"Okumayacağım!!!!"

superisi96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
7.909
12.734
Çıldırıyorum kızlar hemen konuya gireceğim
15 yaşında ergen akılsız bir kardeşim var,liseye geçti bu sene bayağı da iyi bir anadolu lisesini kazandı ama gel gelelim boğuluyorum istemiyorum okumayacağım diyor
Cidden ailecek çıldırıyoruz
Bugün kavga kıyamet gönderdik hastayım diye ağlayıp okuldan çıkmış.
Okula ısınamamıştır diye farklı okula aldık,kafası hala aynı
Arkadaşlarınla konuşalım dedik,hayır yine aynı istemiyorum
Arkadaşları konuşuyor kafası net açıktan okuyacağım
Öğretmenleri konuşuyor hayır okumuyorum açıktan okurum
Psikologa götürdük hayır etki yok
Dilinde tek kelime okumayacağım
Ailecek eğitime çok önem veriyoruz sürekli vurguluyoruz nasıl okumama ihtimalini düşünür anlamıyorum
Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Ne örnekler verdik,ne akıllar,kimler kimlerle konuşturduk ama YOK!!
Gerçekten son raddedeyiz yani okey okumuyorsan evde seni istemiyoruz dedik bi defa,tamam dedi giderim ama okumuyorum, açıktan okuyacağım
Yani tam olarak napmamız lazım,kaskafalı salak anlamıyor anlamıyor hayatını mahvedecek
Kavga kıyamet bağırdık çağırdık etki etmedi,güzel konuştuk yine etki etmedi
Belki değişik akıllar alırız,ne yapmalı?

İçinde yoksa ister kavga edin ister evden kovun okumaz istemiosa zorlamayn açıktan bitirsin bende açıktan bitirdm bankacılık kazandım 2. unv olarak sosyal hzmtlre kayıt yaptrdm kpssye girdim yani dışardan okumak kötü bise deil yine yükselip biyerlere gelebiliosnz

okulu dondurma imkanınız var mı? 1 sene dondurun, yollayın sanayiye , baban da yanında çalışacağı ustayı tembihlesin en ağır işleri ver, dayanacak gücü kalmasın falan diye.. bir musibet bin nasihatten iyidir. ha bu arada tamam sen bilirsin buyur çalış dersiniz.. olmaz mı?

Sebebi nedir acaba?
Gecen sene benim kız kardesimle aynı sorunlari yaşadik. Megerse sinıf arkadaşlarıyla sorunu varmış. Zar zor ikna ettik. Taviz vermeyin ve kararlı olun.

Kız meselesi mi ve acaba. Hiç okumayacagim demiyor çünkü. sebebini öğrenmek lazım esip gurlemeden önce. Ergen olduğunu siz de söylüyorsunuz. Yakın arkadaşları varsa ağız yoklayın bence.

3-4 sene sonra arkadaşları üniversiteye giderken kafasını dağlara taşlara vurur. Hele 10 sene sonra üniversite mezunlarının is bulamadığı bir sistemde lise terk olarak ne yaşayacağını tahmin edemez. Cok yakınım lise terk marketler de almıyor uğraşıyoruz.

15 yaşında ergen akılsız bir kardeşim var,liseye geçti bu sene bayağı da iyi bir anadolu lisesini kazandı ama gel gelelim boğuluyorum istemiyorum okumayacağım diyor
Ailecek eğitime çok önem veriyoruz sürekli vurguluyoruz nasıl okumama ihtimalini düşünür anlamıyorum
Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Gerçekten son raddedeyiz yani okey okumuyorsan evde seni istemiyoruz dedik bi defa,tamam dedi giderim ama okumuyorum, açıktan okuyacağım
Yani tam olarak napmamız lazım,kaskafalı salak anlamıyor anlamıyor hayatını mahvedecek
Çok üstelememek lazım diyorum
Kardeşim liseye geçtiğinde devam etmek istemedi zorla ite kaka gönderdik
Yine bizim zorumuzla sınava hazırlandı
İyi bir ünide mühendisliği kazandı zorla iki yıl devam etmesini sağladık
Artık resti çekti ve bıraktı okulu şimdi hep söylediği işi yapıyor
Ticaretle uğraşıyor
Hem mutlu hem işinde başarılı
Boşuna yıllarca baskı yapıp mutsuz ettik
Bence siz zorlamayın ne yapmak istediğini kafasındaki gelecek planını öğrenin

bir sorun varsa direk çözüme gitmek yanlıştır sorunun sebebine odaklanın

ay ergenlik ne zor
okumayıp sanayide sürünecek yazık yani bu mudur mantığı...
şöyle iyi bir okumuş ya da ünv okuyan örnek yokmu çevrenizde azııck ailecek onlara gitseniz de özense filan

