• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKB ile ilgisi olabilir mi?

yazdıklarınız bana enteresan geliyor
ben de üniversitedeyken masa dağınık, tv açık, elimde çay veya kahve ama sabaha kadar full konsantre çalışırdım
hiç sese, düzene önem vermezdim
okudukça şaşırıyorum inanın :)))

Hele sese cok onem veririm. Sese degil de sessizlige yani :D

Uyumam icin de mutlak sessizlik gerekir.

ne yazacağımı bilemedim
korkuttunuz beni, umarım kızımda benzer gelişmeler olmaz, çaktırmadan çok dikkatli gözlemleyeceğim
Allah size yardım etsin, şifa versin, çok zor görünüyor yazdıklarınız
eğer bütçe ayırabiliyorsanız, durumunuz varsa, varsın giden 1000-2000 tl olsun, siz şifa bulun herşeye değer
Bu öyle bir dert ki öldürmez süründürür, 10000 dese yine gideceğim şükür durum müsait, doktora gittikten sonra da yazarım ama önce ki doktorumun en önemli öğüdü takıntı aklıma geldiği an hemen başka bir işle ilgilen derdi hakikaten işe yaradığı oluyor unutuyorsun bir süre sonra ama o dönem ilaçda kullanıyordum belki ilacın etkisiyle de olabilir , kızının takıntılı olduğu şeyler için dikkatini dağıtabilirsiniz belki

Bu öyle bir dert ki öldürmez süründürür, 10000 dese yine gideceğim şükür durum müsait, doktora gittikten sonra da yazarım ama önce ki doktorumun en önemli öğüdü takıntı aklıma geldiği an hemen başka bir işle ilgilen derdi hakikaten işe yaradığı oluyor unutuyorsun bir süre sonra ama o dönem ilaçda kullanıyordum belki ilacın etkisiyle de olabilir , kızının takıntılı olduğu şeyler için dikkatini dağıtabilirsiniz belki

evet, bunu yuvadaki psikolog da öğretmişti biz velilere, toplantılarda anlatırdı
tırnak yeme, tik gibi davranışlar olduğunda hemen dikkatini başka yöne çekin demişti
benim kızım tırnak yemezdi de, genel toplantılardı bunlar
arkadaşım tekrar geçmiş olsun
tabi ki doktora gittikten sonra paylaşırsan çok sevinirim, teşekkür ederim

Arkadaşlar şimdiden okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Biraz uzun olmuş olabilir, kusura bakmayın lütfen.
Özellikle OKB veya benzeri bir durum yaşamış, yaşayan, bu konuda gerçekten bilgisi veya uzmanlığı olan arkadaşlardan cevap alabilirsem çok sevinirim.

10 yaşında bir kızım var, daha önceki yorumlarımdan belki bilenler vardır, üstün zekalı tanısı var.
Kızımın kendi masası ile ilgili takındığı tavır beni rahatsız ediyor, kafamda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor.
Normalde çok titiz, düzenli bir çocuk değil, hatta hiç düzenli değil :)))
Fakat ne zaman masasında ders çalışacak olsa, kitaplarını üst üste koyuyor silgi, kalemtraş gibi nesneleri yanyana diziyor ve kesinlikle onların düzeninin bozulmasını istemiyor.
Biraz evvel bir problemde yardım istedi yanına gidince altta duran kitabı almak istedim, anne sakın bozulmasınlar dedi ama derken biraz abartılı bulduğum bir tepki verdi. Daha önce de ders çalışırken buna benzer tepkiler vermişti. Kitapların üst üste duruşunun ve dizdiği nesnelerin şeklinin değişmesini istemiyor.
Peki dedim, yerde duran oyuncakları gösterdim, bunlar da dağınık, rahatsız olmuyor musun? hayır dedi

Arkadaşlarıyla ilişkileri iyi, sürekli espriler yapan neşeli bir çocuk, bildiğim bir takıntısı yok. Küçükken 1-2 tiki olmuştu onlar da geçeli çok oldu. Fakat ders çalışırken ki bu durumu beni endişelendiriyor.

