Okul eve yakın mı olmalı?

Devlet okuluysa okul ve öğretmen seçme şansınız yok. Adrese kayıtlı oluyor ve bu yıl merkezden yerleştirme oluyor.
İllegal olarak okula kayıt ettirseniz bile öğretmen seçtirmeyeceklerdir çünkü ilk sene olduğu için işi sıkı tutacaklardır.

Özel okul ise iyi öğretmen iyi okul tercihim olurdu. 15 dk uzak değil ama saatler çok dengesiz.

Kendi aracınız ya da alma durumunuz var mı? Varsa kullanmayı da bilmiyorsanız eylüle kadar öğrenirsiniz rahat edersiniz.
Kendi aracımız var kullanmayıda biliyorum. Sadece küçük bir oğlum var bırakabileceğim bir yer de yok onunla zor olur mu diye düşünüyorum

Adrese dayalı sistem uygulandığı için adresi oraya taşımanız gerekir. Ayrıca sınıf dağılımları da önümüzdeki sene bakanlık tarafından random yapılacak, öğretmen seçimi olmayacak. (yapabilirlerse tabii)

Ya eğer adresimdeki okula düşerse ve öğretmen seçemezsem kızım heba olur çok berbat bir okul. Yönetiminden tut öğretmenlere kadar zaten sınıfların yarısı suriyeli öğrenci. O yüzden diğer okula kaydını yaptırabilmek için elimden geleni yapacağım

O öğlen aralarında çocukları serbest mi bırakıyorlar acaba okuldan dışarı çıkartmıyorlardır herhalde dimi?
Bizim okulun güvenliği yok. Çocuklar serbest kalıyordu. Dışarı çıkanlar oluyordu. Cikmasalar bile sınıfta yanlız kalıyorlar ben eve getirip götürdüm.

Bu yıl böyle maalesef. Adres taşıma vs yapabilirsiniz bunu yaparsanız eğer son dk bırakmayın öncesinde yapın çünkü incelemeye vs takılırsa sıkıntı yaşarsınız

Bizim okulun güvenliği yok. Çocuklar serbest kalıyordu. Dışarı çıkanlar oluyordu. Cikmasalar bile sınıfta yanlız kalıyorlar ben eve getirip götürdüm.
Benim oğlum özel okulda dışarı çıkış yasak öğlen arasında. Bizde tam gün eğitim veren devlet okulunu da biliyorum onda da öğlen arasında çıkış yasak güvenlik var. Çok şaşırdım

Maalesef öyleydi. Bu sene okul yıkıldı deprem testi yapıldı geçemedi testen. Güvenlik yoktu. Yine yok. Bizim sınıfta çalışan anneler çoğunluktaydi. Öğretmen göz kulak olacagini söyledi. Evi yakın olanlar eve götürüyordu . Çoğu veli gelip gitmemek için bahçede yediriyodu çocuğunu. Gerçekten isteyen rahatlıkla okulun içine girebiliyodu. Her sınıfta veliler vardı çocuğunun yanında durmak isteyen yemek getiren götüren .

Bizim okulda çıkıyorlardi. İsteyen de elini kolunu sallayıp okula girebiliyodu maalesef
Çok şaşırdım benim oğlumun okulun büyük kapısı var sene başında ilk hafta güvenlik ayarlanmamıştı ama o kapı kapalı ve kilitliydi kimse girip çıkamıyordu. Öğlen arası zaten nöbetçi öğretmenler var güvenlik olmasa bile asla öğrenci çıkarmazlar.

O sizin okul idaresinin salaklığı olmuş. İlk defa duyuyorum çok şaşırdım. Okul saatinde tüm sorumluluk okula aittir. Benim kendi çalıştığım okulda(ortaokul) veliler çocuğum çıksın eve gelsin dese bile göndermiyoruz öğlen arasında.

Sadece dedeye güvenecekseniz olmaz. Erkek milletine o konuda hiç itibar etmem kendi götürme seçeneğiniz varsa uzak okul mantıklı. Bir de oglecilik kısmı kötü ya. Çocuklar mahvoluyor. 7 buçukta okul mu biter ya yazık günah

Evet maalesef. Bu sene öğlenci oldu okul yıkıldığı için arada geçerken bakıyorum nöbetçi öğretmen bahçede oluyo kapı kapalı oluyo neyse ki. Ama bu seferde okuldan aşırı yorgun bir halde geliyo. Keşke tam gün eğitim olsaydı

Okul saati dışında kalıyor öğlen arası zaten çocuklar öğlen yemeğine gitsin diye var servisle yada veli gidip alıyor çocuğu okula giriş çıkış saatlerin arası kapılar kapalı ve öğretmen de güvenlik de o zaman bakıyor

Veliden yazılı dilekçe alıp doğrudan veliye teslim etmek şartıyla öğlen arası çıkaran okullar var. Rastgele hadi gidin denmiyor.

Eve yakın olan okuldaki iyi denilen öğretmen garanti sizin çocuğu alacak mı sınıfına? Eğer öyleyse yakına vermenizi öneririm. Benim kızım yarım gün olan yakındaki okula gidiyor, önce biz de sizin gibi tam gün ama uzak bir okul düşündük fakat iyiki de burası olmuş. İlkokulda öğretmendir önemli olan, binaya ya da yönetime takılmayın. Allah merhametli iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

Veliden yazılı dilekçe alıp doğrudan veliye teslim etmek şartıyla öğlen arası çıkaran okullar var. Rastgele hadi gidin denmiyor.
Benim yaşadığım yerde ki tüm okullar tam gün ve öğlen arasında çocuklar eve geliyor hatta ramazan ayında ortaokul ve liseden mesaj geldi sorumluluk bizde değil çocuklarınızın okulda kalması yasak diye

15 dakika mesafe degil. Iciniz nerede rahat edecekse oraya verin. Eger istanbul olsaydi 7 yasinda cocuk trafikte surunmesin derdim ama 15 dakika icin bence hic uzak sayilmaz.

Bir de mesela benim cocugum aksam 6-7 gibi yatar. Aksam 7:30da okuldan cikmasini asla istemem. Tabi her ailenin duzeni farkli ama o kadar gec biten okulu anlayamadim.

Çocuğun okulda kalması yasak olur muymuş oha ilk defa duyuyorum böyle diyen bir idare. Benim okulum o kadar büyük ki bahçede 6 öğretmen nöbet tutuyoruz bir kişi kaçsa ayvayı yeriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…