• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKB ile ilgisi olabilir mi?

Canım OKB nin kitabını yazarım, çocukken saçlarıma dokunan oldumu kıyamet koparırdım 6-7 yaşlarında, lise de çalışma panomda birşey ellenirse delirirdim, üniversite de ellerim yıkamaktan kanardı ha bu arada odam hep dağınıktı :) , evlendim ev işi yaparken 3 kere banyoya girdiğim günleri hatırlıyorum artık dayanamadım doktora gittim ve ilaç tedavisi oldum 18 kilo aldım hastalığım tamamen iyileşti hayatımın en mutlu 2 senesini yaşadım ya sonra ?! Hoooop şimdi yine aynıyım eskisi kadar kötü değilim ama taktığım şeyler var yine dayanamıyorum şimdi bir doktor buldum 3 seansta ilaçsız tedavi ederim diyor ona gideceğim 1000-2000 tl param gidecek ama bıktım usandım yani kızın büyük olasılık OKB ve sakın ilaçlı tedavi yaptırma

ne yazacağımı bilemedim
korkuttunuz beni, umarım kızımda benzer gelişmeler olmaz, çaktırmadan çok dikkatli gözlemleyeceğim
Allah size yardım etsin, şifa versin, çok zor görünüyor yazdıklarınız
eğer bütçe ayırabiliyorsanız, durumunuz varsa, varsın giden 1000-2000 tl olsun, siz şifa bulun herşeye değer

akılma gelen ilk şey, okulla ilgili bir şey yaşamış olabileceği. kitaplarına defterlerine, okul eşyalarına gösterdiği bu aşırı titizlik belkide yaşadığı birşeyden dolayıdır.
yaramaz bir çocuğun, korktuğu babasının yanında süt dökmüş kedi gibi olması gibi.
hani sadece onlara titiz diyorsunuz ya
hiç sordunuz mu peki, dağınık olsa ne olur diye.. belki buna cevap yazdınız ama tüm cevapalrı okumaya vaktim yok maalesef.

fakat okul eşyalarına titiz değil, okul eşyalarına özen göstermiyor
kalemi kaybolsa da sorun değil, kitabı buruşsa da sorun değil
sadece masasında ödev yaparken, koyduğu kitap, silgi, kalemtraş gibi eşyalar onun koyduğu gibi kalsın istiyor
evet sordum, tam anlamıyla cevap veremiyor fakat çok da sormamak lazımmış galiba, o yüzden 1 kere sordum
dün ona çaktırmadan, ders arasında lavaboya gittiğinde, masasındaki kitapların düzenini hafifçe değiştirdim, farketmedi bile

fakat okul eşyalarına titiz değil, okul eşyalarına özen göstermiyor
kalemi kaybolsa da sorun değil, kitabı buruşsa da sorun değil
sadece masasında ödev yaparken, koyduğu kitap, silgi, kalemtraş gibi eşyalar onun koyduğu gibi kalsın istiyor
evet sordum, tam anlamıyla cevap veremiyor fakat çok da sormamak lazımmış galiba, o yüzden 1 kere sordum
dün ona çaktırmadan, ders arasında lavaboya gittiğinde, masasındaki kitapların düzenini hafifçe değiştirdim, farketmedi bile
anladım.
ödev için masasını kendi düzenliyor değil mi..
peki yaptığı başka bir işte nasıl? yani diyelim sofra kurdu. onda da çatal kaşığın yeri değişince tepki verir mi.. ? bir denemek lazım sanki. böylece kendi oluşturduğu düzenle ilgili takıntı mı değil mi anlaşılır bence.
hiç bilgim yok ama bunlar şimdi okudukça aklıma geliyor. farkı ve nedeni anlamak istiyorsunuz ya.. belki yararı olur.

muzurtilki muzurtilki cok iyi bir anne olduguna eminim yorumlarindan anlasiliyor zaten. Sagim solum ustun zekali yegenlerimden dolayi biliyorum. Esimle evlendikten sonra bir de kayinbiraderim oyle oldugunu ogrendim. Zaten anlamistim bi kac gordukten sonra.
Yalniz hepsi birbirinden manyak :KK70:
Birgun hepsini uzay mekigine koyup firlatmayi dusunuyorum :KK70:

Canım OKB nin kitabını yazarım, çocukken saçlarıma dokunan oldumu kıyamet koparırdım 6-7 yaşlarında, lise de çalışma panomda birşey ellenirse delirirdim, üniversite de ellerim yıkamaktan kanardı ha bu arada odam hep dağınıktı :) , evlendim ev işi yaparken 3 kere banyoya girdiğim günleri hatırlıyorum artık dayanamadım doktora gittim ve ilaç tedavisi oldum 18 kilo aldım hastalığım tamamen iyileşti hayatımın en mutlu 2 senesini yaşadım ya sonra ?! Hoooop şimdi yine aynıyım eskisi kadar kötü değilim ama taktığım şeyler var yine dayanamıyorum şimdi bir doktor buldum 3 seansta ilaçsız tedavi ederim diyor ona gideceğim 1000-2000 tl param gidecek ama bıktım usandım yani kızın büyük olasılık OKB ve sakın ilaçlı tedavi yaptırma
Zahmet olmazsa bana doktor hakkinda bilgi verebilirmisiniz ozelden.

