Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Biran için ironi yaptığınızı anlamadım , yok artık dedim.

Ciddi bir mesele bu bence kartla giriş falan sanmıyorum , kolay oturacak bir sistem değil o.

Okulların önleri bundan 20 yıl evvelde serseri doluydu , şimdi de öyledir heralde.

Eeee hemen hemen aynı yaşta ama kim olduğunu , kimliğini bilmediğimiz 15-16 yaşındaki sokaktaki çocukta beğendiği bir klız için mesala okulun içine rahatlıkla dalabilir.

Bu güvenlik meselesine takıldım ben feci halde.

haahahahaa aynen ben de.hatta o sinirle başladım zehir zemberek bi cvp yazacaktım.sonra öğretmenlik sabrı geldi:).birdenbire dur dedim iyice bi bakiim.iyice anlayıp okumadan girişmeyeyim...evet ya güvenlik meselesi de ayrı bir sorun.bu çok yanlış bi karar olmuş...diğer bi çok yanlışlar gibi..

Şuan burda fikrini belirten hemen herkes bu uygulamanın yanlış olduğunda hemfikir sanırım.

Ama uygulamanın aslında neden getirildiği,ne gibi sonuçlar doğuracağı konusundada kimsenin kendi fikrinden vazgeçeceğini sanmıyorum.

Öyle bir hale gelmişizki,5 yaşında çocuğa ailesi zorla başörtüsü taktırılacak yazık değilmi,bu gruplaşmalara sebep olur dediğimizde biz din düşmanı oluyoruz,veya gruplaşma yapmış oluyoruz.

Yapmayın Allah aşkına;

Bazılarınız sırf kapalı olduğunuz için 5 yaşındaki çocuğu babası kapatıyorsa takar başörtüsü diyorsunuz.Ne olduğunu bile bilmediği bir başörtüsünü küçücük çocuğa bağlamanın anlamı nedir?Ya o çocuk başını nefret edecek kapatacaksa ,arkadaşları içinde kendini kötü hissedecekse yazık değilmi o çocuğa?Evet bu ülkede türban yasak olmamalı bunu ben kabul ediyorum,ama ergenliğe girmemiş bir çocuğun böyle bir dini görevi yokken zorla başının kapatılmasını siz nasıl savunuyorsunuz aklım almıyor.

Haberlerde küçük bir kız çoçuğu baş örtülü kameralara konuştu bir tanesi de ben kapalı kalmak istiyorum dedi bu yaşta çoçuk türbanın anlamını nereden bilir?

ayrıca şunu da merak etmedim değil, birçok kurulu düzen bozulacak.

en çok dolmuş ve minibüscüleri merak ettim. yıllardır hep gördüğümüz "yalnızca üniformalı öğrenci 1 TL" yazısının yerini ne alacak merak ettim.

okul üniforması satan bir çok esnaf, her şeyi kapatıp kendi çocuğuna kıyafet alma derdine düşecek.

gelir dağılımın bu denli farklı olduğu bir ülkede en son yapılması gereken şeydi bu diye düşünüyorum.

tek teselli düşüncesi var : gerçekten de çok uçlarda maddi durumu kötü olan insanla, maddi durumu gerçekten iyi olan çocuk zaten aynı okula gitmiyor. gitmez de.