Diyeceksiniz ki psikoloğa gidin. Bir kere, acaba dikkat eksiliği mi var diye gittik. O zaman psikolog dikkat eksikliği olmadığını, zeka seviyesi ile ilişkili olduğunu, bazı konularda ilgisinin eksik olabileceğini oysa sevdiği konularda full konsantre olabildiğini, bunun dikkat dağınıklığı olmadığını söyledi. Ve bana, ciddi problemler ve şüpheler olmadığı sürece kızımı psikoloğa götürmemin doğru olmayacağını anlattı. Çünkü çocuklar etkileniyorlarmış.

Bir de ailemizdeki doktor akrabalar, çocuk psikolojisi alanının çok dikkat edilmesi gereken bir alan olduğu, doktor seçiminin çok dikkatli yapılması gerektiği vs vs konularında uyarmışlardı beni daha yukarıda yazdığım psikoloğa gitmeden önce. O yüzden pireyi deve yapıp çocuğu olumsuz etkilemekten de korkuyorum açıkçası. Şu anda istediğim şey, kızımı biraz gözlemleyebilmek. Fakat neyi gözlemlemem gerektiğini bilmiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? İpucu olabilecek birşey var mı? (OKB gibi durumların çocuklarda ortaya çıkma yaş ortalaması 9-12 yaşmış.) Yoksa hiç umursamamalı mıyım? Bu yazdığım çok basit bir şey mi?

Not: Sizlere hemen cevap yazamayabilirim, fakat her yorumu okuyacağımdan ve fırsat buldukça cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.
O görmeden ya da kasti yaptığınızı anlamadan kitaplarının düzenini bozun ve tepkisini inceleyin. Eğer sadece bir düzen takıntısıysa abartılı bir tepki vermeyecek.
Ama OKB adı üzerinde "saplantı zorlantı bozukluğu"dur. En basit anlamıyla, kızınız o kitapların düzeni bozulduğunda ne olacağını sanıyor?
Örneğin o kitapları o şekilde görmek sadece hoşuna mı gidiyor, yoksa o düzen bozulduğunda örneğin sınavının kötü geçeceğini mi düşünüyor ve bu sebeple o kitabı düzeltme itkisi mi hissediyor.
Eğer ilkiyse, bırakın yapsın. İkincisiyse bir hekime danışın derim.

O görmeden ya da kasti yaptığınızı anlamadan kitaplarının düzenini bozun ve tepkisini inceleyin. Eğer sadece bir düzen takıntısıysa abartılı bir tepki vermeyecek.
Ama OKB adı üzerinde "saplantı zorlantı bozukluğu"dur. En basit anlamıyla, kızınız o kitapların düzeni bozulduğunda ne olacağını sanıyor?
Örneğin o kitapları o şekilde görmek sadece hoşuna mı gidiyor, yoksa o düzen bozulduğunda örneğin sınavının kötü geçeceğini mi düşünüyor ve bu sebeple o kitabı düzeltme itkisi mi hissediyor.
Eğer ilkiyse, bırakın yapsın. İkincisiyse bir hekime danışın derim.

2. benzetme gibi bir durum yok, şu an bundan eminim.
fakat şöyle 2 ayrı olay oldu
bu konuyu açmadan önce olan olayda, şaşkınlıktan biraz hatalı davranmıştım ve sorular sormuştum, düzenleri bozulunca kendini rahatsız mı hissediyorsun gibi
ama sonradan düşününce farkettim ki beklemediği sorulardı ve gerçekten cevap veremedi, şaşırdı

bu sefer salonda ödev yapıyordu, 3-5 kalem dizmiş
bana birşey sordu, ben de masaya eğilince kalemlerden biri yer değiştirdi
"anne" dedi, ne oldu dedim, o da şaşırdı, gerçekten şaşırdı, "ne bileyim, kalem yerinden oynayınca" dedi. ben yine şaşırdım ama çaktırmadım, sonra durdu "saçma oldu di mi, oynasın ne olacak ki, sen bir kere söylemiştin, böyle şeylere ne kadar dikkat edersem, o kadar çok dikkat etmek isterim, gerek yok bence" dedi
şok oldum ve o konuşmayı hatırladım
sanırım 6 ay kadar önce, masasını dizmemişti (belki de dizmişti de ben farkedemedim) ama kitaplar masada duruyordu, benim kitapları oradan almama 2 ayrı gün tepki verince, onunla bir konuşma yapmıştım. o zamanlar okb nedir bilmiyordum. aklıma, yuvadaki psikoloğun bize tikler ve takıntılar için öğrettiği şeyler gelmişti, oradan yola çıkmıştım

