Okul eve yakın mı olmalı?

Kolejlerde daha çok opsiyon mu var acaba? Ben devlet okullarinda okudum, resim ve beden dışında farklı ders olduğunu hatırlamıyorum. Lisede milli güvenlik dersini saymazsak tabii
İlkokulda desteklemiyorum sadece.
Yeterli kadar ders var,zaten müfredat çok ağır eskisi gibi değil,yeterince yoruluyorlar ödevleride hiç bitmiyor.
Her iki kızımında sevdigi bir kursu var ,biri resimde biri cimnastikte epey ilerledi.Her ikiside çok mutlu.
Ufacık çocuklara aynı anda biçok ders ile yüklenmesini doğru bulmuyorum.
Bu benim fikrim tabi herkes farklı düşünebilir
 
Dedesi götürürüm demiş ne güzel. Acil durumlarda taksi var. Önemli olan rutini halletmeniz. Acil duruma Allah düşürmesin.
 
Çocuğun okulda kalması yasak olur muymuş oha ilk defa duyuyorum böyle diyen bir idare. Benim okulum o kadar büyük ki bahçede 6 öğretmen nöbet tutuyoruz bir kişi kaçsa ayvayı yeriz.
duruyormuş mesaj halen lise deki gurup da sormuştu bazı veliler yasal olarak da yasakmış
 
Son düzenleme:
Gorumcem mahalle olarak
Sıkıntılı bir yerde oturuyordu ama eve yakın okula gönderdi öğretmeni mükemmel çıktı. Şuan ikinci sınıf bir sorun yasamadi. Ozguvensiz oğlu gitti sevimli dışa dönük bir çocuk geldi.

Eltim tam tersi evinin yakını yerine uzakta ama kaliteli olduğu söylenen bir okula gönderdi o da memnun.

Ama bir arkadasim sehrin bir ucundaki okula ailelerle birleserek bir sınıf açtırıp gönderdi , kızı aşırı ozguvensiz sürekli ağlayan biri oldu çünkü öğretmenleri çok sert ve bağıran biriymiş. Sınıfta sürekli yarış halindeler 95 aldı diye oturup ağladı. Anne baba da vay efendim 100 alanlar var diye çocuğu bunalıma sokmaya , Basit bir müzik aletini bile x daha iyi çalıyor sen de calacaksin diye baskilamaya basladilar.

Bence öğretmenleri arastirin. Daha önceden gönderen velilere ulaşın.ortamina bir bakın. Ve lütfen sizin mesajinizla diğer insanlara da söylemis olayım cocuklarinizi başkalarıyla kıyaslamayın, yarış atı değil onlar.
 
15 dk uzak bir mesafe değil ama nasıl kayıt yaptıracaksanız adrese dayalı kayıt sisteminde evinize daha yakın olan okul cikiyordur zaten.
Bunun kolayını buldular. Çevreden birinden rica ediyorlar çocuklarını o evde kalıyor gibi gösteriyorlar.
 
lisede ve ortaokulda uzak yerlere gitmiş biri olarak söylüyorum, acil bir durum olduğunda koşarak gelebileceğiniz mesafede olmalı. allah korusun bir deprem olsa düşse kalsa çocuğunuz onun için orada olmanız gerek.
 
Gelecek yıl birinci sınıf şube atamaları merkezi sistemle olacak. Yani kimse istediği öğretmene veremeyecek.
Siz İstanbul’da yaşamıyorsunuz sanırım. 15 dakika uzaklık dediğiniz, nedir ki!
 
Merhabalar, gelecek dönem sistem değişecek. Öğretmen seçme durumunuz olmayacaktır.
Diğer kısmı nasıl halledersiniz bilemem adrese dayalı sistem çünkü uğraşmanız gerekir.
 
