Okul eve yakın mı olmalı?

Yazık degıl mi kucucuk cocuk tam gun egıtım alacak
Siz rahat edin oturun aksama kadar dıye????

Bahsettiğiniz uzak okul özel değilse, adrese bağlı olarak kayıt etmeniz zor. Geçen yıl bize evimize en yakın devlet ilkokulu çıkmıştı. Ben anaokuluna devam ettirdim, ilkokul içinde mecburen özel okul düşünüyorum.

İstediğiniz okula vermek için ikametgah önemli öncelikle onu söyleyeyim.
Artık öğretmen seçemiyorsunuz, bakanlık öğrenci ve öğretmeni kendisi buluşturacak okul müdürlüğüne bırakmayacak bu işi.
Ben ilk okulda sevgi dolu bir öğretmen olduktan sonra velide bilinçliyse akademik sıkıntı olmayacağını düşünenlerdenim.

Yazık degıl mi kucucuk cocuk tam gun egıtım alacak
Siz rahat edin oturun aksama kadar dıye????
Akşam 7de eve geleceğine 5te evde oluyor tam gün eğitimde. Asıl ikili eğitimde sefil oluyor çocuklar. sabahçılar 7.30da derse girmesi için kör karanlıkta gidiyor. Tam gün eğitimde 8,30 9 gibi başlar ders.
Öğlenciler de gece karanlığında çıkıyor okuldan. Akşam yediden sonra ödev mi yapsın uyusun mu çocuk?

okul çok önemliymiş bu sene onu anladım ben, ögretmen ne kadar iyi olursa olsun okulun geri kalanında sıkıntı varsa olmuyor.

bu senemi çıkti bu karar?
Geçen sene bizim okulda 30 bin tl bağışlayip istedigin ögretmene verebiliyordun da ögrenciyi

Genel olarak yıllardır böyle olduğu söyleniyor öğretmen seçmek yok diye ama nakilleri ve sınıf değişikliği ile istenilen okul ve öğretmene gonderebiliyordinuz yine de küçük ilçe de yaşadığı için ikametgah sorun olmayacaktır

Bu yıl netleşti bu durum işte. Nakil ve sınıf değişikliğinde de yine kontenjanı olan öğretmene verilebilecek. Bir sınıf 10 iken mevcut diğer sınıf 20 olamayacak. Yıllardır okul müdürlüğü tekelindeydi, her müdür kendi yöntemiyle seçti. Bu yıl değişen bir durum bu.

Şöyle bi mantık düşünün. Diyelim Yozgat'ta oturuyorsunuz. Kızınız üniversiteyi kazandı. Puanı iyi geldi. Ankarada hacettepeyi de kazanıyor yozgatta okulu da. İkisi de mesela işletme bölümü diyelim. Hangisine gonderirsiniz? Evde kalır yemeği hazır olur, nasılsa bu bölümde dersler aynı olur diye yozgata mi yoksa sosyal imkanları daha iyidir, daha iyi eğitimi olur, ismi de var, hocaları daha donanımlı diye hacettepeyi mi? Ona göre karar verin bence düşünüp. İkisini de seçen veliler var çünkü.

Yuruyerek 5 dakika gitmeyle arabayla 15 dakika gitmenin sure olarak bir farki yok bence. Uzak deyince 1 saat falan aklima gelmisti..
Hangi okul icinize siniyorsa, egitim olarak hangisi iyiyse ona verin bence

Bizimkide birisi 15 dk servisle 45 dkda birisi 25 dk otobusle 1 saatte gelip gidiyor.
Bence cok uzak degıl dıger okula verın
Zaten şuanki okulda bir ögretmen övülüyorsa size gelene kadar kımın o sınıfta olacagı bıle bellıdır

bu senemi çıkti bu karar?
Geçen sene bizim okulda 30 bin tl bağışlayip istedigin ögretmene verebiliyordun da ögrenciyi
Evet bu sene uygulamaya başlanacak.

Maksimum yapılacak olan şey şu anki okuluma kaydı çıktıktan sonra adres taşıyıp nakil istemek. Belki nakilde öğrencinin hangi sınıfına gideceği okul idaresine bırakılabilir. Ama bakanlık bu konuda bu yıl kararlı.

Çalışıyormusunuz?
Aracınız var mı?
Babanız her zaman alabilecek mi?
Bu sorulara cevabınıza göre değişir yakınlık,uzaklık konusu.
Kızım ortaokul (6.sınıfta)hep eve uzak bir okula gitti bu zamana kadar. Şu an 3 km mesafe bir okulda,oglumda aynı okulun anasınıfında,araçla gidip geliyoruz. Ben evden çalışıyorum, yetişememe alamama durumum olmuyor.
Hiç uzaklık kaynaklı bir sorun yaşamadım şu ana kadar.
Aracım olmasaydı tercih etmezdim uzak okul tabi ki.

Çalıştığım için oğlum etütlü okula gitmek zorundaydı.

Eve yakın okul böyle değildi maalesef.

Bu sebeble ev ile okul arası 700 m olan bir okula vermeyi tercih ettik.

Her sabah kahvaltı ettikten sonra ben işe giderken yürüyerek bırakırdım.

Çok zevkliydi bizim için yol da yeri geldi İstiklal Marşı'nı okuduk ezberledik birlikte,

Yeri geldi çarpım tablosunu bazen de şiirlerini.

Hep bir muhabbet hep bir oyun için de gittik geldik.

Çıkışta dedesi alıyordu sağ olsun.

Çok özledim o günleri ....

Büyüdükçe paylaşım azalıyor kıymetini bilin bu günlerin .

Hepsi Allah'a emanet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…