Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Ben bu kararı hiç onaylamıyorum açıkçası. Çünkü orası bir okul,gerekli disiplin gerekli düzen olmalı. Tüm öğrenciler çeşit çeşit,rengarenk giyinecekler. Ve sınıflarda öyle öğrenciler var ki giyilen kıyafetlerle dalga bile geçilecek. Bugün lise öğrencisi olan kuzenimin okuluna gittim bir sebepten dolayı. O arada bu uygulamanın yürürlüğe girdiğini bir öğretmen söyledi. Kısa kollu tshirtler yasak değil,vücudu hatları belli edecek kıyafetler diz üstü etek makyaj vs yasakmış. Bana bu uygulama çok anlamsız geldi,her çocuğun ve ailesinin gelir düzeyi bir değil. Eminim ki çocuk eve geldiğinde "giyecek bir şeyim kalmadı,bak ayşeler fatmalar çeşit çeşit ne güzel giyiniyorlar" gibi söylenimde isyanda bulunacak. Aklı bu sefer "of acaba yarın ne giysem?" lere yorulacak. Tabi bu durumda ailelerde sıkıntıya sokulacak. Çok gereksiz, burası bir eğitim kurumu ve belirli yasaklar düzenler olması gerekli mutlaka. Okul formasını giyip makyaj yapmayan tek tük öğrenci vardır,kaldı ki serbest kıyafet giyip makyaj yapmasınlar. Böyle idareciler başedemez öğrencilerle diye düşünüyorum. Öğrenciler bu duruma çok seviniyorlar, bugün gözlemdiğim kadarıyla. Tabi birbirlerine kendilerini kanıtlama çabasında olan öğrenciler var. Ne demeliyim bilmiyorum,yanlış düşündüğümüde sanmıyorum..

Şuan burda fikrini belirten hemen herkes bu uygulamanın yanlış olduğunda hemfikir sanırım.

Ama uygulamanın aslında neden getirildiği,ne gibi sonuçlar doğuracağı konusundada kimsenin kendi fikrinden vazgeçeceğini sanmıyorum.

Öyle bir hale gelmişizki,5 yaşında çocuğa ailesi zorla başörtüsü taktırılacak yazık değilmi,bu gruplaşmalara sebep olur dediğimizde biz din düşmanı oluyoruz,veya gruplaşma yapmış oluyoruz.

Yapmayın Allah aşkına;

Bazılarınız sırf kapalı olduğunuz için 5 yaşındaki çocuğu babası kapatıyorsa takar başörtüsü diyorsunuz.Ne olduğunu bile bilmediği bir başörtüsünü küçücük çocuğa bağlamanın anlamı nedir?Ya o çocuk başını nefret edecek kapatacaksa ,arkadaşları içinde kendini kötü hissedecekse yazık değilmi o çocuğa?Evet bu ülkede türban yasak olmamalı bunu ben kabul ediyorum,ama ergenliğe girmemiş bir çocuğun böyle bir dini görevi yokken zorla başının kapatılmasını siz nasıl savunuyorsunuz aklım almıyor.

Son düzenleme:
herkese bir öğrenci kartı çıkarttırıp tabi resimli olmak şartı ile kapıyada bir güvenlik koyup kontrol
ettirirler.. yoksa bu iş güvenlik açısından sarpa sarar..ünv mantığı gibi olur sanırım.

İsteyen istediğini tartışmaya devam etsin ama ben konunun başından beri aynı noktada takılı kaldım ;

Güvenlik nasıl sağlanacak ??? Yani okulun içinde bulunan ve o okulun öğrencisi olmayan kişi nasıl ayırt edilecek?

okul rozetı takılır herhalde

ve ogrencı kımlıgı yapılır unv gıbı

gercı okula baskasının kımlıgıyle gırenler vardı okuldayken

tek tek bakılmıyor kı kımlıgı goster uzaktan gec gıtsın:KK19:

İsteyen istediğini tartışmaya devam etsin ama ben konunun başından beri aynı noktada takılı kaldım ;

Güvenlik nasıl sağlanacak ??? Yani okulun içinde bulunan ve o okulun öğrencisi olmayan kişi nasıl ayırt edilecek?

