• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okul sorunu

canım, önemli olan sizin uyuşmanız.

ayrıca senin ona bakacağın ne münasebet??

bak ben 4 yılllık üni harici, yüksek lisans mezunuyum. hem de istanbulda devlet üni. şu an işsizim. çalıştığım zamanlarda da asgari ücretten biraz fazla alırdım. kaç tane lise mezunu, aöf mezunu arkadaşım var benden çok kazanırlardı....

benim babam ilkokul mezunu ticarette çok yetenekli, dünyalığını yaptı adam. benim bile geleceğimi o yaptı. ben yüksek mühendisim de kendime zor bakıyorum....

eğer ki, sevgilin rahat, çalışmayı sevmeyen bir tipse 4 sene ite kaka okusa da sonuç değişmez.

ama şunda hemfikirim önce iyi bir iş oturtsun, o zaman geçersiniz ailenin karşısına. ailen de hiç bir şey demez.

karakter olarak çok iyi biri annemlere bahsediyorum ama annem tutturmuş o daha bugün öyle yarın bigün evlenince senin ondan yüksekte olmanı kaldıramaz o zaman görürsün karakteri diye,bi yandanda korkuyorum dediği gibi olucak diye:(

Senin adına çok üzüldüm öncelikle. Ama maalesef insanları günümüzde çok fazla "etiketiyle" yargılıyoruz. Mantık olarak bir eğitim denkliği olması gerek ki sizde var da zaten. Sözüm meclisten dışarı ama her örgün üniversite bitiren "adam" örgün üniversite bitirmeyeni "salla gitsin" gibi bir durumu kabullenemiyorum ki açıköğretimleri bitirmesi daha zor oluyor. Öte yandan da ailen seni düşünüyor, senin için en iyisini istiyor her ailenin evladı için istediği gibi. :42:

Benim erkek arkadaşımın güzel bir işi var bir yandan çalışıyor bir yandan da açıköğretim de okuyor. Ben de yabancı dil okuyorum iyi bir üniversitede, hatta 2 yıllık da AÖF'den bir bölüm okumayı düşünüyorum ama ben-erkek arkadaşım-ailem üçgeninde bu anlamda en küçük bir sorun olmadı. Çünkü ailem erkek arkadaşımı tanıyor ve ne kadar insanlık sahibi biri olduğunun da farkındalar. Demem o ki ailen erkek arkadaşının karakterini biraz daha yakından tanırsa belki daha sıcak yaklaşabilirler olaya, bu kadar katı olmayabilirler... Hayırlısı diyelim. :34:

sonumun böyle olmasından çok korkuyorum :( bana şu an sevgilim hiç değişmez bu tip şeyler yapmaz gibi geliyor ama o kadar çok hikaye duydumki bunun benzeri bende iyice korkmaya başladım :( geleceğide bilemiyoruzki:((