Bu kısmını düşünmemiştim. Çok fazla küçük esnaf etkilenecek sanırım. Üzücü...
Ben hep kozmopolit okullarda okudum. Her kesimden her gelir düzeyinden çocuklar gelirdi. O zamanlarda (70'ler, 80'ler) fazla okul seçeneği yoktu. Tabii şimdiki gibi akıllı telefonlar, minibooklar, süslü kalemler, ikoncanlar, Bihter zihniyeti de yoktu. Bunlar yoktu ama zengin-fakir ayrımı hep vardı. Bir keresinde sınıfa yeni katılan "zengin" bir arkadaşımız sınıf öğretmeni tarafından şöyle tanıtılmıştı: "Arkadaşınız XX Koleji'nden buraya geçişle geldi, çünkü ailesi halkın arasına karışıp hayatın gerçeklerini öğrenmesini istiyor." Yaş 11-12, kafayı karıştırmaz mı bu laf? Biz halksak o ne?
Yani çocuk olarak uçurumu, aradaki farkı hep hissediyorsun ama yüzüne vurulunca farklı oluyor. İşim gereği bir arada olduğum çocuklardan, gençlerden biliyorum. Farklı okullarda okuyorlar evet. Ama artık çocuklar da gençler de daha sosyal. Gittikleri, takıldıkları yerlerde o uçurumu görüyorlar. İnternette, tv'de görüyorlar. Şimdi daha çok görecekler. Sonuçta ayrı okullara gidecekler ama okul çıkışı gittikleri AVM aynı olacak.
Anlatabilmişimdir umarım. Tuhaf bir üzüntü hissediyorum, yeterince açık yazmamı engelliyor.

çocuklarınızdan nasıl geri bildirim aldınız arkadaşlar, 2013-2014 öğretim yılında bu uygulamaya geçileceği söylendi ama oğlumun öğretmeni serbest gelebilirsiniz demiş
ya da bugün işbaşı yapmış olan öğretmen arkadaşlar, size ne dendi, ne zaman uygulanacağı hakkında

Son düzenleme:
şaka gibi..

ama AKP milletin nabzını ölçmeden pek bişey yapmıyor, bakıyorum benim tepki gösterdiğim şeylere toplum ohhh çok iyi oldu diyor, bunu yaptılarsa öncesinde bir araştırma yapmışlardır, demek ki veliler memnun,o zaman bana ne?

öğrenci artık öğrenciye benzemeyecek, ilkokuldaki çocuklar artık birbirine bakıp Aaaa iki gündür aynı şeyi giyiyorsunnn, aaa bunu pazardan mı aldınnn ?? diyecektir, iyi de bana ne?

ben girer dersimi anlatırım, öğretmen sandalyesine de oturup arada süzerim öğrencileri şööyle bir, bugün ne giysem jurisi gibi..

iyi eğlence çıktı yani..

öğretmenlere de kot pantolon, tayt-tunik serbestisi istiyorum, yasaklar kalksın yaşasın özgürlük hah şöyle yaa

hele liseleri düşünemiyorum, ben ilkokulda öğretmenlik yapıyorum şuan ama liseliler hergün kopup gelecektir okula
O-lalaaallaaaa, party time

Son düzenleme:
çocuklarınızdan nasıl geri bildirim aldınız arkadaşlar, 2013-2014 öğretim yılında bu uygulamaya geçileceği söylenir ama oğlumun öğretmeni serbest gelebilirsiniz demiş
ya da bugün işbaşı yapmış olan öğretmen arkadaşlar, size ne dendi, ne zaman uygulanacağı hakkında

Benim çocuklarımın haberi yoktu canım,benden duydular.

Kızım çok mutlu oldu ve hayal kurmaya başladı,pembe çorabı yokmuş:KK9::KK9: onu hatırladı:KK9::KK9:

Oğlum ise ''ohooo,şimdi okuladaki özentileri gör sen'':KK9: dedi.

Haberlerde küçük bir kız çoçuğu baş örtülü kameralara konuştu bir tanesi de ben kapalı kalmak istiyorum dedi bu yaşta çoçuk türbanın anlamını nereden bilir?

Yine bu kızcağız anlamını bilmesede türbanlı olmak istiyormuş,birde zorla takacak olanlar var canım, ben o çocuklara çok üzüldüm .

Son düzenleme:
ya sinirimden çatlıyorum.önce şaka gibi geldi.cidden serbestlik gelmiş.iyi dediğin gibi biz de kotla,mini etekle gidelim.bize yok mu serbestlik?:)))hayır ya o değil de benim sinirlendiğim öğretmene her türlü baskı uygulanırken,neden öğrenciye bu kadar serbestlik.?zaten her geçen yıl bi öncekini aratıyo..öğrenciler tepemize çıktılar..fazla müsamaha bu hale getirdi onları..peki bizim üstümüzdeki baskıları kim kaldıracak?