öğretmennin işi ne tabiki o sağlayacak güvenliği

öğretmen sadece öğretmen değil ki herşey

herşey yapmalı herşeyden anlamalı
okulun güvenliğini de bi zahmet onlar sağlasınlar demi ne olcak

brinin başına bişey gelse yandı o günkü nöbetçi öğretmen

zaten az iş yapıp milyon dolar kazanıyorlar azcıkta polisçilik oynamışlar çok mu:KK31:

arkadaşlar sadece konuyu okudum ve yorumları okumadım.çok sayfa olmuş maşaallah.böyle bir karar gerçekten var mı?emin misiniz?

böyle bir şey varsa çok yanlış bir karar.yeni nesil zaten çok da okumaya çok hevesli bir nesil değil.öğretmen olduğum için bunları çok net gözlemleyebiliyorum. elbette okumak için hevesli,sorumluluklarını bilen gençlerimiz de var ama maalesef çoğu, giyim kuşam,makyaj,facebook,sevgili,vs..bunların derdinde.

daha geçen gün nerden aklıma geldiyse facebookta öğrencilerimi izlemeye aldım.onlar bende ekli değil prensiplerim gereği.ama ben birinin adını aratıp bulunca diğerlerinin hesabını da buldum ve topluma açmış oldukları için bir çoğunu izledim.çok moralim bozuldu.Allahım!en çalışkan ve en düzgün öğrencilerimin sayfalarında bile,sevgilileriyle sarmaş dolaş pozları,sigara içen dövmeli erkek arkadaşlarıyla,ormanlarda kucak kucağa resimler,daha da kötüsü hanım hanımcık sandığım kız öğrencilerimin bile bol küfür içerikli durum paylaşımları ve yorumları...içim acıdı.kınamadım çünkü belki bir gün benim evladım da ne kadar iyi yetiştirmeye çalışsam da öyle olabilir Allah korusun.ama sadece üzüldüm.

kıyafet konusuna gelince ;iyice serbestleşecek bir ortama çanak tutacaktır ve ayrıca giyim kuşam derdiyle uğraşmak zorunda kalacaklar.bugün ne giysem diye onun derdine düşecek,birbirlerine karşı çekememezlik,kıskançlık gibi durumlara girecekler.ayrıca sınır bilmeyen bir çağda oldukları için,absürd kıyafetlerle de okula gelmeye kalakacaklar.ve de durumu iyi olmayan öğrencilerde eziklik ve dışlanma olacaktır.offff of.

Bugün okuldaki öğretmene aynı soruyu bende sordum. "Öğrencilerin bu okula ait olduğunu gösteren rozetler yakalarında olacak" diye bir cevap verdi. Ama bana hala saçma geliyor,unuttum diyerek giremez mi okula? Bir de öğrenciler başedecek onlarla biz bilemiyoruz diye cevap aldım.

Türban ve kapanmanin farkini bana anlatabilirmisiniz ???
Gercekten hala tesettürü yok sayanlar, farz olmadigini iddia edenler benim cok komigime gidiyor kusura bakmayin :)
Gercekten bunun farkini merak ediyorum ?
Basimiza türban örttügümüzde, ve bedenimizide ona uygun giyindigimizde,
kapanmis olmuyormuyuz ?
Yani bunda fark nerde?
Neden kapanmayi hos görüp, Türbandan nefret ediyorsunuz, bunun ayirimi nerde yapildi,
neden basörtüsüne türban denildi ? Bunlari gercekten merak ediyorum,
cünkü ikisinin arasinda zerre fark yok

Siz türban örtmeyin, kapanmayin ben bunda bi sorun görmüyorum,
ama farz olmadiginida iddia etmeyin, saygi gösterin lütfen, bu cok zor olmamali..