önce neden rahatsız olduğunu vs sorup, bilmediğini görünce "bak annecim" demiştim "böyle ufak takıntılar, ileride büyük takıntılara yol açabilir, hatta hastalık haline dönüşebilir, mesela sürekli düzene dair bir istek uyandırabilir sende, eğer biraz olsun bilerek, farkında olarak böyle tepkiler veriyorsan yapmamaya çalış. ama tamamen istemeden bu tepkileri veriyorsan lütfen benimle paylaş " demiştim. biraz konuşmuştuk.
"tamam annecim" demişti. bir daha da öyle bir olay yaşamamıştık.

son olay da üzerine eklendi ve çocuk etkilendi de saklamaya mı çalışıyor diye düşündüm veya dedim söylediklerimden etkilendi o da düşündü, iyice takıntı yaptı... çok üzüldüm ama hiç çaktırmadım
fakat "annecim gerçekten rahatsız mı hissediyorsun" diye sormak zorunda kaldım
"yoooo" dedi ama içten dedi, içten olmasa farkederdim mutlaka
ve gayet normal bir şekilde ödevi hakkında sorusunu sordu, çalıştık vs

dün de yine masasını dizmişti, yine birşey sordu gerçekten yanlışlıkla kolum çarptı, silgilerden biri yere düştü, bana tepki vermedi, sadece aldı yerine geri koydu
bu sefer normal karşılamış gibi yaptım
o silgiyi bir proje için almıştık, alırken bize çok iyi bir silgi olduğunu söylemişlerdi, diğerlerine göre pahalı da bir silgi
gülerek çok mu seviyorsun o silgiyi dedim, bilmem dedi
o sırada kardeşi geldi
masanın üstüne uzandı bant almak için
ben de "kardeşin alacak galiba" dedim "alsıııın" dedi, normal bir tavırla
"yok onu verme, belki yine ihtiyaç olur, çok iyi bir silgi o, pastelboya silmeye çalışıyor kardeşin" dedim ( tabi niyetim tepkisini ölçmek ve niyetimi anlamadığına eminim) "alsın birşey olmaz" dedi elindeki normal silgiyi gösterdi, "bu binkat iyi siliyor ondan, iyi falan değil o silgi" dedi

bugün ise ödev yaparken hiçbirşey dizmedi, masasının üstü feci dağınıktı
dedim acaba benden mi çekindi
fakat birlikte birşeyler okuduk, problem çözdük, son derece rahat ve neşeliydi

kızımın küçüklükten beri bir huyu var, eğer ona yapmaması gereken birşeyi, neden yapmaması gerektiğini çok açık ve anlayabileceği bir dille anlatırsam ve onun da aklına yatarsa kabullenir ve gerekirse mücadele eder (aynı şey tam tersi için de geçerli, bir şeyin yapılması gerektiğine ikna olursa, kan aldırmak gibi, hoşuna gitmese de o şeyi yapar)
küçükken bir tiki olmuştu, kulağını çekip duruyordu, kulağının memesi top gibi olmuştu neredeyse
yuvadaki psikoloğun söylediği şekliyle o zaman da anlatmıştım, o tiki bırakmak için 4 yaşında gerçekten çaba göstermişti :) 1-2 günde yok olmuştu tiki
acaba diyorum, şu anda da kendiyle mücadele mi ediyor?

