• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb hastası sevgili adayı

Şimdi flört diye gözünüze batmaz ama yarın ciddi bir şey anlatacak olursunuz ya da keyifli konuşurken sizi düzeltmeye çalışır moraliniz bozulur. Ne bileyim arkadaşınızla rahatça tanıştıramazsınız, ailenizle tanıştıramazsınız. Kim bilir daha ne takıntıları vardır. Bunları kabul ederek başlayın. İleride de tahammül edebilir misiniz iyi düşünün.
Yok sanmıyorum haklısınız, beni de hasta eder muhtemelen. Uzak durmak en mantıklısı.

Senin boğazına taktığı iple hayata tutunacak.

İlk ilişkiniz mi? İlkleri için böyle hevesli, fazla umutkar oluyor insan

Bana yeni tanıştığım biri kitap okuyorsun ama sana hiç faydası olmamış diyecek... Onu o kabalığının derinliklerinde boğarım.

Hayır ilk değil, hevesli de değilim ama yukarıda da yazdım yani kıyamıyorum gibi böyle, bu huyumu acil değiştirmem lazım..
Evet dediği çok kabacaydı, modumu düşürdü zaten, sadece kırdığını söyledim sırf hasta diye. Ama bir ilişkiye başlarsak 'sırf hasta diye' her şeye susup susup ben kafayı yerim sonunda. Bulaşmicam hiç

ilişki isteğinize kendiniz karar vermelisiniz. bu sevgi ölçüsüne göre değişir. ama olmayacaksa da olabildiğince yapıcı yaklaşarak belirtin. çünkü zor bir durum.elinde olan birşey değil bu kişinin. ve bu sebeple terk edilmesi yada reddedilmesi daha yıkıcı olur. OKB çözümü olan bir rahatsızlık. pek çok kişi farkında değil ama kendisinde de OKB var. sadece dozu daha hafif olduğu için farkında olmayabilir. kişiye de şifa diliyorum.

Yahu tamam hastalik hepimizin basinda. ALLAH yardimcisi olsun. Ama bile bile lades. Hayatin cokmu guzel cokmu yolunda mesela o adam senin psikolojini bozacaak ama sen yok durumum maddi manevi iyi bana biseu olmaz mi diyorsn. Yada ben saglamimdr takilmam mi diyorsun. Bence benim esimde okb haberi yok. Herseye takilir. Rahatsiz. Benide sinir hastasi etti. Babasida ayni. Kayinpederimi gormeye tahamul edemiyorm adam takintili. Basim agrisa o gun sen bizi istemiyosn diyip aileyi dagitabilicek kadar takimtili. Uzak dur. Benim hayatim bitti bu rahatsiz insanlardan. Diyorm ya hasta olablir ama benimki gibi gerizekali tedaviyi reddecek pislik insanlara denk gelirsen yandin.
Siz eşinize biraz dolmuşsunuz sanırım :)
Düzenli psikiyatriste gidiyor zaten daha dün gitmişti hatta. Ama tam olarak tedavi edildiğini düşünmüyorum, bu insanları kabul eden her şeylerine, her lafına karışıp, takacaklarını kabul etmeleri gerekiyor anladığım kadarıyla. Ben de böyle yaşayamam.

ilişki isteğinize kendiniz karar vermelisiniz. bu sevgi ölçüsüne göre değişir. ama olmayacaksa da olabildiğince yapıcı yaklaşarak belirtin. çünkü zor bir durum.elinde olan birşey değil bu kişinin. ve bu sebeple terk edilmesi yada reddedilmesi daha yıkıcı olur. OKB çözümü olan bir rahatsızlık. pek çok kişi farkında değil ama kendisinde de OKB var. sadece dozu daha hafif olduğu için farkında olmayabilir. kişiye de şifa diliyorum.
Tam olarak düşündüklerimş yazmışsınız. Ben de sırf rahatsızlığı yüzünden istemeyince kötü hissettim sırf bu yüzden yazdım. Yoksa reddettiğimi zaten söylemiştim ama haksızlık gibi geldi. Ama maalesef bu takıntı onların davranışı, huyu.. Yani onunla yaşamanız gerek, güzel bir dille istemediğimi söyleyeceğim bakalım..