ama ben orada açıklamamı yaptım... Benim bahsettiğim ayırımı burada tartışamayız. Zaten tartışılacakda birşey yokki ben orada Madde madde örnekler verdim araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız...

kabak hocaların başına patlar..
allah sabır versin hem ailelere hem hocalara..
hatta serbest giyim üzerine hocalara ders bile verilmeli..
büyük bir olay neticede ve çok zor ..

okul rozetı takılır herhalde

ve ogrencı kımlıgı yapılır unv gıbı

gercı okula baskasının kımlıgıyle gırenler vardı okuldayken

tek tek bakılmıyor kı kımlıgı goster uzaktan gec gıtsın:KK19:

Okul arması takılacakmış.

Ama okullardaki kapılarda sürekli bir güvenlik görevlisi beklemediğini unutmuşlar malesef.:KK19:

Küçük bir ayrıntı sanırım:44:

Her şey bi tarafa çocuklarımız büyüyor bi okul formasını en fazla iki yıl giyiyor sonrasında buradaki okullarda bu kıyafetler toplanıp durumu olmayan öğrencilere veriliyor
onlarda giyiyorlar ki bi çok tandığımın durumu iyi olduğu halde hırka ve süveterlerini arkadaşlarından temin ettiler yıkayıp giydirdiler
Bizim okulda hergün çocukların hırkaları kayboluyor kayboldu da denemez bi günde 5 6 hırka kayıp yani biri toplayıp götürüyor artık her ne yapacaksa
serbest olduğunda çocukların montları hırkaları vs daha dikkat çekici gelecek aynı zamanda iş görecek diye daha çok çalınacak

herkese bir öğrenci kartı çıkarttırıp tabi resimli olmak şartı ile kapıyada bir güvenlik koyup kontrol
ettirirler.. yoksa bu iş güvenlik açısından sarpa sarar..ünv mantığı gibi olur sanırım.

nasıl, bizim ilkokulda hem önde hem arka kapıda güvenlik var ve adamların hiçbirşeye yetişebildiği yok, sadece görünüş olarak varlar, çocukların peşinden bir türlü düşmeyen velileri saymıyorum bile, okul bahçesi zaten bayram yeri gibiydi, şimdi nasıl olacak kimbilir

arkadaşlar sadece konuyu okudum ve yorumları okumadım.çok sayfa olmuş maşaallah.böyle bir karar gerçekten var mı?emin misiniz?

böyle bir şey varsa çok yanlış bir karar.yeni nesil zaten çok da okumaya çok hevesli bir nesil değil.öğretmen olduğum için bunları çok net gözlemleyebiliyorum. elbette okumak için hevesli,sorumluluklarını bilen gençlerimiz de var ama maalesef çoğu, giyim kuşam,makyaj,facebook,sevgili,vs..bunların derdinde.

daha geçen gün nerden aklıma geldiyse facebookta öğrencilerimi izlemeye aldım.onlar bende ekli değil prensiplerim gereği.ama ben birinin adını aratıp bulunca diğerlerinin hesabını da buldum ve topluma açmış oldukları için bir çoğunu izledim.çok moralim bozuldu.Allahım!en çalışkan ve en düzgün öğrencilerimin sayfalarında bile,sevgilileriyle sarmaş dolaş pozları,sigara içen dövmeli erkek arkadaşlarıyla,ormanlarda kucak kucağa resimler,daha da kötüsü hanım hanımcık sandığım kız öğrencilerimin bile bol küfür içerikli durum paylaşımları ve yorumları...içim acıdı.kınamadım çünkü belki bir gün benim evladım da ne kadar iyi yetiştirmeye çalışsam da öyle olabilir Allah korusun.ama sadece üzüldüm.

kıyafet konusuna gelince ;iyice serbestleşecek bir ortama çanak tutacaktır ve ayrıca giyim kuşam derdiyle uğraşmak zorunda kalacaklar.bugün ne giysem diye onun derdine düşecek,birbirlerine karşı çekememezlik,kıskançlık gibi durumlara girecekler.ayrıca sınır bilmeyen bir çağda oldukları için,absürd kıyafetlerle de okula gelmeye kalakacaklar.ve de durumu iyi olmayan öğrencilerde eziklik ve dışlanma olacaktır.offff of.