2. benzetme gibi bir durum yok, şu an bundan eminim.
fakat şöyle 2 ayrı olay oldu
bu konuyu açmadan önce olan olayda, şaşkınlıktan biraz hatalı davranmıştım ve sorular sormuştum, düzenleri bozulunca kendini rahatsız mı hissediyorsun gibi
ama sonradan düşününce farkettim ki beklemediği sorulardı ve gerçekten cevap veremedi, şaşırdı

bu sefer salonda ödev yapıyordu, 3-5 kalem dizmiş
bana birşey sordu, ben de masaya eğilince kalemlerden biri yer değiştirdi
"anne" dedi, ne oldu dedim, o da şaşırdı, gerçekten şaşırdı, "ne bileyim, kalem yerinden oynayınca" dedi. ben yine şaşırdım ama çaktırmadım, sonra durdu "saçma oldu di mi, oynasın ne olacak ki, sen bir kere söylemiştin, böyle şeylere ne kadar dikkat edersem, o kadar çok dikkat etmek isterim, gerek yok bence" dedi
şok oldum ve o konuşmayı hatırladım
sanırım 6 ay kadar önce, masasını dizmemişti (belki de dizmişti de ben farkedemedim) ama kitaplar masada duruyordu, benim kitapları oradan almama 2 ayrı gün tepki verince, onunla bir konuşma yapmıştım. o zamanlar okb nedir bilmiyordum. aklıma, yuvadaki psikoloğun bize tikler ve takıntılar için öğrettiği şeyler gelmişti, oradan yola çıkmıştım

önce neden rahatsız olduğunu vs sorup, bilmediğini görünce "bak annecim" demiştim "böyle ufak takıntılar, ileride büyük takıntılara yol açabilir, hatta hastalık haline dönüşebilir, mesela sürekli düzene dair bir istek uyandırabilir sende, eğer biraz olsun bilerek, farkında olarak böyle tepkiler veriyorsan yapmamaya çalış. ama tamamen istemeden bu tepkileri veriyorsan lütfen benimle paylaş " demiştim. biraz konuşmuştuk.
"tamam annecim" demişti. bir daha da öyle bir olay yaşamamıştık.

son olay da üzerine eklendi ve çocuk etkilendi de saklamaya mı çalışıyor diye düşündüm veya dedim söylediklerimden etkilendi o da düşündü, iyice takıntı yaptı... çok üzüldüm ama hiç çaktırmadım
fakat "annecim gerçekten rahatsız mı hissediyorsun" diye sormak zorunda kaldım
"yoooo" dedi ama içten dedi, içten olmasa farkederdim mutlaka
ve gayet normal bir şekilde ödevi hakkında sorusunu sordu, çalıştık vs

dün de yine masasını dizmişti, yine birşey sordu gerçekten yanlışlıkla kolum çarptı, silgilerden biri yere düştü, bana tepki vermedi, sadece aldı yerine geri koydu
o silgiyi bir proje için almıştık, alırken bize çok iyi bir silgi olduğunu söylemişlerdi, diğerlerine göre pahalı da bir silgi
o sırada kardeşi geldi
"yok onu verme, belki yine ihtiyaç olur, çok iyi bir silgi o, pastelboya silmeye çalışıyor kardeşin" dedim ( tabi niyetim tepkisini ölçmek ve niyetimi anlamadığına eminim) "alsın birşey olmaz" dedi elindeki normal silgiyi gösterdi, "bu binkat iyi siliyor ondan, iyi falan değil o silgi" dedi

bugün ise ödev yaparken hiçbirşey dizmedi, masasının üstü feci dağınıktı
dedim acaba benden mi çekindi
fakat birlikte birşeyler okuduk, problem çözdük, son derece rahat ve neşeliydi

