• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKB Eşim

in_cim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
904
507
103
Merhaba ,

Daha önce de bu konu hakkında desteklerinizi istemiştim. Yine yorumlarınıza ihtiyacım var.

Pazar günü eşimle beraber temizlik yapıyorduk , hafta da 1 genel bir temizlik yaparız. İki renk bezimiz var biri koltuk ve halılar için diğeri TV ünitesi , yatak odası komidinleri için vs. Ben dün yanlıslıkla karıstırıp komidinlerin tozunu aldığım bezi koltuga sürdüm. Öncesinde komidinlerin tozunu aldığım için eşime göre o bez pisti ve koltuklara sürülmemeliydi.

Bende gittim dogru bezi alarak tekrar aynı koltugu sildim. Ama eşim koltuklar için kullandığımız bezinde tekrar iyice yıkanması gerektiğini söyledi ters bir tavırla. Bende zaten yıkadığımı ikinci kez yıkamayacığımı söyledim. İstersen sen yıka dedim. O da "tamam bırak oraya gerizakalı" dedi.

Hakarete karsı çok hassasım ben ona kullanmıyorsam o da kullanmamalıydı ve bu hassayitemi biliyor buna ragmen kullandı. Bezi bıraktım odaya gittim oturdum. Eşim bu sırada temizliğe devam ediyor ve ben odada aglıyordum. Aradan yarım saat geçti yanıma geldi öfkeli ve sağa solan vuran bir tavırla yine hakaretler hava da uçarak itiş kakıs yasandı. Sonra bir yere oturdu ağladı. Yanına gitmedim.

Ben kalktım kalan temizliği bitirdim ve saat 20.00 de uyudum. Eşim geç bir saatte yataga geldi .

Ertesi gün koca gün özür bekledim özür dilemedi. Eminim benden beklemiştir. akşama dogru bu gece eve gelmeyeceğimi ailemin yanında kalacağımı söyledim. " Sen hiç gelme " diye msj attı.

Eşimle aynı iş yerinde çalışıyoruz. Bugün konusalım mı ? dedim ve dün geceden ders çıkarıp çıkarmadığını sordum. Gayet haklı bir şekilde özür dileyeceği birsey olmadığını söyledi ve gitti.

E şimdi ben ne yapayım... Evime gitsem onun yüzüne bakmak istemiyorum.Boşanmak zor geliyor . Ailemin bu durumdan haberi yok.

Ah.. Bu konuyu okurken içim cızzz etti. Eski eşim de OKB hastası idi.
Ve inanın bana bu hastalık gün geçtikçe daha da artıyor.Toz bezi ne ki? Biz bir tane çay bardağı için 1 hafta hiç konuşmamıştık..
Hatta ve hatta sizin sosyal yaşamınıza kadar etkileri oluyor.
Evden çıkma sana araba çarpar diyen bir adamla 3.5 yıl yaşadım. Sürekli olarak kendi korkularına ve takıntılarına beni de ortak etmeye çalıştı. Allahtan ki iradesi sağlam bir insanım da bu duruma bir dur diyebildim. Size tavsiyem mutlaka ve mutlaka tedavi olmasını sağlayın. Yoksa hayat size zindan olur..
Çok geçmiş olsun şimdiden..

El ele tutuşup doktora gitmedikçe bu işin çözümü yok

Ya da bir temizlikçi bulun siz yokken temizlesin göz görmeyince gönül katlansın eşin de umursamadın bezi vs

Ah.. Bu konuyu okurken içim cızzz etti. Eski eşim de OKB hastası idi.
Ve inanın bana bu hastalık gün geçtikçe daha da artıyor.Toz bezi ne ki? Biz bir tane çay bardağı için 1 hafta hiç konuşmamıştık..
Hatta ve hatta sizin sosyal yaşamınıza kadar etkileri oluyor.
Evden çıkma sana araba çarpar diyen bir adamla 3.5 yıl yaşadım. Sürekli olarak kendi korkularına ve takıntılarına beni de ortak etmeye çalıştı. Allahtan ki iradesi sağlam bir insanım da bu duruma bir dur diyebildim. Size tavsiyem mutlaka ve mutlaka tedavi olmasını sağlayın. Yoksa hayat size zindan olur..
Çok geçmiş olsun şimdiden..

Eşimde sadece temizlik takıntısı var.

Halıya basılmamalıdır.Çünkü parkeler tozlu , halıya tasımamalıyız
Hergün mutlaka duş alınmalı
Bir battaniye alayım salonda uzanaayım yapamam
Dışardan geldiğimiz kıyafetle koltuklara asla oturamayız.

Üstelik ben vajınusmus hastayım ve 3 yıllık evliyim...

Eşimde sadece temizlik takıntısı var.

Halıya basılmamalıdır.Çünkü parkeler tozlu , halıya tasımamalıyız
Hergün mutlaka duş alınmalı
Bir battaniye alayım salonda uzanaayım yapamam
Dışardan geldiğimiz kıyafetle koltuklara asla oturamayız.