İçinde yoksa ister kavga edin ister evden kovun okumaz istemiosa zorlamayn açıktan bitirsin bende açıktan bitirdm bankacılık kazandım 2. unv olarak sosyal hzmtlre kayıt yaptrdm kpssye girdim yani dışardan okumak kötü bise deil yine yükselip biyerlere gelebiliosnz
Kazandığı okul çok iyi bir lise ve o lisede okuyup geleceği yer ile açıktan okuyup geleceği yer aynı olmayacak,o yüzden ısrarcıyız
okulu dondurma imkanınız var mı? 1 sene dondurun, yollayın sanayiye , baban da yanında çalışacağı ustayı tembihlesin en ağır işleri ver, dayanacak gücü kalmasın falan diye.. bir musibet bin nasihatten iyidir. ha bu arada tamam sen bilirsin buyur çalış dersiniz.. olmaz mı?
Hayır yok donduramıyoruz okulu.
Duvara anlatsak duvar şekil alırdı. Sömestra kadar git sonra alıp sanayiye vericez dedik hatta yalvardık tamam dedi gitti okula hatta biz bıraktık okula
Döner dönmez hastayım diyip kaçmış devamsızlığı 19 gün,tek gün daha gitmese sınıf tekrarı.
Gerçi okumayacağım diyor bizde sınıf tekrarı derdindeyiz bizde tuhaflaştık.
Bence alın hemen okuldan. Ama seneyi beklemeyin şimdi alın ki okullar açılana kadar çalışsın. Maaşından da alın hatta eve para getir gibisinden.
İşten gelince temizliğe yemeye yardım etsin özellikle acımadan iş yaptırın
Görsün nasıl oluyormuş okumayıp çalışmak!!
Okuldan alırsak bir daha okula gitmez.
Yani onun ciğerini biliyorum eşek gibi pişman olur ama açıktan devam eder göz göre göre mahvediyor hayatını çıldırıyorum
Sebebi nedir acaba?
Gecen sene benim kız kardesimle aynı sorunlari yaşadik. Megerse sinıf arkadaşlarıyla sorunu varmış. Zar zor ikna ettik. Taviz vermeyin ve kararlı olun.
Sınıf arkadaşlarını sevmiyor,konuşalım dedik konuştuk öğretmenleri araya koyduk ama yok okumada gözü yok kafayı açıköğretime takmış.

ay ergenlik ne zor
okumayıp sanayide sürünecek yazık yani bu mudur mantığı...
şöyle iyi bir okumuş ya da ünv okuyan örnek yokmu çevrenizde azııck ailecek onlara gitseniz de özense filan
Benim ailemde bende üniversite mezunuyuz.
En iyi örnek biziz ama yok
Galiba baba parasına da güveniyor başka açıklaması yok çünkü.

ben bu konu da netim. kendim ve kardeşlerim üniversite mezunuyuz. ama oğlum okuyacak diye şartım yok. şayet istemezse okumayabilir. ama kendi ayakları üzerinde durmalı. sanayi olabilir, kuaför olabilir, terzi olabilir. yani elinde bir bileziği olmalı. bence istemiyorsa onun istediği yönde yardımcı oluverin.
zira gençler liseyi 18-19 yaşında bitiriyor doğru düzgün üniversite kazanamazlarsa meslek sahibi de olamıyorlar. kim alsın o yaştaki kızı ya da erkeği. çırak desen çırak olmaz hemen kalfa , usta olması da imkansız. ha bu bir çok üniversite mezununun da sorunu.
bir arkadaşım vardı eşi beden eğitimi öğretmeni bir türlü atanamadı o yaştan sonra da iş öğrenemedi. ticaret yaparım dedi karısı borç batağındaki adamın borçlarını ödüyor. yani faydalı olayım derken zarar vermeyin çocuğa.

Kendi okulumuzdaki dersine yaramaz, isteksiz öğrencilere veli-idare anlaşması ile yaptıklarımız:

.... TC kimlik nolu öğrenci, ailesinin ve kendisinin isteği ile okuldan alınmıştır, ilişiği kesilmiştir.
Altına Disiplin kurulu öğretmenleri adı altında çeşit çeşit öğretmen imzası, veli imzası.
Ertesi gün hemen çırak olarak aile bir yerlere veriyor ve sabahtan akşama kadar deyim yerindeyse eşek gibi çalışıyor çocuk.

Hatta doğru olup olmadığı tartışılır ama, ustaya çocuk için kaba konuş da deniyor (tam küfür olmasa da ona benzer).

Böyle bir şey deneyebilirsiniz. Ha yine memnunsa halinden gerçekten istemiyordur ve öyle birisini maalesef okutamazsınız. Ya devamsızlıktan kalır ya notlar nedeniyle.

Ayrıca anne-baba kimse harçlık vermeyecek. Aldığı para ile geçinecek ve madem çalışıyorsun artık eve katkıda bulunman gerek denilecek.

Sizinkide ayri bir turmus.. benim 485 puanla soktugum anadolu lisesinde cocuk serseri oldu bildigin.. sigaraya basladi, ofkeli evde kavga kiyamet. Psikiyatr durtu kontrol bozuklugu dedi ilaca basladik. Simdide 24 saat muzik dinliyor ayri bir dunyasi var. Bendede panik atak basladi sayesinde. Allah yardimcimiz olsun

Okuldan alırsak bir daha okula gitmez.
Yani onun ciğerini biliyorum eşek gibi pişman olur ama açıktan devam eder göz göre göre mahvediyor hayatını çıldırıyorum
O zaman çalışsın ama açıktan da okusun. İş hayatını görsün ki en azından ona göre okulunu da bitirsin. Diğer türlü okul bitsin işe başlarım diye düşünür sonra iş beğenmez. Ben okudum bu işte çalışmam falan der bu sefer

Herkes okumak zorunda değil ki ben Gazi Üniversitesi mezunuyum sanayide çalışıyorum muhasebe yapıyorum buradaki ustalar abartmıyorum maaşımın tam 3 katını kazanıyor ve mesailerini de hesaba katınca ister inan ister inanma genel müdürümüzden fazla maaş alıyolar.

X