- 22 Mayıs 2014
- 129
- 10
- 298
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Evet bak bunu düşünmemiştim kesinlikle eğitim fakültesi mezunu hatta anasinifi mi sinif mi bilmiyorum o bile çok onemlieğitim faküldtesi mezunu mu peki ? çoğu yerde alaksız bölüm mezunları da ücretli öğretmenlik yapıyor.
Türkiye'deki özel okul sistemini tam anlamıyla bilmiyorum ben yurtdışında yaşıyorum.Onu araştırıp öğrenmek gerek tabi ama burada çok yakın olduğum birinin çocuğu henüz 1.sınıfa gidiyordu bu sene bitirdi 2. sınıf olacak şimdi.Her gün sabah matematikle başlayıp akşam sosyal bilgilerle bitirmiyorlar günlerini..Öğleden sonra müzik sınıfları var, spor aktiviteleri yapıyorlar, yabancı dil öğreniyorlar.Bunları yaşlarına uygun şekilde oyunlarla, teşviklerle yapıyorlar..Asıl Türkiye'de sabahın 7sinde henüz hava karanlıkken çocukları okula tıkıp öğlen salmak, bu süre içinde eğlenceli hiçbir şey yapmamak mıdır çocuk eğitmek ? Ben küçüklüğümde beden eğitimi yaptığımızı hatırlamıyorum ilk 5 sene -ki İstanbulun güzel sayılacak semtlerinden birinde doğdum büyüdüm.Olayın öğretmenden ziyade öğretmene sağlanan imkanlar olduğunu düşünüyorum.sabahtan akşama kadar ders yapmak iyi bir şey mi?
Çocukların dikkat süresi yetişkinlere göre daha kısadır ve zamanla artar
Biz bile bütün gün ders yapsak dağılırız
O yaşta bir çocuğun ders yapmaktan da öte önemli eğitimlere ihtiyacı var
Bekar ve çocuksuz biri olarak diyeceklerimi ciddiye alır mısınız bilemiyorum ama en azından hala üniversitede okuyan bir genç olarak bişiyler söylemek istedim
Vekil öğretmendense 41 kişilik sınıflara takılmanızı beklerdim aslında.Yoksa öğretmen her yerde öğretmen..Ama ne yazıkki hepimizin çocukluğu böyle kalabalık sınıflarda çarçur oldu.Kim bilir ne hobilerimiz ne ilgi alanlarımız ne özel yeteneklerimiz vardı farkedemediler.Çocukluğum patates baskı yapmakla geçti.
İlkokul çağında yabancı dil eğitimi ve düşük mevcutlu sınıfları öğrenciler için çok uygun buluyorum.Umuyorum maddi açıdan çok zorlanmazsınız ve çocuğunuzu özel okula devam ettirirsiniz.
Çoğu özel okul sabahtan neredeyse akşama kadar ders işliyor aslında yeniden bir işe girip çalışsanız ? Çocuğunuzu ve eşinizi bütün gün evde bekleyeceksiniz gibime geldi.Önceden çalışan bir kadına zor geleceği kanaatindeyim.
sabahtan akşama kadar ders yapmak iyi bir şey mi?
Çocukların dikkat süresi yetişkinlere göre daha kısadır ve zamanla artar
Biz bile bütün gün ders yapsak dağılırız
O yaşta bir çocuğun ders yapmaktan da öte önemli eğitimlere ihtiyacı var
Türkiye'deki özel okul sistemini tam anlamıyla bilmiyorum ben yurtdışında yaşıyorum.Onu araştırıp öğrenmek gerek tabi ama burada çok yakın olduğum birinin çocuğu henüz 1.sınıfa gidiyordu bu sene bitirdi 2. sınıf olacak şimdi.Her gün sabah matematikle başlayıp akşam sosyal bilgilerle bitirmiyorlar günlerini..Öğleden sonra müzik sınıfları var, spor aktiviteleri yapıyorlar, yabancı dil öğreniyorlar.Bunları yaşlarına uygun şekilde oyunlarla, teşviklerle yapıyorlar..Asıl Türkiye'de sabahın 7sinde henüz hava karanlıkken çocukları okula tıkıp öğlen salmak, bu süre içinde eğlenceli hiçbir şey yapmamak mıdır çocuk eğitmek ? Ben küçüklüğümde beden eğitimi yaptığımızı hatırlamıyorum ilk 5 sene -ki İstanbulun güzel sayılacak semtlerinden birinde doğdum büyüdüm.Olayın öğretmenden ziyade öğretmene sağlanan imkanlar olduğunu düşünüyorum.
