Okulun ilk günü yaşadığımız rezalet !! Lütfen el atın

Ben konuyu okuduğumda konu sahibinin kaygısının öğretmenin atanamamış ücretli olmasından ziyade değişme durumundan ötürü olduğunu düşünmüştüm. Neticede esas öğretmen izni bitince geri dönecek değil mi? 4 seneyi (sanırım artık 4 sene) aynı öğretmenle tamamlamak var bir de yarısını başka yarısını başka öğretmenle tamamlamak var. Yanlış mı biliyorum?
 
Türkiye'deki özel okul sistemini tam anlamıyla bilmiyorum ben yurtdışında yaşıyorum.Onu araştırıp öğrenmek gerek tabi ama burada çok yakın olduğum birinin çocuğu henüz 1.sınıfa gidiyordu bu sene bitirdi 2. sınıf olacak şimdi.Her gün sabah matematikle başlayıp akşam sosyal bilgilerle bitirmiyorlar günlerini..Öğleden sonra müzik sınıfları var, spor aktiviteleri yapıyorlar, yabancı dil öğreniyorlar.Bunları yaşlarına uygun şekilde oyunlarla, teşviklerle yapıyorlar..Asıl Türkiye'de sabahın 7sinde henüz hava karanlıkken çocukları okula tıkıp öğlen salmak, bu süre içinde eğlenceli hiçbir şey yapmamak mıdır çocuk eğitmek ? Ben küçüklüğümde beden eğitimi yaptığımızı hatırlamıyorum ilk 5 sene -ki İstanbulun güzel sayılacak semtlerinden birinde doğdum büyüdüm.Olayın öğretmenden ziyade öğretmene sağlanan imkanlar olduğunu düşünüyorum.
 


Evet güzel olan tüm gün ders yapıyor olmak değil özel okulun imkanları, sınıf mevcudu 20 yi geçmez.
Bu yarı yarıya fark elbette çok önemli..
Havuzu olur, çeşitli egzersizler olur.
Müzik dersine, dil dersine, beden dersine bile branş öğretmeni girer.

Sınıf öğretmeni sadece temel dersleri verir..
Bunlar güzel elbette..

Ben yine de iyi şartlarda devlet okulu tercih ederim kendi çocuğum için sanırım.
Çok güzel devlet okulları bulmak da mümkün yaşanılan yere göre..

Ama işten çıkıp tüm gün evde boş duracağıma, çalışıp özel okula gönderirdim iyi bir devlet okulunu seçemiyorsam..
 
Vekil öğretmen eğitim görmemiş mi oluyor? okul hayatım boyunca öyle kadrolu öğretmenlere denk geldim ki ne ders işledi ne sorulara cevap verebildi ve kadrolu olduğu için 'öğretmen' olarak kalmaya devam etti okulda. Daha okula yeni başlıyor öğretmenini benimseyip daha sonrasında değişmemiş ki çocuğunuzun öğretmeni en başından başkası gelmiş.. Ayrıca özel okulda kitap ücreti ödeyeceksiniz etkinlik ücretleri olacak bunlar yıllık ücrete tabi olmuyor genelde bilginiz olsun fevri davrandığınızı düşündüm.
 

ben farklı bir şey anlamıştım kusura bakmayın
resim, müzik bunları yok sayıp derse odaklanıyorsunuz sandım :)
 
aynen arkadaşım şimdi öğretmen degişiminde neler yaşar çocugum neler hisseder kestiremiyorum..

Ben çok öğretmen degiştim ve kesinlikle olumsuz etkilendim
 
ben farklı bir şey anlamıştım kusura bakmayın
resim, müzik bunları yok sayıp derse odaklanıyorsunuz sandım :)

Estağfurullah :)

Ben devlet okulundan bu imkanlarımızın elimizden alınmasından yakınıyorum.Ortaokulda sınıf öğretmenimiz müzik öğretmenimizdi.Elimde flüt derse girip çıkmaktan başka bir şey yapmadım koca 3 sene.Hep sınıf problemleri tartışıldı.Şu bunun saçını çekmiş, şu hocayı dinlememiş vs. Sanırım küçüklüğümde kaçırdığım imkanlara çok üzülüyorum o yüzden ilerde çocuk sahibi olursam özele vermek istiyorum.
 
