• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölenler unutuluyor mu gerçekten?

İlginç bir bakış açısı. Düşünüyorum da her şey zamanında olmalı Allah zamanlı ve sıralı ölüm versin. Büyük konuşmuyorum rabbim yaşatmasın ama nişanlıma benden önce bir şey olmasına kahrolurum. Büyük ihtimalle tüm hayat bağlarım kopar ve intikamcı gibi dolaşırım. Bir de kardeşime üzülürüm çok genç çünkü. Anama babama daha var onlar da yaşasın.

Kendim ölümden hiç korkmuyorum. Sadece nişanlım çok üzülür annem babam üzülür onları üzmemek isterim. Beni korkutan bana bir şey olması değil başkalarına bir şey olması

Burada niyetim kimsenin canını yakmak değil ama sorumuda alakasız yorumlarla doldururlarsa rahatsız oluyorum

Aynen nasıl ki biz büyüklerimizi unuttuysak birgün bizide unutacaklar tanımayacaklar.Malesef

niyetiniz can yakmak değil tabi ama birilerinin canı yanıyor olabiliyor anlayışlı davranmak lazım.
siz o acıyı yaşamadığınız için size alakasız gelmiş olabilir oysa o arkadaşın ne demek istediğini malesef birçok kişi anladık.
siz destek almaya çalışın yaşınız daha küçük şimdiden bu endişelerle boğuşmanız normal değil.

Ben hep tüm sevdiklerimden önce ölmek isterdim. Evet bu bencilce, insanlara evlat acısını yaşatmak gibi olur deyip o halde hep birlikte ölsek keşke diyordum. Ama ikisi de olmadı.. unutmadım unutmak istemem, yolda giderken gözüm dalar onu düşünürüm, her gece rüyamda görmek isterim, bir söz duyarım o aklıma gelir... Ama bir şekilde yaşıyorum ne yazık ki.. hayat devam ediyor..
Bende hep önce ölmek isterim bencillik ama neyapayım sevdiklerimi kaybetmek istemiyorum
allah rahmet eylesin🤲🏻

Hayatında pek çok kez kayıp yaşamış biri olarak diyebilirim ki
Hayır unutulmuyor
Sizi seven kişiler mutlaka hatırlıyor ve anılarda yaşıyorsunuz
Ancak o acıya alışıyor insan ve hayat kaldığı yerden devam ediyor.
Aksi olsaydı zaten insan yaşayamazdı.

Siz bireysel olarak unutulmak istemiyorsanız ardınızda güzel şeyler bırakın 🌸

İlginç bir bakış açısı. Düşünüyorum da her şey zamanında olmalı Allah zamanlı ve sıralı ölüm versin. Büyük konuşmuyorum rabbim yaşatmasın ama nişanlıma benden önce bir şey olmasına kahrolurum. Büyük ihtimalle tüm hayat bağlarım kopar ve intikamcı gibi dolaşırım. Bir de kardeşime üzülürüm çok genç çünkü. Anama babama daha var onlar da yaşasın.

Kendim ölümden hiç korkmuyorum. Sadece nişanlım çok üzülür annem babam üzülür onları üzmemek isterim. Beni korkutan bana bir şey olması değil başkalarına bir şey olması
Benim nişanlı filan umrumda değil isterse gebersin ama anne babamı kaybetmek çok korkutuyor onlarsız bir hayat düşünemiyorum yani herşeyimde onlar var

Hayatında pek çok kez kayıp yaşamış biri olarak diyebilirim ki
Hayır unutulmuyor
Sizi seven kişiler mutlaka hatırlıyor ve anılarda yaşıyorsunuz
Ancak o acıya alışıyor insan ve hayat kaldığı yerden devam ediyor.
Aksi olsaydı zaten insan yaşayamazdı.