aynen arkadaşım şimdi öğretmen degişiminde neler yaşar çocugum neler hisseder kestiremiyorum..Ben konuyu okuduğumda konu sahibinin kaygısının öğretmenin atanamamış ücretli olmasından ziyade değişme durumundan ötürü olduğunu düşünmüştüm. Neticede esas öğretmen izni bitince geri dönecek değil mi? 4 seneyi (sanırım artık 4 sene) aynı öğretmenle tamamlamak var bir de yarısını başka yarısını başka öğretmenle tamamlamak var. Yanlış mı biliyorum?
ben farklı bir şey anlamıştım kusura bakmayın
resim, müzik bunları yok sayıp derse odaklanıyorsunuz sandım :)
Bakın sizi yönlendirmek istemem sadece bakış açısı sunuyorum çünkü bu çok hassas bir konu.egitim hayatım boyunca hep Koleje gittim .dershaneye özel bile değil adı çok özel olan dersanelere gittim.final çok özel gibi. Bakınca hoş duruyor değil mi ? Ama öyle olmuyor .o kadar izole bir ortam ki dış dünyada afalliyorsun. Bir kez Koleje başlayınca oradan devam etmek gerekiyor .Çünkü devlet okulu daha az imkana sahip binalar daha kötü çevre farklı . En az 8 sene boyunca Koleje para yatirmayi göze alıyor musunuz ? Arkadaşları zengin olacak bunun getireceği kıyas sorunlarını göze alabilecek misiniz ? Bu çok büyük problem oluyor. 12 sene Koleje gitmiş biri olarak söylüyorum ki keşke Koleje gondermeselerdi .Devlet okullarını bilmiyorum ama bana ekstra bir şey katmadi.Eşimi ikna etmem lazım hanımlar sizlerin bu sebeble yazacakları çok muhim benim için..
Okuyup bana bu günü zehir etmesini istemiyorum beynimi yedii sabah beridir...
Eve gelinceye kadar vazgeçtim dedim ama bu sefer müdürle girdigi tartışma yüzünden işi inada bindirdi..
Okuyacagım şimdi bu yazılanları yaptıgımız hatayı görmesi için..
Evet güzel olan tüm gün ders yapıyor olmak değil özel okulun imkanları, sınıf mevcudu 20 yi geçmez.
Bu yarı yarıya fark elbette çok önemli..
Havuzu olur, çeşitli egzersizler olur.
Müzik dersine, dil dersine, beden dersine bile branş öğretmeni girer.
Sınıf öğretmeni sadece temel dersleri verir..
Bunlar güzel elbette..
Ben yine de iyi şartlarda devlet okulu tercih ederim kendi çocuğum için sanırım.
Çok güzel devlet okulları bulmak da mümkün yaşanılan yere göre..
Ama işten çıkıp tüm gün evde boş duracağıma, çalışıp özel okula gönderirdim iyi bir devlet okulunu seçemiyorsam..
Ben de ilk okuduğumda böyle anladım, ben buna takılırdım yani öğretmenin değişecek olmasına. Ama herkes vekil öğretmen öğretmen değil mi diye tepki gösterince acaba dedim ben mi yanlış anladım. Yoksa eğitim fakültesi mezunu ise bir farkı yok bence. Hatta yeni mezunsa daha bile güzel olur, heyecanlı hevesli daha yıpranmamış ve boş vermemiş oluyor diye düşünüyorum.aynen arkadaşım şimdi öğretmen degişiminde neler yaşar çocugum neler hisseder kestiremiyorum..
Ben çok öğretmen degiştim ve kesinlikle olumsuz etkilendim
Ben konuyu okuduğumda konu sahibinin kaygısının öğretmenin atanamamış ücretli olmasından ziyade değişme durumundan ötürü olduğunu düşünmüştüm. Neticede esas öğretmen izni bitince geri dönecek değil mi? 4 seneyi (sanırım artık 4 sene) aynı öğretmenle tamamlamak var bir de yarısını başka yarısını başka öğretmenle tamamlamak var. Yanlış mı biliyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?