- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.799
- 348
Türkçe öğretmenliğin alimi var mi ?Öncelikli tercihim öğretmenlik. Ve Türkçe öğretmenliği. Faydası ise mutlu olacak olmam. Başka bir faydası yoktur illaki. :)
Bir de inanın hiçbir şey güllük gülistanlık gelmiyor. Gelseydi bu kadar stres yaşamazdım diye düşünüyorum.
Türkçe öğretmenliğin alimi var mi ?
4 yil sonra olaacak mi ? Issiz kalip a101 de kasiyerlik icin basvurunca mutlu olacak misiniz ? Suan bile doyuma ulasmis bir meslege en bastan baslamak gerçekten cok iyi cesaret ıstiyor
Bir dilci olarak en zor bölümlerden birisidir ingiliz dili ve edebiyatı, en sevdiğimdir ama herkese uygun olmuyor her bölüm, ilk tercihlerinizde yaptığınız hatayı yapmayacaksınız en azından, bildiğiniz, sevdiğiniz bir alanda okumak sizi rahatlatacaktır. Ağırlıklı olarak öğretmenlik düşünüyorsunuz sanırım, ben bir öğretmenin eğitim fakültesinden mezun olması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü dil-edebiyat, çeviribilim vb. bölümleri tercih eden öğrencilerin planları genellikle farklı olur, spesifik bir hedefleri olmak zorunda da değildir, o yüzden ağır dersler işler, kültürel anlamda gelişirler çoğunlukla. Öğretmenlikler daha rahat bölümlerdir içerik anlamında ve genelde de mezunları öğretmen olur, hedefleri az çok bellidir, sizi ağır bir bölümden sonra rahatlatır elbette, çevreyle ilgili bir şey diyemem ama.
Yorumlarinizi okudum ve ve sizin aldığınız kararlar kesin gibi elbette yorumlari da değerlendiriyorsunuzdur ama benim gördüğüm kararinizdan vazgeçmeyecekmiş gibi duruyorsunuz. Bunda elbetteki yaşadıklarınizin da etkisi vardir.
Sonuç olarak zaten 6 yiliniz bu sürüncemede geçmiş bir 2 yiliniz da böyle geçmesin. Bir an önce kararinizk uygulayın yaşayın ve görün diyorum.
Son olarak benim fikrim diger bölümleri sınavları bir 4 yili daha basaracaginiza inaniyorsaniz ki inanmak basarmanin yarisidir şu anki okulunuzu son bir kez kendi kafnizda bir suzgecten gecirin olumsuzluklari bir kenara birakip yapabilir miyim diye bir düşünün eger karariniz kesinse gireceginiz sinava odaklanin ve hayallerinizin peşinden gidin. Ama annenizin gönlünü yaparak bu önemli bir ayrıntı.
28 yasina yeni girdim okulumu bazi sebeplerden dolayi cok uzattigim icin 7 senede bitirdim.Yani 27 yasinda,sizde 24 yasindaymisiniz tekrar baslarsaniz benim yazımda mezun olacaksınız.Yasitlariniz calisirken siz hala okuyor olacaksınız ha ayip mi degil ama inan cok zor geliyor kendimden biliyorum.
Siz birde en bastan basliyacaksiniz valla iyi özgüven.Ailen hakli bence o kadar dibine kadar gelmişsiniz bence bolumunuzu Bitirin.
Bu örnekleri çok iyi biliyorum ben büyükler bunu anlamıyor. Kuzenim özel bir üni de okuyordu. Hazırlık+2. Sınıfa geldi yapamıyorum dedi aile zorla kendini çalışmadın desese o da ne okulu ne hocaları ne arkadaşlarını sevdi. Onunda bölümü %100 İngilizce idi. Ki çok severek isteyerek girmişti. Umduğu gibi çıkmamış. Biz destek olduk konuştuk babayla. Verdikleri para boşa gitti ama çocuk şimdi başka üni de ve çok mutlu. Dersleri de iyi. Keşke ilk sene deseydin dedim. Abla ailemden çekindim belki yaparım dedim zorladım olmadığını anladım dedi. Demem o ki hiç uzatma. Yıllar geçmiş olsa olurdu. İstediğin bölümü kazan önce. Evlilik olayına okula başladıktan sonra bakarsın bence o sonraki iş. Okulu kazanmaya bak.
Konu sahibi sizde kendimi gördüm.Bende 24 yaşındayım ve 6.ci yılımdayım tek fark bunu biraz da ben istedim ve bölümümü seviyorum (bu da böyle bir özezerlik) 7.ci yılda mezun durumuna gelebiliyor musunuz?