Siz bireysel olarak unutulmak istemiyorsanız ardınızda güzel şeyler bırakın 🌸
Biryandan diyorum keşke unutsakta acı çekmesek
Ama biryandan unutulmak ta kötü
İnşallah🌺

Benim nişanlı filan umrumda değil isterse gebersin ama anne babamı kaybetmek çok korkutuyor onlarsız bir hayat düşünemiyorum yani herşeyimde onlar var
Ben öyle düşünmüyorum. Anne baba evlat arasında doğuştan gelen bir sevgi vardır. Dolayısıyla bu bireylerin kaybetmek doğal bir süreçtir. Ancak başkasını sevmek sevdiğini toprağa gömmek bambaşka bir yük.

Ben öyle düşünmüyorum. Anne baba evlat arasında doğuştan gelen bir sevgi vardır. Dolayısıyla bu bireylerin kaybetmek doğal bir süreçtir. Ancak başkasını sevmek sevdiğini toprağa gömmek bambaşka bir yük.
Anne baba insanın hayatının büyük bir bölümünde sürekli oldukları için ölümleri çok derin yaralar bırakıyor ancak nişanlı,eş,sevgili eldir ölse ne kadar üzülsekte bir süre sonra yerlerini yeni biriyle dolduruyoruz ama anne baba yeri ömür boyu dolmuyor içinde hep bir boşluk oluyor insanın acısı hiç geçmiyor.

Anne baba insanın hayatının büyük bir bölümünde sürekli oldukları için ölümleri çok derin yaralar bırakıyor ancak nişanlı,eş,sevgili eldir ölse ne kadar üzülsekte bir süre sonra yerlerini yeni biriyle dolduruyoruz ama anne baba yeri ömür boyu dolmuyor içinde hep bir boşluk oluyor insanın acısı hiç geçmiyor.
Kimsenin yerinin dolacağını düşünmüyorum. Annelik ve babalık bir görevdir kutsallığı yoktur. Görevini tamamlarlar. Sevdiğin insan öyle değil onun sen seçersin. Hayatında en az kendin kadar sevdiğin biri daha vardır artık. Ruhunu tamamlayan birini bulduğunda anlıyor insan. Anne babanın yeri dolmaz çünkü bunlar toplumsal rollerdir. Gerçek sevgi sevgiliye duyulandır.

İyi gecelerr Ölüm korkum var daha doğrusu sevdiklerimi kaybetme korkusu var
Sizce ölenlerin çalbuk mu unutulur yoksa hiç unutulmazmı
Ölmekten korkuyorum
Unutulmak,silinmek canımı yakıyor
Sevdiklerimi kaybetme korkusu çok var daha onlar ölmeden acılarını yaşıyorum
Anksiyete. eger cok takinti seklindeyse psikiyatriye gitmelisiniz buralwrda bunu konusmak sadece bu korkunuzu buyutur

Öldükten sonra başkasının beni untması ne fark eder
Ölüm yaşayanlar için zordur

Kimsenin yerinin dolacağını düşünmüyorum. Annelik ve babalık bir görevdir kutsallığı yoktur. Görevini tamamlarlar. Sevdiğin insan öyle değil onun sen seçersin. Hayatında en az kendin kadar sevdiğin biri daha vardır artık. Ruhunu tamamlayan birini bulduğunda anlıyor insan. Anne babanın yeri dolmaz çünkü bunlar toplumsal rollerdir. Gerçek sevgi sevgiliye duyulandır.
Görüşünüze saygı duyuyorum
Ancak baktığımız zaman eşi,sevgilisi ölen biri o kişiyi ne kadar sevsede ondan sonra yoluna bakıyor başkasıyla oluyor ve belki hiçcaklına gelmiyor
Ama baktığımız zaman anne babasını kaybedenler onların acısını hep yaşıyorlar

