Okul sorunu ve hayatıma etkisi

Öncelikle hiç sorun değil çok çok geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşirsiniz umarım.
Söyledikleriniz hepsine katılıyorum. İlkokuldan beri öğretmen olma hayalim vardı ama bu atama sorunları yüzünden en ufak bir hayali bile gerçekleştiremiyoruz. Çok üzücü.
Alttan derslerim oldukça fazla. Ve okulun bana verdiği azami süre 7 yıl. Şu şekilde söyleyeyim yaşadığım kişisel sorunlarım olmasaydı (çok anlatmak istemiyorum ama bir arkadaşım (!) tarafından uğradığım taciz-tehditler vs diyeyim) belki de en kötü ihtimalle bu sene bitirebilirdim. Ama olmadı ve ben yaşadığım birçok sorunu aileme anlatmadım. Üzülmesinler diye.
Tekrar üniversiteye başlamak gerçekten çok zor bir karar benim için bunca yıldan sonra. Ama abla inan ki en son ne zaman burada mutlu olduğumu unuttum. Her gün ağlayıp artık bitsin kurtulayım diyorum. Bu zorluk bile gözüme batmıyor sanki.
Evet zaten insanların birçoğu bu trajikomik duruma düşüyor maalesef. Eğitim sistemi işte..

Ortamda yasadiginiz sorunlar ne bilmiyorum ama sorunsuz bir akademik ortam hic gormedim. Senelerdir akademide okuyan/calisan biri olarak soyluyorum. Amaciniz o ortamdan uzaklasmaksa, buyuk risk almus olursunuz 6 sene sonra.

Ortamda yasadiginiz sorunlar ne bilmiyorum ama sorunsuz bir akademik ortam hic gormedim. Senelerdir akademide okuyan/calisan biri olarak soyluyorum. Amaciniz o ortamdan uzaklasmaksa, buyuk risk almus olursunuz 6 sene sonra.

Yok hayır sadece ortam veya arkadaş çevresi değil. Bölümümü de sevmiyorum. Bu benim rahatlığım gibi de görülebilir ama birçok insan gibi yapı olarak zorla bir şeyleri yapamıyorum. Eğer yaşadığım aksilikler olmasaydı belki bu sene biterdi sevmesem dahi ama olmadı. Yaşadığım şeyler biraz özel olduğu için anlatamıyorum ama yukarıda da belirttiğim gibi biri tarafından yaşadığım taciz-tehdit gibi olaylardı. Hem bölümü sevmeyip hem de böyle şeyler yaşayınca okuldan koptum da koptum.
Evet 6 sene gerçekten uzun bir süre ama önümdeki yılları kurtarabilirim belki de bilmiyorum.

Konuyla alakası yok ama söylemezsem çatlarım. Şu memlekette derdini pırıl pırıl bir türkçeyle, gayet kibar bir üslupla anlatabilen gençler varmış
Mesleğini bir ömür yapacağın düşünülürse 6 yıl tatsız da olsa gözden çıkarılamayacak bir süre değil. Zaten arkadaşların da dediği gibi formasyon falan derken yine aynı hesaba gelecek. Aileler etrafa bizim kız bitiremedi demek istemiyorlar genelde yoksa istediğin mantıksız değil bence de.

Anladığım kadarıyla bölümümle alakalı değil sosyal ortamına alakalı sorunun. Sana tavsiyem profesyonel olman olur. Sevme ama umursama da.oku bitsin.
Erkek arkadaşınla da sozlenin canim öyle mutlu olacaksan ama okul bitmeden evlenme derim.

Benim çocuğum okuldan kaynaklı kalp rahatsızlığına yakalansa, duyduğum saniye o devam etmek istese bile ben onu okuldan alırdım. En çok buraya takıldım. Bu kadar baskı çok fazla bence. Evet, mezun olduğunuz an her sektöre çok rahat girebilirsiniz ama mezun olma durumu da kesin değil. Bu nasıl bir karmaşa? Umarım su akar yolunu bulur ve istediğiniz yoldan devam edersiniz.