Ne güzel :) Ben 2021 bahar döneminde mezun durumuna geliyorum.Yaz okulu yapmazsam fazladan 6 krediye ihtiyacım oluyor ama yaz okulu yapmayı düşünüyorum.Azami süre hakkında herkes bir şeyler söylüyor.Ben bölümümü gerçek manada uzattığım yıllarda sevdim.Ailenle papaz olma durumun var yeni bir üniversiteye geçişte.Onlardan harçlık alıyorsan zırt pırt başına kakacaklar.Benim de gücüme gidiyor bazen yaşıtlarımın çalışıp da benim okumam ve hala peder beyden harçlık almak.Çalışsam desem gece de gidiyorum derslere.En az 2 yılsa ben fazla zorlamazdım.Çünkü belli ki içinde bölümüne karşı gram sevgi ve ilgi yok ve bu bölüm sana işkence gibi geliyor. (Biraz uzun oldu ama biraz da iç dökme yorumu) :)Norm Ender'i ben de severim. Zorlayalım bakalım daha neler çıkacak
Şaka bir yana, kendi isteğinizle uzatmak kötü değil gerçekten. Bunu yapan insanlar tanıyorum. Öğrenciliği seven vs.
7.yılımda maalesef mezun durumuna gelemiyorum. En az 2 senem var. Azami sürem ise 7 yıl. 2014 girişliler ve sonrası için gelmiş...
Sadece 24 yaşında yeniden okula başlamak korkutuyor. Evet düşününce bile çok mutlu oluyorum ama bir yandan da korkuyorum. Bunun için de biraz yaşamış görmüş insanların hikayelerini görebilirim belki diye yazdım buraya da. :)
Ne güzel :) Ben 2021 bahar döneminde mezun durumuna geliyorum.Yaz okulu yapmazsam fazladan 6 krediye ihtiyacım oluyor ama yaz okulu yapmayı düşünüyorum.Azami süre hakkında herkes bir şeyler söylüyor.Ben bölümümü gerçek manada uzattığım yıllarda sevdim.Ailenle papaz olma durumun var yeni bir üniversiteye geçişte.Onlardan harçlık alıyorsan zırt pırt başına kakacaklar.Benim de gücüme gidiyor bazen yaşıtlarımın çalışıp da benim okumam ve hala peder beyden harçlık almak.Çalışsam desem gece de gidiyorum derslere.En az 2 yılsa ben fazla zorlamazdım.Çünkü belli ki içinde bölümüne karşı gram sevgi ve ilgi yok ve bu bölüm sana işkence gibi geliyor. (Biraz uzun oldu ama biraz da iç dökme yorumu) :)
Ben tarih okuyorum severek geldim ama şehri sevemedim bırakacağım diye memlekete gittim bırakamadım ilk sene bahar dönemi fiyaskoydu insanların tarihten iş çıkmaz demelerine de takıldım biraz şimdi bunlara takılmıyorum çünkü aklımda hala tarih var.Bu saatten sonra bırakmayı da asla düşünmüyorum.Ben dil sınavına da girdim az bir puanla kaçırdım ben tarih istiyorum diye tutturdum.Aslında evliyken de zor da olsa okuyabilirsiniz çocuk konusu sıkıntı olur biraz.Olsun siz de içinizi dökün. :)
Evet gerçekten işkence gibi geliyor. Sınav haftalarında bile ayaklarım geri geri gidiyor. 2 yılımı daha heba etmektense +2 yıl daha okumak mantıklı geliyor. Tabii daha çok duygusal düşünüyorum o ayrı.
Aile konusu başlı başına sıkıntı. Babam "Ben okuturum sorun yok." diyor ama biliyorum ki annem biraz daha sert tepki gösterecek. Gerekirse çalışır bir şekilde onlara yardımcı olurum. Yeter ki mutlu olayım kafasındayım. Hiçbir zaman bir mesleğim diplomam olsun da ne olursa olsun diye düşünmedim çünkü.
Ben de ikinci öğretimim. Çalışma konusu sıkıntı oluyor çünkü yaşadığım yerde kafeden başka bir şey yok. E onlar da genelde akşam çalışabilecek eleman arıyorlar malum.
Umarım siz de mezun olup istediğiniz işe girebilirsiniz. Ne okuyorsunuz bu arada?