Bakın sizi yönlendirmek istemem sadece bakış açısı sunuyorum çünkü bu çok hassas bir konu.egitim hayatım boyunca hep Koleje gittim .dershaneye özel bile değil adı çok özel olan dersanelere gittim.final çok özel gibi. Bakınca hoş duruyor değil mi ? Ama öyle olmuyor .o kadar izole bir ortam ki dış dünyada afalliyorsun. Bir kez Koleje başlayınca oradan devam etmek gerekiyor .Çünkü devlet okulu daha az imkana sahip binalar daha kötü çevre farklı . En az 8 sene boyunca Koleje para yatirmayi göze alıyor musunuz ? Arkadaşları zengin olacak bunun getireceği kıyas sorunlarını göze alabilecek misiniz ? Bu çok büyük problem oluyor. 12 sene Koleje gitmiş biri olarak söylüyorum ki keşke Koleje gondermeselerdi .Devlet okullarını bilmiyorum ama bana ekstra bir şey katmadi.
 

Sanıyorum günümüz şartlarında güzel bir devlet okulu bulmak zor.Okul gerçekten güzelse zaten talep çok olur sınıf mevcudu yine dağları aşar, biz de en başa döneriz
 
Acik konusmak gerekirse devlet okullarinin hali siniflar ortada. Kontes hatirladigim cocugun okuma yazma biliyordu. Ozel ilgilenilmesi gereken bir cocuk. Iyi egitilirse gercekten basarili olur kaybolmasin derim ben vekil ogretmenmis falan. Sen bu kadar ugrasirken yasadigin sanssizliga da uzuldum. Cocugun okulu tam gundur. Belki uygun bir is bakarsin sen de bu donemde.

Benim kardesim ozel okulda okuyor. 5i bitirince basladi. Artik eskisi gibi degil ozeller. Gayet orta halli aileler ozele veriyor. Aile profili de sizden cok farkli olmayacaktir. Ben kizin icin degecegini dusunuyorum bu zorluklarin..
 
Yeni öğretmen olması onu kötü bir öğretmen yapmaz ki...
Bence yanlış yapmışsınız.. İptal etme şansınız varsa iptal etmelisiniz.
Zaten daha küçükler bence ortakul çağına kadar kolej pek bir şey katmaz çocuga diye düşünüyorum..
Ha tabi ki imkanları olur devlet okulundan farklı olarak, ancak ne bileyim ben şu an bu sıkıntılı döneminiz için koleji gereksiz buldum
 
yorumların hepsini okumadım ama aramızda vekil öğretmen varsa gerçekten çok üzülmüştür..
vekil öğretmenin eline bırakırmısınız ne demek ? bu nasıl küçümseme ? yerden yere vurmuşsunuz resmen..
 
aynen arkadaşım şimdi öğretmen degişiminde neler yaşar çocugum neler hisseder kestiremiyorum..

Ben çok öğretmen degiştim ve kesinlikle olumsuz etkilendim
Ben de ilk okuduğumda böyle anladım, ben buna takılırdım yani öğretmenin değişecek olmasına. Ama herkes vekil öğretmen öğretmen değil mi diye tepki gösterince acaba dedim ben mi yanlış anladım. Yoksa eğitim fakültesi mezunu ise bir farkı yok bence. Hatta yeni mezunsa daha bile güzel olur, heyecanlı hevesli daha yıpranmamış ve boş vermemiş oluyor diye düşünüyorum.
Çocuğunuz için hayırlısı olsun ama nereye giderse gitsin neticede Türk milli eğitim sistemiyle okuyacağı için çok da umutlu olamıyorum ben
 

Doğru biliyorsunuz en büyük sorun bu zaten.
Biz yetişkinler bile iş değişikliğinde,patron değişikliğinde ne kadar etkileniyoruz.
Onların minicik kalpleri ilk öğretmenini annenin önüne bile koyabiliyor bazen..
Başkasına alışma süreci çok zor oluyor her anlamda..

Ama şöyle bir gerçek de var ki kadrolu öğretmen bile olsa 4 sene onlarla olacağının garantisini veremez.
Eşi tayinci olur gider, ya da evine uzaktır yakın yere tayin ister, sağlık sorunu olur tayin ister.
Bebeği olur doğum izni alır, ücretsiz izin hakkının tamamını kullanır.