Aileniz haklı. 6 sene bu dile kolay. Yazık değil mi o insanların verdiği emeklere...artık hicbirsey kolay değil. Öğretmen olmak hele çok zor kpss si yetmedi birde mülakat getirdiler başına. Çok açık söylüyorum boşuna 4 yıl daha uğraşırsınız. Üstelik önünüzde genç mezunlar bilgileri taze bir sürü rakip öğrenciler olacak. Hadi girdiniz okudunuz bitirdiniz diyelim. Atamaları bı araştırın vazgecersiniz zaten. Karamsar bir tablo çizdim ama malesef hayatin gerçeği. Çok az bir azınlık sevdiği işi yapıyor zaten. yapacaginiz enndogru şey okulu bitirip önce diplomayı almak. İş bulup çalışmak sonra içinizde kalacaksa gene ugrasin didinin istediğiniz bölümü okuyun. Ama aileniz bu kadar emek vermişken dusuncesizlik etmeyin ve o diplomayı mutlaka alın.

Benim de babam hic istemedi ne yapacaksın öğretmen olup dedi. Simdi kendi ayaklarimin üstündeyim cocuklarima da faydam okacak yeri geldiğinde. Bu anlamda bencil olun. Dogru ve mantıklı karar verdikten sonra kararınızdan vazgeçmeyin.

Lisansımı 26 yaşımda bitirdim.
Çok bırakıp gitmek istediğim zaman olmuştu. Ama sizden farklı olarak ben bölümümü seviyordum. O yüzden devam ettim.
Baştan başlasanız bile yaşınız daha küçük. Aileniz söylenir söylenir geçer. En fazla 4 sene daha ailenizin baskılarını mı dinlemek yoksa hayatınızın kalanı boyunca keşke mi demek istiyorsunuz seçim sizin.

Çok teşekkür ederim öncelikle. O sizin kibarlığınız. :)
Evet, bitiremedi geldi demek istemiyorlar. Yazın ailemle tartışırken annem "Bıraktı geldi diyemem ben zaten onca yıldan sonra." dedi. Onların açısından bakınca bazı konularda haklılar elbette ama 6 yıl içinde en çok emeği ben verdim. O yüzden ben de mantıksız olduğunu düşünmüyorum. Teşekkürler yorumunuz için. :)

Birkaç hafta önce annemle bu konuyu konuşurken dayanamadım ve "Anne Allah aşkına sağlığımdan bile oldum. Sağlığımdan önemli mi bu diploma?" dedim. O da "Evet. Yani sağlığın tabii ki çok önemli ama diploma da en az onun kadar önemli." deyip geçiştirdi. O kadar çok üzülmüştüm ki. Belki ben çok duygusal yaklaştım bilmiyorum ama oturup ağlamıştım. :)
Gerçekten büyük karmaşa içindeyim. Teşekkür ederim güzel dilekler ve yorumunuz için. :)

Şu an okuduğum bölümden mezun olsam da öğretmenlik yapacağım. En azından öyle düşünüyorum çünkü şirket vb. hiçbir zaman düşünmedim. O yüzden atama konusunda yine de sorun yaşayabilirim.
Düşüncesizlik konusunda haklısınız, şu an yaptığım maalesef ki düşüncesizlik ama o 6 yıl içinde en çok benim emeğim oldu. Şehir dışında yaşayan, yeri geldiğinde maddi-manevi zorluklar yaşayan, toplu yaşam alanında yaşadığım için milletin derdini çeken genellikle ben oldum. Sadece onların da beni bu konuda anlamalarını istiyorum çünkü gerçekten 6 yılı çöpe atmak benim de içime sinmese de artık mutlu değilim.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. :)

Yazdığım yazıda eksik belirtmişim, okuduğum bölümü de artık sevmiyorum. Gerçekten severek ve isteyerek geldiğim bölümden bu kadar soğumuş olmak beni de üzüyor ama elimde değil. Bölümümde gördüğüm hiçbir şeyi meslek hayatım dahil hiçbir yerde kullanmayacağım. Ancak genel kültür işte.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Sizin adınıza çok sevindim. İstediğini yapabilen kadınlara hayran oluyorum gerçekten. Bana bu anlamda çok destek oldunuz, çok teşekkür ederim. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Sizin sorduğunuz soruyu ben de kendime sormuştum. Kalan hayatımı 4 yıllık baskıları dinleyerek kurtarmak istiyor muyum diye. Biliyorum ki 6 yılımı kaybetsem de önümdeki yılları kurtarabileceğim en azından. Sanırım bunu da göze alıyorum zaten.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Geçis yapilamiyor mu farkli bir bolume? Hem bazi ortak dersleri ve secmelileri de saydirirsin ders yukun azalir. Gectigin bolumu daha cabuk bitirebilirsin.

