• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölenler unutuluyor mu gerçekten?

İyi gecelerr Ölüm korkum var daha doğrusu sevdiklerimi kaybetme korkusu var
Sizce ölenlerin çalbuk mu unutulur yoksa hiç unutulmazmı
Ölmekten korkuyorum
Unutulmak,silinmek canımı yakıyor
Sevdiklerimi kaybetme korkusu çok var daha onlar ölmeden acılarını yaşıyorum
Oooo ben öldükten sonra beni unutsalar nolucak,unutmasalar nolucak.Önemli olan ahiretini yakmamak.Allah bizi imandan kurandan ayırmasın gerisi boş.He bu arada peygamber efendimiz (SAV)Bütün zevkleri kökten yok eden ölümü çok hatırlayınız diye bir hadis var.Korkmayın.

Çok yakınınız çok sevdiğiniz birini kaybettiğinizde asla unutamazsınız.Hayat devam ediyor derler, hayatın akışı evet devam eder ama bir çok şeyin eski tadı kalmamıştır.Acı özleme dönüşür sizinle bütünleşir artık.Kimin kaybını yaşadığınıza bağlı.Yalnız sizin için şunu söyleyebilirim, sanırım bu konuda ki kaygınız ,herkesin olağan olarak duyacağı sevdiklerini kaybetme korkusunun ötesinde.Bu sizi çok yorar , yıpratır.Belki bir destek almanız iyi olur.

insanına göre değişir bence. 4ay evvel en sevdigim amcam vefat etti. aradan geçen haftalara ragmen ne zaman aklıma gelse suratım düşer gözlerim dolar. gönülden baglılık ve duygusal yapıya göre değişir bnce. kimisi tutar kendini zamana bırakır ve unutmak ister benim gibi olanlarda aklına geldikçe özlemle anar özler hep. ve evet 30olmadan bana da ölüm korkusu basmaya başladı. o belirsizlik sevenlerimin ardımda kalması benle ilgili herşey ne olacak nasıl olcak hep düşünürüm. ama yapacak bişey yok gerçekten. ölüm bir gerçek ve bazıları için kurtuluş. bu yüzden düşünüp korkmak boşuna stres. ama işte insan oğlu düşünmeden edemiyo ilginç bişey

insanına göre değişir bence. 4ay evvel en sevdigim amcam vefat etti. aradan geçen haftalara ragmen ne zaman aklıma gelse suratım düşer gözlerim dolar. gönülden baglılık ve duygusal yapıya göre değişir bnce. kimisi tutar kendini zamana bırakır ve unutmak ister benim gibi olanlarda aklına geldikçe özlemle anar özler hep. ve evet 30olmadan bana da ölüm korkusu basmaya başladı. o belirsizlik sevenlerimin ardımda kalması benle ilgili herşey ne olacak nasıl olcak hep düşünürüm. ama yapacak bişey yok gerçekten. ölüm bir gerçek ve bazıları için kurtuluş. bu yüzden düşünüp korkmak boşuna stres. ama işte insan oğlu düşünmeden edemiyo ilginç bişey
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Evet bazen gerçekten ölüm bir kurtuluş

Bu gün annemin ölüm yıl dönümü.26 yıl oldu öleleli.öldüğünde ben 5 buçuk yaşındaydım.gecenin bir yarısı uyandım telefona baktım 1 haziran yazıyor.uyuyamadım.sabahtan beri içim kan ağlıyor.kimse belli etmem ama içimde yaşarım.unutulur mu 26 yıl geçmiş ama hala özlerim canım annem.babamı kayb edeli 2 sene oldu.telefonumun ekranında babamın resmi var.onun yokluğunu kabullenemedim daha.unutulmuyor..son nefesime kadar da unutmam.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
Umarım acınız hafifler çok zor sevdiklerini kaybetmek

ne kadar bencilce bir cevap vermişsiniz.
kimi unutamıyor kimin acısını yaşıyor açtığınız konu canını nasıl yaktı diye düşünmeden.

sorunuza gelince son kale torunlar olur bence onlarıda görebilirsek tabi. sonrası kimse bilmez gelip geçtiğimizi.
Burada niyetim kimsenin canını yakmak değil ama sorumuda alakasız yorumlarla doldururlarsa rahatsız oluyorum

Aynen nasıl ki biz büyüklerimizi unuttuysak birgün bizide unutacaklar tanımayacaklar.Malesef

Çok yakınınız çok sevdiğiniz birini kaybettiğinizde asla unutamazsınız.Hayat devam ediyor derler, hayatın akışı evet devam eder ama bir çok şeyin eski tadı kalmamıştır.Acı özleme dönüşür sizinle bütünleşir artık.Kimin kaybını yaşadığınıza bağlı.Yalnız sizin için şunu söyleyebilirim, sanırım bu konuda ki kaygınız ,herkesin olağan olarak duyacağı sevdiklerini kaybetme korkusunun ötesinde.Bu sizi çok yorar , yıpratır.Belki bir destek almanız iyi olur.
Mesela annem babasını kaybetti 10 sene önce soruyorum ona diyor ki bazen günlerce aklıma gelmiyor o derece geçti diyor
Bana da ilginç geliyor nasıl unutabildin diye ben olsam asla unutamam acısı geçmez
İnşallah destek alıcam