Görüşünüze saygı duyuyorum
Ancak baktığımız zaman eşi,sevgilisi ölen biri o kişiyi ne kadar sevsede ondan sonra yoluna bakıyor başkasıyla oluyor ve belki hiçcaklına gelmiyor
Ama baktığımız zaman anne babasını kaybedenler onların acısını hep yaşıyorlar
Ben Allah gecinden versin ama sevdiğim benden sonra mutlu olsun ve başkalarıyla birlikte olsun isterim. Bu benim anılarımı unutacak anlamına gelmiyor. Kendimden emin değilim yoluma güçlü devam eder miyim ama hayatımdaki adamın benden sonra matem tutmamasını beni hep güzellikle anmasını isterim. O yaşasın hep. Ben çok duygusalım ondan dolayı kendimin ne olacağını kestiremiyorum. Dediğim gibi Allah sıralı ölüm versin hepimize. Allah gecinden versin.

Böyle bir başlık açtıktan sonra acı hissettiği gayet anlaşılan birine "ingilli o zimin sirimi mihvitmi" demek, "annemi kaybedeli x yıl oldu" diyen insana röportaj yapar gibi "hımm peki acısı ilk günkü gibi taze mı yoksa biraz bayatladı mı" diye sormak neyin kafasıdır?
Sorsak çık dıygısılım, çok ıcı çikiyirim, çık inciniyirim 😒
Merak etmeyin ben sizi unutmayacağım. Hadi yine iyisiniz :KK66:

Doğru tabii güzel yaşamak
Ama sanki hiç geçmiyecekmiş gibi düşünüyorum yani bir insan annesiz babasız nasıl hayata tutunur ki
Kendi hayatını kurarak. Sevdiği bir iş, bir eş ve kendi çocuğun. Varsa kardeşlerin. Bu şekilde devam ediyor hayat. Belki acımasız gelebilir ama böyle. Bende bekarken çok korkardım annem ekmek almaya gitse dönene kadar yüreğim ağzıma gelirdi. Sonra atandım evlendim oğlum doğdu derken hayatı akışına bırakmayı öğrendim. Birgün en çok korktuğum şey gerçekleşti hem babamı hem abimi uğurladım bu dünyadan. Alışmak çok zor oldu evladımon sevgisiyle teselli buldum. Size tavsiyem biran önce yardım alın ve hayatınız için birşeyler yapın.

Böyle bir başlık açtıktan sonra acı hissettiği gayet anlaşılan birine "ingilli o zimin sirimi mihvitmi" demek, "annemi kaybedeli x yıl oldu" diyen insana röportaj yapar gibi "hımm peki acısı ilk günkü gibi taze mı yoksa biraz bayatladı mı" diye sormak neyin kafasıdır?
Sorsak çık dıygısılım, çok ıcı çikiyirim, çık inciniyirim 😒
Merak etmeyin ben sizi unutmayacağım. Hadi yine iyisiniz :KK66:
O zaman benim soruma yazmayacak.
Ayrıca sanane kime ne sorarsan sorarım sana niye dert oldu gelip senin sorunda mı soruyorum SANANE
Bana bak canın sıkılıyorsa git başka yerde debelen

Ben Allah gecinden versin ama sevdiğim benden sonra mutlu olsun ve başkalarıyla birlikte olsun isterim. Bu benim anılarımı unutacak anlamına gelmiyor. Kendimden emin değilim yoluma güçlü devam eder miyim ama hayatımdaki adamın benden sonra matem tutmamasını beni hep güzellikle anmasını isterim. O yaşasın hep. Ben çok duygusalım ondan dolayı kendimin ne olacağını kestiremiyorum. Dediğim gibi Allah sıralı ölüm versin hepimize. Allah gecinden versin.
Tabii ki herkesin mutlu olmaya hakkı var olsunda zaten ama bence gerçek sevgi anne babadadır
Ölsen bir ömür yas tutan onlar gerisi hep 2 gün ağlıyor hatta2 gün bile ağlamıyor sonra hayatına bakıyor
Sevgilim eşim ben ölünce umrumda olmaz ne yaparsa yapsın ancak beni unutacaği kesin
Yani biz güzel ansın deriz ama onlar unutur.

Back