• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul sorunu ve hayatıma etkisi

kendinizi bu bunalım halinden çıkarın okulunuzu bitirin bir işe girin ve paranızı kazanırken isterseniz yeniden istediğiniz bölümü okursunuz ve yaşınız çok genç evliliği erteleyin biraz daha. evlendiğinizde evin işi yemek çamaşır bulaşık belki beklenmeyen zamanından önce bir bebek gelecek ve okul ile evliliği bir arada yürütmek zor olacak sizin için. ve en önemlisi eliniz para tutmazken evlenmeyin asla erkeklerin sağı solu belli olmaz kendi ayaklarınız üzerinde durun her zaman önceliğiniz bu olsun.
ayrıca dil seviyeniz iyi ise tercümanlık ve çeviri işleri yaparak ekstra gelir sağlayabilirsiniz. mezun olunca devlet olmasa da ilk etapta dil kurslarında vs çalışabilirsiniz.

Ailene hak veriyorum 6 yıldır sen başka şehirde oku diye dişlerinden tırnaklarında arttırıp belki sana yolluyorlar ama ellerinde ne var sıfır...

Hiç bir bölüm sandığınız gibi değil. Her bölümde konular ayrıntıdır, yoğundur, büyük ozverii ve çaba gerektirir. Hangi bölümü okursanız okuyun aynı çabayı sarf etmek zorundasınız. Ayrıca bölümümüz istediğiniz diğer bölümlere göre çok daha iyi ve onu açık. Bunu bitirin istersen oturup tekrar diğer bölümü de okursun. Ama şimdiye kadar eline meslegini alman senin faydana olurdu. Benim tavsiyem daldaki elmadansa elindeki elma yeğdir. Evlenmeye kafa yoracagina derslerine odaklan biraz :)

bölümümü sevmedim annem istedi zorla gönderdi.2. Sınıfta dondurup geleyim dedim tekrar hazırlanayım dedim izin vermediler. 38 yaşındayım ve içimde hala yaradır asla pes etme

Hepinize yorumları için teşekkür ederim. Ancak anlatamadığım bir kısım olmuş.
Ben evlenmeyi düşünüyorum demedim. Kafamı evlenmeye de yormuyorum. Nişan konusunu belirtme sebebim ilişkimizi resmiyete taşımak istememizdi. Takdir edersiniz ki çok uzun bir süre geçirdik ve bir şeyler olsun istiyoruz resmi olarak. Elimde okuma fırsatı varken kendi ayaklarımın üzerinde durmayı bırakıp "erkek" eline bakacak bir kadın değilim.
Benim için okuduğum bölümün imkanları vs de pek önemli değil. Ben mutluluğumu, sağlığımı, yaşama hevesimi kaybetmeye başlamışken sırf iş imkanları yüzünden sevmediğim bir bölümü okumak istemediğimi söylemek istemiştim.

6 yıldır bana verdikleri destekleri görmezden gelmiyorum. Daha önce de belirtmiştim onlardan çok benim emeklerim var. İsterseniz bencil diyebilirsiniz ama gerçekçi bakmak gerekirse okuyan bir insanın okutan bir insandan "bana göre" her zaman daha büyük emekleri var. Önce kendim sonra onlar için istediğim ya da mutlu olabileceğim başka bir bölüme girmek istiyorum zaten.

Doğru anlaşılamamaktan hoşlanmadığım için bazı şeyleri üzerine basarak tekrar tekrar yazıyorum, kusura bakmayın.

Sizin adınıza çok sevindim. İstediğini yapabilen kadınlara hayran oluyorum gerçekten. Bana bu anlamda çok destek oldunuz, çok teşekkür ederim. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Amin hepimizin inşallah teşekkür ederim. Hayalleriniz gerçek olsun inşallah.

6 yıllık emeği çöpe atmak da mantıklı gelmiyor bana.
En iyisi bölümünüzü bitirip tekrar hazırlanmak.Yani neden bu kadar stres yaptığınızı da pek anlamadım desem ? Ne yazık ki üni hayatı,çevreniz tamamen şans,bir sonraki üniversite için de bir benzerini hissedebilirsiniz mesela,o zaman da bırakıp gitmek mi isteyeceksiniz ?

6 yıllık emeği çöpe atmak da mantıklı gelmiyor bana.
En iyisi bölümünüzü bitirip tekrar hazırlanmak.Yani neden bu kadar stres yaptığınızı da pek anlamadım desem ? Ne yazık ki üni hayatı,çevreniz tamamen şans,bir sonraki üniversite için de bir benzerini hissedebilirsiniz mesela,o zaman da bırakıp gitmek mi isteyeceksiniz ?