Bu yorumu yazanın sizin sorunuzu/konunuzu mahvetme amacında olduğunu neden düşündünüz? Ben ölüm kelimesini görünce bile anksiyete yaşıyor olduğunu düşündüm mesela.Bu konu herkeste farklı reaksiyon yaratıyor.Ben hiç tanımadığım bir kişinin ölüm haberini duyduğumda bile gözümden yaş aktığını farkettim..kaç yaşındaymış,çocuğu var mıymış filan didiklediğimi..Sonra o yaşta öldüğümü ,çocuklarımın bensiz kaldıklarını filan düşündüğümü ...Yani ağladığımız üzüldüğümüz aslında bazen ölen kişi olmadan yaşayacak olmanın üzüntüsü değil ..kendi ölümlülüğümüzü keşfetmenin kederi de olabiliyor
Doğru ama arkamda bırakacağım çocuğum sorrumluluklarım yok bu sebeple bunu hiç düşünmedim doğrusu
Ama sevdiklerini kaybedenler nasıl hayatına devam edebiliyor merak ediyorum doğrusu

Oooo ben öldükten sonra beni unutsalar nolucak,unutmasalar nolucak.Önemli olan ahiretini yakmamak.Allah bizi imandan kurandan ayırmasın gerisi boş.He bu arada peygamber efendimiz (SAV)Bütün zevkleri kökten yok eden ölümü çok hatırlayınız diye bir hadis var.Korkmayın.
Doğru ama düşünüyorum da sevdiklerimi kaybedersem hayatıma nasıl devam ederim ki
Anne babam olmazsa nasıl yaşanır

Anksiyete sorununuz var ve maalesef yardım almadıkça düzelmez hayatınıza yazık olur. 1.5 yıl içinde hem babamı hem abimi kaybettim yıkıldım çok zor toparladım insan bu acı geçmez sanıyor geçiyor alışıyorsun ama o özlem duygusu hiç geçmiyor. Zaten zor olan kaybetmenin acısı değil özlemek. İnsan ölümden kendisinden sonraki olacakları göremeyeceği için korkuyor aslında ama zaten ahiret hayatı dünya hayatından (eğer iyi biriysen) kat be kat daha güzel diye müjdeleniyor. Bize düşen elimizden geldiğince inandığımız gibi yaşamak. Gerisi nasip…

Siz hayattayken o en sevdiklerinizin, can parçalarınızın acısı unutulmuyor. Zamanla hafifliyor, gündelik telaşla geri planda kalıyor ama asla unutulmuyor.

Kimler geldi kimler geçti, bizi tanıyan en son insan öldüğünde hiç doğmamış gibi olacağız. Silinip gideceğiz.

Ölmekten korkuyorum
Merhaba genelde anksiyete problemi olan insanlar böyle konuları cok takıyor. Ben sürekli sevdiklerimi kaybetme senaryoları üretip üzülüp anlıyorum. Belki cok sacma gelecek ama böyle. Ölmekten de korkuyorum .

Geçtiğimiz yılin başında anneannemi sonunda teyzemi kaybettim. Pandemiden dolayı yarım saat sürmeden defin islemleri bitti diyebilirim. Bir de hocanın kadın görünce öcü görmüş gibi telaşlı tavrı ve elin adamlarinin yani yakın olmayanların sizi ezip geçip en önde olması ve doğru düzgün ugurlayamadiginiz hissi.. Velhasıl şu an onları ara ara anıyorum ve zaman geçtikçe gözümde daha yüce oldular. Kalan tüm anılar sadece güzel olanlar. Enerji asla yok olmaz tüm inanışlarda böyle diyor. Eminim iyiler ve huzurlular. Fakat kalana zor, çocuğum olurdu göremedi diyorsun. Yaşanabilecek güzel şeyler yarım kalmış gibi hissediyorsun. Fakat ölümü son olarak görmüyorum. Son değil. Geçiş sadece.

Ölmekten korkuyorum
Aman unutulmaktan niye korkuyorsun öteki dünyada yaşama ihtimali olan kötü şeylerden kork iman et 😂 ölüm korkutucu ne yaşayacağını bilmemek , hadi cenazemde kimsenin olmaması da üzücü diyeyim ama yaşarken unutulmuşuz ölünce unutulsak çok mu 🚬 ama sevdiklerini kaybetmek çok ağır gerçekten Cook yaşadım cok acı. Çok sevdiklerimi kaybettim dusunmedigim bir gün yok belki de yalnızlıktan

Merhaba genelde anksiyete problemi olan insanlar böyle konuları cok takıyor. Ben sürekli sevdiklerimi kaybetme senaryoları üretip üzülüp anlıyorum. Belki cok sacma gelecek ama böyle. Ölmekten de korkuyorum .
İşte ben tamda böyleyim

Bu duygu beni hiçbir zaman terk etmedi. Sevdiklerini kaybetme korkusu her daim var. Sevdiğin öldüğü zaman hiç unutmuyorsun, bana göre. Sevmek sevilmek güzel bir duygu. Sonsuza dek kaybetmek ise çok büyük bir acı ve keder dolu.

Aman unutulmaktan niye korkuyorsun öteki dünyada yaşama ihtimali olan kötü şeylerden kork iman et 😂 ölüm korkutucu ne yaşayacağını bilmemek , hadi cenazemde kimsenin olmaması da üzücü diyeyim ama yaşarken unutulmuşuz ölünce yoğ çok mu ama sevdiklerini kaybetmek çok ağır gerçekten Cook yaşadım cok acı. Çok sevdiklerimi kaybettim dusunmedigim bir gün yok belki de yalnızlıktan
Mekanları cennet olsun
Çok kötü insanın sevdiklerini kaybetmesi
Sadece öldükten sonra artık adın bile geçmiycek sanki hiç yaşamamış gibi

Back