- 21 Haziran 2014
- 392
- 941
- 208
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Hanımlar bir çogunuz bilir sürekli zaten konu açıyordum soruyordum fikir istiyordum...İstanbul'da yasıyoruz biz ve kızım okula başlayacak diye ben iş hayatıma son verdim hafta sonu..
Okulun ilk günü kızımın kayıt edildigi okula gittik sınıf mevcudu 41 kişi ve ögretmenimiz bayandı buraya kadar bir sorun yok.
Ama öğretmenimiz dogum iznine ayrılmış beklemiş beklemiş ve okulun açıldıgı ilk gün rapor almış !!!! Ondan önce bu konuyla alakalı alması gereken dogum iznini okulun açılış gününe saklamış ve maalesef öğretmenimiz yok..Onun yerine VEKİL öğretmen denilen ÜCRETLİ öğretmen gelip egitim verecekmiş (!)
Bunu duyar duymaz okul yönetimiyle irtibata geçtim ama maalesef elimden hiçbirşey gelmedi..
Hemen eşime telefon açtım geldi o da konuştu ama maalesef birşey yapamadık..Vekil öğretmen konusuna zaten olumlu bakmayan biri olarak bu durum canımı çoooooooook sıktı çok..
Herneyse eşim bu sefer birkaç arkadasından methini duydugu bizim bölgeye 1.5 km uzaklıgındaki özel bir koleje yani irfan kolejine gitti kaydını yaptırdı !
Ahh kızlar kafayı yiyecegim..okulun senelik ücreti 14.500 tl eger egitim teşviki çıkarsa 11.500 e düşecek 12 y taksite baglattık aylık 1.250 civarı bir ücret ödeyecegiz..Tamam okulun sundugu imkanlar güzel ama bu meblagı ödemek konusu var birde
Ben bu meblag bizim için yüksek desemde nafile laf dinletemiyorum hanımlar işten ayrıldım üstelik..
Lütfen bana yardım edin yarın kolejin ödemesini kredi kartından çektirdik ve dilersek iptal edilebileceğini öğrendik..
Ne yapardınız yerimde olsanız çocugunuzu bir vekil öğretmenin ellerine mi bırakırdınız yoksa koleje devam etmesini mi uygun görürdünüz..
eni atanmış yeni mezun kadrolu bir öğretmen de olabilirdi.
Bu meblagı öderken elbette ki kısıtlamalara girecegiz...Ödeyebilir miyiz ..Evet ödeyebiliriz..Ama bunu bir rahat rahat ödemek var bir de rahat ödeyememek var.
O kadar düşüncelerle boguşuyorum ve kötüyüm ki lütfen değerli fikirlerinizi eksik etmeyin.
bu arada kızım okuma yazma biliyor benim 5.5 yasında ögrenmişti
hayır just babası sagolsunsen mi öğrettin
juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .
hayır just babası sagolsun
Ama üstüne çok durmamıştı kızım 3 senedir kreş ve anadokuluna gidiyordu
yeni öğretmenler de çok özenli oluyorlar aslında bakarsan
bir öğretmenim şöyle demişti bana
"öğretmen meslek hayatının ilk 5 yılı kendini sonraki 5 yılı öğrenciyi hırpalar, sonrasında da kimseyi hırpalamamayı öğrenir"
bu sitede de görüyoruz ücretli öğretmenlik yapan
zor durumda olan
sınavı kazanamayan bir sürü bayan var
sizin heyecanlı olmanızı anlıyorum en iyisi olsun istiyorsunuz
ama bu öğretmenin
onlardan bir farkı olduğunu sanmıyorum
siz o okulu özenle seçtiniz eminim
bence devam etsin
mühim olan çocuğun barındırdığı cevher
öğretmeni bi gidip gör bence
zaten alışma haftası değil mi
olmadı değiştirirsiniz
Bekar ve çocuksuz biri olarak diyeceklerimi ciddiye alır mısınız bilemiyorum ama en azından hala üniversitede okuyan bir genç olarak bişiyler söylemek istedim
Vekil öğretmendense 41 kişilik sınıflara takılmanızı beklerdim aslında.Yoksa öğretmen her yerde öğretmen..Ama ne yazıkki hepimizin çocukluğu böyle kalabalık sınıflarda çarçur oldu.Kim bilir ne hobilerimiz ne ilgi alanlarımız ne özel yeteneklerimiz vardı farkedemediler.Çocukluğum patates baskı yapmakla geçti.
İlkokul çağında yabancı dil eğitimi ve düşük mevcutlu sınıfları öğrenciler için çok uygun buluyorum.Umuyorum maddi açıdan çok zorlanmazsınız ve çocuğunuzu özel okula devam ettirirsiniz.
Çoğu özel okul sabahtan neredeyse akşama kadar ders işliyor aslında yeniden bir işe girip çalışsanız ? Çocuğunuzu ve eşinizi bütün gün evde bekleyeceksiniz gibime geldi.Önceden çalışan bir kadına zor geleceği kanaatindeyim.
Çok çok haklısın..
4 yıllık öğretmenim.
İlk 1. sınıf aldığımda deneyimsizim diye ben bile korkuyordum.
Ayrıca velilerin yeni öğretmenlere karşı bu bakış açısı gerçekten çok üzücü, söylemeliyim..
Mesleğimin ilk yılları içimde inanılmaz bir heves, heyecan..
Sınıfımı ellerimle süsledim tek tek, hazır süs bile almadım.
Onlara kelebekli şekerler yaptım, yaka kartları hazırladım..
Emekliliği yaklaşmış öğretmenler benimle alay ediyordu..
Yok artıkkk ya işiniz mi yok diye..
Kendince tecrübenin vermiş olduğu rahatlıkla benim deli dana gibi ordan oraya koşturuşum komikti sanırım :)
Aynen sınıf mevcudum 41 di.. Hepsi de okudu yazdı çok şükür..
4 şube içinde seviye ölçen sınavlarda en başarılı sınıf oldular..
En yeni öğretmen bendim oysa..
Umarım yeni, deneyimsiz öğretmenlere bu ön yargılı bakışı biraz olsun değiştirebilmişimdir..
juuuusttt ALLAH'ım manyak oldum bugün...Vekil öğretmen okulun kadrolu ögretmeni degil deneyimsiz biri oldugunu öğrendik yani bu sene ilk görevi ve bu beni tedirgin ediyor..Kendisi hakkında fazla bir bilgimiz yok bu bilgi dışında .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?