10 yasinda ustun zekali oldugum soylendi.
Okula baslamadan cok once okuma ve yazma ogrenmistim.
Okul basarim ortaokul ve sonrasinda ortalama ustuydu. Hicbir zaman o defterleri cicili bicili kapli, etiketi yipranmamis, duzenli ornek ogrencilerden olamadim. Ama masa konusundaki takintim giderek artti.

Calisilmis slayt/notun masamda yeri yoktur. Yere atarim, kaldirana kizarim.
Hatali kelime/harf varsa notu yirtip atarim. Hata yapmaya tahammulum yoktur.
Sirf telaffuzum tam duzgun degil diye 7 yildir ogrendigim yabanci dilden vazgecmisligim var.
Ama hic titiz, duzenli degilim ev konusunda :D

Ben ünv.öğrencisiyim evde de çalışsam dışarıda çalışsam masa üzerinde kendme ait bir düzen mutlaka olur yanlışlıkla dahi olsa yerinin değişmesini istemem dışarıdan gelen en ufak ses bir cinnete yeter :) çoğu öğrencide olur buna benzer şeyler :KK53:

muzurtilki muzurtilki cok iyi bir anne olduguna eminim yorumlarindan anlasiliyor zaten. Sagim solum ustun zekali yegenlerimden dolayi biliyorum. Esimle evlendikten sonra bir de kayinbiraderim oyle oldugunu ogrendim. Zaten anlamistim bi kac gordukten sonra.
Yalniz hepsi birbirinden manyak :KK70:
Birgun hepsini uzay mekigine koyup firlatmayi dusunuyorum :KK70:

ay çok güldüm, Allah da seni güldürsün
gerçekten tuhaflıkları var, kabul etmemek mümkün değil :))))
bu arada iltifat için teşekkür ederim :)))

anladım.
ödev için masasını kendi düzenliyor değil mi..
peki yaptığı başka bir işte nasıl? yani diyelim sofra kurdu. onda da çatal kaşığın yeri değişince tepki verir mi.. ? bir denemek lazım sanki. böylece kendi oluşturduğu düzenle ilgili takıntı mı değil mi anlaşılır bence.
hiç bilgim yok ama bunlar şimdi okudukça aklıma geliyor. farkı ve nedeni anlamak istiyorsunuz ya.. belki yararı olur.

denedim, dün akşam
ama yok, öyle konularda hiç tepkisi yok
farkındayım beyin fırtınası oluyor :))

üstün zekalılığın bir engel olduğunu duymuştum bir arkadaşımdan yani adı gibi güzel bişey değilmiş

10 yasinda ustun zekali oldugum soylendi.
Okula baslamadan cok once okuma ve yazma ogrenmistim.
Okul basarim ortaokul ve sonrasinda ortalama ustuydu. Hicbir zaman o defterleri cicili bicili kapli, etiketi yipranmamis, duzenli ornek ogrencilerden olamadim. Ama masa konusundaki takintim giderek artti.

Calisilmis slayt/notun masamda yeri yoktur. Yere atarim, kaldirana kizarim.
Hatali kelime/harf varsa notu yirtip atarim. Hata yapmaya tahammulum yoktur.
Sirf telaffuzum tam duzgun degil diye 7 yildir ogrendigim yabanci dilden vazgecmisligim var.
Ama hic titiz, duzenli degilim ev konusunda :KK70:

Ben ünv.öğrencisiyim evde de çalışsam dışarıda çalışsam masa üzerinde kendme ait bir düzen mutlaka olur yanlışlıkla dahi olsa yerinin değişmesini istemem dışarıdan gelen en ufak ses bir cinnete yeter :) çoğu öğrencide olur buna benzer şeyler :KK53:

yazdıklarınız bana enteresan geliyor
ben de üniversitedeyken masa dağınık, tv açık, elimde çay veya kahve ama sabaha kadar full konsantre çalışırdım
hiç sese, düzene önem vermezdim
okudukça şaşırıyorum inanın :)))