Üstelik ben vajınusmus hastayım ve 3 yıllık evliyim...
Eşinizi tedavi ettirin öncelik bu olsun ve sakın hamile kalmayın bu şartlarda

Sizin diger konularinizi da hatirliyorum. Esiniz OKB ile birlikte saygisiz ve öfke kontrolü olmayan birisi. Size ayran döktügünüz icin fiske atan bir adamdan bahsediyoruz burda. Siz ne yaparsaniz yapin herzaman kendisini hakli bulacaktir. Bu sebepten ötürü ya bu durumu kabullenip, esinizle esinizin istedigi sekilde yasamayi ögreneceksiniz ya da ayrilacaksiniz. Maalesef bunun ortasi yoktur.
Her konu actiginizda kendinize acimiyor musunuz, ben neden bu tarz seyler yasiyorum neden bunlari cekiyorum diye?? Sahi neden??? Neden baska bir insanin size bu sekilde davranmasina izin veriyorsunuz?
Bir insan size bir kez, iki kez hadi belki üc kez hata yapar, üzer, haksizlik eder ama bunu devamli yapiyorsa o kisiyi hayatinizda tutmakla asil suclu siz oluyorsunuz kusura bakmayin.
Bir adam belli bir yastan sonra degismez. Kendi karariniz - hayat sizin sonucta.

1.OKB olduğunu bilmiyor muydunuz?
2.Biliyorsanız neden evlendiniz?
3.Açtığınız konularda kendinize acımadığınızı düşünüyorum, neden boşanmıyorsunuz?
4.Sakın bu adamdan çocuk yapmayın.

1.OKB olduğunu bilmiyor muydunuz? Hayır
2.Biliyorsanız neden evlendiniz?
3.Açtığınız konularda kendinize acımadığınızı düşünüyorum, neden boşanmıyorsunuz? Siz evli misiniz ? BOşanmak evlenmek kadar kolay olmadığından ve yapıcı çözümler aradığımdan
4.Sakın bu adamdan çocuk yapmayın.

Kusura bakmayın sizin için yeni dertler yaşayamadım. Yaklasım tarzınız pek bir hoş...
Tamam ama siz adami degistirmiyosunuz ki cevaplar farkli olsun. Cok cok zor bir durum. Yani ben bir bezle yikayip yakayip her yeri silerim. Bu hir luks olmamali. Olay ne bez ne ayran.
Karsindaki hasta. Ya tedavi olsun ya boşan.

in_cim in_cim sormuşsunuz cevap vereyim; evli değilim ama erkek arkadaşımla zaman zaman beraber yaşıyorum huyunu suyunu, evdeki halini biliyorum. Evlenirsek sıkıntı çekmeyeceğim. Sorun sizde değil, farkındaysanız eşiniz hasta üstüne üstlük kaba saba birisi. Benim kuzenim de OKB hastası temizlik takıntısı var ama sizin bi ayran yüzünden yediğiniz tokatı bu hastalık haklı çıkarmıyor. Bu hastalıktaki insanlar narsist ve kendilerini haklı görüyor değişime pek açık olmazlar. Ömür boyu evinizde battaniyeyle kanepede keyif yapamayacaksanız, halınıza basamayacaksanız ve dahi eğer bu adamdan çocuk yaparsanız onu da bu çileye ortak edeceksiniz. Sizce bu hayatın neresi güzel? Eşimi seviyorum diyorsanız kusura bakmayın ama o sizi sevse hastalığını kabullenerek tedavi olur ve size böyle kötü davranmazdı.

Okb değişik bir hastalık nerde ne zaman fırlıcağı belli olmuyor.
Boşanmak zor diyorsunuz ailenize anlatmıyorsunuz bunları tolere ediyorsanız akşam mevbur evinize gidiceksiniz tıpış tıpış malesef. Sizde ki olaylar sadece takıntılardan kaynaklı sözel şiddet olsa bir nebze ama fiziksel olarak da zarar görüyorsunuz. Oturun konuşun size hissettirdiklerini yaşattıklarını paylaşın değişim göstermesi gerektiğini söyleyin. Sadece aldatıldığınızda veya bir yerlerinizi kıracak kadar şiddet olduğunda evlilik birliği bozulmalı diye birşey yok, balık baştan kokuyo sona doğru çürüyo.
Kendi kendine yenemiyorsa gitsin doktora tedavi olsun.Sizde işinize gücünüze gidip gelin olabildiğince sakin kendi halinizde takılın bakalım özür dilicek mi.

Empati yaparak cevap vermeye calisiyorum.
Ben bezi yikamiyorum istersen sen yika demissiniz bence tavir guzel.
Kesinlikle bu hayata alismayin. Kabullenmeyin tam tersi her olayda diyin ki bu senin sorunun ben bezi yikadim ortada sorun yok sen sikinti yapiyorsan sen cozeceksin diyin ve bence ortamdan uzaklasin siddete meyilli cunku kapayin kapiyi sinirlenirse sakinlesince acacagim diyin vs. Benzer durumlarda ayni seyi yapin onun takintisi var evet ama senin yok neden sende bunu yasayasin. Tedavi ol olmayacaksan bile bunu kendin yasa. Battaniyeyi alip salonda uzanacagim sen yapma hatta gormeye dayanamiyorsan sen erkenden yat gozun gormesin ama ben bunu yapacagim.
Ne kadar etkili olur bilmiyorum ama..

Back
X