Evet arkadaşım var resmi gazetede yayınlandı genelge yakında okullara yazılar gider benim erkek kardeşim lise ögrencisi bugun okuldan geldi ve kıyafetler serbest olmuş dedi yolda gelirken bir arkadaşına rastlamış o söylemiş kardeşim 17 yaşında serbest kıyafet hiç iyi olmadı diyor şimdi zengin fakir ayrımı başlıyacak maddi gücü olmayan aileler açısından çok kötü olacak diyor, en önemlisi karşındaki kişi ögrencimi yoksa sivilmi bunu nasıl anlıyacak dedi

ayrıca şunu da merak etmedim değil, birçok kurulu düzen bozulacak.

en çok dolmuş ve minibüscüleri merak ettim. yıllardır hep gördüğümüz "yalnızca üniformalı öğrenci 1 TL" yazısının yerini ne alacak merak ettim.

okul üniforması satan bir çok esnaf, her şeyi kapatıp kendi çocuğuna kıyafet alma derdine düşecek.

gelir dağılımın bu denli farklı olduğu bir ülkede en son yapılması gereken şeydi bu diye düşünüyorum.

tek teselli düşüncesi var : gerçekten de çok uçlarda maddi durumu kötü olan insanla, maddi durumu gerçekten iyi olan çocuk zaten aynı okula gitmiyor. gitmez de.

Bu kısmını düşünmemiştim. Çok fazla küçük esnaf etkilenecek sanırım. Üzücü...
Ben hep kozmopolit okullarda okudum. Her kesimden her gelir düzeyinden çocuklar gelirdi. O zamanlarda (70'ler, 80'ler) fazla okul seçeneği yoktu. Tabii şimdiki gibi akıllı telefonlar, minibooklar, süslü kalemler, ikoncanlar, Bihter zihniyeti de yoktu. Bunlar yoktu ama zengin-fakir ayrımı hep vardı. Bir keresinde sınıfa yeni katılan "zengin" bir arkadaşımız sınıf öğretmeni tarafından şöyle tanıtılmıştı: "Arkadaşınız XX Koleji'nden buraya geçişle geldi, çünkü ailesi halkın arasına karışıp hayatın gerçeklerini öğrenmesini istiyor." Yaş 11-12, kafayı karıştırmaz mı bu laf? Biz halksak o ne?
Yani çocuk olarak uçurumu, aradaki farkı hep hissediyorsun ama yüzüne vurulunca farklı oluyor. İşim gereği bir arada olduğum çocuklardan, gençlerden biliyorum. Farklı okullarda okuyorlar evet. Ama artık çocuklar da gençler de daha sosyal. Gittikleri, takıldıkları yerlerde o uçurumu görüyorlar. İnternette, tv'de görüyorlar. Şimdi daha çok görecekler. Sonuçta ayrı okullara gidecekler ama okul çıkışı gittikleri AVM aynı olacak.
Anlatabilmişimdir umarım. Tuhaf bir üzüntü hissediyorum, yeterince açık yazmamı engelliyor.

Evet arkadaşım var resmi gazetede yayınlandı genelge yakında okullara yazılar gider benim erkek kardeşim lise ögrencisi bugun okuldan geldi ve kıyafetler serbest olmuş dedi yolda gelirken bir arkadaşına rastlamış o söylemiş kardeşim 17 yaşında serbest kıyafet hiç iyi olmadı diyor şimdi zengin fakir ayrımı başlıyacak maddi gücü olmayan aileler açısından çok kötü olacak diyor, en önemlisi karşındaki kişi ögrencimi yoksa sivilmi bunu nasıl anlıyacak dedi

öğretmennin işi ne tabiki o sağlayacak güvenliği

öğretmen sadece öğretmen değil ki herşey

herşey yapmalı herşeyden anlamalı
okulun güvenliğini de bi zahmet onlar sağlasınlar demi ne olcak

brinin başına bişey gelse yandı o günkü nöbetçi öğretmen

zaten az iş yapıp milyon dolar kazanıyorlar azcıkta polisçilik oynamışlar çok mu:KK31:

Biran için ironi yaptığınızı anlamadım , yok artık dedim.

