Okuldan çıkamaz merak etmeyin.O öğlen aralarında çocukları serbest mi bırakıyorlar acaba okuldan dışarı çıkartmıyorlardır herhalde dimi?
Allah izin verirse bu sene 1.ci sınıfa başlayacak bir kızım var. Evimize yakın olan okul yürüyerek 5 dakika şuanda o okulun anasınıfına gidiyor. Ancak ben ilkokulda oraya göndermeyi hiç istemiyorum okul yönetimi eğitim kalitesi okulun bulunduğu mahalle falan hiç iyi değil tek bir iyi öğretmen var herkes onu övüyor ders saatleri de öğlenci 2 den akşam 7 buçuğa kadar. şuanki anaokul öğretmeni de ısrarla o öğretmene verin kızınızı bende çocuğumu ona vereceğim ilkokulda uzak yeri tercih etmeyin hem siz hem kızınız çok yıpranırsınız diyor. Evimize arabayla 15 dakika uzaklıkta bir okul daha var eğitim kalitesi öğretmenleri falan ilçemizin parmakla gösterilen okullarından biri. tam gün eğitim sabah 8 buçuktan 4 buçuğa kadar. Ben oraya vermek istiyorum dedesi de ben arabayla her gün getirip götürürüm dedi. Ama öğretmeni uzak okula vermeyin en iyi okul eve yakın okul deyince kafam çok karıştı. İlkokulda çocuğunu uzak okula gönderen hanımlardan tecrübelerini dinlemek isterim.
Kendi aracımız var kullanmayıda biliyorum. Sadece küçük bir oğlum var bırakabileceğim bir yer de yok onunla zor olur mu diye düşünüyorumKendi aracınız ya da alma durumunuz var mı? Varsa kullanmayı da bilmiyorsanız eylüle kadar öğrenirsiniz rahat edersiniz.
Ya eğer adresimdeki okula düşerse ve öğretmen seçemezsem kızım heba olur çok berbat bir okul. Yönetiminden tut öğretmenlere kadar zaten sınıfların yarısı suriyeli öğrenci. O yüzden diğer okula kaydını yaptırabilmek için elimden geleni yapacağımDevlet okuluysa okul ve öğretmen seçme şansınız yok. Adrese kayıtlı oluyor ve bu yıl merkezden yerleştirme oluyor.
İllegal olarak okula kayıt ettirseniz bile öğretmen seçtirmeyeceklerdir çünkü ilk sene olduğu için işi sıkı tutacaklardır.
Özel okul ise iyi öğretmen iyi okul tercihim olurdu. 15 dk uzak değil ama saatler çok dengesiz.
Bizim okulun güvenliği yok. Çocuklar serbest kalıyordu. Dışarı çıkanlar oluyordu. Cikmasalar bile sınıfta yanlız kalıyorlar ben eve getirip götürdüm.O öğlen aralarında çocukları serbest mi bırakıyorlar acaba okuldan dışarı çıkartmıyorlardır herhalde dimi?
Ya eğer adresimdeki okula düşerse ve öğretmen seçemezsem kızım heba olur çok berbat bir okul. Yönetiminden tut öğretmenlere kadar zaten sınıfların yarısı suriyeli öğrenci. O yüzden diğer okula kaydını yaptırabilmek için elimden geleni yapacağım
Bizim okulda çıkıyorlardi. İsteyen de elini kolunu sallayıp okula girebiliyodu maalesefOkuldan çıkamaz merak etmeyin.
Benim oğlum özel okulda dışarı çıkış yasak öğlen arasında. Bizde tam gün eğitim veren devlet okulunu da biliyorum onda da öğlen arasında çıkış yasak güvenlik var. Çok şaşırdımBizim okulun güvenliği yok. Çocuklar serbest kalıyordu. Dışarı çıkanlar oluyordu. Cikmasalar bile sınıfta yanlız kalıyorlar ben eve getirip götürdüm.
Maalesef öyleydi. Bu sene okul yıkıldı deprem testi yapıldı geçemedi testen. Güvenlik yoktu. Yine yok. Bizim sınıfta çalışan anneler çoğunluktaydi. Öğretmen göz kulak olacagini söyledi. Evi yakın olanlar eve götürüyordu . Çoğu veli gelip gitmemek için bahçede yediriyodu çocuğunu. Gerçekten isteyen rahatlıkla okulun içine girebiliyodu. Her sınıfta veliler vardı çocuğunun yanında durmak isteyen yemek getiren götüren .Benim oğlum özel okulda dışarı çıkış yasak öğlen arasında. Bizde tam gün eğitim veren devlet okulunu da biliyorum onda da öğlen arasında çıkış yasak güvenlik var. Çok şaşırdım
Çok şaşırdım benim oğlumun okulun büyük kapısı var sene başında ilk hafta güvenlik ayarlanmamıştı ama o kapı kapalı ve kilitliydi kimse girip çıkamıyordu. Öğlen arası zaten nöbetçi öğretmenler var güvenlik olmasa bile asla öğrenci çıkarmazlar.Bizim okulda çıkıyorlardi. İsteyen de elini kolunu sallayıp okula girebiliyodu maalesef
Öğleciligin eğitim açısından çok da uygun olmadığı konusunda bir fikriniz var mı?Yazık degıl mi kucucuk cocuk tam gun egıtım alacak
Siz rahat edin oturun aksama kadar dıye????