ülkemizde demokrasi ve çağdaşlaşma adına herşey berbat ediliyor. kuralsızlığın olduğu yerde düzende olmaz ve biz kuralsızlığın olduğu urumlarda işin suyunu çıkartan insana saygılı olma özgürlükleri iyiye yorumlama konusunda kafası basmayan bir milletiz. o halde bize bu kadar demokrasi fazla...

çocukların derdi büyüdü artık yarın ne giysemler başladı:KK43:
dersler sınavlar 2. plana atıldı bile..

İlkokul neyse de ortaokulda lise de nasıl başa çıkıcaz hergün başka kıyafet marka takıntısı düşünmek bile istemiyorum
çok şükür mavi önlükle büyümüşüm

ama ben orada açıklamamı yaptım... Benim bahsettiğim ayırımı burada tartışamayız. Zaten tartışılacakda birşey yokki ben orada Madde madde örnekler verdim araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız...

yoo siz bir aciklama yapmadiniz, bunun ayiriminida anlatmadiniz, sadece su yok bu yok dediniz,
bu cevap beni tatmin etmedi ama olsun cevap vermek zorunda degilsiniz tabi.

Ayrica baska bir arkadas demiste, 5 yasindaki bi cocuga basörtü takildigi zaman bizim hos görecegimizi, oh süper ne güzel babasi da takar, hocasida takar, diyecegimizi nerden cikardinizki ya ??? :))))
Ben karsiyim 5 yasindaki cocuga, yada 10 yasindaki cocuga basörtü takilmasini,
ama en azindan lisede kendi tercihini yapabilmeli dimi ??
Mini mini etekler giymek isteyebilir, kapanmak isteyeblir bu herkesin kendi tercihi,

bi arkadasda demis, yillarca bize zorla basimizi actirdilar hemde cekistire cekistire döve döve, hakaret ede ede, niye kimsenin sesi cikmadi ?
Neden bu adaletsizlik denmedi ? aynen katiliyorum
Simdi de öyle bir durumun tersi olsa, zorla sizi kapatsalar sesiniz cikiyor ama, iste buda adaletsizlik olmazmi?
(ki öyle bir durum yok bile ortada yani olamazda)
Gercekten biraz empati yapin, biraz saygi duyun baskada hicbisey istemiyorum,
ben yillarca okudum hala okuyorum, kapali acik zenci amerikan nebiliym ya herkesle arkadastik,
brezilyali afrikali rus her türlü arkadasim vardi ve böyle seyler hic sorun olmadi bizde :)
Gerci türkiyedede kapali acik ayirimi cok yok bence ama öyleymis gibi gösterdiler yillarca

Lütfen konu sahıbı olarak konuyu başörtuye dın dersıne getırmeyelım..Konun kapanmasını ıstemıyorum..Çocuğunu kapatmak ısteyen okuldışında da zorla kapatıyor ..okula gonderıyor okul dışı kapatıyor..

yorumlardan faydalanıyorum..Servislerde guvenlık sorunu olacak servis şoferi kım öğrencı kim degıl anlamıyacak..

okul arması okul formasına dıkılır..Bır yıl kalır.Şimdı öğrencı her gun ayrı kıyafet gıyecek.Okulun arması nasıl olacak ıgneyle taksa düşer...

Cok önemlı sorunlar dogurcak..

İlkokul neyse de ortaokulda lise de nasıl başa çıkıcaz hergün başka kıyafet marka takıntısı düşünmek bile istemiyorum
çok şükür mavi önlükle büyümüşüm

Ben siyah önlükle büyüdüm,

Spor ayakkabı giymek yasaktı,saçlar toplu olacak,kısa çorap yasaktı.

Şuan oğlum 6.sınıfta,12 yaşında ve sınıfında okula rimel sürüp gelen kız çocukları var.

Düşünebiliyormusunuz bu çocukların serbest kıyafetli 2 yıl sonraki hallerini.:KK50:

Şuan burda fikrini belirten hemen herkes bu uygulamanın yanlış olduğunda hemfikir sanırım.