Merhabalar,
Birisiyle tanıştım, 1-2 hafta oluyordur. Bana Okb olduğunu bunu sonradan öğrenmemi istemediğini söyledi. Az çok bilir herkes okb'yi kısaca takıntı diyelim, hastalık derecesinde.
Adı Ahmet olsun. Ahmetin takıntısı boyu ve düzgün konuşup yazma. Çok normal gözüküyor böyle söyleyince di mi olabilir? :KK70:
Boyu benimle aynı ama sürekli bana boyum sence nasıl, daha uzun birini tercih ederdin di mi? Kim beni tercih eder ki zaten tarzı konuştu. Ben de bunun önemi olmadığını söyledim. Önceden daha takıntılıymış ama şuan ilaçlarla daha normale döndüm, kurbanda tetiklendi tekrar dedi. Kendisine zarar vermiş önceden sanırım, düşünceleri kafamda kurup kurup ölmek isterdim dedi. İrdelemedim.
Boyu yüzünden kimsenin onu sevmeyeceğini düşünüyormuş mesela.
Sonra ben konuşurken sürekli yanlışlarımı düzeltiyor. Yazarken de öyle. Normal konuşuyorum cidden hatta beğenilir konuşmam. Ama o 'o kelime öyle değil şöyle söylenir, o harfi daha yumuşak söylemelisin' filan diyor mesela sürekli. Diksiyon kursuna gitmiş, beraber düzeltiriz bu yanlışlarını ben yardımcı olurum diyor. Ama belli takıntılı yani. İyi de çocuk, benden 3 yaş büyük o da üniversite okuyor. Benden etkilendiğini söyledi, gülüşümü beğenmiş, kalbine dokunmuşum.
Uzun zamandır sevgilisi yokmuş ama yakışıklı olduğu için ilgi çeken biri. Hep bahane bulmuş kızlara sanırım, birisi ondan birkaç cm uzun diye olmaz demiş, bir kıza da yürüyüşün çok özgüvensiz, garip demiş.
Ama gel gör kii bu kimseyi beğenmeyen, takıntılı, egoist beyimiz geldi senden etkilendim dedi.
Şuan ortada bir şey yok ama bununla sevgili olursam bile bile lades mi demiş olurum sizce? Uzaklaşmalı mıyım yoksa? Yardımcı da olmak istiyorum aslında ama sinir yıpratan bir süreç olur gibi. Ne diyorsunuz bu konu hakkında?
yorumları okuyamadım tamamen.yalnızca sunu söylemek istiyorum.kendi öz kardesimde okb hastası.ve aynı sekilde boy takıntısı vs bir sürü takıntısı var.işin komik yanı boyuda 1.83.daha ne olmalı bilmiyorum.ama bazen öyle bir an geliyorki ablası olmama ragmen hakaret düzeyinde tepki veriyorum.insanda sinir vs bırakmıyor.tahammülü cok zorluyor.ayakkabılarının içine gizli dolgu topuklardan koyuyor erkek olmasına ve uzun olmasına ragmen.tüm ayakları yara içinde ve o acıya ragmen devam ediyor.asla bizi dinlemiyor.bu sadece bir tanesi.bence uzak durun baslamadan.

bu
Tam olarak düşündüklerimş yazmışsınız. Ben de sırf rahatsızlığı yüzünden istemeyince kötü hissettim sırf bu yüzden yazdım. Yoksa reddettiğimi zaten söylemiştim ama haksızlık gibi geldi. Ama maalesef bu takıntı onların davranışı, huyu.. Yani onunla yaşamanız gerek, güzel bir dille istemediğimi söyleyeceğim bakalım..
bu arada ben de diğer eklediklerinizi şimdi okudum. kabalığın OKB ile hiç ilgisi yok tabiki... dilerim sizin için en hayırlı olacak kararı verirsiniz

Haklısınız sanırım, ben hep iyi yanını düşünen bir insan olduğum için çok kötü yanlarını görmüyorum veya istemiyorum sanırım, uzak durmak en iyisi :)

yani şimdi onun açısından düşününce insanın vicdanı rahat olmuyor. hasta olmayı o seçmedi sonuçta gibi düşünüyor insan. ama onu sen hasta etmedin ki.. neden kahrını sen seçmeye gönüllü olacaksın. o kadar mı çok seviyorsun. hani o kadar seviyorum dersen yürü arkandayım. ama şu an bile rahatsız olmuşsun durumdan. okb çok sıkıntılı bir durum maalesef. sana yazık değil mi. daha çiçek gibisin genceciksin. gitiğin yeri yeşertir güzelleştirirsin. ne gerek var yani..

en doğru kararı alabileceğin belli aklı başında bir kızsın ki durumu farkedip buraya yazmışsın. işler ilerlemesin. ilginç bir anı olarak kalsın aklında sadece.