Şöyle söyleyeyim eğer bölümümü sevseydim ortam umurumda olmazdı muhtemelen. Çünkü zaten yalnızlığı seven bir insanım. Ama sıkıntı bölümümü de sevmemem. Stres yapma sebebim de maalesef herkesin aile hayatının aynı olmaması. Üzerimde sürekli okul bitecek baskısı varken sevmediğim ve yapamadığım bir bölümde zaman kaybettim. Yani açıkçası olan benim zamanıma oldu.
Okulu bu sene ya da en kötü seneye bitirebilme imkanım olsaydı bu stres içine girmezdim. Özellikle 6 yıllık emeğimi çöpe atmak benim için de kolay değil ama daha fazla mutsuz olmaya da dayanamıyorum. Psikolojik olarak yeterince yıprandığımı düşünüyorum. Birçok insanın yaşadığı şey yanında benimki belki çok basit bir dert ama beni olumsuz düşüncelere ve bunalıma soktuğu da bir gerçek.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Yok hayır sadece ortam veya arkadaş çevresi değil. Bölümümü de sevmiyorum. Bu benim rahatlığım gibi de görülebilir ama birçok insan gibi yapı olarak zorla bir şeyleri yapamıyorum. Eğer yaşadığım aksilikler olmasaydı belki bu sene biterdi sevmesem dahi ama olmadı. Yaşadığım şeyler biraz özel olduğu için anlatamıyorum ama yukarıda da belirttiğim gibi biri tarafından yaşadığım taciz-tehdit gibi olaylardı. Hem bölümü sevmeyip hem de böyle şeyler yaşayınca okuldan koptum da koptum.
Evet 6 sene gerçekten uzun bir süre ama önümdeki yılları kurtarabilirim belki de bilmiyorum.

Evet durumunuzu anliyorum ben de doktorada supervizor degistirdim cok buyuk sorunlar yasadigim icin ama devam edemeyecegimi anlayinca ilk senenin sonunda degistirdim. Onun bile cok gec oldugunu dusunuyorum daha once karar verseydim keske diyorum, bana zarari cok oldu. Hem boyle durumlarda isin icine girmeden diger bolumu de sevip sevmeyeceginizi bilemezsiniz, su anki bolume de cok isteyerek gitmissiniz. Sonucta bir hayal kirikligi olmamasi icin en azindan kesin olarak diger bolume yerlesmeden su anki bolumunuzu birakmayin derim.

6 yıl emek versem orayı bitirmek isterdim açıkcası.2 yıl okuyup,okul bırakmış bir insanım o psikolojiyi kaldırmak kolay değildir bunu bilmeni isterim.kazansan bile diğer okulun bitene kadar insanlar sana hep şüphe içinde bakacaklar.okulu bitirmeden evlenme kesinlikle ikisi birarada zorlanırsın.6 yıl iyi kötü emek vermişsin bitirmeye çalış sonra istediğin okula gir bu seni psikolojik olarak çok rahatlatır.gittiğin bölümde strese girme olasılığın yüksek eğer okulu bırakırsan bunu da hesaba kat.
ne bölüm okuyup ne istediğini bilmiyorum ama bunlarda önemli bazı bölüm ve kariyer seçeneklerinde yaş sınırı olabilir.benim 26 yaşında bitti okul 22 yaşında başlamıştım.iş bakarken kimse de bana neden bu yaştasın sen demedi yani her sektör böyle mi bilmiyorum ama benim için sıkıntı olmadı.mühendislikte okuyan birkaç arkadaşımda okulu geç bitirdi 7 yıl kadar okudular onlarda iş bulma konusunda sorun yaşamadı.

Evet durumunuzu anliyorum ben de doktorada supervizor degistirdim cok buyuk sorunlar yasadigim icin ama devam edemeyecegimi anlayinca ilk senenin sonunda degistirdim. Onun bile cok gec oldugunu dusunuyorum daha once karar verseydim keske diyorum, bana zarari cok oldu. Hem boyle durumlarda isin icine girmeden diger bolumu de sevip sevmeyeceginizi bilemezsiniz, su anki bolume de cok isteyerek gitmissiniz. Sonucta bir hayal kirikligi olmamasi icin en azindan kesin olarak diger bolume yerlesmeden su anki bolumunuzu birakmayin derim.

Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Aldığım puan ve sıralamam doğrultusunda karar vereceğim. İstediğim üniversitenin istediğim bölümüne kesin gözüyle bakabilirsem ancak o zaman okuldan kaydımı sildireceğim. Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. :)

canım bölüm değiştirebilirsin tekrar sınava girmeden giriş puanınla

Şöyle bir sorun var ki 2014 senesinde LYS'ye sadece dil sınavından girdim. Ama şu an istediğim bölüm tamamen farklı. O yüzden tekrardan sınava girmek durumunda kaldım maalesef.

6 yıl emek versem orayı bitirmek isterdim açıkcası.2 yıl okuyup,okul bırakmış bir insanım o psikolojiyi kaldırmak kolay değildir bunu bilmeni isterim.kazansan bile diğer okulun bitene kadar insanlar sana hep şüphe içinde bakacaklar.okulu bitirmeden evlenme kesinlikle ikisi birarada zorlanırsın.6 yıl iyi kötü emek vermişsin bitirmeye çalış sonra istediğin okula gir bu seni psikolojik olarak çok rahatlatır.gittiğin bölümde strese girme olasılığın yüksek eğer okulu bırakırsan bunu da hesaba kat.
ne bölüm okuyup ne istediğini bilmiyorum ama bunlarda önemli bazı bölüm ve kariyer seçeneklerinde yaş sınırı olabilir.benim 26 yaşında bitti okul 22 yaşında başlamıştım.iş bakarken kimse de bana neden bu yaştasın sen demedi yani her sektör böyle mi bilmiyorum ama benim için sıkıntı olmadı.mühendislikte okuyan birkaç arkadaşımda okulu geç bitirdi 7 yıl kadar okudular onlarda iş bulma konusunda sorun yaşamadı.

Evet kesinlikle haklısınız. Ben de bitirebilmeyi isterdim ama pek öyle görünmüyor. Şu okuldan ve bölümden istediğim yere geçebilirsem çevremdeki psikolojik baskılar bile umurumda olmayacak sanırım. O kadar bıkmışım anlayacağınız...
Söylediklerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim yanıtınız için. :)

Okuduğun ve okumak istediğin bölüm çok önemli bu kararı vermende açıkçası. 6 sene emek vermişsin bitirdiğinde işsiz kalacağın emeğinin karşılığını alamayacağın bir bölümse ben bırakma derim.

Nişan düğün olaylarına hiç girme okul bitip mesleğe başlamadan. Zaten daha çok gençsin yeni bir bölüme başlasan bile 28de biter. Gayet ideal.

6 sene okumuşsunuz, evet ama çok yorulmuşsunuz. Sadece diplomanız ve bir işiniz olsun diye hareket ederseniz kendinizi mutsuz etmeye devam edersiniz. Tabii ki de bilmiyorum ailevi durumunuzu,sorumluluklarınızı ama kendinizi artık tanıdığınıza inanır ve hedeflerinize ilerlemek için kendinize güvenirseniz sizi çok güzel bir hayat bekliyor olacak. TYT-AYT başvurunuzu yaptınız mı bu yıl için?

Bölüme severek isteyerek girmiş olmanız farklı bir şey. Hiç bir üniversite, hiç bir fakülte, hiç bir bölüm dışarıdan göründüğü gibi değil. Yaşayarak, tecrübe ederek anlıyorsunuz size uygun olup olmadığını.

Ancak sonrası hiç de öyle olmadı. Sürekli aşağılayan hocalar, samimiyetsiz sınıf ortamı ve yaşadığım birkaç kişisel sorunlar yüzünden -ki oldukça büyük sorunlardı- okuldan ve okuduğum şehirden aşırı derece soğumuştum.

Ancak bu yazdığınız, gireceğiniz bir başka bölümde de başınıza gelebilir, bilemezsiniz. Kaldı ki, mezun olup çalışmaya başladığınızda da. İş hayatı, üniversite hayatına göre çok daha zor. Bu açıdan bunu iyi bir tecrübe olarak düşünüp, cebinize koyun.

Benim tavsiyem ise, 6 sene emek verdiğiniz bölümünüzü bitirin. Henüz başında olsaydınız bırakıp hemen başka bir bölüme geçin derdim, ki siz de bunu yapmaya çalışmışsınız ama olmamış. İyi ya da kötü ortada harcanmış 6 sene var, bu boşa gitmemeli. Ne yapıp edip, kulaklarınızı tıkayıp bölümünüzü bitirmeli ve diplomanızı almalısınız. Daha sonra hemen istediğiniz, gelecekteki mesleğiniz olarak belirlediğiniz başka bir bölüme girmelisiniz. (Bölümünüzü bilemediğim için, yüksek lisans tavsiyesi vermedim, ama bu da düşünülebilir ikinci etapta)

Diplomanızı aldıktan sonra nişan konusunu ailenize daha rahat açarsınız. Bence şu an odaklanmanız gereken konu kesinlikle eğitim hayatınız.