üstün zekalılığın bir engel olduğunu duymuştum bir arkadaşımdan yani adı gibi güzel bişey değilmiş

hayır canım öyle değil
bazı zorlukları var evet (sürekli enerjik olmak gibi :)) ) ama çok güzel yanları da var
fakat bu durum farklı bir takım hastalıklarla birleşince o zaman çok büyük problemler yaşanabiliyor
bizde böyle birşey yok Allah'a şükür

Arkadaşlar şimdiden okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Biraz uzun olmuş olabilir, kusura bakmayın lütfen.
Özellikle OKB veya benzeri bir durum yaşamış, yaşayan, bu konuda gerçekten bilgisi veya uzmanlığı olan arkadaşlardan cevap alabilirsem çok sevinirim.

10 yaşında bir kızım var, daha önceki yorumlarımdan belki bilenler vardır, üstün zekalı tanısı var.
Kızımın kendi masası ile ilgili takındığı tavır beni rahatsız ediyor, kafamda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor.
Normalde çok titiz, düzenli bir çocuk değil, hatta hiç düzenli değil :)))
Fakat ne zaman masasında ders çalışacak olsa, kitaplarını üst üste koyuyor silgi, kalemtraş gibi nesneleri yanyana diziyor ve kesinlikle onların düzeninin bozulmasını istemiyor.
Biraz evvel bir problemde yardım istedi yanına gidince altta duran kitabı almak istedim, anne sakın bozulmasınlar dedi ama derken biraz abartılı bulduğum bir tepki verdi. Daha önce de ders çalışırken buna benzer tepkiler vermişti. Kitapların üst üste duruşunun ve dizdiği nesnelerin şeklinin değişmesini istemiyor.
Peki dedim, yerde duran oyuncakları gösterdim, bunlar da dağınık, rahatsız olmuyor musun? hayır dedi

Arkadaşlarıyla ilişkileri iyi, sürekli espriler yapan neşeli bir çocuk, bildiğim bir takıntısı yok. Küçükken 1-2 tiki olmuştu onlar da geçeli çok oldu. Fakat ders çalışırken ki bu durumu beni endişelendiriyor.

Diyeceksiniz ki psikoloğa gidin. Bir kere, acaba dikkat eksiliği mi var diye gittik. O zaman psikolog dikkat eksikliği olmadığını, zeka seviyesi ile ilişkili olduğunu, bazı konularda ilgisinin eksik olabileceğini oysa sevdiği konularda full konsantre olabildiğini, bunun dikkat dağınıklığı olmadığını söyledi. Ve bana, ciddi problemler ve şüpheler olmadığı sürece kızımı psikoloğa götürmemin doğru olmayacağını anlattı. Çünkü çocuklar etkileniyorlarmış.

Bir de ailemizdeki doktor akrabalar, çocuk psikolojisi alanının çok dikkat edilmesi gereken bir alan olduğu, doktor seçiminin çok dikkatli yapılması gerektiği vs vs konularında uyarmışlardı beni daha yukarıda yazdığım psikoloğa gitmeden önce. O yüzden pireyi deve yapıp çocuğu olumsuz etkilemekten de korkuyorum açıkçası. Şu anda istediğim şey, kızımı biraz gözlemleyebilmek. Fakat neyi gözlemlemem gerektiğini bilmiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? İpucu olabilecek birşey var mı? (OKB gibi durumların çocuklarda ortaya çıkma yaş ortalaması 9-12 yaşmış.) Yoksa hiç umursamamalı mıyım? Bu yazdığım çok basit bir şey mi?

Not: Sizlere hemen cevap yazamayabilirim, fakat her yorumu okuyacağımdan ve fırsat buldukça cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.
Aynen benim oğlumu anlatmissiniz..çalışma masası dağınıksa asla konsantre olamadığını söyler ve mutlaka başlamadan önce herşeyi düzenler. Simetrik bir biçimde dizer herşeyi. Kitaplar defterler kalemler vs..
Ben hiç bunun OKB ile ilgisi olduğunu düşünmedim.konsantirasyon sağlamak için yapıyor bunu gibi geldi hep.

Duzen tertip ayri ama o duzen bozuldumu rahatsizlik verirse tepkileri varsa buna dikkatle izleyin yasi musait Allah korusun.

Şöyle ki en son bizim prenses okulda tuvalete gidiyor. Minicik bir damla idrar çamaşırına damlıyor. öğretmeni babasını aramış temiz iç çamaşırı götürmüş babası. yani üzerine en ufak bir pislik damlasa dokunsa çıkartır, değiştirmek ister.
Allah korusun artık takibe alıcam.

Back