Evet maalesef. Bu sene öğlenci oldu okul yıkıldığı için arada geçerken bakıyorum nöbetçi öğretmen bahçede oluyo kapı kapalı oluyo neyse ki. Ama bu seferde okuldan aşırı yorgun bir halde geliyo. Keşke tam gün eğitim olsaydıÇok şaşırdım benim oğlumun okulun büyük kapısı var sene başında ilk hafta güvenlik ayarlanmamıştı ama o kapı kapalı ve kilitliydi kimse girip çıkamıyordu. Öğlen arası zaten nöbetçi öğretmenler var güvenlik olmasa bile asla öğrenci çıkarmazlar.
O sizin okul idaresinin salaklığı olmuş. İlk defa duyuyorum çok şaşırdım. Okul saatinde tüm sorumluluk okula aittir. Benim kendi çalıştığım okulda(ortaokul) veliler çocuğum çıksın eve gelsin dese bile göndermiyoruz öğlen arasında.
Okul saati dışında kalıyor öğlen arası zaten çocuklar öğlen yemeğine gitsin diye var servisle yada veli gidip alıyor çocuğu okula giriş çıkış saatlerin arası kapılar kapalı ve öğretmen de güvenlik de o zaman bakıyorÇok şaşırdım benim oğlumun okulun büyük kapısı var sene başında ilk hafta güvenlik ayarlanmamıştı ama o kapı kapalı ve kilitliydi kimse girip çıkamıyordu. Öğlen arası zaten nöbetçi öğretmenler var güvenlik olmasa bile asla öğrenci çıkarmazlar.
O sizin okul idaresinin salaklığı olmuş. İlk defa duyuyorum çok şaşırdım. Okul saatinde tüm sorumluluk okula aittir. Benim kendi çalıştığım okulda(ortaokul) veliler çocuğum çıksın eve gelsin dese bile göndermiyoruz öğlen arasında.
Veliden yazılı dilekçe alıp doğrudan veliye teslim etmek şartıyla öğlen arası çıkaran okullar var. Rastgele hadi gidin denmiyor.Okul saati dışında kalıyor öğlen arası zaten çocuklar öğlen yemeğine gitsin diye var servisle yada veli gidip alıyor çocuğu okula giriş çıkış saatlerinde kapılar kapalı ve öğretmen de güvenlik de o zaman bakıyor
Benim yaşadığım yerde ki tüm okullar tam gün ve öğlen arasında çocuklar eve geliyor hatta ramazan ayında ortaokul ve liseden mesaj geldi sorumluluk bizde değil çocuklarınızın okulda kalması yasak diyeVeliden yazılı dilekçe alıp doğrudan veliye teslim etmek şartıyla öğlen arası çıkaran okullar var. Rastgele hadi gidin denmiyor.
15 dakika mesafe degil. Iciniz nerede rahat edecekse oraya verin. Eger istanbul olsaydi 7 yasinda cocuk trafikte surunmesin derdim ama 15 dakika icin bence hic uzak sayilmaz.Allah izin verirse bu sene 1.ci sınıfa başlayacak bir kızım var. Evimize yakın olan okul yürüyerek 5 dakika şuanda o okulun anasınıfına gidiyor. Ancak ben ilkokulda oraya göndermeyi hiç istemiyorum okul yönetimi eğitim kalitesi okulun bulunduğu mahalle falan hiç iyi değil tek bir iyi öğretmen var herkes onu övüyor ders saatleri de öğlenci 2 den akşam 7 buçuğa kadar. şuanki anaokul öğretmeni de ısrarla o öğretmene verin kızınızı bende çocuğumu ona vereceğim ilkokulda uzak yeri tercih etmeyin hem siz hem kızınız çok yıpranırsınız diyor. Evimize arabayla 15 dakika uzaklıkta bir okul daha var eğitim kalitesi öğretmenleri falan ilçemizin parmakla gösterilen okullarından biri. tam gün eğitim sabah 8 buçuktan 4 buçuğa kadar. Ben oraya vermek istiyorum dedesi de ben arabayla her gün getirip götürürüm dedi. Ama öğretmeni uzak okula vermeyin en iyi okul eve yakın okul deyince kafam çok karıştı. İlkokulda çocuğunu uzak okula gönderen hanımlardan tecrübelerini dinlemek isterim.
Çocuğun okulda kalması yasak olur muymuş oha ilk defa duyuyorum böyle diyen bir idare. Benim okulum o kadar büyük ki bahçede 6 öğretmen nöbet tutuyoruz bir kişi kaçsa ayvayı yeriz.Benim yaşadığım yerde ki tüm okullar tam gün ve öğlen arasında çocuklar eve geliyor hatta ramazan ayında ortaokul ve liseden mesaj geldi sorumluluk bizde değil çocuklarınızın okulda kalması yasak diye