Merhabalar,
Birisiyle tanıştım, 1-2 hafta oluyordur. Bana Okb olduğunu bunu sonradan öğrenmemi istemediğini söyledi. Az çok bilir herkes okb'yi kısaca takıntı diyelim, hastalık derecesinde.
Adı Ahmet olsun. Ahmetin takıntısı boyu ve düzgün konuşup yazma. Çok normal gözüküyor böyle söyleyince di mi olabilir? :KK70:
Boyu benimle aynı ama sürekli bana boyum sence nasıl, daha uzun birini tercih ederdin di mi? Kim beni tercih eder ki zaten tarzı konuştu. Ben de bunun önemi olmadığını söyledim. Önceden daha takıntılıymış ama şuan ilaçlarla daha normale döndüm, kurbanda tetiklendi tekrar dedi. Kendisine zarar vermiş önceden sanırım, düşünceleri kafamda kurup kurup ölmek isterdim dedi. İrdelemedim.
Boyu yüzünden kimsenin onu sevmeyeceğini düşünüyormuş mesela.
Sonra ben konuşurken sürekli yanlışlarımı düzeltiyor. Yazarken de öyle. Normal konuşuyorum cidden hatta beğenilir konuşmam. Ama o 'o kelime öyle değil şöyle söylenir, o harfi daha yumuşak söylemelisin' filan diyor mesela sürekli. Diksiyon kursuna gitmiş, beraber düzeltiriz bu yanlışlarını ben yardımcı olurum diyor. Ama belli takıntılı yani. İyi de çocuk, benden 3 yaş büyük o da üniversite okuyor. Benden etkilendiğini söyledi, gülüşümü beğenmiş, kalbine dokunmuşum.
Uzun zamandır sevgilisi yokmuş ama yakışıklı olduğu için ilgi çeken biri. Hep bahane bulmuş kızlara sanırım, birisi ondan birkaç cm uzun diye olmaz demiş, bir kıza da yürüyüşün çok özgüvensiz, garip demiş.
Ama gel gör kii bu kimseyi beğenmeyen, takıntılı, egoist beyimiz geldi senden etkilendim dedi.
Şuan ortada bir şey yok ama bununla sevgili olursam bile bile lades mi demiş olurum sizce? Uzaklaşmalı mıyım yoksa? Yardımcı da olmak istiyorum aslında ama sinir yıpratan bir süreç olur gibi. Ne diyorsunuz bu konu hakkında?
Seviyorsan bırakma ve sabırlıysan. Terapi ve psikiyatristle bu hastalık azalıyor. Benim de psikolojik sorunlarım var baya yol katettim bi de ben okbnin daha ağır olduğu insamlar gördüm sürekli ellerini yıkamaktan elleri yara olan, telefonu radyosyan yayar diye eline alamayan abim okb ve arabasını gözetliyor sürekli arabama bişe olur diyor.

Ya okb olur yani bunda
birşey yok.Insanın elinde değil.Ama bunun ki aşırı.Kendine zarar verecek kadar.Bence daha çok bağlanmadan ayrıl gitsin.Sonra belki zamanla seni de takıntı yaparsa istesen de kurtulamazsın Allah korusun.

Okb zor bir hastalık.
Bir defa o sorular hiç bitmez hiç hiç.
Yakın arkadaşım vardı okbli titizlik hastasıydı ama belli konularda.
Arar sürekli çamaşırları neyle yıkadığımı, derecesini, programı, emin olamadıgını sürekli yüksek ısıda yıkadığını falan anlatırdı.
Biri koluna değse sürekli yıkardı çamaşır suyu ile aşk yaşardı.
Daha neler neler neler
Anlatsam roman olur.
Yani öyle sevimli bir hastalık değil.

Back