canım,
bundan yıllar evvel olsaydı ben de bir çok arkadaş gibi ne önemi var derdim.senin gibi ailene tepki gösterirdim.
ancak büyükler edindikleri tecrübeye dayanarak böyle yorumlarda bulunuyorlarmış ve de haklılarmış bunu gördüm.
benim kuzenim(bayan)mühendislik mezunu.şu an Türkiye'nin önde gelen kurumlarından birinde yönetici.evlenmek istediği zamanlarda 1-2 senedir bir şirkette mühendis olarak çalışıyordu.
eşiyle o zamanlar 7 senedir flört ediyorlardı.eşi lise mezunuydu.halam karşı çıkar diye açık öğretim okudu.yakışıklı,kültürlü,özgüveni tam biriydi enişte bey.
gelgelim halam ısrarla bu evliliğe karşı çıktı.mesleğin nedeniyle çok farklı bir çevren olacak.sen sorun etmezsen de,her ne kadar onun özgüveni tam desen de bir süre sonra eşin kompleks yapacak sorunlar yaşanacak dedi.
ben de o zamanlar 20'li yaşların başındayım.halama nasıl kızıyorum.ne saçma.onlar birbirlerini seviyor.7 senedir birlikteler.birbirlerini tanıyorlar.kuzenim halama diyor ki ben 7 senedir tanıyorum.tanısan böyle bir sorun yaşanmayacağını anlardın diyor.neyse uzun lafın kısası halamın ve tüm büyüklerin onaylamamasına rağmen kuzenim evlendi.8 senedir evli.yıllar içinde kuzenim aynen halamın dediği gibi kariyer yaptı.iş çevresinden arkadaşları oldu.eşi zamanla kompleks yapmaya başladı.eşi bir fabrikada operatör.kuzen yurtdışı toplantılarına gidiyor.sorun.adam gitmesi gerektiğini anlamak istemiyor.kuzenim bir birimin yöneticisi ve o birimi temsilen toplantılara katılmak zorunda.en basitinden eşi bu konuda sorun çıkarıyor.orta yol yok.ya işini bırakacak ya eşini.kuzen eşinin 5-6 katı maaş alıyor.adam bundan da eziklik duymaya başlamış olacak ki.ne evin ne de çocuğun hiçbir giderine karışmıyor.1 kuruş vermiyor.hani nerede o en baştaki özgüveni tam ,çevresinde parmakla gösterilen adam gibi adam..puff..bunlar örneklerin çoooook küçük bir kısmı.üzülerek söylüyorum ki halam haklı çıktı.son olarakta geçen ay eşi bir tartışma esnasında kuzenime şiddet uygulamış.yüzü gözü morarmış.3 gün işe gidememiş.ve kimseye söyleyemiyor.ekonomik özgürlüğü olan,kendi ayakları üzerinde duran bir bayan ancak boşanamıyor çünkü 5 yaşındaki kızı babasına çok düşkün ona kıyamıyor.eli kolu bağlı.karı koca ilişkileri bitmiş.çocuk için bir mecburiyeti sürdürüyor.kimse inanmazdı adamın bu kadar değişip böyle sorunlar yaşatacağına.ama oldu işte.üzgünüz ki halam haklı çıktı
dilerim senin ailen yanılır,sen çok mutlu olursun
ama tecrübeleri önemsiyorsan anlattıklarıma kulak ver

gerçekten rahat ve çalışmayı seven biri ama aöf mezunu olunca yapıcak iş bulmakta zorlanıyor,yokki iş dışarıda ah şöyle adamakıllı bir işi olsa garanti bir meslek edinse,memurluk gbi annemler razı olurlar bi şekilde,ama böyle olunca iyice çileden çıkıyorlar bide sevgilime diyorum garanti nir meslek olsun diye bu defa da ondan yiyorum azarı benim mesleğim bu ben buyum diye :(

canım, önemli olan sizin uyuşmanız.

ayrıca senin ona bakacağın ne münasebet??

bak ben 4 yılllık üni harici, yüksek lisans mezunuyum. hem de istanbulda devlet üni. şu an işsizim. çalıştığım zamanlarda da asgari ücretten biraz fazla alırdım. kaç tane lise mezunu, aöf mezunu arkadaşım var benden çok kazanırlardı....

benim babam ilkokul mezunu ticarette çok yetenekli, dünyalığını yaptı adam. benim bile geleceğimi o yaptı. ben yüksek mühendisim de kendime zor bakıyorum....

eğer ki, sevgilin rahat, çalışmayı sevmeyen bir tipse 4 sene ite kaka okusa da sonuç değişmez.

ama şunda hemfikirim önce iyi bir iş oturtsun, o zaman geçersiniz ailenin karşısına. ailen de hiç bir şey demez.

Canım merhaba,

İçinde bulunduğum durum gerçekten zor, ama ben aileni tamamen haklı buluyorum.

Şöyle söyleyeyim sana, ben finanasmancıyım, yakında mezun oluyorum. Amcam finans alanında çok çok iyi yerlede. Çok rahat iş bulma imkanım var ama ben bile korkuyorum ya yarın iş bulamazsam yada bir sorun olurda çıkarsam diye.

