gün önce 12 haftalık bebegimi kaybettim onunda kalbi durmuş 1 ay o şekilde taşımışım doktorun malesef yaşamıyo dedişi hala gözümün önünde ben cinsiyetini söylüycek diye sabırsızlıkla beklerken ölüm haberini aldım senin durumun daha zor o kadar ay taşıyıp bu şekilde olması Allah sabırlar versin canım benim Allaha şükürler olsun ki 2,5 yaşında bi oglum var şimdi bütün dünyam o oldu geçmiş olsun canım...

hayat nedir bence bomboş bi şey herşey yalan ...14092011di oğlum toprağa girdi çalışıyordum daha yeni doğum iznine ayrılmıştım 1hafta olmuştu 33 haftada ogün çarşamba sabah eşimi işe geçirip yattım uyumuşum kalmak istiyorum bi yorgunum sanki ah oğlum diyorum büyüdü artık yoruyo diyorum zar zor kalktım saat 11 falan civarı çayı koydum ağrım var böyle ayaklarımda 1gün önce pazardaydım diyorum ki ah oğlum pazarada gitmem yoruluyoruz artık diyorum ara ara ağrı giriyo vc ye gittim kahverengi hafif kanlı akıntı geldi aa dedim ne bu 2 yada 3 gün öncede kahverengi gelmişti önemsememişim nedense bilmiyorum hemen sağlık ocagına gittim kalp atışları139 diyo gümbür gümbür yok ama sen doğum doktoruna git dedi aradım o sıra ağrılarım çok sık girmeye başladı meğersem doğum ağrısıymış benim kadar salak bi anne varmı varmı doğuma daha varya aklıma gelmiyo doğum ağrısı olacağı doktoru aradım hazırlıklı gel dedi apar topar annemı aradım çantamı falan hazırlamamıştım neler koydum hiç bilmiyorum tek bildiğim dönüp memesini aldım doğar falan susmazsa meme veririz dedim ah keşke susmasaydı inletseydi ağlama sesleriyle eşimi eniştemi ablamı alıp gidiyoruz döndüm foto makınesini unuttuk çekeriz resimleri falan gittik ağrım dayanamıyorum artık çok sık giriyor doktora ama uçuyorum eşim ben kavuşucaz ilk bebeğim doktor demezmi kalp atışı suyu bitmiş yok yok yok ney dedim ay gözümün önüne geldi herşey hemen aşağıya ayrıntılı bakılcak dendi ben hayır değil diyorum çünkü hareket ediyodu diyorum o benim oğlum doruğum beni bırakmaz hayır diyorum indik baktı yok dedi nasıl anlatayım ben öldüm diye bağırıyorum yaşayanlar anlıyodur şuan eşim elimi tutuyo sus sus ablam ağlıyo telefonlar çalıyo doktor acil sezeryan diyo nts geldi o an kalp atışı var diyorum bak yaşıyo meğer benimmiş kalp atışım doktor kanını zehirlemiş mi ona bakıcaz hemen alcaz diyo o geliyo bu geliyo tek dedğim şey benim oğlum öldü benim oğlum öldü benim oğlum öldü yok diyorum doruğum yok yok uyandım yokmu dedim eniştem gözlerini kaldırdı hayal edin beni işte doktor araştıralımmı dedi eşimde bende istemedik ah ben kuzuma ah biz minik yavrumuza nasıl kıyardık delik deşik ederler ah ben onun hiçbişeyine kıyamazken ah kola içmezken ah doğunca kan alacaklar topuktan diye düşünürken eşimle ben ah iğne vurulurken ağlıcak diye üzülen ah çorap alınca çorabın içindeki ipler o minicik parmaklarını ipler keser diye ipleri kesicek olan ben kurban bayramında 3 kişi olucaz diye sevinen eşimle deliler gibi hayal kuran ben ah neler almıştık neler daha 20 gün önce bir güzel beşik kırmızı padişah yatağı gibi 4 tarafı tüllü bağlanıyo odası hazır eşyaları yıkanma havuzu ah damatlığı ah bağtaniyeler ağzının suyunu silmek için bezler neler neler ...hepsi hayal gibi geçti gözümden yüzünü görücekmisiniz dedi evet dedim ablam dediki görme görme daha zor olur dedi tamam dedim aldılar gittiler ablamla eniştem 2 ablam var benim 3 kızız öbür ablam kaldı eşimle gömmüşler işte sormuyorum hiçbişey yaram daha acıyo o gece sonra eve gelmişler biz hastanedeyiz beşiği eşyaları kaldırmışlar bebek odasını kitlemişler ah ah eve geldik sabah oda değilmiş beşik yok odada dedim kimse gelmesin akrabalrı istemedim 31 ekimde yazıyorum hala kimseye çıkmadım yavaş yavaş yakınlarımla görüşüyorum tek şansım ailem annem babam ablamlar hep yanımda çok dua ettim hepimiz aynı yerde oturuyoruz kaç gün oldu saymıyorum gün ben bilmiyorum 14 eylüldü işte ama şimdi haftaya bayram ... sizlere soruyorum ben hiç iyi benle değilim değilmişim her zaman hareketlerini dinleyen ben şimdi ne zaman en son hareket ettiğini bilmiyorum elim kolum dilim bağlandı sanki o zaman ya ben diyorum ya çok sevdim çok şimdi aklımda binlerce neden var ömrümü bu kadardı yoksa doktor mu anlamadı anladıda önemsemedi mi yoksa doğsa bile zamanı gelince yani ölecekmiydi yoksa hata yüzünden mi öldü şimdi soruyorum kader mi ?mezarlığa gidiyorum konuşuyorum oğlumla şimdi nasılım daha iyim 24 saat aklımda geçer diyolar hayır geçmesin zaten o benim oğlum geçerse aklıma gelmezse oğlum doruğum der annem beni unuttu der ALLAH a şükür inançlıyım inancım sonsuz çok şükür ediyorum bu dünyaya gelmedi iyiki diyorum kimi zaman kötülük hastalık parasızlık görmeden gitti günahsız meleğim o benim kıyamadığım ...eşim çok istiyo kardeş ben korkuyorum aynı şeyler yaşanırsa tahliller sıkıntılar birde diyorum ya sevebilirmiyim acaba ben doruğu çok sevdim hareket ederdi dünyalar benim olurdu dünyalar çok çok uzattım özür dilerim sıkıldınız inanın ihtıyacım varmış yazmaya dedimya çok sevdim diye oğlum aynı benmişim bana çok benziyomuş babam kaçırdı ağzından bi kere düşünün halimi sadece melek anneleri anlar bizi sabır duası okuyun bana ....