Bolumunu neden sevmiyorsun? Okul oncesi dusunuyormussun ama acik ogretimde lisans cocuk gelisimi var, okul oncesinin onunun kapali oldugunu dusunuyorum.. acik ogretimi oku daha iyi...

6 sene okumuşsunuz, evet ama çok yorulmuşsunuz. Sadece diplomanız ve bir işiniz olsun diye hareket ederseniz kendinizi mutsuz etmeye devam edersiniz. Tabii ki de bilmiyorum ailevi durumunuzu,sorumluluklarınızı ama kendinizi artık tanıdığınıza inanır ve hedeflerinize ilerlemek için kendinize güvenirseniz sizi çok güzel bir hayat bekliyor olacak. TYT-AYT başvurunuzu yaptınız mı bu yıl için?

Evet başvurumu yaptım. Kendime çok güveniyorum. En büyük endişem ve strese girdiğim konu ailemin tavırları olacak.
Dediğiniz gibi çok yoruldum. Her gün etrafımdaki insanların bile okul konusu yüzünden canını sıkıp onları üzüyorum. Neredeyse her gün ağlıyorum. Ben diplomam olsun işim olsun istemiyorum. Sevdiğim ve mutlu olduğum bir işim ve diplomam olsun istiyorum.

İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum.

Okuduğun ve okumak istediğin bölüm çok önemli bu kararı vermende açıkçası. 6 sene emek vermişsin bitirdiğinde işsiz kalacağın emeğinin karşılığını alamayacağın bir bölümse ben bırakma derim.

Nişan düğün olaylarına hiç girme okul bitip mesleğe başlamadan. Zaten daha çok gençsin yeni bir bölüme başlasan bile 28de biter. Gayet ideal.

Okuduğum bölüm hatrı sayılır bir bölüm evet. En azından ben tercih ettiğim zaman öyleydi. Ama okulum gerçek anlamda kötü. Bölümümden de nefret ediyorum diyebilirim.
Haklısınız, teşekkür ederim düşünceleriniz için.

Bolumunu neden sevmiyorsun? Okul oncesi dusunuyormussun ama acik ogretimde lisans cocuk gelisimi var, okul oncesinin onunun kapali oldugunu dusunuyorum.. acik ogretimi oku daha iyi...

Bölüme gelirken derslerin içerikleri hakkında bile en ufak bilgim yoktu. Gördüğüm şeylerin çoğu bana çok ağır ve gereksiz geliyor. Yapmak istediğim meslekle uzaktan yakından alakası yok zaten. Öğretmenler ve ortam konusuna hiç girmeyeceğim çünkü birçok ünide böyle, biliyorum.
Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi düşünüyordum. Açık öğretim de düşündüm ama okuduğum araştırdığım şeyler beni düşündürdü. Herkes "vasıfsız" olarak görmüş resmen açık öğretim okuyanları. Pek de bilgim yok.
Sizin bilginiz var ise beni de bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler yorumunuz için.

Evet başvurumu yaptım. Kendime çok güveniyorum. En büyük endişem ve strese girdiğim konu ailemin tavırları olacak.
Dediğiniz gibi çok yoruldum. Her gün etrafımdaki insanların bile okul konusu yüzünden canını sıkıp onları üzüyorum. Neredeyse her gün ağlıyorum. Ben diplomam olsun işim olsun istemiyorum. Sevdiğim ve mutlu olduğum bir işim ve diplomam olsun istiyorum.
Bir dilci olarak en zor bölümlerden birisidir ingiliz dili ve edebiyatı, en sevdiğimdir ama herkese uygun olmuyor her bölüm, ilk tercihlerinizde yaptığınız hatayı yapmayacaksınız en azından, bildiğiniz, sevdiğiniz bir alanda okumak sizi rahatlatacaktır. Ağırlıklı olarak öğretmenlik düşünüyorsunuz sanırım, ben bir öğretmenin eğitim fakültesinden mezun olması gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü dil-edebiyat, çeviribilim vb. bölümleri tercih eden öğrencilerin planları genellikle farklı olur, spesifik bir hedefleri olmak zorunda da değildir, o yüzden ağır dersler işler, kültürel anlamda gelişirler çoğunlukla. Öğretmenlikler daha rahat bölümlerdir içerik anlamında ve genelde de mezunları öğretmen olur, hedefleri az çok bellidir, sizi ağır bir bölümden sonra rahatlatır elbette, çevreyle ilgili bir şey diyemem ama.

Back