Kaldı ki sen kendini koy annenlerin yerine. Bir kızın var doğduğu günden beri el bebek gül bebek büyütmüşsün çok iyi yelere getirmişsin okutmuşsun gözünün içine bakmışsın bunca yıl. İstemez misin en iyi evde otursun en iyi yemeği yesin. Ailende bunu istiyor. Biricik kızları mühendis olmuş istiyor ki o da kendine yakışan bir eş bulsun.

Diyorsun ya benim sevgilim dünya iyisi diye. allah aşkına şu forumda evlenmeden önce dünya iyisi olmayan kaç tane adam var :9: Hepsi çok harika çok mükemmel. Ama bir evlenince herşey değişiyor. araya maddiyat giriyor duygular bir yerden sonra sevgiye sakinliğe bırakıyor kendini. O zaman bu kadar kuvvetli duygular hissetmeyeceğin için evlilikte yaptığın hataları daha net görüyorsun. Şimdi iyi demişsin ilerde ne olacağını biliyor musun? Ya problem ederse? İçinde hep bir hırs olacak. İstesede istemese de bilinçaltı sonuçta. Evşenirken evliliğin bile sorunlu başlayacak.

anladığım kadarıyla ailene düşkünsün yazık onlar üzgün olacak nişanda düğünde, sen üzgün olacaksın 2 arada bir derede kaldığın için. Bak bugün ahmet gider yarın mehmet gelir ama anneni bulabilir misin bir daha? O senin iyiliğini istiyor. Yoksa onane istersen sokaktan birini döndür evlen. Burda senin iyiliğini ne ben ne burdaki arkadaşlar nede sevgilin annen gibi düşünür. Senin iyiliğini en iyi annen düşünür.

Ha burda şunu diyende olacaktır klişe bir laf. İlkokul mezunu ama kendini yetiştirmiş. Bu laf elbet doğrudur elbet vardır istisnaları. Yok mu tanıdığımız üniversiteli pislik insanlar? O kadar çokki benim tanıdıklarım :34:

Ama ne olursa olsun bilirim ki üniversite okumak istatistiği matematiği daha iyi öğrenmek değil, hayatı öğrenmektir. Yoksa kimse 5 tane integral fazla yaptı diye okumamış birinden daha iyi olmaz. Kendini koy bu yere, senin üniversiteden önce bakış açın nasıldı hayata şimdi nasıl?

Allah aşkına yapma bunu kendine. Anneni dinle. Yazık üzme kadıncağızı. Zaten bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor görüyorum etrafımdaki arkadaşlarımı şimdi tam rahatlama dönemlerinde üzme o insanları.

Son düzenleme:
Annen kusura bakmasın ama yüksek lisansta okuyorsa o çocuğun senden aşşağı kalır hiçbir yanı yok.Bence bunları seninle konuşmak faydasız.Annenle konuşmak lazım.Ben annenin bir şeyleri çok iyi bildiğini düşünmğyorum.Ben bankada staj yaptım geçen yaz ve oradaki bir çalışan açıköğretim çıkışlıydı.Benim yengem lisans bitirdi ama ağbim hakim olduğu için oradan oraya gidiyordu.Yengemde açıköğretimden 2 senelik bir bölüm okudu ve sonra dgs ile uludağ hukuk fakültesini kazandı.Açıköğretim diyip geçmemek lazım.Garanti işi de şimdilik yoktur.Henüz okul hayatı tam bitmemiş ki.