En iyi okul tam gün okuldur bence. Çocuğun dengesine düzenine en çok uyacak olan da o. 7.30 da okuldan çıksa yemeği ödevi vs derken ne kadar zaman kalacak da ailesiyle kaliteli vakit geçirecek
Aslında öğleci olursa 5,5 saat, tam giderse 8 saat oluyor.
Bence aşırı aşırı fazla 8 saat bir çocuk için. Ben de öğretmenim biz 8.30da başlayıp 14.10da bitiriyoruz ilkokul için. 8 saat aşırı fazla geldi yazık çocuklara.
 
Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum. Ben köy okulu öğretmeniyim bizim ders 8.30da başlayıp 14.10da bitiyor. Burda yazan saat 16.30. Aşırı fazla bir süre değil mi çocuk için? Yoksa ben köydeyim de şehirdekilerden haberim mi yok o yüzden mi aşırı geldi bana?
 
Burada da normalde 9.00 -14.40 arası oğlumun okulu. Ama ogleci 5 buçuk saat ve tam günü kiyaslarsaniz yine de tam gün derim. Öğlecilik çok kötü.
 
Burada da normalde 9.00 -14.40 arası oğlumun okulu. Ama ogleci 5 buçuk saat ve tam günü kiyaslarsaniz yine de tam gün derim. Öğlecilik çok kötü.
Sizinkisi güzelmiş bence. Ama konu sahibinin 8 saat bana çoook geldi.
Öğlecilik erkenciler için iyidir yoksa gün biter. Çocuk sabah erken kalkacak olsa falan vakti olur da uyursa vakti olmaz gün bitiyor o konuda evet öğlecilik daha kötü ama diğerinin de süresi çooook uzun
 
Ya şöyle öğleci olunca erken kalktı diyelim çocuk oyundu bilmem neydi yoruluyor bir de o yorgunlukla okula gidecek. Akşam gelecek. Geç uyansa da bu sefer dersini yapmaya bilmem neye vakti çok olmaz yine yorgunluk. Sabahçılık neyse de öğlecilik hiç pedagojik değil tam gün olayı da acaba etüt falanla mı tam gün acaba onu yazmamıs. İlkokulda tam gün olanlar etütlü oluyor. Etüt tercihe bağlı oluyor genelde de bilemedim
 
Benim çalıştığım okul 8.30-14.10 arası. Etüt yok. Öğleden önce dört ders öğle arasından sonra iki ders şeklinde.
8 saat olması için herhalde dediğiniz gibi etüt falan lazım yoksa daha ne kadar ders görecek ki çocuklar
 
Standart 6 saat oluyor aslında. Etütte de yoruluyorlar ama ne yapacaksın çalışan anne veriyor mecbur. Benim arkadaşlardan etüde veren vardı. Benimki de kursa kalıyordu ek 1 saat. O kurs günlerinde çok yorgun çıkıyordu. Kıyamadım etüde yazdırmadım hiç. Ama haftada 1 -2 gün kursa kaldı. Şimdi kursu bitti de rahat
 
Oğlum ilkokul bir anaokulundan beri tam gün gidiyor. 9da ders başlıyor. 12-13 arası öğlen arası, 16.40 okuldan çıkış. Çok memnunuz. Yarım gün eğitimden günlük 3 ders fazla alıyor. Ama o fazla saat dersleri İngilizce, kodlama, drama, marangozluk atölyesi, eğlenceli bilim, satranç gibi eğlenceli dersler. Okula çok eğlenerek gidiyor, biz çok memnunuz açıkçası
 
Çalışan anneydiniz sanırım. 9da dersin başlaması sizin için sıkıntı olmuyor mu? Ya da işiniz bu konuda esnek mi, çocuğu okula gönderip sonra işe başlayabiliyor musunuz? Ben öğretmen olduğum için o tarz bir şansım yok, o yüzden soruyorum.
Etkinlikler güzelmiş. Özel okul diye tahmin ediyorum öyle mi?
 
Evet özel okul.
Servisle gittiği için .8.15te servise veriyorum. 17,15te alıyorum. Sorun olmuyor saatleri
 
Ortaokulda bile öğrenci eve gitmek isterse bırakmıyorlar, velisi gelemeyen öğrenci çıkamıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…