kızımın küçüklükten beri bir huyu var, eğer ona yapmaması gereken birşeyi, neden yapmaması gerektiğini çok açık ve anlayabileceği bir dille anlatırsam ve onun da aklına yatarsa kabullenir ve gerekirse mücadele eder (aynı şey tam tersi için de geçerli, bir şeyin yapılması gerektiğine ikna olursa, kan aldırmak gibi, hoşuna gitmese de o şeyi yapar)
küçükken bir tiki olmuştu, kulağını çekip duruyordu, kulağının memesi top gibi olmuştu neredeyse
yuvadaki psikoloğun söylediği şekliyle o zaman da anlatmıştım, o tiki bırakmak için 4 yaşında gerçekten çaba göstermişti :) 1-2 günde yok olmuştu tiki
acaba diyorum, şu anda da kendiyle mücadele mi ediyor?
Bence sadece kağıt kalem defter gibi şeylere özeni var sadece. Hani renkli renkli kalemler alıp alıp biriktirenler vardır ya onun gibi.
OKB bu yaşta bir çocuğun kendi kendine bu kadar kolay ve çabuk dizginleyebilecepi bir şey değil.
Kendimden örnek vereyim, zorlantı kısmını yerine getiremediğimde neredeyse panik atak krizi geçiriyordum, kalbim deli gibi atardı, o an için konuşamaz, yapmak zorunda hissettiğim eylem dışında hiçbir şeye kanalize olamazdım.
Her takıntı OKB değil. Kızınızla konuşmakla iyi bir şey yapmışsınız çünkü zeka seviyesi yüksek olması OKBnin sevdiği bir şey. Takıntı yapmaması gerektiğini öğrenmesi iyi.
Ama anlattığınız kadarıyla sadece belli nesnelere karşı farklı bir özeni var gibi. Ben de kitaplarımı filmlerimi oyuncak gibi düzenler, belli bir sıraya dizer bozulduysa düzeltirim ama bozuk olduğunda da aşırı tepki vermem. Kızınız muhtemelen kişisel alan geliştiriyor bilinçsizce.
Ama ara sıra gözlemleyin sessizce içiniz rahat etsin

Bence sadece kağıt kalem defter gibi şeylere özeni var sadece. Hani renkli renkli kalemler alıp alıp biriktirenler vardır ya onun gibi.
OKB bu yaşta bir çocuğun kendi kendine bu kadar kolay ve çabuk dizginleyebilecepi bir şey değil.
Kendimden örnek vereyim, zorlantı kısmını yerine getiremediğimde neredeyse panik atak krizi geçiriyordum, kalbim deli gibi atardı, o an için konuşamaz, yapmak zorunda hissettiğim eylem dışında hiçbir şeye kanalize olamazdım.
Her takıntı OKB değil. Kızınızla konuşmakla iyi bir şey yapmışsınız çünkü zeka seviyesi yüksek olması OKBnin sevdiği bir şey. Takıntı yapmaması gerektiğini öğrenmesi iyi.
Ama anlattığınız kadarıyla sadece belli nesnelere karşı farklı bir özeni var gibi. Ben de kitaplarımı filmlerimi oyuncak gibi düzenler, belli bir sıraya dizer bozulduysa düzeltirim ama bozuk olduğunda da aşırı tepki vermem. Kızınız muhtemelen kişisel alan geliştiriyor bilinçsizce.
Ama ara sıra gözlemleyin sessizce içiniz rahat etsin

marilyn monroe marilyn monroe , görüşlerine en güvendiğim üyelerden birisin
içimi rahatlattın
ben de şimdilik senin gibi düşünüyorum
gözlemlemeye devam edeceğim tabi
teşekkürler

o sırada kardeşi geldi
Siz okb hakkinda bazi seyleri yanlis anlamissiniz sanirim malini kimseyle paylasmama gibi bir durum soz konusu olmaz daha oncedende dedigim gibi sadece bazi zamanlarda bazi seylere takilir kizinizda dusundugumuz ders calisirken masasindaki esyalari dizme siz o esyalara su dokun kardesi yirtsin anlik tepkiler verir o esyalara bagli degil cunku duzene takintili bilmem anlatabiliyomuyum.Insallah dusundugunuz gibi degildir demistim ama malesef okb baslangici var gibi geldi bana bi son mesajinizda.Cunku dusuncelerin hepsi sacma bunun farkinda ve gizleme ihtiyaci duyuyor cok icten yooo dedi ben anladim demissinizya malesef anlamazsiniz gizlemek icin cok rahat rol yapabilir.
Ben bircok doktora gittim ileri derecedede okb liyim tedaviler oldum ve her doktor istisnasiz bana cevren biliyomu hastaligini dedi cok rahat saklayabiliyorum esim haric kimse asla hastaligimi anlamaz anlayamaz cunku onlarin yaninda yapmamam gereken sacma olan hareketlerimi yapmam.Boyle tuhaf bir hastalik ve bu hastaligin bir ozelligide okudugu duydugu takintilari hayatina sokabilir o yuzden siz sormayin belli etmeyin sorgulamayin demistim.