Ayrıca açıköğretim bitirince diplomasında açıköğretim mezunu falan yazmıyor.Askerliklerini ile kısa dönem yapıyor onlarda :9:

fotosentez; çok seviyorum kaç yıldır beraberiz o bana destek olmasa buralara belki hiç gelemezdim,annemi memnun etmek kolayda ya ben ömrüm boyunca mutsuz olursam diye korkuyorum, bi tanısanız çok efendi çok iyi bir insandır ilerde değişir mi acaba :(( bide evlendik çocuğumuz oldu diyelim çocuklar ya onu birşeye tutmazda saygı göstermezlerse inan böyle şeyleri bile aklıma getirir oldum, ne de olsa çocuklar özellikle ergenlik döneminde çok şekilci oluyor valla hayırlısı olsun bi ara istihareye yatmayı düşünüyorum yoksa bu işin içinden çıkamıyorum ben :(( annem senin onunla evlenmen için babanla benim ölmem gerekiyor dedi ,o kadar karşılar yani:((

Son düzenleme:
Annen kusura bakmasın ama yüksek lisansta okuyorsa o çocuğun senden aşşağı kalır hiçbir yanı yok.Bence bunları seninle konuşmak faydasız.Annenle konuşmak lazım.Ben annenin bir şeyleri çok iyi bildiğini düşünmğyorum.Ben bankada staj yaptım geçen yaz ve oradaki bir çalışan açıköğretim çıkışlıydı.Benim yengem lisans bitirdi ama ağbim hakim olduğu için oradan oraya gidiyordu.Yengemde açıköğretimden 2 senelik bir bölüm okudu ve sonra dgs ile uludağ hukuk fakültesini kazandı.Açıköğretim diyip geçmemek lazım.Garanti işi de şimdilik yoktur.Henüz okul hayatı tam bitmemiş ki.

daha önce bir bankanın sınavına girdi ama kabul edilmedi:( bir daha da girmek istemiyor,dgs için yalvardım resmen ama onuda istemiyor ben zaten okuyorum diyor,bide kazanamayacağını düşünüyor galiba,ya keşke benim elimde olsa onun yerine sınava girebilsem

İyi ama dediğim gibi daha okul hayatı bitmemiş.Bi bitsin.Kusura bakmayın ama sizde aileniz gibi düşünüyorsunuz.Kendinizi ondan daha üstün görüyorsunuz.Unutmayın diploması normal lisans diploması.Bir arkadaşın dediği gibi girmek kolay ama bitirmesi zor bir şey açıköğretim.Bizler okula gidiyoruz,açıköğretim okuyanların çoğu kendileri çalışıyorlar.Umarım sizin okulunuzda en iyilerindendir.Mesela odtü ya da itü gibi.Değilse sizde mezun olduğunuzda diğer mühendislik bitiren mezunlardan bir farkınız olmayacak.Aileniz ozaman bunu anlayabilir.Tabi ki tanıdığınız yoksa.

Mezun olduktan sonra falan da iyi bir iş bulamazsa aileniz kadar katı olur muydum bilmem ama ben olsam bende o durumda kızımı düşünürdüm.Bu da bir gerçek.

canım ben türkiyede ilk 100 e girdim ama birgün bile ona büyüklük taslamadım ama kimseye taslamam çünkü yapamam, o derece benden değil nasibim böyleymiş rabbim nasip etti bende oldum, evde başka sorunlarda oluyor sıkıntılar çok:( annem hiçbir muradımı alamadım diye kendini heba ediyor nelere göğüs geriyor banada yapma etme diye ağlıyor resmen,sevgilimin garanti bir iş bulması çok zor artık,beni dahi bir korku sardı iş bulamicam diye, valla allah sonumuzu hayır etsin en çok annemlere üzülüyorum onca sıkıntı içinde bide ben dert oluyorum, kalbine bir dinginlik gelsin de kabul etsin diye dua ediyorum sizde benim için aklınıza geldikçe dua edin ne olur bu dertten tükendim bende iyice:( buarada annemlere sevgilimin ahı tutucak diyede ödüm kopuyor ah etmiyor tabiki ama içerleniyor oda çıkar elbet:(

Senin kendi mantığın zaten sana herşeyi söylemiş.