Ben tarih okuyorum severek geldim ama şehri sevemedim bırakacağım diye memlekete gittim bırakamadım ilk sene bahar dönemi fiyaskoydu insanların tarihten iş çıkmaz demelerine de takıldım biraz şimdi bunlara takılmıyorum çünkü aklımda hala tarih var.Bu saatten sonra bırakmayı da asla düşünmüyorum.Ben dil sınavına da girdim az bir puanla kaçırdım ben tarih istiyorum diye tutturdum.Aslında evliyken de zor da olsa okuyabilirsiniz çocuk konusu sıkıntı olur biraz.
Hocam dedi ki olay kendini geliştirmekte.Maalesef insanların çoğu üniversitedeki bölümlere para gözüyle bakıyor halbuki kendini geliştirmeyince tıp bile boş bölüm.Yerinizde olsam bırakırdım benim durumumla sizin durumunuz farklı.Bana da özellikle akraba tarafından baskı geliyor baskılar her zaman devam edecek.Siz hangi bölümde okuyor ve hangi bölümü istiyorsunuz ben kaçırdım o kısmı.Bana öyle geliyor ki bölümü bırakmayı kesinlikle istiyorsunuz.Zaten hayatım boyunca anlayamadığım tek muhabbet "o bölüm çöp okunmaz." muhabbeti. Bu düşünce yüzünden nice yetenekler alakasız bölümler okuyup hayatları boyunca mutsuz oluyorlar. Her şey toz pembe değil ama insan istediği sevdiği bölümden mezun olmalı bence. Tarih de ayrıca çok güzel bölüm. Evet iş konusunda sıkıntı olabilir ama bu artık çoğu bölüm için geçerli Tıp haricinde. Dil için konuşmam da gerekirse artık dilde de çok iş çıkmıyor çünkü yeni yetişen gençlerin çoğu dil biliyor. Arkadaşlarımdan biliyorum, işverenlerin çoğu ikinci dil istiyor İngilizce yanında. O yüzden istediğiniz bölümü okumanıza çok sevindim.
Evlilik konusunda da yanlış anlaşıldım bazı insanlar tarafından ama evlilik meraklısı bir insan hiçbir zaman olmadım, sadece erkek arkadaşım ile ayrı şehirlerde olduğumuz için 10 senedir neredeyse bir bıkmışlık var bu durumdan. Kendisinin iyi bir mesleği var (bunu onun okumadığını belirtmek için yazdım) ve okumam konusunda da bana en büyük desteği o veriyor. Evliyken de pekala okunabilir, istisna kocalar haricinde. Ben insanların çok keskin çizgilerle olaya bakmasına kırılıyorum biraz sadece. O öyle olmaz, böyle olur gibi düşüncelere.
Hocam dedi ki olay kendini geliştirmekte.Maalesef insanların çoğu üniversitedeki bölümlere para gözüyle bakıyor halbuki kendini geliştirmeyince tıp bile boş bölüm.Yerinizde olsam bırakırdım benim durumumla sizin durumunuz farklı.Bana da özellikle akraba tarafından baskı geliyor baskılar her zaman devam edecek.Siz hangi bölümde okuyor ve hangi bölümü istiyorsunuz ben kaçırdım o kısmı.Bana öyle geliyor ki bölümü bırakmayı kesinlikle istiyorsunuz.
Yüksek yapma hayaliniz var mı? Muhtemelen aileniz tepki vermiştir.7.ci yılın sonunda bitseydi devam edin derdim kimi atılma yok diyor kimi var diyor o yüzden risk almaya değmez.Tek kötü yanı emekleriniz gidecektir okula düzenli gidiyor muydunuz?Ben İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyorum. Okuduğum yerde oldukça kötü.. Bölümüm güzel ondan yana bir sıkıntım yok ama bana göre değil. Edebiyatı çok sevmeme rağmen bu bölümde yapamıyorum. Konular ilgimi çekmiyor diyeyim kısacası. Zaten öğretmen olabilirim hayaliyle gelmiştim bölüme de.
Şimdi ise Türkçe öğretmenliği ya da Okul Öncesi öğretmenliği istiyorum. Atamalarının az olduğunu biliyorum ama buna göre karar vermiyorum ben de sizin gibi. Allah büyüktür, bir şekilde geçimimi sağlarım.
Evet gerçekten istiyorum. Zaten yazın bu konuyu aileme de açmıştım.
Yüksek yapma hayaliniz var mı? Muhtemelen aileniz tepki vermiştir.7.ci yılın sonunda bitseydi devam edin derdim kimi atılma yok diyor kimi var diyor o yüzden risk almaya değmez.Tek kötü yanı emekleriniz gidecektir okula düzenli gidiyor muydunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?