Ama uygulamanın aslında neden getirildiği,ne gibi sonuçlar doğuracağı konusundada kimsenin kendi fikrinden vazgeçeceğini sanmıyorum.

Öyle bir hale gelmişizki,5 yaşında çocuğa ailesi zorla başörtüsü taktırılacak yazık değilmi,bu gruplaşmalara sebep olur dediğimizde biz din düşmanı oluyoruz,veya gruplaşma yapmış oluyoruz.

Yapmayın Allah aşkına;

Bazılarınız sırf kapalı olduğunuz için 5 yaşındaki çocuğu babası kapatıyorsa takar başörtüsü diyorsunuz.Ne olduğunu bile bilmediği bir başörtüsünü küçücük çocuğa bağlamanın anlamı nedir?Ya o çocuk başını nefret edecek kapatacaksa ,arkadaşları içinde kendini kötü hissedecekse yazık değilmi o çocuğa?Evet bu ülkede türban yasak olmamalı bunu ben kabul ediyorum,ama ergenliğe girmemiş bir çocuğun böyle bir dini görevi yokken zorla başının kapatılmasını siz nasıl savunuyorsunuz aklım almıyor.

o bazıları benim galiba:44:
neden yazık olsun çocuğa işkencemi yapılıyo,küçük yaşta çalıştırılıyomu,evlendiriliyomu,tecavüzmü ediliyo..
ne yapılıyo bu çocuğa ?
kızlara, oje sürüp okul gösterilerinde saçının kahkülünü boyatan,fön çektiren bir annenin verdiği zararı vermez emin ol..
tekrar hatırlatıyorum sırf kapalıyım diye körü körüne bu düşünceyi savunmuyorum 3.kez yadıyorum ben yapmam yapana da karşı çıkmam!!!

ayrıca!!
ben kimseyi dün düşmanı ilan etmem... din kulla Allah arasında ki bağdır varlığı yokluğu beni ırgalamaz...
eğer ki bunları bana yazdıysan beni hiiç tanımamışsın...

Demin tv'de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkili dedi ki, bu yönetmeliğin amacı dünya standartlarına çıkmak ve sürekli değişen okul formalarının velilere yük olmasını engellemekmiş.

Çocuklarımız bir sonra ki günün ödevlerini yapmak yerine yarın ne kıyafet giyeceğim düşüncesinde olacaklar. Ne bir veli ne de bir öğretmen olarak bu duruma hiç hoş bakmıyorum....Seneye çok karışıklık olacak. Allah sabır versin bize...

Demin tv'de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkili dedi ki, bu yönetmeliğin amacı dünya standartlarına çıkmak ve sürekli değişen okul formalarının velilere yük olmasını engellemekmiş.

sürekli değişen formaları bırakıp ,sürekli değişen modayı takip edicekler:KK50:

ya hu bosuna tartısmayın .
kimse baskasının düsüncesini kabul etmez ya da evet ben yanlıs düsünüyormuşum demez.
diyen varsa da ona helal olsun derim.

bir kere şöyle düsünün. kısa kollu giymek tayt giymek yasakmıs(!) ama basörtüsüyle gelmek serbest..
neden acaba??

arkadaşlar bu uygulama ne zaman başlayacak size okullarda ne dendi
süreyle ilgili kısmı kopyalıyorum siz bundan ne anlıyorsunuz, bir diyor bu dönem sonuna kadar eski sistem, bi diyor yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yanlış mı yorumluyorum. Oğlumun öğretmenide artık serbest gelebilirsiniz demiş

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 6 ncımaddenin ikinci fıkrasıyla yürürlükten kaldırılan hükümlerin uygulanmasına 2012-2013 öğretim yılı sonuna kadar devam edilir.
(2) Öğrenciler, 2012-2013 ve daha önceki öğretim yılları için okul yönetimlerince belirlenen önlük veya okul üniformalarını 2013-2014 öğretim yılında giyebilir.
Yürürlük
MADDE 7 - (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Son düzenleme:
X