Kendin diyorsun çocuğum olsa saymazsa diye. Ben sana bir örnek vereyim benim annem türkiyenin çok köklü üniversitelerinden birinden mezun. Çok da kariyerli bir işi var ancak babam işletme okuyor açık öğretim annemi de babamı da çok çok seviyorum ancak küçükken annemle bir şeyi konuşmak fikir almak beni daha çok tatmin ederdi. Onu daha çok dinlerdim. Hep kendime kızardım böyle olduğu için ama şu an bakıyorum haklıymışım annem ne olursa olsun pek çok konuda babamdan daha ilerisini görüyor. Haklıymışım.

Sen zaten düşünecek herşeyi düşünmüşsün annen bu derece karşıysa önüne bir seçim çıkıyor. ailen mi sevgilin mi diye. Bana göre yapman gereken seçim belli zor olduğunun farkındayım sevgini anlayabiliyorum ama anneni ezme. Yarın hayatından çıksa ne hissersin? Senden sonra o adam ayşeyle evlenir fatmayla evlenir. Annen? Yada sen o olmazsa ağlarsın kendini mahfedersin ama bi yerden sonra düzelirsin zor da olsa peki ya yarın anneni kaybetsen? İçine batmayacak mı? Kıyasla. Çok zor anlayabiliyorum seni. Ama anne baba kutsaldır bende. Seçim belli ne diyebilirim :/

o kadar kararsızımki ,hepinizi dinledim kimi zaman sonu iyi oluyor kimi zaman kötü, mecbur yaşayıp görücem galiba,hayırlısı olsun artık ne diim :((

sana sımdı annenlerın ısteklerı anlamsız gelebılır ama ıllakı bı keramet vardır dıye dusunmek gerekır zamanla sende hak vereceksın..

Universite bitirince hemen evlenmeyin arkadasim,sevgiline sart kos en azindan kpssde atanana kadar bekliycez de..o sana okulda nasil destek olduysa sen de ona destek ol..ailen de memur adama kiz versin bi zahmet :27: sabirli olmaniz lazim..:17:

Benim de gelecekte yaşayabileceğim bir olay bu. Şimdiden hazırlanıyorum ben de vereceğim tepkiye.
Sevgiliniz bu durumu size yansıtmasa da sizin daha yüksek bir okulda okumanız kendisinin açık öğretim mezunu olmasına bozuluyordur.
Ailenizin tepkisine de bozuluyordur ve istenmeyen biri gibi görüyordur kendini.
Siz de ona destek olmayıp tam tersi onu bir şeylere zorluyorsunuz. Buna da geriliyordur haliyle.

Benim sevgilime ailem böyle bir istekte bulunsa gerekirse kırıcı da olurdum. Arada ciddi fark olsa anlayabilirim; bir ilkokul mezunuyla üniversite okumuş birinin ortak noktası olmayabilir falan ama açık öğretimi okuldan saymama durumu da hoş değil. Ailem elalem ne der diye düşüneceğine kızım mutlu olur mu olmaz mı diye düşünmüyorsa varsın kalpleri kırılsın.

arkadaşlar ya bu okul derdi beni yedi bitirdi artık:14::14:,annem hep kendi dediği kendi istediği olsun istiyor,telefonu suratıma kapamalar acı acı konuşmalar valla dayanamicak hale geliyorum bazen kalbim sıkışıyor ne olur dualarınızı esirgemeyin annemler kabul etsinler artık :14::14::14::14:

kpss ye girdi ama atanacak kadar puan alamadı seneye tekrar hazırlanırım diyordu,artık kpss ile atanmakta çok zor ,çok yüksek puan alması gerek onun haricinde çok ücra köşelere atansa ben oralarda ne iş yapabilirim ki:(

o zaman ayrılın madem, gerçekten sizin beklentilerinizi karşılayamayacaksa, mutsuz olacaksanız... yalnız ben sevgilinizin yerinde olsam gururumdan bir daha yüzünüze bakmazdım heralde. senin okuduğun okulu ailem beğenmio 4 yıllık oku ne demek ya :)

Back