- 22 Şubat 2010
- 1.552
- 44
- 158
- Konu Sahibi doruk14092011
ay canım acılarımız aynı aynı ah eşyalr kapılar kitleniyo sütlerimiz indi yani yazamıyorum canım çok acıyor ben çok özlüyorum o kadar özlüyorum ki hareketlerini bana dediler psikiyatri ben istemedim bende şöyle durum var konusunu ben açayım hani biri sorucak diye ödüm kopuyo yolda ölü gibiyim kimseye bakmıyorum sorucaklar diye yeni yeni çıkmaya başladım dışarı, dışarı dediğimde anneme gelmek için bu sıralar eşim gececi o yüzden ben insanlardan kaçmaya başladım annemde bile biri gelse başka odaya giriyorum canım bizde anne olucaz dimi ben 24 yaşındayım ama kendimi 80 yaşında gibi yorgun istiyorum herşeyin boş olduğunu anladım ben evet numaralarımızı verebiliriz inan bizi kimse anlamaz yaşayan anlar gerçekten şu azıcık toplamaya başlarken kendimi bu yazılarrla kimse söyleyemediklerimi buraya yazdım bayramda daha beter olucam şimdi bilmiyorum bu bayram beni yalnız bırakmayın ne olur....
canım benim,bayramda beter olucam deyip te kendini kötüye şartlama.ben güçlüyüm,bunu da atlatıcam,ben Allahın sevgili bir kuluyum ki bana böyle bir imtihan verdi diye düşün.Allah bana kafidir,O ne güzel vekildir zikrini bol bol içinden geçir.hem biliyorsun belki Peygamber efendimizin de iki küçük erkek çocuğu bebekken ölmüş.O mübarek insan da bizim gibi evlat acısı çekmiş.O da üzülmüş ağlamış.ama bilki evlatlarımız bize Allahın emaneti.emanetin sahibi bir bildiği var ki yavrularımızı istediği an geri aldı.buna isyan etmek,ağlamayı,yası çok abartmak günah biliyosun.demekki yaşamaları hayırlı değildi, bunu biz bilemeyizki.seni çok çok iyi anlıyorum güzelim çünkü acın daha çok taze ve ben de senden 9 yaş büyük olmama rağmen aynı senin gibiydim ilk başlarda.arkadaşlarım,ailem habire beni teskin etmeye çalışıyordu.hep suçlayacak birilerini aradım.gece yastığa başımı koyduğumda hesaplaşmaktan uyuyamıyordum. hayalimde doktorlarla kavga ediyordum,hesap soruyordum niye bana yat demedin,niye hastaneye hemen gel demedin falan filan..acaba ameliyathanede kuvöz varmıydı,acaba ona iyi bakamadılar mı,acaba temizlik yapıp yorulmasaydım yine kanamam olurmuydu,keşke şöyle olsaydı böyle olsaydı...çok hesaplaştım çoookk...ama inan bu bir süreç ve geçecek yemin edebilirim.tabiki sen de anne olacaksın Allahın izniyle,neler yaşayanlar var.doktorum programına çıkan bi doktor var ayça kaya iç hastalıkları uzmanı belki denk gelmişsindir,o sevimli hatun tam 10 adet düşük yapmış bebeğine kavuşana kadar biliyomusun? ve asla pes etmemiş,doktorlar ona artık hamile kalma demişler ama o inat etmiş,Allah da nasip edince kucağı dolmuş.yani uzun lafın kısası bu dünyada başımıza gelen iyi şeye çok sevinmemeli,başımıza gelen kötü gibi gördüğümüz şeylere deçok üzülmemeliyiz.çünkü herşeyin ardında aklımızın alamayacağı sırlar gizli olabilir.hakkımızda şer gibi görünen birşey bizim için hayırlı olabilir.tamammı canım?böyle hacı hocalar gibi konuştum biraz ama bunlar doğru yani bu yalan dünyanın gerçekleri,bir müslüman böyle yaşamalı,anca bu felsefeyle yaşarsak mutlu olabiliriz bence.insanlardan kaçmana gerek yok ayrıca,ben de ilk başta hiç misafir görmek istemedim ama annem de kaldığım için mecbur birsürü insan geçmiş olsuna ve taziyeye geldi.sonra alıştım hatta konuşmak beni rahatlattı.sen de konuş hiçbişeyi içine atma.tekrar söylüyorum bu bir yas süreci yaşadıkların,düşündüklerin çok normal.ne tesadüf benim de eşim gece çalışıyor bu arada:) sana cebimi becerebilirsem özel mesajla atıcam.facebook sayfan varsa beni ekleyebilirsin.adım Elif cümbüş gezen.bayramda aile ziyaretleri dışında evdeyim ve seni yalnız bırakmam canım aşkolsun.Allaha emanet ol :)