güzel bacım evet yalnız değilsin inan buna ve teselli bul, gönlüne sekine insin inşallah. ben de sana dua ettim, etmeye devam da edicem canım kardeşim.sana yalnız değilsin dedim çünkü 4,5 ay önce ben de senin yaşadıklarını yaşadım.minik oğluşum Eymenim erken doğdu ve 3 gün kuvözde mücadele verdikten sonra cennete uçtu.benim hikayem uzun başını ağrıtmak istemem.sonuçta yaşadığımız acılar aynı.belki benimkidaha da beter çünkü ben de yoğun bakımda kaldım kanamadan ölmek üzereymişim 8 ünite kan verdiler,rahmimi almaya ramak kalmış ailem mahfolmuş ameliyathane kapılarında bana kan bulmak için perişan olmuşlar.daha neler neler..hastaneden eli boş ayrılmamız,göğsümüzdeki süt sancısı,ailemizin alelacele bebek eşyalarını ortadan kaldırması,hamile yada bebek gördüğümüz zaman içimizin acıması....daha birçok ortak noktamızı sayabilirim.ama sen daha çok gençsin benim kardeşim yaşındasın daha kolay atlatıcaksın bu günleri canım,inan bana..sen çok güzel bir anne olacaksın.evet acın hafifleyecek,Doruk'u hiç unutmayacaksın tabiki ama zaman geçtikçe o kadar acı vermeyecek.ben psikiyatra gittim antidepresan kullanıyorum ve bu dönemi atlatmama büyük ölçüde yardımcı oluyor aklında bulunsun.güçlü olmalısın çünkü bu bir imtihan.ve umarım sonunda bu imtihandan sen de ben de başarıyla çıkacağız.yavrularımızı ahrette büyüteceğiz.daha anıların çok taze biliyorum ama geçecek canım benim seni en içten dileklerimle kucaklıyorum istersen cebimi vereyim konuşmak istersen konuşuruz şekerim canın sıkkın olduğunda ne zaman istersen..eşekten düşeni anca eşşekten düşen anlarmış derler çok doğru birbirimizi en iyi biz anlarız..Allaha emanet ol cicim :))

:.(( ne denirki yaşayan bilir ben daha kısa yaşadım bunu bana diyenler oluyor 2 aylık ne farkedeer diye ama yaşayan bilir
allah başka acı yaşatmasın sağlıklı güzller güzeli bir yavrun olur işlh bende olmaz diodum oldu 4 yaşında şimdi oğlum ama diğerinin acısı gidermi gitmiyor allah sana sabır versin inançlı olman çok güzel dualarla allaha sığınarak tevekkül derek aşarsın işlh

canım allah sabır versin inş. cennette beraber güzel gecireceğiniz vakitler olur ...

Yazdıklarını ağlayarak okudum canım yandı resmen.25 haftalık hamileyim rabbim kimseye yaşatmasın...Sabır versin sana ve eşine :43::43::43:

Back