Aynen katılıyorum canım
Benimki de aslında genetik + çevre muhtemelen... Çünkü evde her birimizde bir nane vardır
3-4 yaşında çocukken de yaparmışım bazı şeyler, ben hatırlamıyorum, bizimkiler anlatır... Sonra geçmiş kendiliğinden, taa üniversiteye kadar da çıkmadı. Tam plaka ezberleme çizgilere basamama falan başlamıştı ki, ne oluyor dedim, benimsemeyeceğim bunları diyerek kendime söz verip, üzerine eğildim her birinin sırayla.
Okb değilim de sadece zor dönemlerde eşlikçi belirtiler çıkıyor sanırım.
Daha sonraları depresyon atlattım, bir de anksiyete tanısı alıp tedavi de oldum, o zaman doktora çok bahsetmedim bu eski meselelerden, çok daha önemli konular olduğundan, o da çok irdelemedi ama OKBye yatkınlığın var dedi o kadar.
Yine de özellikle yorgun ya da stresli dönemlerimde evden çıkamam bir türlü
Camlar, fişler, fırın, ocak falan aklımda kalır evde kedicik var, onun etkisi var biliyorum. Ama her kedili evden böyle de çıkılmıyor, onu da biliyorum. Bir ara ta apartman kapısından geri dönüp çıkmaya başlamıştım, üçüncü defa olur olmaz - bariz bir şey unuttuğumu hatırlamıyorsam - bunu yapmayacağıma söz verdim kendime, yapmıyorum artık
eh bu iyi halim diyip kalanını da çok takmıyorum. Çok şükür mutluyum da huzurluyum da epey uzun zamandır...
Söylediğin gibi farkındalık olunca çığ gibi büyümeden hallediliyor bir çoğu aslında
Bilmem ki müdahale etmesek ağırlaşır mıydı durumlar, yoksa zaten hafifti de biz mi baş edebildik
Yine de bunları yaşarken ve aşacağım diye karar vermeden önce, gerçekten bir mecburiyet gibi görünüyordu gözüme hepsi.
Umarım bu konuda sıkıntısı olanlar da, senin küçücük bir çocukken nasıl aştığını okuyup da umut ve güç bulurlar