Ciddi bir mesele bu bence kartla giriş falan sanmıyorum , kolay oturacak bir sistem değil o.

Okulların önleri bundan 20 yıl evvelde serseri doluydu , şimdi de öyledir heralde.

Eeee hemen hemen aynı yaşta ama kim olduğunu , kimliğini bilmediğimiz 15-16 yaşındaki sokaktaki çocukta beğendiği bir klız için mesala okulun içine rahatlıkla dalabilir.

Bu güvenlik meselesine takıldım ben feci halde.

Şuan burda fikrini belirten hemen herkes bu uygulamanın yanlış olduğunda hemfikir sanırım.

Ama uygulamanın aslında neden getirildiği,ne gibi sonuçlar doğuracağı konusundada kimsenin kendi fikrinden vazgeçeceğini sanmıyorum.

Öyle bir hale gelmişizki,5 yaşında çocuğa ailesi zorla başörtüsü taktırılacak yazık değilmi,bu gruplaşmalara sebep olur dediğimizde biz din düşmanı oluyoruz,veya gruplaşma yapmış oluyoruz.

Yapmayın Allah aşkına;

Bazılarınız sırf kapalı olduğunuz için 5 yaşındaki çocuğu babası kapatıyorsa takar başörtüsü diyorsunuz.Ne olduğunu bile bilmediği bir başörtüsünü küçücük çocuğa bağlamanın anlamı nedir?Ya o çocuk başını nefret edecek kapatacaksa ,arkadaşları içinde kendini kötü hissedecekse yazık değilmi o çocuğa?Evet bu ülkede türban yasak olmamalı bunu ben kabul ediyorum,ama ergenliğe girmemiş bir çocuğun böyle bir dini görevi yokken zorla başının kapatılmasını siz nasıl savunuyorsunuz aklım almıyor.

niye açık açık söylemekten korkuyoruz ki,bu hükümet geldi,Türkiye cozuttu,hergün saçma sapan uygulamalar geliyor,zamlar,terör vs.. vs..

yaptıkları tek kelimeyle rezillik çocuklara 5 yaşından itibaren kıskançlığı aşılayıp yarın ne giysem kaygısını taşıtıcaklar onda var bende yoklar başlıcak heleki türban konusuna diyecek kelimem yok şaşkınım minicik ufacık çocuk ne bilsin ailesinde ne görüyorsa yapar ailede yasal benimki kapansın der kapatır artık pekala çocuğa sorgu yok sual yok yani yapılmıyormu benim zorla kapanan arkadaşlarım oldu mutsuz oldular sonra alıştılar kendileri istediler ama burda minik çocuğa nasıl davranırlarsa öle gidicek

yani türbana kapalılığa hiç karşı değilim özgür olsun herkes nasıl geziyorsa başını örten arkadşalarımızda gezebilir ama bunun yeri okul değil üniversitede girebilirler ama daha gelişimini tamamlamamış bir çocuk ufacık bir minik bunu bilmeden neden yapsın neden yani o kendi aklı erdiğinde bişileri yapmalı

yine yaptılar yapacaklarını saçma sapan uygulamayı yedirdiler bizede helal olsun bir şey gelmiyor elimizde boşa kuru gürültü yapıyoruz gülüyorlar bize nasılda kafanızı karıştırdık bunla oyalananın ben daha büyüğünü yapıcam diyorlardır

ey ülkem nereye gidiyorsun seni ne güzelde oyalıyorlar hep ıstıp ısıtıp önümüze aynı mevzuyu değişik şekillerde getiren zihniyete daha ne kadar tahamül edicez

X