Geçis yapilamiyor mu farkli bir bolume? Hem bazi ortak dersleri ve secmelileri de saydirirsin ders yukun azalir. Gectigin bolumu daha cabuk bitirebilirsin.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş düşündüm ben de ama istediğim bölümle okuduğum bölüm çok farklı. 2 adet ortak ders var. Şu an okuduğum bölüm %100 İngilizce. O da bana ders anlamında sorunlar çıkartıyor tabii.
Teşekkür ederim öneriniz için. :)

Rica ederim. Ama tekrar sinava girmektense gecis yapmak daha mantikli bence. Sifirdan baslamayi goze almissin zaten. Turkce bir bolumu daha kolay bitirirsin :) Hakkinda hayirlisi umarim istedigin gibi olur.

Rica ederim. Ama tekrar sinava girmektense gecis yapmak daha mantikli bence. Sifirdan baslamayi goze almissin zaten. Turkce bir bolumu daha kolay bitirirsin :) Hakkinda hayirlisi umarim istedigin gibi olur.

Evet çok daha mantıklı ama orada da şöyle bir sorun var ben 2014 senesinde LYS'ye yalnızca dilden girdim. O da benim LYS puanıyla geçiş yapmamı engelliyor tabii. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık gerçekten :)
Teşekkür ederim. :)

Şimdi bence adım adım ;
1. Okuduğunuz bölümden Farabi ya da yatay geçiş yapın , ortamınız değişsin.
2. ÇAP programları var , onlara bakın .
3. Hala kesinlikle istemiyorsanız , kendinize sorun ; 0-6 yaş mı , 11-15 yaş mı ? Hangisiyle muhattap olmak isterim ?
4. Tercihinizi buna göre yapın.

24 yasindasiniz , tekrar okul kazanip bitirseniz 28-29 olacaksiniz
Ozel sektorde yas siniri var , pek cok kurumsal isyeri max 28 yas siniri koyuyor
Hayat sizin , karar sizin elbette ama ben okulumu bitirir bir an once is hayatina atilirdim
Belki de yasimdan kaynakli acikcasi pek anlayamiyorum da bolumden soguma olayini , bir anne olarak düşünüyorum cocugumu her zaman hayalinin pesinden git diye yetistiriyorum ama bir de gercekler var , zengin bir insan degilim omru boyunca evlatlarima bakamam bu yuzden okuyup meslek sahipleri olmalari gerekiyor zamani geldiginde , yani cocugum bana boyle bir taleple gelse sunu derdim , burdan mezun ol ve calismaya basla , parani kazanirken ozel bir üniversitede istedigin bolumu oku bende destek oluyum sana , ordan mezun olunca istedigin isi yap

Evet haklısınız ama benim açımdan da hala ailemden para alıyor olmak da beni üzüyor inanın. Hayatları boyunca bana bakmak zorunda değiller tabii. Mezun olabilme ihtimalim olsaydı bu kadar kafama takmazdım. Ki buradan mezun olmak içinde en az 2 senem var. Aynı maddi desteği sağlamak zorunda kalacaklar zaten maalesef. Yoksa söylediğiniz şeylerde haklısınız.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Rica ederim ne demek, daha iki seneniz varsa sansinizi deneyin o zaman sinavla , ailenize de sinavi kazaninca soyleyin bolum değiştireceginizi , bir de nasil soyleyecegim diye stres olmayin

İstediğim bölüm sözel bir bölüm ve sözelde de temelim oldukça iyi. Çok sıkı bir çalışma temposuna girdim diyebilirim.

lütfen ama lütfen önceliğin okulunu bitirmek , atanmayı beklemeden istiyorsan evlen ve sonra tekrar okumaya devam edersin , annem kaçtane çocuk evlendirdim blondun mezunıyetindeki gurur ve mutlulugu vermedi der hep ,

Bölüm güzel bırakmayın 6 yılınız çöp olmasın.Sizin yaşadığınızı yaşamış biri olarak söylüyorum bunu..İlk 2 yıl bıraksanız bırakabilirdiniz ama çok geç kalmışsınız..Kalan derslere yüklenip diplomayı alın üniversitede okutman olursunuz okul öncesşne göre çok daha iyi meslek harcamayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…