Herkes kendi çocuğunu düşünürken bu önemli gerçeği unutuyor.
Öğretmen de kendi bebeğini en azından 2 yıl kendi büyütmek isteyebilir..

Şimdi bana da sordular 4 yıl bizimlesiniz değil mi yoksa erkek öğretmen istiyorum ben diye..
Ben de Allah bilir ben size bu sene birlikteyiz diyorum ama 4 yıl garantisini veremem.
Çocuğum olursa ben de onun anne hasretiyle büyümesini istemem dedim..

Haklısınız deseler de yarım ağız , bencillikten geri kalmıyorlar yani.. :)
 
yakın arkadasım edebıyat mezunu, yıne edebıyatta yuksek lısans yapıyor kalan zamanlarda da bi lisede ücretli tarih öğretmenliği yapıyor. nasıl oluyor bu bende anlamıyorum. tepkınızde endısenızde çok da haksız degılsınız
 
Eger maddiyat sizi cok zorlayacaksa ozel okulda israrci olmayin derim ben. Kuzenim de Izmir'de ozel bir okula gidiyor su an, bu sene ikinci sinif. Isim vermek yasak degilse vereyim hatta, degilse duzenlerim, Takev'e gidiyor. Okulun yillik ucretleri bir yana, her sene alinan formalari (ki bunlar da en ince ayrintisina kadar belirleniyor, coraplar, gomlekler, hirkalar, etek pantolon su bu..) cok ciddi miktarlar tutuyor, ve bunlari da ancak anlasmali olunan yerlerden markalardan alabiliyorsunuz. Kitaplari var, etkinlik ucretleri, etkinliklerde kullanilacak malzeme, kiyafet, ders arac gerecleri hepsinin parasi odeniyor ve ben ucuzunu uygununu alirim diyemiyorsunuz cunku onlarin belirlediklerini almak zorundasiniz. Yani orta halli bir aileyi cok ciddi zorlar ozel okul, hele ki cok kucuk yasta baslanirsa.

Diger arkadaslarin dedikleri de cok dogru, yeni ogretmenler genellikle daha hevesli, daha dinamik olabiliyorlar, tabii yillarini bu ise adayip hala ilk gunku gibi olanlar da var onlari ayri tutuyorum. Bence bir ogretmenle tanisin, biraz sure taniyin. Duruma gore yine bir ozel okula gonderebilirsiniz cocugu, ama pesin hukumlu olmamak lazim..

Bu arada evet, 42 kisilik bir sinif cok kalabalik, bu bence de ilk etapta rahatsiz olunmasi gereken bir sey.
 
Üniversiteye türkiyede başladım .hayatımda en kalabalık sınıfım 17 kişi olmuştu . Hep aynı kişiler gittiğim okul kurum şeklindeydi ilkokul lise hep aynı yerde devam ettim herkesi tanıyordum. Dersane ortaokulda 3 lisede 4 kişiydi çok özel olduğu için .Üniversitenin ilk günü yaşadığım şoku düşünün :)
 
hanımlar okulda 420 tane ilkokul 1. sınıf öğrencisi var neyse bu hadi önemli degil diyelim ki diyemiyorum 10 sınıfa bölmüşler okul öyle aman aman bir okul degil..Ama başka bir okula kaydını aldırmamız mümkün olmadıgı için buraya mecburen razı olmak durumunda kaldık..41 kişi çoook fazla ama burası istanbul biz 55 50 kişi olur diye bekliyorken 41'e a kaldık havalara uçacaktık düşünün.

Çok kötüyüm mantıklı düşünemiyorum irademi yitirdim sanki bir çogunuz vekil öğretmen tanımadan çok fazla abartıgımı düşünmüşsünüz haklısınızda.

böyle birşeyle karşılaşmak beni demorolize etti..

Ben işletme mezunu birinin mesela öğretmenlik yapmasına karşıyım (bu arada kendim de işletme mezunuyum ).Norm fazlası diyorsunuz böyleyse evet güzel ama ya degilse ?

İşte bu konuda müdürden bir bilgi sahibi olamadık..Sürekli sorulan sorular karşısında gergin gergin cevaplar vermesi gerdi bizi açıkçası..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…