- 17 Ekim 2012
- 661
- 1
Ben bu kararı hiç onaylamıyorum açıkçası. Çünkü orası bir okul,gerekli disiplin gerekli düzen olmalı. Tüm öğrenciler çeşit çeşit,rengarenk giyinecekler. Ve sınıflarda öyle öğrenciler var ki giyilen kıyafetlerle dalga bile geçilecek. Bugün lise öğrencisi olan kuzenimin okuluna gittim bir sebepten dolayı. O arada bu uygulamanın yürürlüğe girdiğini bir öğretmen söyledi. Kısa kollu tshirtler yasak değil,vücudu hatları belli edecek kıyafetler diz üstü etek makyaj vs yasakmış. Bana bu uygulama çok anlamsız geldi,her çocuğun ve ailesinin gelir düzeyi bir değil. Eminim ki çocuk eve geldiğinde "giyecek bir şeyim kalmadı,bak ayşeler fatmalar çeşit çeşit ne güzel giyiniyorlar" gibi söylenimde isyanda bulunacak. Aklı bu sefer "of acaba yarın ne giysem?" lere yorulacak. Tabi bu durumda ailelerde sıkıntıya sokulacak. Çok gereksiz, burası bir eğitim kurumu ve belirli yasaklar düzenler olması gerekli mutlaka. Okul formasını giyip makyaj yapmayan tek tük öğrenci vardır,kaldı ki serbest kıyafet giyip makyaj yapmasınlar. Böyle idareciler başedemez öğrencilerle diye düşünüyorum. Öğrenciler bu duruma çok seviniyorlar, bugün gözlemdiğim kadarıyla. Tabi birbirlerine kendilerini kanıtlama çabasında olan öğrenciler var. Ne demeliyim bilmiyorum,yanlış düşündüğümüde sanmıyorum..