Siz okb hakkinda bazi seyleri yanlis anlamissiniz sanirim malini kimseyle paylasmama gibi bir durum soz konusu olmaz daha oncedende dedigim gibi sadece bazi zamanlarda bazi seylere takilir kizinizda dusundugumuz ders calisirken masasindaki esyalari dizme siz o esyalara su dokun kardesi yirtsin anlik tepkiler verir o esyalara bagli degil cunku duzene takintili bilmem anlatabiliyomuyum.Insallah dusundugunuz gibi degildir demistim ama malesef okb baslangici var gibi geldi bana bi son mesajinizda.Cunku dusuncelerin hepsi sacma bunun farkinda ve gizleme ihtiyaci duyuyor cok icten yooo dedi ben anladim demissinizya malesef anlamazsiniz gizlemek icin cok rahat rol yapabilir.
Ben bircok doktora gittim ileri derecedede okb liyim tedaviler oldum ve her doktor istisnasiz bana cevren biliyomu hastaligini dedi cok rahat saklayabiliyorum esim haric kimse asla hastaligimi anlamaz anlayamaz cunku onlarin yaninda yapmamam gereken sacma olan hareketlerimi yapmam.Boyle tuhaf bir hastalik ve bu hastaligin bir ozelligide okudugu duydugu takintilari hayatina sokabilir o yuzden siz sormayin belli etmeyin sorgulamayin demistim.

yazdıklarınızı kesinlikle reddetmiyorum
evet okb nedir tam olarak bilmiyorum, netten okuduğum kadarıyla
fakat kızım henüz 10 yaşında ve ben onun ne zaman gerçek anlamda şaşırdığını, ne zaman birşey sakladığını, ne zaman üzüldüğünü hiç şüpheye düşmeden anlarım
siz bir yetişkinsiniz, saklayabilmeniz çok normal
bir de nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum, kızımla aramızda gerçekten iyi bir ilişki var
bana güvenir, paylaşır, anlatır
yani gizlemek ister miydi, belki ama rol yapıp beni kandırmış olmasına ihtimal vermiyorum açıkçası

evet, okuduğu duyduğu takıntıları hayatına sokabilir, bunu öğrendim fakat ben o konuşmaları bunları öğrenmeden önce yapmıştım malesef

ayrıca, kardeş olayıyla, malını paylaşır mı diye sınamadım
o silginin bir daha olmama düşüncesine karşı bakışını anlamaya çalıştım
acaba o eşyalara takıntısı var mı diye

Obsesyon takinti demek kompulsiyon da tekrarlamasi. Yani yapilan davranis normal degil ve tekrarlaniyor okb belirtisi. Okbde erken tani cok onemli gittikce takintilar cesitlenir ve artar. Ben olsam cocuk psikiyatristine giderim

teşekkür ederim açıklama için :)
çocuk psikiyatrisinden korkuyorum açıkçası
buna karar verebilmem için biraz daha zamana ihtiyacım var...
bir kere gitmiştik, zeka sebebiyle dikkat olayına bakılacaktı
kadın ikimizi de aynı odaya aldı ve neden burada olduğunu biliyor musun deyip senin dikkat eksikliğin olup olmadığını merak ediyor ailen falan anlattı
ben şok
herşeyi açık açık söylemelisiniz falan demişti, her şeyi de onun yanında konuşmuştu
yine böyle birşey olursa, çocuk bir kez daha ondan şüphe ettiğimizi düşünürse diye korkuyorum...

