Konuyla alakası yok ama söylemezsem çatlarım. Şu memlekette derdini pırıl pırıl bir türkçeyle, gayet kibar bir üslupla anlatabilen gençler varmış
Mesleğini bir ömür yapacağın düşünülürse 6 yıl tatsız da olsa gözden çıkarılamayacak bir süre değil. Zaten arkadaşların da dediği gibi formasyon falan derken yine aynı hesaba gelecek. Aileler etrafa bizim kız bitiremedi demek istemiyorlar genelde yoksa istediğin mantıksız değil bence de.
Çok teşekkür ederim öncelikle. O sizin kibarlığınız. :)
Evet, bitiremedi geldi demek istemiyorlar. Yazın ailemle tartışırken annem "Bıraktı geldi diyemem ben zaten onca yıldan sonra." dedi. Onların açısından bakınca bazı konularda haklılar elbette ama 6 yıl içinde en çok emeği ben verdim. O yüzden ben de mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Teşekkürler yorumunuz için. :)
Benim çocuğum okuldan kaynaklı kalp rahatsızlığına yakalansa, duyduğum saniye o devam etmek istese bile ben onu okuldan alırdım. En çok buraya takıldım. Bu kadar baskı çok fazla bence. Evet, mezun olduğunuz an her sektöre çok rahat girebilirsiniz ama mezun olma durumu da kesin değil. Bu nasıl bir karmaşa? Umarım su akar yolunu bulur ve istediğiniz yoldan devam edersiniz.
Birkaç hafta önce annemle bu konuyu konuşurken dayanamadım ve "Anne Allah aşkına sağlığımdan bile oldum. Sağlığımdan önemli mi bu diploma?" dedim. O da "Evet. Yani sağlığın tabii ki çok önemli ama diploma da en az onun kadar önemli." deyip geçiştirdi. O kadar çok üzülmüştüm ki. Belki ben çok duygusal yaklaştım bilmiyorum ama oturup ağlamıştım. :)
Gerçekten büyük karmaşa içindeyim. Teşekkür ederim güzel dilekler ve yorumunuz için. :)
Aileniz haklı. 6 sene bu dile kolay. Yazık değil mi o insanların verdiği emeklere...artık hicbirsey kolay değil. Öğretmen olmak hele çok zor kpss si yetmedi birde mülakat getirdiler başına. Çok açık söylüyorum boşuna 4 yıl daha uğraşırsınız. Üstelik önünüzde genç mezunlar bilgileri taze bir sürü rakip öğrenciler olacak. Hadi girdiniz okudunuz bitirdiniz diyelim. Atamaları bı araştırın vazgecersiniz zaten. Karamsar bir tablo çizdim ama malesef hayatin gerçeği. Çok az bir azınlık sevdiği işi yapıyor zaten. yapacaginiz enndogru şey okulu bitirip önce diplomayı almak. İş bulup çalışmak sonra içinizde kalacaksa gene ugrasin didinin istediğiniz bölümü okuyun. Ama aileniz bu kadar emek vermişken dusuncesizlik etmeyin ve o diplomayı mutlaka alın.
Şu an okuduğum bölümden mezun olsam da öğretmenlik yapacağım. En azından öyle düşünüyorum çünkü şirket vb. hiçbir zaman düşünmedim. O yüzden atama konusunda yine de sorun yaşayabilirim.
Düşüncesizlik konusunda haklısınız, şu an yaptığım maalesef ki düşüncesizlik ama o 6 yıl içinde en çok benim emeğim oldu. Şehir dışında yaşayan, yeri geldiğinde maddi-manevi zorluklar yaşayan, toplu yaşam alanında yaşadığım için milletin derdini çeken genellikle ben oldum. Sadece onların da beni bu konuda anlamalarını istiyorum çünkü gerçekten 6 yılı çöpe atmak benim de içime sinmese de artık mutlu değilim.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. :)
Anladığım kadarıyla bölümümle alakalı değil sosyal ortamına alakalı sorunun. Sana tavsiyem profesyonel olman olur. Sevme ama umursama da.oku bitsin.
Erkek arkadaşınla da sozlenin canim öyle mutlu olacaksan ama okul bitmeden evlenme derim.
Yazdığım yazıda eksik belirtmişim, okuduğum bölümü de artık sevmiyorum. Gerçekten severek ve isteyerek geldiğim bölümden bu kadar soğumuş olmak beni de üzüyor ama elimde değil. Bölümümde gördüğüm hiçbir şeyi meslek hayatım dahil hiçbir yerde kullanmayacağım. Ancak genel kültür işte.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Benim de babam hic istemedi ne yapacaksın öğretmen olup dedi. Simdi kendi ayaklarimin üstündeyim cocuklarima da faydam okacak yeri geldiğinde. Bu anlamda bencil olun. Dogru ve mantıklı karar verdikten sonra kararınızdan vazgeçmeyin.
Sizin adınıza çok sevindim. İstediğini yapabilen kadınlara hayran oluyorum gerçekten. Bana bu anlamda çok destek oldunuz, çok teşekkür ederim. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Lisansımı 26 yaşımda bitirdim.
Çok bırakıp gitmek istediğim zaman olmuştu. Ama sizden farklı olarak ben bölümümü seviyordum. O yüzden devam ettim.
Baştan başlasanız bile yaşınız daha küçük. Aileniz söylenir söylenir geçer. En fazla 4 sene daha ailenizin baskılarını mı dinlemek yoksa hayatınızın kalanı boyunca keşke mi demek istiyorsunuz seçim sizin.
Sizin sorduğunuz soruyu ben de kendime sormuştum. Kalan hayatımı 4 yıllık baskıları dinleyerek kurtarmak istiyor muyum diye. Biliyorum ki 6 yılımı kaybetsem de önümdeki yılları kurtarabileceğim en azından. Sanırım bunu da göze alıyorum zaten.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.