Obsesyon takinti demek kompulsiyon da tekrarlamasi. Yani yapilan davranis normal degil ve tekrarlaniyor okb belirtisi. Okbde erken tani cok onemli gittikce takintilar cesitlenir ve artar. Ben olsam cocuk psikiyatristine giderim
Hayır kompols tekrarlanması demek değil. Tekrarlamak zorunda hissetmek demek. Örneğin her gün ayakkabınızı önce sağ tekini bağlayabilirsiniz her seferinde ama eğer sol tekini bağladığınız gün işlerinizin ters gideceğini vs düşünmüyorsanız, o teki bağlamak sizin için adeta bir itki taşımıyorsa, buna OKB denmez.
OKB çok daha ağır bir dürtü kontrol bozukluğudur. Eğer o teki önce bağlama dürtüsünü kontrol edemiyorsanız bunun adı OKB'dir.
Yoksa o sarı mutfak bezini her seferinde dikdörtgen şekilde katlayıp da aynı noktaya seren bütün ev kadınlarının OKB olması lazımdı.

yazdıklarınızı kesinlikle reddetmiyorum
evet okb nedir tam olarak bilmiyorum, netten okuduğum kadarıyla
fakat kızım henüz 10 yaşında ve ben onun ne zaman gerçek anlamda şaşırdığını, ne zaman birşey sakladığını, ne zaman üzüldüğünü hiç şüpheye düşmeden anlarım
siz bir yetişkinsiniz, saklayabilmeniz çok normal
bir de nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum, kızımla aramızda gerçekten iyi bir ilişki var
bana güvenir, paylaşır, anlatır
yani gizlemek ister miydi, belki ama rol yapıp beni kandırmış olmasına ihtimal vermiyorum açıkçası

evet, okuduğu duyduğu takıntıları hayatına sokabilir, bunu öğrendim fakat ben o konuşmaları bunları öğrenmeden önce yapmıştım malesef
Cok ilgili bir annesiniz oyle olmasaniz zaten gunlerdir bunu arastirip kizinizi gozlemlemezdiniz benim ailemde ilgililerdi ama ben bunu hissettigim an gizleme duygusuna kapildim ve kizinizin yari yasindaydim yani soyle siz bana rahatsizlik veren bir olay yaptiniz asla tepki vermem yanlislikla ve istemeden oldugu hassasiyetimi bilmediginiz icin ama arkanizi dondunuzmu onun yerine baska bir rituel yapabilirim yada sadece hareketlerde degil dusuncedede takintilar vardir onlari yapabilirim cok degisik bir hastalik oldugu icin anlamlardirmaniz zor olabilir anlamli degil zaten :) Son alintiladigim mesajinizi gordugumde inanin gozlerim doldu lutfen uzaktan deneme yapmadan yanlisliklada olsa carpmadan bir yerlere dikkatlice gozlemleyin onun takintilari varsa degistirip yeni takintilar elde etmesine sebebiyet vermeyin cunku farkederseniz o kisa surede takintisini baska yone cekebilir sizin gozlemlemeniz guc olabilir.
Silgi olayindada hayatinda bir daha olmasada olur ben nesneye baglanan daha once hic okumadim genelde hareket ve dusunsel olarak belli eder kendini hastalik o silgi olmaz kalem olur oraya dizilecek.
Surekli aman sormayin diyorum farkindayim sizde bilmeden yapmissiniz zaten ama inanin minigin iyiligi icin.Bu arada psikiyatriye kendiniz gidip hastalikla ilgili bilgi alip nasil gozlem yapmaniz gerektigini danisin bence.

Hayır kompols tekrarlanması demek değil. Tekrarlamak zorunda hissetmek demek. Örneğin her gün ayakkabınızı önce sağ tekini bağlayabilirsiniz her seferinde ama eğer sol tekini bağladığınız gün işlerinizin ters gideceğini vs düşünmüyorsanız, o teki bağlamak sizin için adeta bir itki taşımıyorsa, buna OKB denmez.
OKB çok daha ağır bir dürtü kontrol bozukluğudur. Eğer o teki önce bağlama dürtüsünü kontrol edemiyorsanız bunun adı OKB'dir.
Yoksa o sarı mutfak bezini her seferinde dikdörtgen şekilde katlayıp da aynı noktaya seren bütün ev kadınlarının OKB olması lazımdı.
Tekrarlamasiyla zorunda hissetmek arasinda fark yok yapinca iyi hissetmezsen tekrarlamaz

Takinti olmasi hareketin standart disi olmasi yoksa rutinde tekrarladigimiz envai cesit is var ama okb belirtisi degil cunku makul sari bezi katlamak gibi

Konu sahibi de ben degilim bana anlatmana gerek yok

Son düzenleme:
Back